Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22382239224022412242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar izledim bölümü ve hakikaten üzüldüm. Ağlamaklı oluyor insan ister istemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapları okuyan biri sorumu cevaplayabilir mi acaba?

Bu Tazı Clegane kitapta nasıl ölüyor?

Bir de bu Brienne Tarth baya önemli bir karakter ve bence dizinin sonunda kral kim olursa artık Kral Muhafızlarının başında Brienne Tarth olacak. Stannis'i öldürdü, Tazıyı öldürdü. Loras Tyrelli düelloda yendi ve Jaime ile olan bir düellosunu da hatırlıyorum. Onu da kazanmıştı tabi Jaime'nin bacakları zincirliydi onu tartışabiliriz.

Önceden tahmin etmiştim ama dirilmesinden sonra ve Bran'in geçmişe döndüğü zaman Neşe Kalesinin orada Lyanna Starkın çığlığını da duyunca artık tamamen eminim ki Jon Snow baş karakter kesinlikle. Lyanna Stark ve Rhaegarın çocuğu Jon Snow.

• quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Bu sezon için Tyrell kardeşlerin ölmesine kesin gözüyle bakıyorum.
    Rickon'da ölecektir.
    Stannis'in akıbetini göstereceklerdir. Muhtemelen de ölmüştür zaten.
    Davos, Shireen'e olanları öğrenince Melisandre'yi öldürecektir tahminen.
    O öldürmese bile, Brienne mutlaka öldürecektir.
    Theon ve Yara'nın Euron ile mücadele ederken öleceğini düşünüyorum. Ölmeliler de zaten. Demir Adada hikaye artık Euron ve Victarian Greyjoy'a endekslenmeli.
    Bu sezon görürmüyüz bilmem ama, Lady Stoneheart'ın da gelmesini bekliyorum. Muhtemelen önümüzdeki sezon.
    Hatta benim öyle bir teorim var ki, şaşar kalırsınız;
    Ramsay, Jon tarafından esir alınacak, ancak Ramsay kaçmayı başaracak, Frey'lere sığınacak.
    Lady Stoneheart gelip, Walder Frey, Ramsay Snow ve Bolton ve Frey'lerden pek çok kişiyi öldürüp, sırra kadem basacak veya ailesine katılacak.
    Ancak bu sezon göreceğimizi sanmıyorum.
    Tommen ölecek, Tommen'in yanında Cersei de ölecek. (Kehanet gereği kardeşi tarafından öldürülecek ama bu sezon mu bilemiyorum)
    Hatta onu öldüren, Tyrion değil Jaime olacaktır.
    Tazı ve Mountain'in kapışması olacaktır, Mountain öldürülebilir.
    Pycelle ölecek.
    High Sparrow ve rahibe Unelle ölecek.

Daha saymamı ister misin?

jon snow da aslında targaryen çıkacak. Rezleri alın.

• Ya jon snow targeryan cikarda tahtta hak talep ederse :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramparapam

Kitapları okuyan biri sorumu cevaplayabilir mi acaba?

Bu Tazı Clegane kitapta nasıl ölüyor?

Bir de bu Brienne Tarth baya önemli bir karakter ve bence dizinin sonunda kral kim olursa artık Kral Muhafızlarının başında Brienne Tarth olacak. Stannis'i öldürdü, Tazıyı öldürdü. Loras Tyrelli düelloda yendi ve Jaime ile olan bir düellosunu da hatırlıyorum. Onu da kazanmıştı tabi Jaime'nin bacakları zincirliydi onu tartışabiliriz.

Önceden tahmin etmiştim ama dirilmesinden sonra ve Bran'in geçmişe döndüğü zaman Neşe Kalesinin orada Lyanna Starkın çığlığını da duyunca artık tamamen eminim ki Jon Snow baş karakter kesinlikle. Lyanna Stark ve Rhaegarın çocuğu Jon Snow.

Bir handa yanlış hatırlamıyorsam Gregor'un askerleriyle karşılaşıyordu, Arya ile birlikte onları yendikten sonra yaralanıyordu, yaraları ağırlaşınca Arya'dan kendisini öldürmesini istiyordu ama Arya öldürmeyip onu orada bırakıyordu, yani kitapta Tazı son görüldüğünde canlı fakat ağır yaralı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Stannis -- 26 Mayıs 2016; 23:45:53 >

• Bende bir soru sorayım.

Tommen ölecek diye tahminler var, Tommen ölürse kanunlara göre kim Kral olacak? Benim hatırladığım Robert'in piçlerinden Edric Fırtına var ama dizide yer vermişler miydi hatırlamıyorum.
  • Biri hesaplamıştı.

quote:

Targ Loyalists: Mad King =>Dany - she is the last issue of Mad King, the legitimate and (legitimately) deposed former king. Her claim is as strong as any.

Lannisters - who believe the legitimacy of Cersei's children: King Robert => Joffrey => Tommen => Myrcella* => Stannis => Shireen => Renly => Selyse => Margary (Last king's widow and a new Baratheon by virtue of marriage) and after her, Cersei (Mother of the last king) and then Tyrion (last king's matrilineal uncle). Jaime is excluded for obvious Kingsguard reasons.

* Daughters apparently come before brothers , as Viserys claimed the throne "because" both children of Rhaegar were dead. Also something can be gleaned from Karstark succession in the books. Also, if we presume the succession follows Agnatic Primogeniture law of medieval times, daughters come first. But even though the issue is not clear, it doesn't make much difference as both brothers of Robert are dead per the TV show.

Baratheons - who believe Cersei's children to be abominations and thus unable to inherit shit: King Robert => Stannis => Shireen => Renly => Selyse => Cersei (like Margary in the above scenario, she's the widow of the last legitimate king, and the last legitimate Baratheon, however adulteress and brother-fucker she may be.) and after her, there's our beloved Tyrion, again bypassing Jaime.
    So, the funny (more ironic than funny) thing is that if Cersei accepts her children's illegitimacy, she becomes the rightful Queen of The Seven Kingdoms; at least in the TV Show, where the whole Stannis household are dead. Although, she maybe too beheaded for her sins to enjoy her royal authority.

As a last measure, the Lords of The Seven Kingdoms, can legitimize Gendry - the last natural issue of King Robert's body - and crown him King of the Seven Kingdoms, King of Andals, Rhoynar and the First Men and Protector of the Realm. Though that sounds ridiculous for a lowborn bastard blacksmith who is in open revolt against the crown. Or is it?

Kitapta Aegon vardı bir de. Jon Snow yüzünden de işler karışabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 27 Mayıs 2016; 0:08:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizide en son Gendry vardı ama senaristler unuttu o arkadaşı sanırım.
  • trufily T kullanıcısına yanıt

Olsun yani, Baratheon kalmadı ki memlekette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Dizide en son Gendry vardı ama senaristler unuttu o arkadaşı sanırım.

O piç değil mi? Piçler hak iddia edebilir mi tahta?

Yani yasal varis kalmadığı için olabilir. Ama uzak bi ihtimal olarak görüyorum ben. Cercei ipleri eline almaya çalışacaktır da 3. çocuğunu da kaybettikten sonraki piskolojisi el verirse tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Dizide en son Gendry vardı ama senaristler unuttu o arkadaşı sanırım.

O piç değil mi? Piçler hak iddia edebilir mi tahta?

Eder. Ortaçağda, gerçek krallıklarda da etmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Ya jon snow targeryan cikarda tahtta hak talep ederse :D

Sonuçta her türlü bir piç olduğu için Daenerysin iddiası daha güçlü diyebilir miyiz? Ejderhaların Dansı iç savaşında bir prenses, ortada meşru bir erkek prens olmasına rağmen bile hak iddia ediyor. Danynin çektiği çileleri düşünürsek tahtı bir piçe bırakmayacağını düşünüyorum.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helcarax -- 27 Mayıs 2016; 0:21:32 >
  • Gendry'nin hak iddası biraz zor gibi çünkü piç olduğu herkes tarafından bilinmiyor, Edric Fırtına'nın ise herkes tarafından biliniyor ama bu karakterden dizide bahsedildi mi? Aegon'u biliyorum ama o da dizide görünmeyebilir, tam Tommen'in ölümü üzerine Dany Westros'a gelir birde serçelerle anlaşırsa (Fatih Aegon'da fetih sırasında 7 nin baş rahibiyle anlaşmıştı)çok rahat tahta geçer ama benim sorum şuanki kanunlara göre yani taht Baratheon soyundayken taht hakkı kimde?

Şaka maka dizi açısından bakarsak taht hakkı Gendry'de galbaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Stannis -- 27 Mayıs 2016; 0:25:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

Gendry'nin hak iddası biraz zor gibi çünkü piç olduğu herkes tarafından bilinmiyor, Edric Fırtına'nın ise herkes tarafından biliniyor ama bu karakterden dizide bahsedildi mi? Aegon'u biliyorum ama o da dizide görünmeyebilir, tam Tommen'in ölümü üzerine Dany Westros'a gelir birde serçelerle anlaşırsa (Fatih Aegon'da fetih sırasında 7 nin baş rahibiyle anlaşmıştı)çok rahat tahta geçer ama benim sorum şuanki kanunlara göre yani taht Baratheon soyundayken taht hakkı kimde?

Konsey toplanırsa piçleri çağırıp karar verirler. Edric gelebilir o zaman, ayrıca Edric meşrulaştırılmıştı diye biliyorum.

Ama bunlar önemli değil aslında. Kılıç hakkı diye bir şey var. Robert da bilmem kaç kuşak önceki Targaryene dayandırıyor hakkını ama aslında kılıç hakkıyla çıktı tahta

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Gendry'nin hak iddası biraz zor gibi çünkü piç olduğu herkes tarafından bilinmiyor, Edric Fırtına'nın ise herkes tarafından biliniyor ama bu karakterden dizide bahsedildi mi? Aegon'u biliyorum ama o da dizide görünmeyebilir, tam Tommen'in ölümü üzerine Dany Westros'a gelir birde serçelerle anlaşırsa (Fatih Aegon'da fetih sırasında 7 nin baş rahibiyle anlaşmıştı)çok rahat tahta geçer ama benim sorum şuanki kanunlara göre yani taht Baratheon soyundayken taht hakkı kimde?

Konsey toplanırsa piçleri çağırıp karar verirler. Edric gelebilir o zaman, ayrıca Edric meşrulaştırılmıştı diye biliyorum.

Ama bunlar önemli değil aslında. Kılıç hakkı diye bir şey var. Robert da bilmem kaç kuşak önceki Targaryene dayandırıyor hakkını ama aslında kılıç hakkıyla çıktı tahta

Güçlü olan kraldır mantığıyla hareket ederlerse Tyrell'lar son kraliçe Margaery vasıtasıyla Krallığı ellerine almak isteyebilirler hem güçleri hemde son Kraliçe bahaneleri var, aynı işi Lannisterlarda yaparlar, ama şuan Serçeparmak Nehir Topraklarının Lordu, Vadinin koruyucusunuda parmağında oynatıyor Sansa vasıtasıyla Kuzeyden de destek alırsa 7 krallığın en güçlü adamı kendisi olur.

• Nehoo kullanıcısına yanıt
    tyrell nenesi , serçeparmak ayrıca tywin de için işinde çünkü joffreyi kontrol edilemez olarak görüyordu .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Güçlü olan kraldır mantığıyla hareket ederlerse Tyrell'lar son kraliçe Margaery vasıtasıyla Krallığı ellerine almak isteyebilirler hem güçleri hemde son Kraliçe bahaneleri var, aynı işi Lannisterlarda yaparlar, ama şuan Serçeparmak Nehir Topraklarının Lordu, Vadinin koruyucusunuda parmağında oynatıyor Sansa vasıtasıyla Kuzeyden de destek alırsa 7 krallığın en güçlü adamı kendisi olur.

GRRM'nin esinlendiği yerlere bakmak lazım. Ortaçağ İngilteresinden çok esinlenme var. Mad King olayı ve çıkan iç savaş mesela. İngiliz kralı VI. Henry'nin (kendisi delidir) varis bırakamadan ölümünün ardından Lancasterlar ve Yorklar tahtta hak iddia edip 30 yıl sürecek bir iç savaşa giriyorlar. War of the Roses denir buna çünkü ikisinin de sembolü gül, biri beyaz biri kırmızı. Aslında ikisi de VI. Henry'nin hanedanı olan Plantagenetlerin kollarından olduğu için böyle.

Neyse, gerçekte Lancasterlar ve Yorklar evlilik yoluyla ailelerini birleştiriyor ve Tudor hanedanı kuruluyor.

GRRM'nin nasıl düşündüğünü anlamak için bu bilgiler faydalı olabilir

• Hold the Door = Orada dur şeklinde çevirmek neyin kafasıdır yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Hold the Door = Orada dur şeklinde çevirmek neyin kafasıdır yahu.

Sen nasıl çevireceksin? Aynı zamanda seyircinin olayı anlaması için Hodor'a benzetmen gerekecek kelimelerini.

• 
Sayfa: önceki 22382239224022412242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.