Şimdi Ara

garantiden değişen iphone refurbished mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
37.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genpa garantiden değiştirdiği cihazlar refurbished mi?

bu konuda kesin bilgisi olan var mı?

bu işin yasal bi dayanağı var mı?

eğer öyleyse, ben neden daha önce kullanılmış bi cihazı alayım, ya benimkini tamir etsinler yada sıfırını versinler...

• genpayi bilmiyorum, teleservice' i biliyorum ama ayni kural onun icinde gecerli olacagini dusunuyorum, bilgim su yonde, Apple onarima sicak bakmiyor hatta onarilmasini istemiyor. Benim basima geldi telefon garantiden degisti gelen urun 0' di.
  • gelenin 0 olduğuna eminmisin daha önce bir çok yerde okumuştum refurbished olduğunu
    kutulu ürün değildi demi verdikleri?
  • sizce arızalı iphonları ne yapıyor olabilirler bu bir degil beş degil

sonuçta belki boardda tamire gitmeselerde bi yerlerini kullanıyorlardır
  • refurbished olmadigina buyuk olasilikla eminim zira gelen urun son haftanin urunu idi, hangi ara bozulduda tamir ettiler.

evet gelen urun kutulu degildi (swap) urundu, swap' ta isleyis soyle, bozuk telefonu servis alir, kisiye 0 urun verir, servis bozuk telefonu Apple' a iade eder, parasini yada yeni telefonu apple' dan alir. Swap' inda maksadi odur degistokus esnasinda taraflar zarar gormez. (tabii Apple o bozuk parcayi kendisi degistirip, jelatinleyip, kutulayip yine piyasaya surebilir orasini bilemem)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

sizce arızalı iphonları ne yapıyor olabilirler bu bir degil beş degil

sonuçta belki boardda tamire gitmeselerde bi yerlerini kullanıyorlardır

yurt dışında satılıyo refurbished olarak oldukça uygun fiyata
    quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

refurbished olmadigina buyuk olasilikla eminim zira gelen urun son haftanin urunu idi, hangi ara bozulduda tamir ettiler.

evet gelen urun kutulu degildi (swap) urundu, swap' ta isleyis soyle, bozuk telefonu servis alir, kisiye 0 urun verir, servis bozuk telefonu Apple' a iade eder, parasini yada yeni telefonu apple' dan alir. Swap' inda maksadi odur degistokus esnasinda taraflar zarar gormez. (tabii Apple o bozuk parcayi kendisi degistirip, jelatinleyip, kutulayip yine piyasaya surebilir orasini bilemem)

seri numarası kaçla başlıyo hocam? aksini idda edenler olsada 5 ile başlayanların refurbished olduğu yönünde genel kanı var.

• 8 ile basliyor benimkisi, 5 ile baslayan olayini bende duydum, acikcasi cok fikir yurutemeyecegim ama bu bir sehir efsanesi gibi geliyor bana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE GARANTİ GÖZÜKMÜYOR
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amerikadada avrupada da apple e sordum avrupa merkezi hollanda. fakat bizim urunler amerikaya gidiyor olay şudur. gonderilen her telefon onarilip havuza atiliyor sonra bu havuzdan herhangi bir telefon bize teslim ediliyor.

bana ciziksiz tertemiz telefon geldikden sonra refurb olsa ne fark eder cihazlar test den geciyor sonucda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One-Turk

bana ciziksiz tertemiz telefon geldikden sonra refurb olsa ne fark eder cihazlar test den geciyor sonucda.

mantikli.
  • Hic aldiginiz urunun garanti policesine baktiniz mi?

Cok acik secik olarak yazmislar ne alacaginizi (metin icindeki koyu kisim);
    Isin ozeti:hicbir garantiniz yok sifir alacaginiza dair.

Kaynak:
    http://images.apple.com/legal/warranty/docs/iPhone_4_warranty.pdf

quote:

Apple Bir (1) Yıllık Sınırlı Garanti
    Yalnızca Apple Markalı Ürünler İçindir.
    TÜKETİCİ HAKLARI VE SINIRLAMALAR. SATIN ALDIKLARI VEYA FARKLIYSA,
    İKAMET ETTİKLERİ ÜLKENİN TÜKETİCİ KORUMA YASA VE YÖNETMELİKLERİNE
    TABİ MÜŞTERİLER İÇİN, BU GARANTİYLE SAĞLANAN AVANTAJLAR SÖZ
    KONUSU KORUMA YASALARI VE YÖNETMELİKLERİNİN SAĞLADIĞI TÜM
    HAKLARA VE TELAFİ YOLLARINA EK OLARAK SUNULMAKTADIR. BU GARANTİ
    TÜKETİCİLERİN BİR SATIŞ SÖZLEŞMESİNE UYULMAMASINDAN KAYNAKLANAN
    HAKLARINI DIŞARIDA BIRAKMAMAKTA, SINIRLAMAMAKTA VEYA ASKIYA
    ALMAMAKTADIR. BUNUNLA BİRLİKTE, AŞAĞIDA AÇIKLANDIĞI ŞEKİLDE,
    KANUNUN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE KANUNİ VEYA ZIMNİ GARANTİLERDEN
    FERAGAT EDER VE SÖZ KONUSU GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLEMEDİĞİ
    KADARIYLA, BÖYLESİ TÜM GARANTİLER KANUNUN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE
    AŞAĞIDA AÇIKLANAN AÇIK GARANTİNİN SÜRESİYLE VE TAKDİR HAKKI TÜMÜYLE
    APPLE’A AİT OLMAK ÜZERE ONARIM VE DEĞİŞTİRME HİZMETİYLE SINIRLI
    OLACAKTIR. BAZI ÜLKELER (EYALETLER VE VİLAYETLER) ZIMNİ GARANTİ
    VEYA KOŞULUN NE ZAMAN SONA EREBİLECEĞİNE İLİŞKİN SINIRLAMALARA
    İZİN VERMEMEKTEDİR. BU NEDENLE AŞAĞIDA BELİRTİLEN SINIRLAMALAR
    SİZİN İÇİN GEÇERLİ OLMAYABİLİR. BU GARANTİ SİZE BELİRLİ YASAL HAKLAR
    VERMEKTEDİR VE ÜLKEDEN ÜLKEYE (VEYA EYALETE VEYA VİLAYETE)
    DEĞİŞEN BAŞKA HAKLARINIZ DA OLABİLİR. BU GARANTİ ÜRÜNÜN SATIN
    ALINDIĞI ÜLKENİN YASALARINA TABİDİR VE BU YASALARA GÖRE
    YORUMLANIR. BU SINIRLI GARANTİYİ VEREN APPLE, BU BELGENİN SONUNDA
    ÜRÜNÜN SATIN ALINDIĞI ÜLKEYE VE BÖLGEYE GÖRE TANIMLANMAKTADIR.
    GARANTİ. Apple’ın bu donanım ürünü için garanti yükümlülükleri aşağıdaki şartlarla
    sınırlıdır: Apple, aşağıdaki tabloda tanımlanan şekilde, bu Apple marka ürün için
    malzeme ve işçilik hatalarına karşı, ürünün son kullanıcı tarafından ilk satın alınma
    tarihinden itibaren BİR (1) YIL süre ile normal kullanımı için garanti vermektedir (“Garanti
    Süresi”). Garanti süresi içinde bir donanım hatası ortaya çıktığı ve geçerli bir talep iletildiği
    takdirde, Apple kendi takdiriyle ve yasalar tarafından izin verilen ölçüler içinde, (1) donanımı
    yeni parçalar veya performans ve güvenilirlik açısından yeni parçalara eşdeğer parçalar
    kullanarak, ücretsiz onaracak, (2) ürünü en az orijinal ürünle eşdeğer işlevlere sahip yeni bir
    ürünle veya performans ve güvenilirlik açısından yeni veya yeniye eşdeğer ve orijinal ürünün en
    azından işlevsel olarak eşdeğeri bir ürünle değiştirecek veya (3) ürünün satın alma bedelini iade
    edecektir.
    Apple, arızalı parçaları garanti yükümlüğünü yerine getirmek üzere tedarik
    ettiği yeni veya yenilenmiş, kullanıcı tarafından takılabilir parçalarla değiştirmenizi
    isteyebilir. Apple tarafından verilen talimatlara uygun şekilde kullanıcı tarafından takılan
    parçalar dahil olmak üzere, eskisiyle değiştirilen yeni ürün veya parçalar, değiştirme
    veya onarım tarihinden itibaren orijinal parçanın kalan garantisi süresi veya doksan (90)
    günlük parça garanti süresinin hangi daha uzunda o kadar süre garanti kapsamında
    kalır. Bir ürün veya parça değiştirildiğinde, yeni ürün veya parça size, eski ürün veya
    parça ise Apple’a ait olur. Apple tarafından garanti yükümlülüklerini yerine getirmek için
    tedarik edilen parçalar garanti hizmetinin talep edildiği ürünlerde kullanılmalıdır. Para
    iadesi yapıldığında, karşılığında para iadesi yapılan ürün Apple’a iade edilmelidir ve Apple’ın
    malı haline gelir.

• 3g cihazım 3 kere değişti ve 3 kere de 5xxxxxxxxx şeklinde refurbished geldi. efsane değil yani onu söyleyeyim. genpa böyle yapıyordu. sonraki 3 iphone um teleservice garantili ama Allah'tan şimdiye kadar onlarla muhattap olacak bir durum olmadı. ama refurbished efsane değil gerçektir. sizin şansınıza 8xxxxxxxx gelmiş. güle güle kullanın. bu arada refurbished olsa ne olur diyen arkadaşımı şu anımla bilgilendireyim. değişen 3g lerden ilkini ben değil kardeşim aldı eve koydu. 1 hafta sonra şehir dışından geldikten sonra wi-fi çalışmıyordu!!! testlerden falan ne kadar sağlam geçer bilemem. yani adamlar swapı da swapladı teslim alırken şansınız varsa iyice kontrol etmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

refurbished olmadigina buyuk olasilikla eminim zira gelen urun son haftanin urunu idi, hangi ara bozulduda tamir ettiler.

Servisin kendisi zaten Apple, Turkiyede olmayabilir ama Apple Store olan ulkelerde Apple bakar.

Servisin isleyisi su sekildedir: Serviste 2 havuz vardir. 1. si refurbished cihazlarin bulundugu havuz, 2. si ise bozuk cihazlarin bulundugu havuz. bu iki havuz dengelidir. 2. havuzdaki bozuk cihazlarin sayisi arttikca fabrikaya topluca olarak gonderir, gonderdigi sayi kadarda refurbished cihaz alir.

Refurbished cihazin son haftalarin uretim olmasinin sebebi ise, tamir edildikten sonra ona yeni bir kimlik verilir. Bunun sebebi ise refurbished cihazlarin garantisi eski cihaziniza gore degil, aldiginiz tarih itibaren baslamasidir.

Bazilarina sifir cihaz gelmis olabilir, bunun nedeni ise fabrikada refurbished stogun tukenmesidir. Tukendigi icin mecbur sifir cihaz gonderiyorlar. Ama oncelik olarak refurbished cihazlari dagitir.

Turkiye de isler nasil yurutuluyor tam bilmiyorum. Ama tahmin ettigim kadariyla, Turkiyedeki servislerde ellerinde hazir refurbished cihaz yok. Servisler bozuk cihazlari topluyor, topluca Apple a gonderiyor ondan sonra Apple geri gonderiyor olsa gerek. Buda Turkiyede servisin yavas islem yapmasinin sebebi olabilir. Cunku Apple Store olan yerde bozuk cihazinizi verdiginiz anda degistiriyorlar.

• ben Amerikayi, Avrupayi bilmem, ben genpayi v.s. de bilmem ben sadece Red musteri hizmetleri yetkilisinin bana soyledigini bilirim. buradada onu paylastim.
  • bana gelen genpa değişim ürünü 5 ile başlıyor ve internetten baktığımda cihaz daha önce aktive edilmiş yani refurbished.birde apple tarafından bakın işe her bozuk cihazın sadece bazı parçalarını kullanıp bir kenara atsalar,her bozulan ürünü sıfır kutlu cihazla değiştirseler bu adamlar zarar etmezmi?yani apple için refurbished ürün çok mantıklı.
  • quote:

Amerikadada avrupada da apple e sordum avrupa merkezi hollanda. fakat bizim urunler amerikaya gidiyor olay şudur. gonderilen her telefon onarilip havuza atiliyor sonra bu havuzdan herhangi bir telefon bize teslim ediliyor.

yukarıda yazdım nedenini
    neden başkasının kullandığı tamir edilmiş cihazı kullanmak istiyim???

ayrıca bu işin bide 2. el kısmı var, ben cihazı kutulu olarak satışa çıkardığımda, kutu ile ürün farklı olucak buda direk olarak müşteri ve değer kaybı demek...

quote:

Orijinalden alıntı: Knightfall

Hic aldiginiz urunun garanti policesine baktiniz mi?

Kaynak:

yanımda olmadığı için bakamamıştım...
    teşekkürler. şimdi bu işin yasal dayanağına bakmak lazım gerekirse tüketici hakları vs uğraşıcaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

Amerikadada avrupada da apple e sordum avrupa merkezi hollanda. fakat bizim urunler amerikaya gidiyor olay şudur. gonderilen her telefon onarilip havuza atiliyor sonra bu havuzdan herhangi bir telefon bize teslim ediliyor.

yukarıda yazdım nedenini
    neden başkasının kullandığı tamir edilmiş cihazı kullanmak istiyim???

ayrıca bu işin bide 2. el kısmı var, ben cihazı kutulu olarak satışa çıkardığımda, kutu ile ürün farklı olucak buda direk olarak müşteri ve değer kaybı demek...

quote:

Orijinalden alıntı: Knightfall

Hic aldiginiz urunun garanti policesine baktiniz mi?

Kaynak:

yanımda olmadığı için bakamamıştım...
    teşekkürler. şimdi bu işin yasal dayanağına bakmak lazım gerekirse tüketici hakları vs uğraşıcaz...

etmez kardeşim etmez adamlar3gs maliyetinin 100 doları bulmadığı söylenyor senin teli 9 defa yenisni verseler bile %100 karları var emin olapple diyosun ama bende şu an bir cihaz gönderdim telefonunuz değiştirilmiştir diyordu yanındada/(swap)yazıor bakalım nolcak umarım sıfır cihaz verirler...

• Bildiğim kadarıyla refurbished cihaz verilmiyor, verilen cihazda sorun çıktığı oluyor ama o sorun seri problemi oluyor yani kullanımdan değil. Teşhir cihazları verirler en fazla diyeceğim ama oda anlaşılır görünüşünden felan ne kadar silselerde çizik tarafı olur elbet.
  • zaten verilmemesi gerek bu ne ya
  • Teknik servis geçmişim olduğu için size biraz bu konuları anlatayım.

Değişimler şu şekilde olur;

- Sadece ana kart : Ana kart değişir. Kapak, batarya, ekran vs. tüm malzemeler eskisi kullanılır.
    - Swap değişim : Cihaz komple değişir. Kimi firma tamir edilmiş cihaz gönderir kimisi kullanılmamış cihaz gönderir. Bazı firmalar, eğer kutusu ve aksesurları ile teslim ederseniz size kutulu sıfır bir cihaz verir. Bu sebepten cihazınızı servise bıraktığınızda kutulu ve aparatları tam olarak bırakmanız iyi olacaktır.
    - Doa değişim : Kutulu cihaz değişimi. İlk açan siz olursunuz. Yeni ürün almış gibi yani.

Apple değişimleri Swap yapıyor. Takip ettiğim kadarıyla.
  • sanayi bakanlığı tamir edilmiş cihaz verilemez, sıfır cihaz verilmek zorunda dedi. kutulu full aksesuar olması gereklimi diye tekrar sordum gümrük bakanlığına yönlendirdiler. dünde onlara sordum bakalım ne cevap gelicek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.