Şimdi Ara

GALERİYE GÜVENLİ ÖDEME OLMADAN ARAÇ SATMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, aracımı satmak istiyordum ve bir galeri talip oldu. Güvenli ödeme istediğimi söyledim fakat galeri olduğu için yetki belgesi ile eft li işlem yapabileceklerini söylediler. İlk önce böyle birşey var mı diye size sorum. Yetki belgesini attı e devletten doğruladım. Kapora attı 5.000 tl, baktığımda yetki belgesi olan kişi attı ücreti ve açıklamaya plaka ve kapora bedeli yazmış. Pazartesi noterde buluşacağız. Bundan sonraki süreçte bildiğim kadarıyla parayı gönderen kişiye aracı devrettiğimden emin olmak ve ilk önce parayı hesabımda görmek. Başka bir önlem aklıma gelmiyor. Yıllardır arttırdığım para ile aldığım aracı özel bir ihtiyaç sebebiyle satıyorum. Dolandırılmak istemiyorum, yaptığım işlem ve aldığım tedbirler doğru mu ? Başka yapmam gereken birşey var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim galerici deneyimim gayet güzeldi. Oturdugum semte gelip kendisi kontrol etti arabami. Anlaştığımız rakami notere bile gitmeden önce odedi. Ne kadar dogru bilmiyorum ama parayi geri çekme hikayelerinden ne olur ne olmaz diye baska bir hesabıma aktarmistim. Siz de zaten bildiginiz gibi hesapta para görmeden hareket etmeyin.

• vakti zamanında bir müşterim kazayla ödemeyi iki defa göndermişti. ben daha farketmeden farketmişler, geri at diye yazdılar bana. hesaba girdim geri atmak için bir baktım banka geri göndermiş. oluyor demek ki böyle şeyler. nasıl oldu bilmem ama oldu, büyük müşteri oldu mu yapıyorlar belki bilemedim.

Aracı alacak kişi , parayı gönderir iken açıklama kısmına ' 99 ABC 99 Plakalı araç alımı' olarak yazdırın ki problem olmasın.

Sadece plaka yazılması yeterli olmayabiliyor. Parayı Ali gönderiyor, aracı Mehmet devralıyor, sonra Ali parayı gönderdiğim halde aracı bana devretmedi gibi harcama itirazı, mahkeme vb gibi işlere bulaşabiliyor.

Para ya sadece devredeceğiniz kişinin hesabından gelsin, ya da "00 XX 000 plakalı aracın isim/TC adına satışı" gibi detay içersin.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.