< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Gazi makine ingilizce vs Hacettepe makine (2. sayfa)

-
-
gazi makine hazırlıktayım. mim-mühendislik fakültesi maltepede dışardan hastaneye benzeyen bir bina. kampüs yok,içerdeki kafelerin duvarlarında alparslan türkeş resimleri görebilirsin :). binanın ufak bir arka bahçesi var yemekhane orda.yemekhanenin üstünde halısaha var, merdivenle tırmanıyorsun????. rahatsız olabileceğin siyasi bir olaylar kalmadı.hazırlık rezalet. kulüpler aktif. öğrenci kalitesi hacettepeden kötü değil aynı. 5 mat sorusuyla kalite ölçülmez.savunmada gazi ağırlığı var.hocaların bağlantıları hacettepeden çok daha güçlü bu konuda. ben de savunma isteyerek geldim buraya ama bu millet için en ufak faydam olacaksa bile artık olmasın diyorum. makine tavsiye etmem okuduğuna değmez.odtü veya itüden bir bölüme gir ve yurtdışına çık
-
Anladım hocam. 2 gün sonra sizin son sınavınız var sanırım başarılar :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hazırlıktan hangi seviyeyle mezun olunuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
b1+ b2.
-
Hazırlığını iyi biliyorum arkadaşım okuduğu için. Reading writing B1 kitabına kadar listening speaking ise B2 ye kadar veriyorlarmış. Hazırlık eğitimi zormuş bu arada. Yani şöyle diyeyim anlatılan ve verilen ile istenen şey biraz farklı imiş. 2 anlatılıyorsa 5 soruyorlar diyordu arkadaşım. Sınavlar reading writing listening speaking şeklinde 3 tane oluyormuş her dönem 75 üstü olarsa bu 3 sınavın ortalaması geçiliyormuş olmazsa finale girip 60-65 idi sanırım onunda ortalaması işte. Böyle bir şey hatam olabilir arkadaş daha iyi bilir.
her dönem 3 sınav ve 10 quiz oluyor.quizlerin 2 tanesi kitapların çevrimiçi ödevleri. 1 sunum, 1 yazma, 1 ders içi katılım. kalanlarda o güne kadar işlenen dil bilgisi.dersler okuma yazma ve dinleme konuşma olarak ayrılıyor.hazırlık gölbaşında medeniyetten uzak. sınıflar 20 kişilik.
-
. 2.dönem ortalaman 75 ve üstüyse finale kalmadan geçersin. finale kalırsan ilk dönemin %40ı ikinci dönemin %60 ı alınarak hesaplanan yıl sonu notunun %40 alınır finalin %60 ı alınır. 60 ve üstü geçer. kalırsan eylülde hazırlık atlama sınavı var. devamsızlık %15. 95 saat
-
Up up
Aynen, otomotivden mezun olup f1de çalışan biri de vardı buradan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam otomotiv olarak kurulsa da o bölüm bildiğim üzere Hacettepe de makine müh. Otomotiv programı mezunu oluyorsun. Sonradan makine olarak tamamen değişti zaten ama makine mühendisliği olarak geçiyordu yine onu iyi biliyorum. Alınan dersler de şimdi baktım eski programa hemen hemen hepsi makine ile aynı tek fark seçmeli dersler ki onu makine okuyorken de alabiliyormuşsun halen. Güzel bi sistemmiş keşke bozmasalardı
Ana hedefiniz ve tüm ilgi odağınız mekanik üzerine değilse bu bölümü okumayın nerede olursa olsun.Odtü,İtü,Hacettepe,Blkent o bu şu farketmiyor.Trendi düşen ve verdiğiniz emeğe değmeyen hele bir ilginiz yoksa hepten ömür törpüsü bir bölümdür.
Bu alanda teori derya denizdir fakat her şey tecrübeye bakar.Sırf çalışma alanları geniş diyede girmeyin.Her şeyde şüper olmanız imkansız.Okuduğunuz kurum yetki verir.İstediğiniz alanda çalışabilmek ise şansınıza kalmış.
-
Hocam ben 2 yıllık makine okuyup orayı birincilikle bitirmiştim okuduğum okulda makine elemanları mekanizmalar gibi baba dersleri veriyorlardı birçok kişide kaldı orayı bitirdim şimdi yks sınavına girdim DGS sınavına girecektim ama yks daha doğru oldu benim için kontenjanları 1 yapmışlardı çünkü her neyse baştan beri tyt ayt çalıştım ve bu iki okulda gelecek gibi isteyerek kendi isteğim ile yazıyorum. Makinenin özellikle gazi de çok sert olduğunu da biliyorum ama tamamen isteyerek kendi hedeflerim doğrultusunda yazacağım. Bu arada savunma sanayii isteme sebebim Tai de 1 yıl kadar staj yapmam orada çalışan bir mühendisin mutsuz olması biraz zor gibi ayak işi yapılmıyorsa cidden çok kaliteli işler ile uğraşıyor bu işin hakkını veriyor mühendisler ve severek yapıyor birçoğu. Tai de makine üzerine yoğunlaşmış bi okul olduğu için makine müh. okumak bana daha yakın geliyor açıkçası. Yorumlarınız benim için çok kıymetli bilgilendirmek isterseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Meslek lisesi çıkışlı mısınız.
-
Hayır Anadolu ama lisede pek çalışmadım benim illaki suçum var ama okulumdan nefret ediyordum bu da beni derslere karşı soğutuyordu. Birkaç yıl sonra aklım başıma geldi de kendi başıma emek verdim. Gittiğim Başkent makine de 2 yıllık üni idi dersleri sevmemden midir nedir bilmiyorum 3.92 ortalama ile okul birincisi olarak mezun oldum. Yani lisesine kurban giden bir genç düşünün sonrasında aklı başına gelip çalışan bir insan düşünün öyle diyeyim :D
2 yıllıktan 4 yıla geçme işlerini bilmiyorum.Meşakatli gibi.Direk 4 yıllık girip saydırma eğilimine mi gireceksniz.Sil baştan mı başlayacaksınız.
Bu arada şunu diyeyim merakınız var herhalde fakat.Mühendislik fakültesinde her ne kadar sizin okuduğunuz yerde isim olarak verilse de derslerin özgül ağırlığı aynı değil.Bununda farkında olmanız lazım.
Uyarayım yani.2 yıllıklarda daha teknik zevkli olan kısmı görüp beğenmiş olabilirsiniz.Ama mühendislikte tamamen teorik ve detaya boğulma olayı var.Yani birinde işi elinizle uygulama varken diğerinde tahtada simulasyon kasıyorsunuz.
-
Okuduğum bölümler Türkçe olduğu için sil baştan yapıp büyük ihtimalle İngilizceye geçtiğim için tarih edebiyat harici ders saymazlar ama yine de azimliyim. Tabii farklıdır müh ilke yüksekokulu kıyaslayamam kesinlikle ama yine de bu işin içine bi girmek istiyorum. Baktım gerçekten değmiyor ve kendimi boşa yoruyorum, yönelebileceğim farklı alanlar var örneğin baba tarafından şanslıyım babam kuyumcu hiç olmadı geçebileceğim farklı bi sektör mevcut 21 yaşındayım öğrenmeye yeni yeni başlıyorum makina sektörünü de çalışma koşulları pek iç açıcı olmasa da (6 ay staj yaptım tekniker olarak) yine de beni pek mutsuz etmiyor. İlgim olduğu için hoşuma da gidiyor CNC tezgahı bile kullanabiliyorum artık :D. Sadece bu iki üni ve bölümün birbirlerine göre nasıl bi üstünlükleri mevcut ve beni mezun olunca tam olarak ne bekliyor onu merak ediyorum. Sizler ilgimi çektiniz sektörü girmiş bir makine mühendisi misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
savunma sanayinde çalışan arkadaş dışında hiçbir tanıdığım yok fakat ben de savunmada çalışıyorum. bu yalan nedense hep düşük okullarda okuyan adamların söylediği bir şeydir, giremeyince kesin torpil var derler. ama ne tesadüf ki savunmadaki çalışanların okuduğu okullar hep en iyi okullar ve ortalamaları da hep en yüksek ortalamalar. böyle bi durum yok kısacası, unutun bunu.
-
Tekniker olarakta çalışabilirsin sevdi isen illa mühendis olmana gerek yok.Bunu da düşün bence.Hem tekniker olarak olayın daha içinde olup daha yüksek maaşlarda kazanabilirsin.
Teknikerler daha etken olarak olayın içinde çünkü maaşları da kötü değil nerede ise bir yeni mühendisi maaşının üzerinde kazanıyorlar.Özellikle tecrübelerine şe hakimiyetine göre.
Uçak bakım konusunda özellikle.Cnc'de de olabilir.Kalıpçılık gibi mesela.
Ben yurt dışında çalışıyorum.Odtü Makina mezunuyum ama alanın dışındayım okça süredir.Yazılım üzerine idari sorumluyum.
Dediğim gibi imalattan öte Uçakla ilgili yerlere girebilme şansın varsa daha iyi olabilir senin için tekniker bazında çalışma olarak.
Ama ailesel durumun iyi ise yani durumunu kotarabileceğin bir şansın varsa.Zaten sanıyorum.Giriş puanınızla beğenmezseniz değişme hakkıda tanınıyor.Başka yöne geçebilirsin.
Ha bana sorsan ben Makinayı günümüz koşullarında tavsiye etmiyorum(Tamamen emek çaba ve bildiğin hayatını adaman lazım peki ne için çünkü bu eforun karşılığını alman imkansız).İlla bu gibi şeylere hevesli iseniz.Emeklilik moral ve yıpranma açısından endüstri mühendisliği seçmeniz daha iyidir.Zaten kendinizde diyorsunuz.Makina esaslı çalışma alanları pek iç açıcı değil.Benim dönemimle mukayese etmek doğru olmaz ama.
Şuan iyi yerlerden bile ancak çok yüksek gano skalası ile ancak girilebilir.Buda yoğun yönelimden kaynaklı sanırım.Burada da görüyorum.Savunma sanayi savunma sanayi diye.Savunma sanayinde emin olun bir müddet sonra durmak istemez ve kaçarsınız.Öyle uzun duranda yok.Yurt dışına kaçıyor çoğu kişi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X