Şimdi Ara

GALAX 4070S Çok Yüksek Hotspot Sıcaklığı (UPSIREN PCM-1 alındı, detaylı test sonuçları eklenecek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu amiral gemisi ekran kartıların hepsi mi böyle ısınmaya çok yatkınlar ve çok sesli çalışıyorlar anlamıyorum. Oyun oynarken GPU sıcaklığı 86 derecelerde gezerken hotspot değeri 115-116 dereceye kadar çıkıyor, ve oyunu oynayamadan çıkıyorum ekran kartı zarar görmesin diye. Bu sıcaklıklar normal mi sizce, kartı önceden açmam gerekti bir sorundan dolayı konusu aşağıda.

https://forum.donanimhaber.com/galax-4070s-hafif-pcb-yamulmasi-bir-sorun-olusturur-mu--158996332

Galiba kartı tekrar kapatırken termal macunu iyi sürememişim ya da vidaları tam sıkamamışım(kart zarar görmesin diye) Gta 5 ETS2, ATS, gibi oyunları oynarken kart bu kadar çok ısınmıyor ama BeamNG Drive ve diğer ağır oyunlar oynarken özellikle hotspot fırlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 7 Temmuz 2025; 21:27:57 >

• sıcaklıklar normal değil, dediğiniz gibi ya tam sıkmadınız ya da macun uygun değil pump out yapmış olabilir. hangi macunu kullandınız? mx-4 gibi macunlar işlemcilerde sorun yapmayabilirken GPU gibi direct die uygulamalarda pump out yapıp sorun çıkarabiliyor. ya kıvamlı bir macun (mx-6 gibi) ya da ptm7950 vb. pcm kullanırsanız daha uygun olur.

donanımhaber forum
    Faz Değişkenli Termal Pad - Termal Putty - Termal Pad Yardımlaşma Konusu (PTM 7950 içerir)) | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/pump-out-sorununa-cozum-faz-degiskenli-termal-pad-ptm-7950-ve-benzerleri--161290858#161544320
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, termal macunu işlemci soğutucusunun içinden çıkan thermalright tf4 macunu kullanmıştım.

• Tekrar merhaba, ptm7950 gibi faz değişimli termal macunların uzun ömürlü olmayabileceğine dair yorumlar okumuştum. Bir de Türkiye'de satılan faz değişimli Thermalright Heilos varmış.

Sizce uzun ömür için faz değişimli termal macunlar mı daha iyidir, yoksa mx-6 gibi klasik termal macunlar mı daha uzun ömürlü olur? Yukarıdaki 3 üründen birini alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 6 Temmuz 2025; 23:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    Ptm orjinal bulmak zor, sık sık değiştiririm dersen mx6 uzun ömürlü olsun dersen heilos. Mx4 kısa sürede pump out yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pump-out yapmaması için aradaki boşluk kadar sürmen gerekli. Viskozitesi düşük yani mx-4 gibi bir macun olursa tolerans payı daha az oluyor.

Mx-6 gibi daha katı kıvamlı yani yüksek viskoziteli macun kullanırsan toleransı bir miktar daha fazla ama yine de pump out yapıyor.

Bir kağıt 0.1mm kalınlığında, macun kullanılması gereken boşluk ise 0.2 - 2.25mm, 0.5mm'de ise termal padler başlıyor. Yani iki kağıdı üst üste koyup anca o kadar kalınlıkla macun olması gerekiyor.

Macun aksine faz değişkenliler daha uzun ömürlü. Tek ve en büyük sıkıntısı sahtelerinin çok olması. YD getirtmek çok masraflı olursa helios'a orta kalite ptm7950 diyorlar, alıp kullanabilirsin.

Ek olarak macun gibi sürer sürmez hemen tam performans vermiyor. Faz değiştirdikçe yüzeye uyum sağlıyor.

Ayrıca termal bakım yaparken eğer macun kullanıyorsan; montaj yapıp tekrar söküp, iki yüzeye ne kadar uygulanmış diye bakarak kontrol etmelisin. Ardından varsa eksikliği tamamlayıp/fazlalığı temizleyip tekrar montaj yapman lazım.

@StG 44 konuyu paylaştığın için teşekkür ederim.

Düzenleme: Bahsetme düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 7 Temmuz 2025; 14:29:19 >

• @Finnbhennach Cevabınız için teşekkürler.

@TimFoster Cevabız için teşekkürler. ptm7950 benimde aklıma yattı, fakat dediğiniz gibi sahteleri endişelendiriyor beni. Orijinal satan yer biliyor musunuz peki yurt dışından? Herkes ebuy7 önermiş, ama ordanda emin değilim orijinal olduklarından.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartı açmadan önce ısılar nasıldı? Eğer dediğiniz gibi ise sizden kaynaklıdır. Kartı açın üstündeki macun nasıl yayılmış bi bakın. Tf7 de çok akışkan değil yoğun diye biliyorum, sorun olmamalıydı.

Kartı sökün macunu bir kart yardımıyla yayın, nokta halinde bırakmadan deneyin. Vidaları da tatlı sıkı olacak şekilde sıkın. Asılmanın yada gevşek bırakmanın anlamı yok.

İlk önce montajı düzgün yapmayı denemeni tavsiye ederim. YD getirtsen 10-15 gün bekleyeceksin, helios alsan yine kargo süresi bekleyeceksin. Diğer padlere göre F/P ve işini görecek olan Helios alman daha mantıklı. Daha az beklersin.

Konuyu başından okursan daha yararlı olur. Burada ptm7950 benzeri/yeniden isimlendirilmişi pcm-1'i aldım o var.

https://forum.donanimhaber.com/pump-out-sorununa-cozum-faz-degiskenli-termal-pad-ptm-7950-ve-benzerleri--161290858

Burada ptm7950 almak için başka mağaza önerileri var.

https://forum.donanimhaber.com/pump-out-sorununa-cozum-faz-degiskenli-termal-pad-ptm-7950-ve-benzerleri--161290858#161544320

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Tekrar teşekkür ederim, iyice düşünüp PCM1 aldım. Bu arada bu vergiler ne öyle, bir tane bana bir tane de hükümete... Neyse silivri soğuk... Tekrardan teşekkür ederim.

GALAX 4070S Çok Yüksek Hotspot Sıcaklığı (UPSIREN PCM-1 alındı, detaylı test sonuçları eklenecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 7 Temmuz 2025; 19:26:19 >
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Açılmadan önce de pek iyi değildi diye hatırlıyorum sıcaklıkların, neyse PCM1 aldım kolay kolay pump out yapmaz artık:)

Kartı ilk açtığımda pump out yapmış şekildeydi şimdi hatırladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 7 Temmuz 2025; 19:26:3 >

Benim aldığım dolapta yatırımlık olarak duruyor. Siz kullandıktan sonra test sonucunu burada paylaşırsanız iyi olur. Bende merak ediyorum ne aldığımızı 

Tabii ki seve seve, zaten aklımdaydı detaylı bir test yapıp forumda paylaşmak:) Hatta benim 7500F işlemcinin de sıcaklıklarından hiç memnun değilim, soğutucu Thermalright Assassin King 120 SE olmasına rağmen işlemci yaz aylarında Cinebench testinde 95 derecelere fırlıyor. İşlemciye de uygulayıp test sonuçlarını forumda paylaşmayı düşünüyorum.

Bana da haber verin bende mx4'ün pump out yapmasını bekliyorum, şuan gpu-hotspot fark 10 derece 1 ay oldu sonrasında heilos uygulayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BilgisayarMeraklısı

Tabii ki seve seve, zaten aklımdaydı detaylı bir test yapıp forumda paylaşmak:) Hatta benim 7500F işlemcinin de sıcaklıklarından hiç memnun değilim, soğutucu Thermalright Assassin King 120 SE olmasına rağmen işlemci yaz aylarında Cinebench testinde 95 derecelere fırlıyor. İşlemciye de uygulayıp test sonuçlarını forumda paylaşmayı düşünüyorum.

Faz değişkenli padi, üstünde ihs kalıbı olan bir çipte kullanıp heba etmeyin derim. MX 6 termal macun alın, MX 4'te olur. Konuda ilk mesajda detaylı olarak anlattım. Okumanızı tavsiye ederim.

@Finnbhennach tahmini olarak iyi işçilik yapmışsınızdır. Genelde 1-2 haftada pump-out oldu çok konu açan var. Siz bir ay sürede pump-out olmamasından bahsediyorsanız daha da uzun dayanacağını düşünüyorum.

Bilginiz olsun bu çok kıl bir malzemedir. Uygulamadan önce buzdolabında bekletmeniz önemli, katılaşma ve üstündeki jelatini ayırma açısından. Yoksa uygularken sizi terletecektir.

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt

Tam yükte 10 derece gayet iyi bir değer hiç bozmayın. 10 derecenin altına düşmek pek mümkün değil.

• Teşekkür ederim.

@Lyrazed

Şimdi mx-6 alıpta tekrar masraf yapmak istemiyorum açıkçası, ama eğer gerçekten PCM-1 işlemci için israf olacaksa, masrafa değecekse bir şekilde almaya çalışacağım:)

@TimFoster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 8 Temmuz 2025; 11:50:15 >

AM5 platformunda 40x40 ölçü kullanılıyor.

Hazır kargo parası verecekken daha büyük ölçüde almak avantajlı olurdu. İlk alışta daha da indirim yapıyor.

80x40 pad + 40x40 ve am5 braketi geliyordu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.