Şimdi Ara

Galericiler Nerden Araç Buluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
26.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda ikinci el bir araç alacağım. Baktığım araçlar arasında filtreleme yaptığım zaman en uygun araçlar galericilerde oluyor.

Farklı model yılında farklı markalarda araçlara bakıyorum. Baktığım araçlar arasında sıfır ayarında boyasız araçlar da var. Yani kazalı araç sattıklarını düşünmüyorum.

Merak ettiğim bu galericiler bu arabaları uygun fiyatlı olarak nasıl bulabiliyor acaba sattıkları araçlar için bir ton vergi verip dükkan kirası sahibinden.com üyeliği derken nasıl kâr yapabiliyorlar merak ediyorum açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle galericiler en iyisi en ahlaksızı dahil büyük yalancıdır, yani o ilanlarda aslında kusur sayılabilecek bir sürü detay belirtilmemiştir

çevreleri geniştir, genelde araçları internete oto pazarına düşmeden yakalarlar, sigortalardan alırlar, kiralamacılardan alırlar, özellikle de kiralama filo araçlarını güzel fiyata kaparlar, bir de muayene öncesi km düşürdüler mi güzel kazanırlar

ağızları iyi laf yapar, fiyat kırma konusunda beceriklidirler, çoğu araç satıcısını kandırabilirler

yüzsüzdürler, sen aracını ilana koyarsın, sürekli fiyatı öldürüp almaya çalışırlar, sövsen bile 2 gün sonra sana o absürd rakamı teklif etmeye devam ederler

organize çalışırlar, ilandaki bir aracı ucuza düşürmek için ekip olarak araç sahibine çok düşük rakamlar vererek bezdirirler, bu sayede ucuza alırlar
    Yapay Zekanın Yanıtı

Galericiler Araçları Nereden Buluyor?

Galericiler, düşük fiyata araç bulabilmek için çeşitli yollar kullanırlar. İşte en yaygın yöntemlerden bazıları:

• Açık Artırmalar: Galeriler, icra daireleri ve sigorta şirketleri gibi kuruluşlar tarafından düzenlenen açık artırmalara katılırlar. Bu açık artırmalarda, kaza yapmış, hacizli veya başka nedenlerle satılan araçlar bulunur.
    • Müzayede Siteleri: Galeriler, eBay ve Manheim gibi müzayede sitelerinde de araç ararlar. Bu siteler, bireysel satıcıların yanı sıra bayilerin de araç listeledikleri platformlardır.
    • İnternet Pazar Yerleri: Craigslist ve Facebook Marketplace gibi çevrimiçi pazar yerlerinde, galeriler genellikle bireysel satıcılardan uygun fiyatlı araçlar bulabilirler.
    • Bireysel Satıcılar: Galeriler, gazete ilanları veya sosyal medya aracılığıyla bireysel satıcılarla da iletişime geçerler. Bu satıcılar genellikle araçlarını hızlı bir şekilde satmak istedikleri için daha düşük fiyatlara razı olabilirler.
    • İthalat: Bazı galeriler, AB ülkeleri veya Japonya gibi ülkelerden uygun fiyatlı araçlar ithal ederler. Bu araçlar genellikle yerel pazarda bulunan araçlara göre daha ucuzdur.

Galericilik Nasıl Öğrenilir?

Galericilik, tecrübe ve bilgi gerektiren bir iştir. Galerici olmak isteyenler genellikle şu adımları izlerler:

• Bir Galeride Çalışmak: Bir galeride çalışmak, işin temellerini öğrenmenin en iyi yoludur. Galericilerin nasıl araç bulduklarını, pazarlık yaptıklarını ve müşterilerle etkileşime girdiklerini gözlemleyebilirsin.
    • Kurslara Katılmak: Galericilik konusunda özel eğitim veren kurslar mevcuttur. Bu kurslar, işin hukuki ve finansal yönleri hakkında bilgi sağlar.
    • Araştırma Yapmak: Galericilik hakkında kitaplar okuyarak, makaleler inceleyerek ve sektörle ilgili web sitelerini ziyaret ederek bilgi edinebilirsin.

Galericilik, rekabetçi bir iştir ancak aynı zamanda kazançlı bir iştir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek ve öğrenmeye istekli olarak, bu sektörde başarılı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10 tane aracım var,sürekli piyasa takibindeyilla uygun birşey düşüyor,kozmetik kusurlu araçları alıp profesyonel detailing yaparak 2-3 bin üstüne satılıyor.
  • Aracını yükseltecek insanlar, acil nakite ihtiyacı olanlar mağlum siteye koyarak ölücülerle uğraşmıyor 3üne 5 ine bakmadan galeriye verip geçiyor.

• öncelikle galericiler en iyisi en ahlaksızı dahil büyük yalancıdır, yani o ilanlarda aslında kusur sayılabilecek bir sürü detay belirtilmemiştir

çevreleri geniştir, genelde araçları internete oto pazarına düşmeden yakalarlar, sigortalardan alırlar, kiralamacılardan alırlar, özellikle de kiralama filo araçlarını güzel fiyata kaparlar, bir de muayene öncesi km düşürdüler mi güzel kazanırlar

ağızları iyi laf yapar, fiyat kırma konusunda beceriklidirler, çoğu araç satıcısını kandırabilirler

yüzsüzdürler, sen aracını ilana koyarsın, sürekli fiyatı öldürüp almaya çalışırlar, sövsen bile 2 gün sonra sana o absürd rakamı teklif etmeye devam ederler

organize çalışırlar, ilandaki bir aracı ucuza düşürmek için ekip olarak araç sahibine çok düşük rakamlar vererek bezdirirler, bu sayede ucuza alırlar

• Babam aracını değişitireceği zaman bayiyle görüştü. Bayi eski astrasına 38 verdiler. 40 a koyacam ben dedi. Dedim baba acele etme 45 e satarım bana bırak aracı bekleyelim ne acelen var. Yok yıl sonunda zam gelirmiş dinletemedim huysuza. :D Gece yayınlandı sabah adanadan biri aradı yoldayım geliyorum diye. Öğlen geldi. Notere git dedi direk. Orada inceledi aldı gitti. Galerici miydi bilmiyorum. Aldı gitti satar mı kullanır mı bilmem. Biraz aktif kullanmakla alaklı siteleri.
  • Birçok il ve ilçelerde adamları var ayrıca, kulaklarına geliyor devamlı araçlar
  • Genelde otopazarına gidip organize oluyorlar. Güzel bir araba görünce sırasıyla gidip değerinden düşük para teklif edip arabayı karalıyorlar. Sırasıyla 3-4 kişi adamı ablukaya alıp kafasını karıştırıyor. Adamın paraya ihtiyacı varsa satıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende çok net bildiğim birşeyi yazayım

Ist de derindere otomotiv gibi firmalar var araçların hepsi filodan çıkma her hafta galericilere mail ile listeler geliyor

Aylara göre degismekte olup ortalama her hafta 250 _400 arası araç kilometreler değişken 10 binde olanda var 150 binde olanda var

Cok fazla marka var genelde audi reno fiat wag golf r bile var

Araçların tüm exper bilgisi mail ile birlikte geliyor kesinlikle yalan dolan yok neyi varsa yazılıyor

Açık artırma usulü piyasanın 3_5 bin altına satılıyor

Her hafta listeler değişir hic araç kalmaz

Yalnız her galerici oraya gidemez üye olması lazım ve birinin destegi

• Çevre kardeşim çevre

• Son aracımı galericiye sattım, açıkçası o kadar araç sattıktan sonra, milletin nazıyla uğraşmak istemedim, aracım da tutulan bir araç değildi, bilmediğim bir kusuru da ortaya çıkınca piyasanın 2 bin altına verdim galericiye. BElki istediğim fiyata satardım 2-3 ayda ama uğraşmamak için sattım. Öğrendiğime göre galerici de 3 ay sonra sattı aracı. 2.000 TL fazlasına.
  • enayilerden!!! (herkes için değil)
  • Ben araba satarken butun oluculeri engelledim coguda galerici zaten.Sonra istedigim fiyattan sattim sizde oyle yapin numaralarini engelleyin teker teker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanpo -- 29 Mart 2018; 20:42:39 >
  • İstanbul için galericiler filolardan çekerler.Galerici dukkaniniz varsa 5-10 bin teminat yatirarak girilebiliyor.Bazi galericiler ise bayilerin takasa aldıkları araçlari alirlar.Bazilari ise normal halktan al sat takas ile geçinir. Galericiler sitelerinde kim filocu kim bireyselci kim fiatcı, reneultcu, vw ci, Japoncu herkes birbirini bilir.

• Kendi aralarında da aşırı el değiştirme yapmaktalar.
  • Ölücülerle uğraşmak istemeyip 3'e 5'e bakmayan kişilerin araçlarını alırlar.
  • Abimde temiz corsa vardı, inat ettiler 38-37 verelim, bir tane galerici 40 bin teklif etti. İyi ki vermedi, yakın zamanda 43'e bıraktı. Kazasız arabayı öldürmeye çalışıyorlar
  • Son zamanlarda dikkatimi ceken durum. Araba gercekten temiz 80bin de. İci disi piril piril, galeri de satiliyor. Gercekten temiz bir araba. Nereden buluyorlar da uygun fiyata aliyorlar anlamiyorum. Millet hep temiz arabayla mi takasa giriyor galeriyle anlamiyorum

• benim puntonun airbagli kazası vardı, 21e satmaya çalıştım, airbag açtığını söyleyince ben bunu almam diyordu herkes, milletle uğraşılmayacağını anladım gittim galeriye 20ye verdim takasta, galeri kusurlarını gizleyip 24e sattı
  • Galerinin birinin 28.000 verdigi aracimi 2 gun sonra 36.000ya vermiştim hic unutmam.

• çok basit sahibindende buluyorlar arabaları. benim de bir tanıdığım var bu işi yapan. kendisi ortakları çalışanları felan 7/24 internet başındalar sürekli sayfayı yeniliyorlar. uygun bir ilan düştüğü anda telefona sarılıyorlar abi yoldayım geliyorum diye. böyle böyle epey araba topluyorlar. sonra ufak tefek bakımını yapıyorlar,ufaktan temizlik bikaç güne tekrar ilana koyuyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.