Şimdi Ara

gaza geçince katalizör ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lpg takılalı 2 gün oldu prince teknomax simit tüp rolantide çalışıyor lpg de mesala gaz veriyorum 3 bin 4 bin devirde gazı bırakınca takır tukur ses geliyor normal rolanti devrine düşünce düzeliyor aynı olay benzinde yapınca hiçbir sorun yok bu neden oluyor lpg taktırdığım yere gittim fabrikasına soracaklarmış ordan bi egzoz servisine gittim oda katalizör içini açıp temizlenecek değiştirmek istersen 2 3 milyarı buluyor dedi bu normalmi sadece gazda oluyor benzinde sorun yok

edit: araç qaşqai 2009

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 18 Ağustos 2017; 12:3:24 >

• Katalizöre kolay kolay bir şey olmaz. Eğer olsaydı, benzinde de yapardı. Aklıma bir şey geliyor, biraz uç ama olsun. Eğer lpg'de zengin çalışıyorsa, egzoza giden lpg, sıcak katalizörde yanmaya başlıyor olabilir. Bu da bahsettiğinize benzer ses yapar. Gazı bırakınca meydana gelir. Ralli araçlarındaki anti lag sistemi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Katalizöre kolay kolay bir şey olmaz. Eğer olsaydı, benzinde de yapardı. Aklıma bir şey geliyor, biraz uç ama olsun. Eğer lpg'de zengin çalışıyorsa, egzoza giden lpg, sıcak katalizörde yanmaya başlıyor olabilir. Bu da bahsettiğinize benzer ses yapar. Gazı bırakınca meydana gelir. Ralli araçlarındaki anti lag sistemi gibi.

egzozdan herhangi bi kıvılcım alev gelmiyor ama ? böyle bir drumda aracı yada katalizöre zarar verirmi zamanla
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

quote:

Katalizöre kolay kolay bir şey olmaz. Eğer olsaydı, benzinde de yapardı. Aklıma bir şey geliyor, biraz uç ama olsun. Eğer lpg'de zengin çalışıyorsa, egzoza giden lpg, sıcak katalizörde yanmaya başlıyor olabilir. Bu da bahsettiğinize benzer ses yapar. Gazı bırakınca meydana gelir. Ralli araçlarındaki anti lag sistemi gibi.

egzozdan herhangi bi kıvılcım alev gelmiyor ama ? böyle bir drumda aracı yada katalizöre zarar verirmi zamanla

Gelmesi biraz zor olur. Fakat benim önerim sadece bir ihtimalden ibaret. Diğer arkadaşların yorumlarını da, aracın arızasını da merak ettim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

quote:

Gelmesi biraz zor olur. Fakat benim önerim sadece bir ihtimalden ibaret. Diğer arkadaşların yorumlarını da, aracın arızasını da merak ettim.

anladım hocam fakat bunun araca bir zararı olurmu ?bu şekilde kulanımın ses pek rahatsız etmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.