Şimdi Ara

iphone batarya değişimi sahtekarlık ihtimali ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
14.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçtiğimiz gün Ankara da iPhone 6s telefonuma pil değişimi işlemi gerçekleştirdim. Değiştirmeden once pil sağlığı 74% idi. pil değişiminden sonra yetkili arkadaş telefonumu getirdiğinde telefonum açıktı. PIN sormadı, hiç kapanmamıştı. Ancak pil sağlığı 100% görünüyor. İster istemez aklıma türlü türlü şeyler geldi. 1 gün boyunca telefonumu tam şarjla kullandıktan sonra da şarjın tükenme hızınde gözle görülür bir değişiklik hissetmedim.

    Bir yazılım ile pil sağlığı uygulamasının manipule edilmiş olabileceğini hissediyorum, sizce böyle bir şey mümkün mü ?

    Ayrıca pil sağlığı uygulaması dışında, pilimin performansını nasıl ölçebilirim ? Alternatif bir yolu varmıdır ?

    Teşekkürler,

    Edit:

    Arkadaşlar merhaba,

    Konu ile ilgili bilgilendirme amaçlı edit yapıyorum. Pil değişimi gerçekleşeni daha 2 ay olmadan, geçtiğimiz günlerde şarj su gibi gitmeye başladı ve ekranda mavi bir leke belirdi. Öyle bir noktaya geldi ki şarj 100% olarak telefonu çıkarıp yaklaşık 5 dakika sahibindende ilanlara baktığım da 60% a iniyordu. Tatilde olduğum için çeşme de bir telefoncuya gittim. Tekrar pil değişimi yapıldı. İçinden çıkan pil orjinal değildi ve pil şişmişti. Bu şişmeden dolayı ekranın sol çerçevesine hasar vermişti. Yeni pil takılınca bu başlığı açtığım zamanki şarjın çabuk bitme sorunu da ortadan kalktı. rahat 2 gün telefonu şarja takmadan kullanmaya başladım. Başlığı açtığım zaman şüphelendiğim gibi bir sahtearlık söz konusu. Ankaraya dönünce pili aldığım yere gidip şişen pili iade edeceğim, ayrıca firma ile ilgili tüketici hakları mahkemesine başvuracağım. 2 kuruş kar için ankaranın göbeğinde etik olmayan işler yapamayacaklar inşallah bundan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cb1984 -- 21 Temmuz 2019; 15:36:7 >







  • dostum pil değişimi , ekrana dokunmanı gerektirecek ya da fiziksel tuşlara basmanı gerektirecek bir eylem değildir . adam apple ekosistemine(yani ios a ) kendini %100 olarak okutacak (apple her pili okumaz, gerekli chipler vardır, google da arayabilirsin) bir pil icat etmişse , o pil sağlamdır merak etme.

    eğer diyorsan ki , yazılımsal bşr hile mi yaptı, aslında pil %100 değil ama orada %100 görünmesini sağladı, işte o imkansız dostum.

    ve lütfen pil farkını bize “sanki aynı gibi” diye kıyaslama. hiçbir geçerliliği yok. elinde pil kullanım süresini gösteren program ile alınmış bir ekran görüntüsü olur, o zaman anlarım .
  • hocam,
    siz sifre ya da pin bilgilerinizi vermediyseniz nasıl açık gelebilir cihaz?
    Sıfır kurulum mu yapmışlar?
  • blasph B kullanıcısına yanıt
    Telefoncuya gittim, pil değişimi için telefonumu teslim ettim, yaklaşık 15-20 dakika sonra telefonumu getirdiler. Telefonum açıktı, PIN istemedi. Telefonumu vermeden once pil ömrü 74% gözüküyordu, teslim aldığımda 100% gözüküyordu. Benimde aklıma takılan nokta bu oldu. Telefonum kapatılmadan nasıl pili değişmiş olabilir ? Telefonum kapatılsa mutlaka pin istemesi gerekiyordu. Pil değişmediyse nasıl 100% oldu ?
  • dostum pil değişimi , ekrana dokunmanı gerektirecek ya da fiziksel tuşlara basmanı gerektirecek bir eylem değildir . adam apple ekosistemine(yani ios a ) kendini %100 olarak okutacak (apple her pili okumaz, gerekli chipler vardır, google da arayabilirsin) bir pil icat etmişse , o pil sağlamdır merak etme.

    eğer diyorsan ki , yazılımsal bşr hile mi yaptı, aslında pil %100 değil ama orada %100 görünmesini sağladı, işte o imkansız dostum.

    ve lütfen pil farkını bize “sanki aynı gibi” diye kıyaslama. hiçbir geçerliliği yok. elinde pil kullanım süresini gösteren program ile alınmış bir ekran görüntüsü olur, o zaman anlarım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qlidqyi Q kullanıcısına yanıt
    Benim kimseyi ya da yaptığı işi zan altında bırakma gibi bir amacım yok. Teknik detayı konusunda bir bilgim olmadığı için buraya başlık açtım. Sonuç olarak pil değişimi yaparken gücün kesilmesi ve yeni pil takıldığında cihazın tekrar başlaması gerektiğini düşünüyorum. Tekrar başlatıldığında da PIN sorması gerektiği için acaba bir sahtekarlık "ihtimali" olabilir mi diye konu açtım.
  • Anlattığınız olayı benim aklım almadı. Çok şüpheli bir durum haklısınız. Telefon açılıp kapanınca TouchID bile önce parola istiyor. Garip bir durum...
  • Telefon pil kullanım grafikleri aşağıdaki gibidir. Ben yeni pili Pazar günü taktırdım. Önceki günlerle hemen hemen aynı gibi. Bu konuda bilgisi olan biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

    iphone batarya değişimi sahtekarlık ihtimali ???

    iphone batarya değişimi sahtekarlık ihtimali ???




  • Merhabalar,
    Bir iPhone teknik servis sahibi olarak yazıyorum. Cihazınızın pilinin değiştirilmiş olduğunu net olarak söyleyebilirim. Aksi halde performans durumunu %100 yapmanın hiçbir yolu yok. Bu performans durumunu görüyor olmanız da @qlidqyi arkadaşın söylediği gibi bir kalite göstergesi.

    Pin kodu kısmına gelince şüpheleriniz mantıklı, ancak bizim de sürekli başımıza gelen bir durum bu. Pili çıkarıp taktığımızda pin sormuyor. Ancak cihazı manuel olarak kapatıp açarsak pin kodu soruyor. Neden bilmiyorum ama 100lerce kez denk geldiğim bir durum bu.

    Bu arada postu açanı da pili değiştireni de tanımıyorum. Tecrübelerime dayanarak yazıyorum.
  • cskaraman kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Pil değişiminde PIN sormaması gerçekten ilginç. Ben telefonu ilk aldığımda oyun oynayıp aktif olarak kullanmama ragmen gün sonunda 30% civarında şarj kalırdı. Şimdi sadece sahibinden, safari, mail, whatsapp uygulamalarını kullanıyorum (wifi, Bluetooth, LTE kapalı, sadece 3G açık) ancak akşamı zor görüyorum. Bu normal mi sizce ?

    Edit: Ekran parlaklığı da tüm gün en düşük seviyelerde oluyor. (Max. 10%)
    Kullanım süreside yukarıda resimde görüldüğü üzere 4 saat civarı oluyor.

    Edit2: Şüphelenme sebeplerimden biri de pil değiştirmeden öncede telefonda aynı uygulamaları kullanıyordum, şarj hemen hemen aynı sürelerde bitiyordu..

    Kıyaslama yaparsak yukarıdaki grafikte geçen hafta perşembe günü telefonu 4 saatin biraz üzerinde kullanmışım ve şarj 100% harcanmış. Pazar günü pil değişimi yapıldı ve çarşamba (dün) yine 4 saatin biraz üzerinde kullanmışım, ve şarj yine 100% harcanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cb1984 -- 30 Mayıs 2019; 4:13:37 >




  • dostum sen beni yanlış anlamışsın. ben kafanda soru işareti kalmasın diye net konuşmak istedim. apple , kişi cihazı kendi kapattığında korumaya alır, pil değişimi esnasında böyle bir adım gelmez. kafan rahat olsun dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iTools 4 diye bir program var PC üzerinden bakabileceğiniz. Uygulamada bataryanın şarj döngüsü, üretim tarihi vs. her şeyi görebiliyorsunuz. İsterseniz telefonun diğer donanımlarıyla ilgili de ayrıntılı bilgi veriyor. Bataryanızın şarj döngüsüne bakarak yeni mi eski mi olduğunu anlayabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Pil değişimi gerçekleşeni daha 2 ay olmadan, geçtiğimiz günlerde şarj su gibi gitmeye başladı ve ekranda mavi bir leke belirdi. Öyle bir noktaya geldi ki şarj 100% olarak telefonu çıkarıp yaklaşık 5 dakika sahibindende ilanlara baktığım da 60% a iniyordu. Tatilde olduğum için çeşme de bir telefoncuya gittim. Tekrar pil değişimi yapıldı. İçinden çıkan pil orjinal değildi ve pil şişmişti. Bu şişmeden dolayı ekranın sol çerçevesine hasar vermişti. Yeni pil takılınca bu başlığı açtığım zamanki şarjın çabuk bitme sorunu da ortadan kalktı. rahat 2 gün telefonu şarja takmadan kullanmaya başladım. Başlığı açtığım zaman şüphelendiğim gibi bir sahtearlık söz konusu. Ankaraya dönünce pili aldığım yere gidip şişen pili iade edeceğim, ayrıca firma ile ilgili tüketici hakları mahkemesine başvuracağım. 2 kuruş kar için ankaranın göbeğinde etik olmayan işler yapamayacaklar inşallah bundan sonra.




  • Hayret valla iki ayda pil şişmesi nedir arkadaşlar muhtemelen yan sanayi kötü bir pil taktı fakat taktığı pil bu kadar kalitesiz isemyazılım nasıl okudu yüzde yüz dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    Pil şişmesi pil ile alakalı değildir yanlış kullanımla alakalı yada yüksek amper şarj aleti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil orijinaldir ama Apple ın pilleri dandik o yüzden azalma oluyor iOS 12 de zorlanıyor pil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba,

    1. Pil değişimi yapan arkadaş pil sağlığının 100% gösterilmesinin sağlanabildiğini, ancak pili ne kadar kullanırsan kulan, bunun hep 100% kaldığını söyledi. Nitekim pil şişmiş, şarjı yarım saat bile gitmiyorken, pil sağlığı hala 100% gözüküyordu.

    2. Yanlış kullanım, kötü şarj aleti gibi bir durum söz konusu değil. yaklaşık 10 yıldır iPhone kullanıcısıyım ve bu 10 yılda önceki telefonlarımı ve bu telefonun ilk pilini nasıl kullandıysam hep öyle kullandım. Şarj için telefonun kutusundan çıkan şarj aleti dışında başka hiçbir kablo kullanmadım. Araba, bilgisayar vs. usb şarjını filan hiç kullanmadım.


    3. Bu en son pil değişiminde takılan pilin üzerinde apple logosu vardı. pili çıkardığı ambalajı da orjinal apple ambalajıydı ve pil için garanti belgesi de verdiler. Şişen pilin üzerinde apple logosu yoktu. resimleri aşağıda görebilirsiniz. Pili değiştiren serviste çıkan pilin yan sanayi olduğunu onayladı.

    iphone batarya değişimi sahtekarlık ihtimali ???iphone batarya değişimi sahtekarlık ihtimali ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cb1984 -- 22 Temmuz 2019; 0:12:5 >




  • Oncelikle benim bildigim apple orjinal pil yedek parcasi tedarik etmiyor sadece kendi degistiriyor piyasada hicbir allahin kuluna orjinal pil taktiramassin ya cok kaliteli imitasyondur ya da cikma pildir. İkinci olarak telefoncunun pil sagligini %100 olmadigi halde %100 gosterilebiliyor demesini yalan olarak yorumluyorum boyle birsey mumkun degil telefoncularin dedigi cogu seye inanmamanida israrla oneriyorum( istisnalar kaideyi bozmaz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capucimo C kullanıcısına yanıt
    1. Apple Orjinal pil yedek parçası tedarik ediyor. Hatta N11, Gittigidiyor vs. gibi sitelerden satın alıp kendiniz de değiştirebiliyorsunuz. Son değişim yapan arkadaş Apple sertifikalı garanti belgesini de verdi pilin.

    2. Telefoncunun söylemesine gerek yok, ben bire bir deneyim ederek buraya yazıyorum. Yukarıda paylaştığım resimdeki pil şişmiş, üzerinde damar gibi şerit çıkmış, sağı solu akmış ve pil sağlığı hala 100% olarak gözüküyordu. 5 dakikalık kullanımda şarj 100%'den 60%'a düşüyordu.


    Ben bu konuyu pili ilk taktığımda açmıştım ve üzerinde bir çok araştırma yaptım. Malesef pil sağlığının manipüle edilebildiğini bizzat deneyim ederek gördüm.
  • Apple birakin orjinal pili kesinlikle hicbir yedek parcayi yetkili servisler disindaki insanlara tedarik etmedigine adim kadar eminim hocam n11 ,gittigidiyor da orjinal yaziyor diye inanacak degilim. Yetkili servis disinda sana orjinal parca takiyorum diyen adamada inanmamani tavsiye ederim. Garanti belgesini gercekten merak ettim nasil bir sey atar misiniz apple yetkili servisten degistirince vermiyorlar o adam nasil bir sey veriyor merak ettim acikcasi
    2.olarakta pil sagligi dusmemesinin sebebinin aciklamasini yapim pil sagligina yazilimsal olarak baktigi icin orda sisip sismesi pil sagligini etkileyen bir olay degil ordaki yazilim pil dongusune bakiyor ve pilin sagladigi mah bakiyor muhtemelen sizin adiginiz pilde ne kadar kotu olsada kullanilmamis oldugu icin pil dongusu 0 dir mah degerlerinide sagliyordur ama pil hucreleri kalitesiz oldugu icin hizli bitiyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capucimo -- 23 Temmuz 2019; 13:40:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capucimo

    Oncelikle benim bildigim apple orjinal pil yedek parcasi tedarik etmiyor sadece kendi degistiriyor piyasada hicbir allahin kuluna orjinal pil taktiramassin ya cok kaliteli imitasyondur ya da cikma pildir. İkinci olarak telefoncunun pil sagligini %100 olmadigi halde %100 gosterilebiliyor demesini yalan olarak yorumluyorum boyle birsey mumkun degil telefoncularin dedigi cogu seye inanmamanida israrla oneriyorum( istisnalar kaideyi bozmaz)
    Telefon pil sağlığını neye bakarak görür? Pil üzerindeki bazı saklı tutulan verilere bakarak görüyorsa çakma piller bu verileri böyle gösterecek şekilde hazırlanabilir neden olmasın? Zaten bu olayda da pil sağlığı kötü olmasına rağmen %100 gösteriyor demek ki yapılıyormuş.

    Samsung'da ne güzel kapağı aç değiştir kapa bitti. Apple sırf servisine para kazandırmak için kullanıcılarına zorluk çıkarıyor milyonlarca mağduriyete neden oluyor bu alanda yapılan sahtekarlıkların haddi hesabı yok.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.