Gaza yüklenmek debriyajı bitirir mi?

-
-
Debriyajı bıraktığınız andan itibaren baskı balatanın ömrüne hiç bir şey olmaz.
-
Gazı sonuna kadar köklediğinizde devir artıyor ama araç hızlanmıyorsa baskı-balatanız bitmiş böyle durum yoksa bişey olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevilDebriyajı bıraktığınız andan itibaren baskı balatanın ömrüne hiç bir şey olmaz.
Hocam tabiki debriyajı bıraktıktan sonra gaza yükleniyorum. Mesela 2. Vitese takıyorum 4000 devire kadar yavaş yavaş hızlanıp, 4000 devirden sonra dip gaz yapıyorum. Debriyaja basma gibi bir durum olmuyor anlayacağınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: metinTasci
Gazı sonuna kadar köklediğinizde devir artıyor ama araç hızlanmıyorsa baskı-balatanız bitmiş böyle durum yoksa bişey olmazHocam araç hızlanıyor ancak bazı durumlarda motor çok bağırıyor ama araç tam olarak performans göstermiyor. Devir saati yükselmeden bu oluyor bu yüzden çok şaşırdım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Çakıltaşı__1Hocam tabiki debriyajı bıraktıktan sonra gaza yükleniyorum. Mesela 2. Vitese takıyorum 4000 devire kadar yavaş yavaş hızlanıp, 4000 devirden sonra dip gaz yapıyorum. Debriyaja basma gibi bir durum olmuyor anlayacağınız.
Alıntıları GösterAracın yürüyen aksamı motor gücünü karşılayacak şekilde üretilir bu yüzden de bu yaptığınız hareketin pek bir zararı yoktur. Sadece aracı genel olarak yormuş olursunuz ki bu da tüm motor ve yürüyen aksamı kapsar ama öyle dramatik bir ömür kısalması olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevilAracın yürüyen aksamı motor gücünü karşılayacak şekilde üretilir bu yüzden de bu yaptığınız hareketin pek bir zararı yoktur. Sadece aracı genel olarak yormuş olursunuz ki bu da tüm motor ve yürüyen aksamı kapsar ama öyle dramatik bir ömür kısalması olmaz.
Alıntıları GösterAnladım hocam. Teşekkür ediyorum bilginizi paylaştığınız için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiç bir şey olmaz. Frenlere filanda bir şey olmaz kullan, takıntı yapma
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
araç atmosferik benzinliyse yüksek vitesde düşük devirde hızlansın diye gaza fazla basarsanız araç boğulur ondan dolayı bir sorun varmış hissiyatı olabilir bir alt vitese düşürüp üst devirlerden itibaren gaza basmaya başlarsanız aracın daha iyi süratlendiğini görebilirsiniz, ayrıca yüksek vites düşük devirde hızlanayım diye gaza fazla basmak avans vuruntularına sebep olabiliyor.Ayrıca ateşleme sistemini bir kontrol ettir derim.Baskı balatam yeni diyorsun eğer balata yeniyse kaçırmıyorsa ozaman performansla ilgili sorunun aranacağı ilk yer ateşleme sistemi.Bujiler,ateşleme bobini,subap ayarı vs. kontrol edilmeli lpgde yapıyorsa bu durumu lpg sistemi gözden geçirilmeli afr ayarı kontrol edilmeli.
-
Kaçırmayan baskıyı/balatayı bitirmez.
En Beğenilen Yanıtlar

Debriyajı bıraktığınız andan itibaren baskı balatanın ömrüne hiç bir şey olmaz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X