Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22392240224122422243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Dizide en son Gendry vardı ama senaristler unuttu o arkadaşı sanırım.

Valla o karaktere noldu ya? En son kızıl kadının yatağındaydı sonra bir daha görmedik öldümü acaba.
  • Meşru olmayan çocukların hiçbir hakkı olamaz krallıkla ilgili. Hele Demir Taht'ta imkansız kimse sırf babası kral diye Gendry'nin krallığını kabul etmez. Ned Stark bile Jon'u ilerde varisler arasına girmesin diye meşrulaştırmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

Gendry'nin hak iddası biraz zor gibi çünkü piç olduğu herkes tarafından bilinmiyor, Edric Fırtına'nın ise herkes tarafından biliniyor ama bu karakterden dizide bahsedildi mi? Aegon'u biliyorum ama o da dizide görünmeyebilir, tam Tommen'in ölümü üzerine Dany Westros'a gelir birde serçelerle anlaşırsa (Fatih Aegon'da fetih sırasında 7 nin baş rahibiyle anlaşmıştı)çok rahat tahta geçer ama benim sorum şuanki kanunlara göre yani taht Baratheon soyundayken taht hakkı kimde?

Şaka maka dizi açısından bakarsak taht hakkı Gendry'de galbaha.

Konsey toplanırsa piçleri çağırıp karar verirler. Edric gelebilir o zaman, ayrıca Edric meşrulaştırılmıştı diye biliyorum.

Ama bunlar önemli değil aslında. Kılıç hakkı diye bir şey var. Robert da bilmem kaç kuşak önceki Targaryene dayandırıyor hakkını ama aslında kılıç hakkıyla çıktı tahta

Güçlü olan kraldır mantığıyla hareket ederlerse Tyrell'lar son kraliçe Margaery vasıtasıyla Krallığı ellerine almak isteyebilirler hem güçleri hemde son Kraliçe bahaneleri var, aynı işi Lannisterlarda yaparlar, ama şuan Serçeparmak Nehir Topraklarının Lordu, Vadinin koruyucusunuda parmağında oynatıyor Sansa vasıtasıyla Kuzeyden de destek alırsa 7 krallığın en güçlü adamı kendisi olur.

GRRM'nin esinlendiği yerlere bakmak lazım. Ortaçağ İngilteresinden çok esinlenme var. Mad King olayı ve çıkan iç savaş mesela. İngiliz kralı VI. Henry'nin (kendisi delidir) varis bırakamadan ölümünün ardından Lancasterlar ve Yorklar tahtta hak iddia edip 30 yıl sürecek bir iç savaşa giriyorlar. War of the Roses denir buna çünkü ikisinin de sembolü gül, biri beyaz biri kırmızı. Aslında ikisi de VI. Henry'nin hanedanı olan Plantagenetlerin kollarından olduğu için böyle.

Neyse, gerçekte Lancasterlar ve Yorklar evlilik yoluyla ailelerini birleştiriyor ve Tudor hanedanı kuruluyor.

GRRM'nin nasıl düşündüğünü anlamak için bu bilgiler faydalı olabilir

Lannister ve Tyrell hanesine benzetirsek Tommen ölürse bu iş yatar yada Cercei Loras üzerinden birleşir haneler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Helcarax

quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Ya jon snow targeryan cikarda tahtta hak talep ederse :D

Sonuçta her türlü bir piç olduğu için Daenerysin iddiası daha güçlü diyebilir miyiz? Ejderhaların Dansı iç savaşında bir prenses, ortada meşru bir erkek prens olmasına rağmen bile hak iddia ediyor. Danynin çektiği çileleri düşünürsek tahtı bir piçe bırakmayacağını düşünüyorum.

Edit: İmla

Ya adam White Walker öldürdü. Sur'un kuzeyinde savaştı geri geldi. Mance'ın bilmem kaç bin kişilik adamını bir avuç yeminli kardeşiyle püskürttü. Öldü dirildi. Adama taktınız bir piç yaftası Jon hiç çile çekmedi mi beraber büyüdüğü onca Starkı kaybetti yeminli kardeşini kaybetti. Defalarca bıçaklandı ihanete uğradı. Dany çıkarsa karşısına euron greyjoy gibi' I have big cock ' der tahta oturur. Dany I have big boobs derse sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: adRenaliN57

Meşru olmayan çocukların hiçbir hakkı olamaz krallıkla ilgili. Hele Demir Taht'ta imkansız kimse sırf babası kral diye Gendry'nin krallığını kabul etmez. Ned Stark bile Jon'u ilerde varisler arasına girmesin diye meşrulaştırmadı.

GRRM'nin tarihten esinlendiğini biliyoruz. Tarihte de piç olup bazı koltuklarda hak iddia eden asiller vardır. Mesela İngiltere Kralı ve Normandiya Dükü Piç William. Onun dışında yine İngiltere kralı III. Richard'ın piç olduğuna dair dedikodular bitmemiştir.

Yani piç olup hak iddia edilir. Kitapta da koskoca Blackfyre savaşları var.

Meşrulaştırılmayan adam da hak iddia eder. Piç William sırf taht bana söz verildi diyerek İngiltereyi işgal etti. Kanun çok da önemli değil bu durumlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 27 Mayıs 2016; 1:58:56 >

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Zaten kimse hak iddaa edemez demedim kimse normal bir şekilde kabul etmez dedim. Hak iddaa edemez ile hakkı olamaz farklı şeyler. Bana göre krallıkta hakları yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helcarax

quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Ya jon snow targeryan cikarda tahtta hak talep ederse :D

Sonuçta her türlü bir piç olduğu için Daenerysin iddiası daha güçlü diyebilir miyiz? Ejderhaların Dansı iç savaşında bir prenses, ortada meşru bir erkek prens olmasına rağmen bile hak iddia ediyor. Danynin çektiği çileleri düşünürsek tahtı bir piçe bırakmayacağını düşünüyorum.

Edit: İmla

Ben piç falan dinlemem. Dany o tahta oturmasın, onun haricinde ki herkese razıyım.
    Benim için tahtın tek gerçek sahibi Ned reyizin de dediği gibi Stannis'tir

• quote:

Orijinalden alıntı: adRenaliN57

Meşru olmayan çocukların hiçbir hakkı olamaz krallıkla ilgili. Hele Demir Taht'ta imkansız kimse sırf babası kral diye Gendry'nin krallığını kabul etmez. Ned Stark bile Jon'u ilerde varisler arasına girmesin diye meşrulaştırmadı.

Hocam Genry gelip dese ki ben Robert'ım oğluyum. Kim inanır? Gendry'i bilen Stannis,Davos ve Melisandre biliyordu. Hak iddaa ettiğini varsaysak bile kimse onu umursamaz bence.

• tommen ölürse herkes taht için birbirini yerken stannis çıkıp gelse elini kolunu sallaya sallaya taht'a otursa ne gülerim :) savaşla yapamadığını öyle yapsa komik olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Hold the Door = Orada dur şeklinde çevirmek neyin kafasıdır yahu.

Orada Dur
    Ordadur
    Ordur
    Ordor
    Hordor
    Hodor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Hold the Door = Orada dur şeklinde çevirmek neyin kafasıdır yahu.

Çevirinin sadece translate olmadığını gösteren çok güzel bir örnek bence siz nesini beğenmediniz? İlla ne diyorsa ona mı çevrilecek? Çeviri yapmak bu değil.
  • Şöyle dursun burada önlem amaçlı
    Ama ben kolyeden dolayı olduğunu düşünmüyorum.

Ya bide gökyüzünde kuyruklu yıldız vardı Önceki sezonlarda ne oldu o ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Şöyle dursun burada önlem amaçlı
    Ama ben kolyeden dolayı olduğunu düşünmüyorum.

Ya bide gökyüzünde kuyruklu yıldız vardı Önceki sezonlarda ne oldu o ?

İlk aynı düşüncelerle baktığım daha sonra kolyeyi görünce derin hüzne girenimdir.Ama abi kolye ile alaka yoktu ki Stannis diğerine kolyesiz kaç defa vurdu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramparapam

Kitapları okuyan biri sorumu cevaplayabilir mi acaba?

Bu Tazı Clegane kitapta nasıl ölüyor?

Bir de bu Brienne Tarth baya önemli bir karakter ve bence dizinin sonunda kral kim olursa artık Kral Muhafızlarının başında Brienne Tarth olacak. Stannis'i öldürdü, Tazıyı öldürdü. Loras Tyrelli düelloda yendi ve Jaime ile olan bir düellosunu da hatırlıyorum. Onu da kazanmıştı tabi Jaime'nin bacakları zincirliydi onu tartışabiliriz.

Önceden tahmin etmiştim ama dirilmesinden sonra ve Bran'in geçmişe döndüğü zaman Neşe Kalesinin orada Lyanna Starkın çığlığını da duyunca artık tamamen eminim ki Jon Snow baş karakter kesinlikle. Lyanna Stark ve Rhaegarın çocuğu Jon Snow.

Jaime Brienne düellosuyla ilgili

Kitapta ikisi düello yaptığında jaime 1 yıl boyunca kafeste kalmıştı kendi pisliğinin içinde ve elleri ve ayakları zincirliydi. Düello yaparkende zincirliydi ona rağmen brienne i bacağından yaralıyordu hatta topallıyordu brienne. Brienne jaimenin yeteneklerine hayran kalıyodu ve eğer elleri zincirli olmasaydı onun durdurulamaz olduğunu düşünşüyor. Yani hoca westerosta jaimeyi teke tekte yenebilecek hiçkimse yok yaşayanlar arasında. Belki Ser barristan yener. Hound ve gregorda yenebilir diyenler var ama çok zor. İyi savaşçılar ama jaimeyle boy ölçüşemez kimse kolay kolay

• Ya Tyrion sürekli koruyan bir şövalye vardı bir kaç defa onun adına savaşan adını da hatırlayamıyorum o şövalyeye ne oldu öldü de ben mi hatırlamıyorum.
  • dBZerodealer- kullanıcısına yanıt
    Eli kesilmeden önceydi o

• quote:

Orijinalden alıntı: tanercskn

Ya Tyrion sürekli koruyan bir şövalye vardı bir kaç defa onun adına savaşan adını da hatırlayamıyorum o şövalyeye ne oldu öldü de ben mi hatırlamıyorum.

Bronn. Dorne'da kaldı sanırım o karıların yanına.
  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Oyunculuğu mimikleri iyi olan sağlam bir karakterdi ileride tekrar görürürz umarım.
    Bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanercskn

Oyunculuğu mimikleri iyi olan sağlam bir karakterdi ileride tekrar görürürz umarım.
    Bilgi için teşekkürler

Rica ederim. Benim de çok sevdiğim bir karakter. Ama durumu dediğim gibi mi emin değilim tam hatırlayamadım.
  • adi bron en son dorne gitti jamie ile sonra gemi ile birlikte donuyorlardi en son orada goruldu belkide cercei nin o na verdigi kaleye gidip orda sarisin hatunuyla takiliyordur.

• 
Sayfa: önceki 22392240224122422243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.