Şimdi Ara

Gas Monkey gibi bir garaj açsak tutar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilirsiniz Discovery Channel'da Gas Monkey isimli bir program var. Bu porgramda her bölümde bir aracı ucuza bulup alıp tamir edip masraflar çıktıktan sonra büyük karlara satıyorlar. GEnellikle klasik arabaları yapıyorlar. Bende ufak bir araştırmayla bir golf buldum. Ne dersiniz böyle bir garaj açılıp bu tarz arabalar tamir edilip para kazanılır mı yoksa bu Türkiye'de tamamen fantezi mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-mk1-golfumu-satiyorum-acil-138579554/detay

Gas Monkey nedir diyenler için kendi blogumda zamanında incelemiştim. Detay isterseniz buradan http://www.bilginiz.biz/2013/09/gas-monkey-program-incelemesi.html bakabilirsiniz.

• Türkiye de işe yararmı tartışılır ama o ilandaki araç için uğraşmaya hele 3500 gibi bir rakama alıp ta uğraşmaya değmez
  • ordaki klasikler harika araçlar,çelik ahşap ve deriden üretilmişer.burda onlardan ucuza bulup nerde yapacaksın.ancak şerçe anadol bulursun onlarada kimse 20-30 bin lira vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

Türkiye de işe yararmı tartışılır ama o ilandaki araç için uğraşmaya hele 3500 gibi bir rakama alıp ta uğraşmaya değmez

o sadece bir örnek. mesela sizde record gibi eski arabalar da olabilir.
  • Yurtdışında eski arabaların hayranları mevcut ve o yüzden böyle bir programda işin ehli bir usta çalışırsa elbette güzel fiyata satılır ancak ülkemizi tanıyan vatandaşlar olarak; işin ehli usta zor, hep tokatçı, düzenbaz usta var, kaldı ki eski araç ve anlayan usta zor bulunabilir. Öte yandan bu aracın hastası fazla olmayabilir. Ülkemizde araçlar daha çok altın gibi yatırım aracı görüldüğü için bu da bir problem...
  • sakallı bir usta lazım size... bence counting car gibi bir garaj açın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayteking

sakallı bir usta lazım size... bence counting car gibi bir garaj açın :)

kendimi richard rawlings gibi hissettm :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gas monkey'deki Richard ve Aaron gibi paraları sayabilirmisin bilmem ama Orange County Choppers benzeri İstanbulda TT Custom var ve adamlar iyi iş yapıyorlar. Hem tüm tv kanallarında hem de yazılı basında sıkça denk geliyorum.

Ferit Şahink'in Nusreti aldıktan sonra tüm medyada her gün haberini çıkarmasını gibi acaba bunuda mı aldı diye düşünmüyor değilim.
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Zaten açıkçası çıkış fikri ordan geldi. OCC yapabiliyorsa biz de yaparız dedim ama bir fark var.onlar imal ediyorlar.biz araba imal edemeyeceğimize göre ve Türkiye'de de kartal restorasyonu yapmayacağımıza göre boşuna bir hay oluyor.Yani fantezi.
  • aynı konsept wheeler dealer de de var; adamlar lancia delta integrale den e39 m5 e kadar birçok efsane aracı yapıyor. ülkemizde işe yaramaz çünkü böyle efsane araçlar yok denecek kadar az. adamlarda o kadar çok ki resmen çöpe atanlar var.

e39 m5'i yanlış hatırlamıyorsam 10 bin dolara mı ne satmışlardı.
  • O tarz programlara ara ara denk gelirim begenerekte seyrederim. Bi bolumde thunderbird aldilar ama komple orjinal bi hale getirdilet acik arttirmayla satmislardi. Turkiyede oyle araclar cok cok nadir bulunur. Amerikada hurdaliklara baksan cok guzel araclar cikar parcalar rahat bulunur alicisi cok olur. Sen burda bul bi impala cok guzel bi sekilde yap koy ilani ilk arayan orjinalmi degisen boya varmi diye sorar.10k dolar para harcasin 20bine zor satarsin...kendin icin yaparsin ugrasirsin gezersin. Birisi aracini begenir o da yapmak ister ona ysrdim edersim yada ucreti mukabilinde ugrasirsin... sonuc olarak tr tutmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilandaki golf, eski kasa scirocco, old school mercedesler, honda delsol vb modelleri ucuza bulup, güzel masraf ve güzel işçilikle güzel paralara satabilirsin. ama bunun için hepsinden önce sağlam ustaların ve reklamın olması gerek. yoksa çok güzel bir iş benim de hayallerimde.

oradaki ustalar babasının garajında külüstür arabayı deneme yanılma yöntemiyle tamir ede ede işin ustası olmuşlar iyice. bizimkiler 13 yaşında sanayiye giriyorlar , 20 yaşında usta oluyorlar. yani burada ustayım diyen adamların çoğuyla yapılacak iş değil.

çok kaliteli, bu işleri hakkıyla yapacak iki usta tanıyorum, zaten onlar da benzerini yapıyorlar bu işin.
  • ozanozsavas kullanıcısına yanıt
    para kazanıyorlar mı?
  • ulas1907 kullanıcısına yanıt
    o konuda inan fikrim yok dostum. ama ne zaman gitsem olmadık bir arabayı olmadık şekle sokmuş oluyorlar. bunların içinde old school mercedes de var, hayvani bir jeep de var, markası modeli olmayan el yapımı, 150.000 avro teklif verilen bir hot rod da var. var da var. bunları can sıkıntısına veya özel müşteriler için yapıyorlar. onun haricinde normal servis işleri de var ki onda bile çok çok başarılı ve güvenilirler. öyle ki babam ve ben arabaları bırakıp sorunu söylemeden gidiyoruz ve kısa süre sonra sorgusuz sualsiz ücreti ödüyoruz. adamların çalışma sistemini anlatsam zaten belli olur fakat biraz uzun
  • Benim akrabam baba oğul bu işle uğraşıyorlar, yerleri çok büyük değil ancak iyi müşterileri var. Şöyle bir sorun var bu işte usta bulmak çok zor, yaşar amcam yaşı ilerlemesi dolasıyla artık araçları zor imâl ediyorlar. Mesela geçen denizin içinden bi klasik araç çıkartmışlar 57 modeldi sanırım, zengin adam bıraktırtıyo arabayı diyo şu kadar masraf var, şu fiyata sana mâl olur, sanırım 110 milyar gibi bir rakama hallederiz demişlerdi. 20-30 kendi işçiliklerine alıyorlar, gerisi masrafa gidiyor. Ama bir aracı 1,5 2 ay da anca bitiriyorlar. Malum seri üretim yok ve usta bulamıyorlar çevreden.

Hatta bi eski model taunus a 90 milyar fiyat çıkarmışlardı, bir tane eski chevrolet vardı onu 4 kapıdan coupe ye filan çeviriyorlardı uğradığım da. Güzel iş, ancak seri bir şekilde ve iyi ustalarla çalışırsan.
  • Bizde ikinci el araclar degerli oldugu icin yurtdisindaki gibi ugrasmaya degmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun yedek parcasi var.. parca bulma zahmeti var.. fiyatlar ordakilere gore yuksek.. hal boyleyken tutmasi cok zor.. anca taunus serce falan yapilir..
  • Türkiye de bu iş tutmaz, para kazandırmaz
  • Gas monkey değilde, car s.o.s. programındaki stil sizin ve ülkemizin konseptine daha uygun, ülkemizde klasik kültürü sıfıra yakın, eğer otomobil konusunda profesyonel restorasyon işiyle ülemizde en iyilerden biri özgörkey ailesinin sadece kendi koleksiyonları içim yaptıkları key garage. Tamamı dünya klasmanında yapılan işler ve otomobiller.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.