Şimdi Ara

Gazi makine ingilizce vs Hacettepe makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Bildiğiniz üzere sınav bitti herkesin sınavı umarım istediği gibi geçmiştir. Birkaç soru sormak istiyorum forumda yeniyim. Öncelikle amacım savunma sanayii de çalışmak bunu isteme sebebim şartların iyi olması ve alınan maaşlar. Konuya gelecek olursam başlıkta da yazdığım gibi hacettepe makine ile gazi makine %100 ing arasında kalmam. İkisinden birisine gitmeyi düşünüyorum. LinkedIn'e verilerine göre bazı sektörlerde birbirilerine göre üstünlükleri mevcut. Fotoğraflarını bırakacağım. Sizce hangisi tercih edilmeli? Neden ve sonuçları ile yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
    Not= Veriler LinkedIn'e aittir.
    Gazi makine ingilizce vs Hacettepe makine Gazi makine ingilizce vs Hacettepe makine

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam gazi daha çok Türkiye piyasasına mühendis yetiştiriyor bildiğim kadarıyla

Hacettepenin yurtdışı oranı daha iyi

Akademide kalmak için de Hacettepe daha iyidir diye düşünüyorum

Fakat gazi mezunları daha çok piyasada çalışıyor

Zaten savunmadaki sayısını görmüşsüznüzdür

En çok ODTÜ ve gazi mezunu olur savunmada genelde

Siz bence LinkedIn üzerinden iki yerin mezunlarıyla da irtibat kurup bilgi alın

Buradaki kişilerin bilgisi olmaz fazla bu konularda

Ancak dediğim gibi Hacettepe isim olarak da yurtdışı oranı olarak da daha iyi

Büyük ihtimal alacağınız eğitimin kalitesi de daha iyidir

savunma sanayinde çalışan arkadaş dışında hiçbir tanıdığım yok fakat ben de savunmada çalışıyorum. bu yalan nedense hep düşük okullarda okuyan adamların söylediği bir şeydir, giremeyince kesin torpil var derler. ama ne tesadüf ki savunmadaki çalışanların okuduğu okullar hep en iyi okullar ve ortalamaları da hep en yüksek ortalamalar. böyle bi durum yok kısacası, unutun bunu.

• hacet der geçerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Neden belirtir misin? Makine özelinde soruyorum.

• Gazinin özellikle makine eğitimine iyi diyorlar
    Ancak Hacettepenin puanı daha yüksek büyük ihtimal eğitimi de fena değildir
    Hacettepe isim olasak daha iyi gibi sanki

• Evet anlıyorum ama puana göre değil de hangisinin bu sektör de özellikle makine de daha güçlü bi eli var ona göre tercih yapmak istiyorum. Yorumlarınız benim için çok kıymetli. Eklemek istediğiniz bir şeyler var ise söylerseniz mutlu olurum.

• hacet hep isimden kazanıyor gazi ise hep ülkücülerle anılıyor ama işin özü farklıdır belki bilemem

• Hocam gazi daha çok Türkiye piyasasına mühendis yetiştiriyor bildiğim kadarıyla

Hacettepenin yurtdışı oranı daha iyi

Akademide kalmak için de Hacettepe daha iyidir diye düşünüyorum

Fakat gazi mezunları daha çok piyasada çalışıyor

Zaten savunmadaki sayısını görmüşsüznüzdür

En çok ODTÜ ve gazi mezunu olur savunmada genelde

Siz bence LinkedIn üzerinden iki yerin mezunlarıyla da irtibat kurup bilgi alın

Buradaki kişilerin bilgisi olmaz fazla bu konularda

Ancak dediğim gibi Hacettepe isim olarak da yurtdışı oranı olarak da daha iyi

Büyük ihtimal alacağınız eğitimin kalitesi de daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C77B8F2E6 -- 20 Haziran 2023; 20:12:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    2 yıl önce açıldı
    İktisat Vs Makine
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam şöyle söyleyeyim. Ben Ankara'da yaşıyorum. Gazi müh. fakültesinde okuyan bir arkadaşım var ama makine değil o yüzden bilmiyor makineyi ve buraya sormak istedim. Birkaç kere yanına gitmiştim ve kendisi de orada okuyor asla böyle şeyler olmadığını gereksiz bölümlerin ve ülkücülerin olduğu bölümlerin hacı bayram adında bir okul adı altında toplandığını söyledi. Hacettepe nin en güzel yanı ise bir kampüsü olması gerçekten gölü olan bir kampüsü var. Şehirden uzak orada da bir arkadaşım var. Gazi'nin müh fakültesinin ise tam olarak bir kampüsü yok ama o da çok merkezi bir yerde. Okulların birbirlerine göre üstünlükleri mevcut ama hacettepe ise isim olarak biraz daha önde kesinlikle. Bunlar kişisel şeyler bunları biliyorum daha çok bilgi almak istediğim şey akademik kadro savunma sanayii de özellikle makine için diyorum makine müh. Sayısının ağır bastığı firmalar için diyorum hangisinin daha iyi olduğu. Benim merak edip bilgi almak istediğim şey biraz daha teorik ve piyasada birbirlerine göre olan farklılıkları. Asıl merakım bunlar üzerine.

• Anladım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Farklı bir bakış açısı :)

• Up up up bilgisi olanlar yazsın ki benim gibi merak edip bilgi alamayan insanlar da faydalansın.

• zaten işin özü farklıdır derken ondan kastediyordum

Keşke birisi çıkıp gelse şuraya birinde lisans diğerinde yl yaptım diyen :D benim gibi kafası karışık olan herkesi rahata kavuştursa hahaha

• Her tercih dönemi öğrencinin hayali

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Hahahaha benim gibi takipte olan birisi daha belli de olmaz dur bakalım belki çıkar ikisini de gördüm okudum yargı dağıtıyorum şimdi diyip bizi kendine hayran bırakan birisi :D

• Benim bu macera geçen yıl noktalandı

Ama arada tek tük çıkıyor top tier şirketlerde çalışıp 20 paragraf dolu dolu bilgi yazan

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Beklemedeyim. Umutluyum ben o tek tüklerden :D

• Up up up

• Hu hu yorum yapacak kimsecikler yok mu

• Hacettepe derim ben. En basitinden çoğu bölümün sıralaması gaziden baya yüksek. Dolayısıyla öğrenci kalitesi bir nevi daha yüksektir Hacettepede. Şunu da bil ki Hacettepede makine bölümü 4-5 yıl önce otomotiv mühendisliği bölümüydü. Uluslararası denkliklerde problem çıktığı için ismini makine mühendisliği yaptılar. Dolayısıyla şuanki mezunların çoğu otomotiv sektöründe çalışmakta. Bu da LinkedIn verilerine yansıyor haliyle. Bir de bildiğim kadarıyla birtakım savunma sanayi firmalarında tanıdığın yoksa işe girme şansın çok düşüktür.

• Lazarus1456 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Gazi makine için ne gibi bir yorum yapabilirsiniz? Genel olarak ikisinden de bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.