Şimdi Ara

Gaz pedalını bırakıp tekrar basmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracı devirli kullanmak isteyince malum gaza basıyoruz.. ben şahsen gazdan ayağı çekip tekrar gaza basıyorum.. sanki araç gücünü dahada çok topluyor. Böyle birşey söz konusu mu ?

• O hareketi yaptığında araban vites düşürüyordur. Düşük viteste torku daha kolay hissettiğin için daha fazla güç alıyormuşsun gibi hissediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtagucu

O hareketi yaptığında araban vites düşürüyordur. Düşük viteste torku daha kolay hissettiğin için daha fazla güç alıyormuşsun gibi hissediyorsun.

Aracım manuel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

O hareketi yaptığında araban vites düşürüyordur. Düşük viteste torku daha kolay hissettiğin için daha fazla güç alıyormuşsun gibi hissediyorsun.

Aracım manuel

• Kısa süreli çektiğinde alışkın olduğun tork yok oluyor tekrar bastığında torku hissediyorsun bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jdmworks -- 9 Ocak 2013; 23:27:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayağını gazdan çektiğinde motorun devri çok düşerek turbo devreden çıkıyorsa, tekrardan gaza bastığında turbo devreye giriyor ani tork artışından o gücü hissediyorsundur.
  • quote:

Ayağını gazdan çektiğinde motorun devri çok düşerek turbo devreden çıkıyorsa, tekrardan gaza bastığında turbo devreye giriyor ani tork artışından o gücü hissediyorsundur.

hocam adamın aracı imzasındaki kia sportage araç otomatik yada turbo motorlu değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

Aracım manuel

• Valla o dediğiniz olay iki zamanlı Yamaha BWS motorlarda oluyordu ama sizinkini bilemiyorum.
  • 1,6 benzinli megan cupemde, bi arkadas binmisti yanima,
    "abi bu gazin bi ayari yok mu, besinci viteste yuzyirmiyle gidiyosun hala gaza dokununca koltuga yapisiyorum, bi ileri bi geri fitik olucaz" demisti.
    dipnot arac yuzellibinlerdeydi

megane 2 dizel sedan 130bini yeni gectim aynisi olmaya basladi

dusunuyorum da 93 model ibizamda gazla one egiliyodu ve 78 model mersedesimde de aracin onu kalkiyodu

sonuc: iyi haber araban sana alismaya baslamis kotu haber araban yaslaniyo ( ama bu bi ariza degil bana gore)

not: araclarimin hepsini periyodik bakimlari zamaninda be eksiksiz yapilmis olmasina ragmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosto -- 10 Ocak 2013; 22:26:31 >
  • psikoloji bence.
    ustalara soralım: peki bu hareket kavrawaya zarar verirmi?

• yüksek hızlarda sıkca yaptıgım harekettir kendimce motora nefes aldırdıgımı sanıyorum işte performans bakımından bir + sı yok
  • Torku tekrardan hissediyorsun başka bir esprisi yok malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoMinicSS

Torku tekrardan hissediyorsun başka bir esprisi yok malesef

aracım manuel
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Kısa süreli çektiğinde alışkın olduğun tork yok oluyor tekrar bastığında torku hissediyorsun bu kadar basit

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbatu

quote:

aracım manuel

Onu anladik. Arkadasin dedigi dogru istersen biraz da frene bas farki gorursun

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

quote:

aracım manuel

Onu anladik. Arkadasin dedigi dogru istersen biraz da frene bas farki gorursun

• quote:

quote:

aracım manuel

Manuel aracta tork yokmu

Aracının manuel oldugunu bılıyorum ama dedıgım gıbı torku tekrar hıssedıyorsun olay bu :)

• Ben bunu yokuşlardan düzlüğe çıkınca yapıyorum. Araca fazla yüklendiysem boğulma yapmıştır belki diye :) alışkanlık işte. Belki yokuşta ayağım gaza basmaktan ağrıdığı için kendi kendimi dinlendiriyorum ama böyle bişey uydurdum.
  • Ayağını gazdan tamamen çekince motor kompresyon yapıp aracın ve tabiki sizin bir nebze öne yığılmanıza sebep oluyor, sonra tekrar gaza basınca özellikle yüksek devirdeysen araç yeniden yüksek tork ile ivmelenerek sizi geri yaslıyor. Önce öne yığılıp sonra torkun etkisiyle koltuğa geri yaslanınca aracın daha iyi ivmelendiğini hissetmenize neden oluyor. Yani aslında önce yavaşlayıp sonra hızlanıyorsunuz, yani bence performansa etkisi yok, biraz psikolojik. Örneğin 3.vites 70 Km hızla yaklaşık 3.500 devir ile giderken ayağınızı birden gazdan çektiğinizde araca uyguladığınız tork bir anda kesiliyor, bir miktar kompresyon ile hız 68 Km'ye azalıyor, aracı önden çeken kuvvet kesilerek araç bir miktarda yavaşlayınca, araçtaki bu etkiyle hafif öne meyilleniyorsunuz; yani koltuktaki ağırlık dağılımınız öne doğru kayıyor ( sizin pozisyonunuz değişmemiş bile olsa ). Tekrar gaza basmanızla hızınız biranda 80 Km'yi geçiyor, ve bu sırada koltuğa geri meyilleniyorsunuz. Hiç ayağınızı gazdan çekmezseniz bu kez aynı sürede 80'e çıkacaksınız, ancak bu kez koltuktaki konumuz ve ağırlık dağılımınız daha az etkileneceği için psikolojik olarak daha yavaş hızlanıyormuşsunuz etkisi yaşayacaksınız.

Bilimsel geçerliliği var mı bilmiyorum ama benimde kendi namıma gözlemlediğim ve bu şekilde anlamlandırabildiğim bir durum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.