Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.488.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22402241224222432244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

quote:

Orijinalden alıntı: Ramparapam

Kitapları okuyan biri sorumu cevaplayabilir mi acaba?

Bu Tazı Clegane kitapta nasıl ölüyor?

Bir de bu Brienne Tarth baya önemli bir karakter ve bence dizinin sonunda kral kim olursa artık Kral Muhafızlarının başında Brienne Tarth olacak. Stannis'i öldürdü, Tazıyı öldürdü. Loras Tyrelli düelloda yendi ve Jaime ile olan bir düellosunu da hatırlıyorum. Onu da kazanmıştı tabi Jaime'nin bacakları zincirliydi onu tartışabiliriz.

Önceden tahmin etmiştim ama dirilmesinden sonra ve Bran'in geçmişe döndüğü zaman Neşe Kalesinin orada Lyanna Starkın çığlığını da duyunca artık tamamen eminim ki Jon Snow baş karakter kesinlikle. Lyanna Stark ve Rhaegarın çocuğu Jon Snow.

Jaime Brienne düellosuyla ilgili

Kitapta ikisi düello yaptığında jaime 1 yıl boyunca kafeste kalmıştı kendi pisliğinin içinde ve elleri ve ayakları zincirliydi. Düello yaparkende zincirliydi ona rağmen brienne i bacağından yaralıyordu hatta topallıyordu brienne. Brienne jaimenin yeteneklerine hayran kalıyodu ve eğer elleri zincirli olmasaydı onun durdurulamaz olduğunu düşünşüyor. Yani hoca westerosta jaimeyi teke tekte yenebilecek hiçkimse yok yaşayanlar arasında. Belki Ser barristan yener. Hound ve gregorda yenebilir diyenler var ama çok zor. İyi savaşçılar ama jaimeyle boy ölçüşemez kimse kolay kolay

Ben kitapları okumadığım için diziye göre yorum yaparsam eğer Barristan öldü ve Jaime tek elini kaybettiği için en iyi kılıç kullanan sanırım Brienne. Hound ile kapıştı Brienne ve kazandı dizide. Gregor Clagene biraz sıkıntı da o da fazla öfkeli düşüncesiz biraz. Brienne alır gibi. Ama tabi Daario Naharis falan var, Jon Snow var bunlar da iyi. Akllıma gelmiyor hepsi bilemedim Brienne en iyigibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramparapam -- 27 Mayıs 2016; 12:01:21 >

• Ramparapam kullanıcısına yanıt
    Ne briennesi ya daario daha iyi tabiki. Hatta gregor clagane hepsinden iyi aslanim gregor :D gece tek vurusta adamin kafasini patlatti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bi ton iyi savaşçı var.Bronn mesela kurnazlığı ve tecrübesiyle her dövüşü kazanabilecek kapasitede.Jorah Mormont,Daario Naharis,Gri Solucan falan da kendi çapında iyiler.Kings landingde sağlam haliyle Jaime Lannister şuanki yaşayan karakterlerin alayını alır.Eskilerden Robert Baratheon,Rhaegar Targaryen de iyi Savaşçılar.En iyisi tartışmasız şafak kılıcı Arthur Dayne.Jaime ve dizideki tüm karakterler saygı duyar

• 5. bölümden aklımda kalan en güzel şey eşekherif'in son sahnedeki mükemmel çevirisiydi. Helal olsun gerçekten muazzam bir çevirmen.

• Şimdi Bran düşündüğüm kadarıyla Winterfell'e dönmek zorunda. Çünkü O kırmızı yapraklı kutsal ağaçlardan (ismini tam hatırlamıyorum) sadece Winterfell ve Duvar'ın çok yakınında var. Duvar'ın ilerisinde asla gidemeyeceği için ve o görüşler için Winterfell'e gitmesi gerekiyor. Haksız mıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Bi ton iyi savaşçı var.Bronn mesela kurnazlığı ve tecrübesiyle her dövüşü kazanabilecek kapasitede.Jorah Mormont,Daario Naharis,Gri Solucan falan da kendi çapında iyiler.Kings landingde sağlam haliyle Jaime Lannister şuanki yaşayan karakterlerin alayını alır.Eskilerden Robert Baratheon,Rhaegar Targaryen de iyi Savaşçılar.En iyisi tartışmasız şafak kılıcı Arthur Dayne.Jaime ve dizideki tüm karakterler saygı duyar

Rhaegar Targaryen, Arthur Dayne'i 2 kez turnuvada yenmiş ama ne biliyim Prens olduğu için bilerek yenilmiş de olabilir. Tabi ben şu an yaşayanları kıyasladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Hold the Door = Orada dur şeklinde çevirmek neyin kafasıdır yahu.

Özellikle orası çok etkiledi beni,

Dağ gibi adam afacan birisi için harcandı,
  • bakar niye bakmasın kullanıcısına yanıt
    Benim bildigim bi kışyarinda var. Bi tane jonun gece nobetcilerine yemin etmek icin gittigi var surun ötesinde o da. Ve birtane de bran ucgozlu kuzguna gelmeden önce goruyor hatirlarsaniz bu demektirki yolda baska agaclar da bulabilir.

Hem bi sorum var, bran bu özelligini kullanabilmek icin illa büvet agacina mi tutunmasi lazim normal agaclarda olmuyor mu yani kullanamiyor mu?

Robertte rheagar ı yenmis hatta turnuvada da degil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Hold the Door = Orada dur şeklinde çevirmek neyin kafasıdır yahu.

Özellikle orası çok etkiledi beni,

Dağ gibi adam afacan birisi için harcandı,

O afacan birinin elinde tüm Westeros'un kaderi. O yüzden değer.

Onun kendine faydası yok millete nasıl faydası dokunsun baştan aşağı şecaat,

• Türkçe'ye en iyi böyle çevrilebilirmiş zaten de 'h' nereden geldi?

• daikataNa~ D kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle o yüzden meşrulaştırmadan kimse onu takip edip krallık için savaşmaz.
  • Arkadaşlar aklıma şöyle bir teori geldi ;

Bildiğiniz gibi Bastdars war yaklaşmakta.
    Ramsay savaştan önce hiç savaşmadan Jon Snow a suikast düzenletmek isteyebilir.
    Ama oradaki herkesin Jon Snow un Lord Commander olması dışında bir şey bildiğini sanmıyorum.
    (Kitaptaki gibi Ramsay in Arya yerine başka bir kişi ile evlendirilmesinden yola çıktım.)
    Ramsay reyiz bir suikastçı gönderip bizim Ed reyizi daha çiçeği burnunda Lord Commander olmuş olan Ed i öldürtmesin ?
    Umarım (Dizide olacağını sanmam ama kitapta olabilir) böyle bir şey olmaz.
    Hocam o turnuvalar biraz show gibi sanki.Loras Tyrell Mountain'i indirmişti.Gerçi o da baya iyi şövalye.

• trufily T kullanıcısına yanıt
    Deme hocam öyle jon un en yakın arkadaşı biraccık sevgiyi hakkediyo

• Şu paraleli bitirsinler artık,gerçekten bu kralın çapsızlığı insanı delirtiyor.Koskoca krallığı ellerinde oyuncak ettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Hodor neden İngilizce'den geliyor? Hikayenin geçtiği dünyada İngilizce diye bir dil yok, herkesin konuştuğu ortak dil var ama onun da adı yok yanlış bilmiyorsam, peki İngilizce ne alaka? Neden İtalyanca değil ya da Türkçe, Japonca, Rusça, Felemenkçe? Kitap o noktaya geldiğinde "Hold the Door", bizde "Kapıyı Tut" veya "Orada dur" seçeneklerinden biri olacak, o empatiyi nasıl kuracağız? Kapıyı tut, Kap tut, kapytu, kapt, Hodor... Duygusallık yaratmak adına ayak üstü düşünülmüş uyduruk bir fikir gibi geldi.

Kitabın yazarı ingilizce konuşuyor o yüzden.

Konu kilit üye ban

Bizim millet gerçekten deli yahu,ne olacaktı ortak dil?İngilizce olmasına takılmış adam.Bir de çevirinin harika olmasını takdir edenler var.Yahu dizi ingilizce,ingilizce düşünün işin içinden çıkarsınız.Hem öğrenmemek için diretilip,hem de yabancı dillerde diziler izlemek de farklı bir kafa yapısı tabi.

• Jon snow reyizdir .Tahtın varisi odur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramparapam

quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Rhaegar Targaryen, Arthur Dayne'i 2 kez turnuvada yenmiş ama ne biliyim Prens olduğu için bilerek yenilmiş de olabilir. Tabi ben şu an yaşayanları kıyasladım.

Yalnız Rhaegar'ın Arthur Dayne'i yendiği turnuva mızrak dövüşü Kılıçta Dayne i yenebilecek adam yok. Gri Solucan jorah jon snow bronn falan bos muhabbet.

Arthur Dayne,Jaime,Barristan Selmy bu 3 unu yenebilecek adam yok

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Zaten jon snowun cok iyi bi kilic ustasi oldugu belirtilmemis ki dizide yada kitapta. Yani onu boyle barristan yada arthur ile kiyaslamak sacmalik bence. Jon snow daha farkli biri sonucta herhangi bi koruma, kral muhafizi felan degil

• 
Sayfa: önceki 22402241224222432244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.