|
AMD Ryzen 5 5500X3D Geekbench'te test edildi: İşte erken sonuçlar
-
-
''Ryzen 5 5500'e kıyasla tek çekirdekte benzer olsa da, çoklu çekirdekte yaklaşık %13’lük artışa işaret ediyor.''
haberdeki bu kısım doğruysa çok yersiz bi işlemci olmuş 5600 alır geçer illa zen 3 te kalacam diyen olursa bile. veya 5800x3d gibi işlemciler varken bu saatten sonra çıkan bi işlemcinin böyle özelliklere sahip olması saçma
-
Helal olsun lan. Vallahide helal olsun billahi de helal olsun AMD'ye.
Yıllarca çok çekirdek çitletme sevdalısı AMD fanatikleri AMD orta segmenti 2025 yılında bile çekirdek fakiri 6/12'ye kitledi diye tüm yazdıklarını unutup, 180 derece kıvırıp, omurgalarını zorlayıp bize:
"6/12 Ryzen işlemci 2025 yılında her işe yeter"
demeye başlamıştı ya bu kitleye hakettiğini yine en iyi AMD veriyor...
8/16 5800X3D ve 5700X3D'yi üretimden kaldırıp yerine adeta "sizin hakkınız en fazla 6/12 5500X3D'dir, ürettik, zırlamayın, alın, zaten alacaksınız da" diyerek bizzat AMD'nin kendisi bu adamlarla taş taş geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Ağustos 2025; 14:28:47 > -
intel in en yeni serisi işlemcilerin dökümünü kim yaptı??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 24 Ağustos 2025; 15:23:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TSMC yaptı.
Değerli Osman beyefendi kardeşim eğer TSMC'ye işlemci ürettirmek ayıpsa, kötü bir şey ise AMD'nin hali nicedir?
AMD dediğin şirket 14nm bile üretemeyip havlu atmış bir şirket nihayetinde. Eti budu belli.
Bak ben AMDcilerin yerinde olsam intel dökümhanelerinin kuyruğu kurtarması için dua ederdim zira sırtını TSMC'ye tümden yaslamış bir intel AMD için büyük tehlike.
Bak TSMC oturdu milyar milyar dolarlar dökerek TSMC SoIC yöntemini geliştirdi. Bak Osman bey kardeşim bu yöntemde 3D paketleme yapabilmek için AMDnin ana zar dizaynına TSV (Through Slicon Via) ile bağlantı yapılabilmesi gerekli noktaları ve landing pad/iniş yastığı dediğimiz alanları eklemesi ve bunun gibi birkaç küçük ek yapması yeterli (ve gerekli).
İntel henüz ana zar dizaynlarına TSV eklemiyor. 3D yerleştirme yapılabilmesi için gerekli iniş yastıklarını eklemiyor. İki zar arasında oluşacak ısıyı atmaya yarayan termal VIA'lar da yok. Keep-out-zone da yok.
Ve fakat bunları eklemek sonra TSV-bump bağlantısı ile mesela 6nm gayet ucuza üretilmiş SRAM zarı eklemek çok kolay. SRAM zarları üretim hatalarına karşı temel çalışma prensibinin tekrarlama olması nedeniyle son derece dirençli. Bu sayede çok ucuza üretiliyor. Üstelik ana zar pahalı 2nm iken üstteki SRAM zarı 6-7nm dahi olabiliyor.
Tek bir zar üretiyorsun normal 9700X oluyor. İkinci bir dizayna gerek yok. Dolayısı ile ekstra tasarım maliyeti falan yok. 9700X dizaynında tüm TSV noktaları var ama üste zar konulmamış henüz. Baktın X3D'ye talep arttı 9700X için üretilmiş zarın üzerine aşırı ucuza mal olan küçük bir SRAM zarı ekliyorsun oldu sana 9800X3D.
Ekstra maliyet paketleme dahil 20-30 dolardan fazla değil. Ama nihai ürünü 8/16 olmasına rağmen AMD'cilere 550 dolara satabiliyorsun zira gıkları çıkmıyor...
Bu basit olayları bilmeyen bilgisiz tipler bir de ağlıyor bilenin arkasından "ama ama X3D teknolojisi çok zor, çok pahalı bir teknoloji ondan 9800X3D böyle pahalıya satılıyor :(( AMD çok iyi" diye.
Bu tipler hiç bilmedikleri konuda AMD için üfürmeye hazır, çok cesaretli tipler dediğimizde boş yapmıyoruz. Hiç bilmedikleri, hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadıkları konularda bile car car ötebiliyorlar bilgisizliğin getirdiği o büyük cesaretle.
Bak bu anlattığım yapıya intel'in geçmesi çok basit bir iş. AMD'nin hemen hiçbir olayı yok X3D'de. TSMC helal olsun yıllarca dev para döküp bu verimli ve ucuz 3D paketlemeyi yapmış müşterilerine sunuyor.
Bak Osman bey kardeşim AMD asla masaüstüne işlemcisi tasarlamaz. Mike Clark abimiz haklı olarak sadece ve sadece sunucuda en yüksek performansı ister ve hedefler. Tasarımı buna göredir. Zen5'e bakarsan dediğimi anlarsın. AMD en iyi zarları en büyük kar marjının olduğu sunucuya ayrılır.
Arta kalan uyduruk zarlar masaüstü olarak satılır. Zen1 den beri böyle. Ondan gecikmeler çok fazla. Ondan masaüstünde akıcılık şikayetleri var. Ondan ryzenler boşta çok tüketiyor. Çünkü bu zarlar zaten hiç durmadan çalışacak şekilde tasarlanmış sunucu zarları
Kapiş?
Sen AMD Ryzen aldığında sunucu zarı alıyorsun. Zaten bu yüzden 13600K oyunda hala 9700X tokatlıyor. 13600K saf masaüstü kullanım için tasarlanmış bir zara sahip. İntel sunucu zarlarını tamamen ayrı topolojide tasarlıyor.
Oyunda 9700X'in 13600'dan tokat yemesini konuşan var mı? Yok.
Neden? 9800X3D var ondan. O olmasa AMD'nin hali masaüstünde perişandı. Bir daha yazayım 13600K oyunda ve çok çekirdekte 9700X tokatlıyor hala...
İntel yeter lan sizle mi uğraşacağım TSMC tam tekel olsun ne haliniz varsa görün dediğinde tasarımına bu TSV bağlantı noktalarını, iniş yastıklarını, termal VIA'ları ve keep-out alanlarını ekleyecek. Ana zarın üstüne sadece 20-30 dolar ekstra maliyetle kendi X3D çiplerini ürettirecek TSMC'ye.
Bu çipler masaüstü kullanıma yönelik tasarlanmış, ringbus vs içermesi nedeniyle çok muhtemelen 9800X3D'den falan çok daha iyi oyun ve genel kullanım işlemcileri olacak cart curt.
Yani dua et intel döküm batmasın. Intel TSMC'ye tam geçiş yaptığında o zaman anlayacaksın ne demek istediğimi. Şu anda intel TSMC'yi falan kullanmıyor hala.
Madem konusunu açtın kendime sakladığım bir bilgiyi senle paylaşayım. Intel'in döküm konusunda topu attığının sinyali mimarisine TSV eklediği zaman gelecek. Ben intel'in yeni dizaynlarında TSV var mı yok mu onu araştırıyorum ilk önce. Intel ne zaman dizaynlarına bunu ekler dökümde vaziyet toparlanamayacak kadar kötü diyeceğim. Bu da benden sana bir ipucu olsun.
TSMC'ye işlemci ürettirmek ayıpsa zaten ayıbın büyüğü AMD'de diyorsundur bize. Ben ona katılmam. AMD'ye laf atmana izin vermem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Ağustos 2025; 16:59:22 >
-
Bu kadar boş bir savunma olamaz. Yahu sormazlar mı Intel’de ne var diye? Bakıyorsun Intel’e bol keseden dayamış verimlilik çekirdeklerini size de çok çekirdekliyim diye yutturuyor. Kuru kalabalık. Hı-hı, Intel çok çekirdekli.
8 tane verimlilik çekirdeği nedir hacı? Ne gerek var? Verimlilik çekirdeği kadar gereksiz bir şey yok. Ne yapacağım verimlilik çekirdeğini? Oyunlarda renderlarda ne işime yarayacak? Önemli olan performans çekirdeğidir ki orada da zaten X3D ile tokadı basıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 24 Ağustos 2025; 17:0:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşk var hocam aşk.
Intel'de aşk var
Aşığız bu muhteşem firmaya.
-
madem oyle bir ise yaramadigi halde neden her konunun altinda intel 18a diye hava atmaya ugrasip duruyorsun
-
intel'in 18A döküm teknolojisi ve bu uğurda verdiği çaba:
- TSMC döküm alanında tam monopol olmasın piyasa en kötü duopol kalsın bir de döküm tekeliyle
uğraşmayalım diyenler açısından çok değerli.
- Yarın bir gün Çin Tayvan'ı hüpletmeye karar verdiğinde (ki tahminim çok beklemeyeceğiz) dünya ekonomisi derin bir şoka girmesin, milyarlarca insan duran ekonomiler sebebiyle aç - sefil olmasın, tüm dünyada yüz milyonlarca çocuk yatağa aç karınla girmesin, bugünkü ekonominin olmazsa olmazı çip üretimi konusunda ikinci bir kaynağımız olsun diyenler açısından önemli.
Ama en önemlisi insanlığın ilerlemesi, daha ilerlemesi, en ileriye ulaşması konusunda tavizsiz çalışkanlığı, kararlığı ve azmi ile bilinen intel'imiz girdiği her alanda ama her alanda daima birinciliği hedefleyen müthiş bir firmadır.
intel'i işlemci tasarımcısı küçük firma AMD ile karıştırma. intel'in genlerinde ikincilik ve ikinciliği kabullenme diye bir şey yok. Olmayacak da.
intel bir alanda varım diyorsa hedefi zirvedir, en tepedir, Everest'i aşıp arşın da ötesine geçmektir.
Bu sebeple 14nm bile dökmeyi beceremeyen küçük firma AMD'nin 4nm zen5 işlemcilerini 13600K ile bile rezil eden intel'imiz AMD'yi zaten halihazırda haşat etmiş efendime söyleyeyim perişan etmiş durumda.
Ama bu defter burada kapanmaz... Gün gelecek intel'in TSMC'yi suya götürüp susuz getirdiğini göreceksin, intel GPU'larının Nvidia GPUları ile taş taş geçtiğini göreceksin, Apple'ın abi sen nasıl bir çip tasarladın bu işi benden iyi biliyorsun lütfen şu işlemcilerini bana sat diye yalvardığını göreceksin.
Ben 28 yaşında forumunun zirvesinde bir kardeşinim. En az 90 sene daha yaşarım. Vaktim bol. O günleri göreceğiz emin ol. Bu işler parayla değil sırayla.
Sen Symbianist hocanın mesajına bakma. O bu işlerden anlamaz. Ryzen 6/12 işlemci ile oyunda web tarayıcısı bile açamayıp sürünen zavallı kardeşlerimiz 13600K'ya geçince anlıyor o ekstra çekirdeklerin oyunda verdiği faydayı.
Yine renderciler biliyor o "küçük" çekirdekler kullanılıyor mu kullanılmıyor mu diye.
AMD 6/12 işlemcileri ile sürünen kardeşlerimiz tüketici dostu intel'in bedavadan az pahalıya verdiği 6+8 çekirdek 20 izlekli işlemcilerin değerini en iyi bilenlerdir.
intel demek kalite demektir, birincilik demektir, en iyisi demektir, sınıf atlamak demektir. Bu itibarla Osman kardeşim 18A her türlü övgüyü ve daha fazlasını hakediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Ağustos 2025; 19:43:2 >
-
7 sene önce aldığım am4 anakarta bugün hala güncel işlemci çıkıyor, intelin 2-3 sene önce çıkardığı anakarta bugün 0 işlemci bulup takamazsın. Her işlemci serisinde soket dayatması yapan, amd kör topalken aynı malı cilalayıp cilalayıp yeni diye piyasaya süren markayı niye bu kadar hararetli savunuyorsun? Midastan 500₺ lik İntel hissesi mi aldın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
git bir doktora gorun butun mafaraflari karsilayacaim
-
5700-5800 x3d ler soketin ve işlemci boyutunun sınırlarına dayandığı için maliyeti çok yüksek kalmıştı, açıkçası para verilip alınıcak işlemci de değillerdi çünki hesabını yaptığımda am5 sisteme geçmek daha ucuz oluyordu. 6/12 işlemciler fiyat/performans olarak iyi noktada olduğu için talep yüksek oluyor diye düşünüyorum, 7600-7800 arasında yarı yarıya fiyat farkı var ama oyun testlerinde 5-10 fps oynuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"bugün hala güncel işlemci çıkıyor"
6/12 5500X3D'mi güncel işlemci ?
Diyoruz ki AMD 8/16 5800X3D/5700X3D'yi sonlandırdı ama 6/12 5500X3D çıkartıyor, adeta kullanıcısıyla dalga geçiyor, bize cevabınız:
"Güncel işlemci çıkartıyor hala"
Senin güncel işlemciden anladığın 8/16'nın bitip yerine 6/12'nin gelmesi mi?
Bedavadan az pahalıya satılan 13600K'nın çekirdek ve toplam güç fakiri 5800X3D'ye ne yaptığını biliyor musun da 5500X3D'yi güncel sanıyorsun.
"intelin 2-3 sene önce çıkardığı anakarta bugün 0 işlemci bulup takamazsın"
İşyerimde 12400F var. Boşta 1 watt çekiyor. Tüm gün açık. Kasten intel aldım. AMDcilere sorsam bana enerji verimli goygyu ile boşta 18-30 watt çeken, boşta bile elektriği lıkır lıkır içen, fareyi oynattığında daha da fazla çeken, tam boşta bile fan açan Ryzen önerirlerdi.
İşlemci 2-3 watt harcayarak Youtube'da 1080P video izletiyor. Sıfır ses, sıfır fan, sıfır sorun. Üstelik anlı şanlı 8700K'nın 1.5 katı toplam güce sahip. Bunu da 4.0 all core hızı ile veriyor. O kadar güçlü çekirdekleri var. Bu mu aynı şeyi ısıtıp ısıtıp verme? İşlemci mimarileri hakkında en ufak bir bilgin var mı?
O sistemde Giga Gaming X 660M anakart var. Kaç yıl önce aldım hatırlamıyorum bile.
-12. nesil takabiliyorum.
-13. nesil takabiliyorum.
-14. nesil takabiliyorum.
- Seneye yeni nesil 12/24 full P çekirdekli Bartlett Lake takabileceğim.
Sen bize ne hikayesi anlatıyorsun hocam?
"Her işlemci serisinde soket dayatması yapan"
Bak yukarıda bir örnek verdim. Sen kalk şimdi bana bu yazdığını ispatla haklısın diyeceğim. Var mısın? Yazdıysan yazdığının doğruluğunu bize göstermelisin.
"markayı niye bu kadar hararetli savunuyorsun"
Yukarıda yazdığın şeylerin zırva olduğunu gösterdim. Şimdi sorma sırası bende. AMD'yi şu yukarıda yazdığın şeyleri bize sallayacak kadar neden savunuyorsun? AMD savunmak için aklına şu yazdığın klişelerden başkası gelmiyorsa neden AMD savunuyorsun?
Midastan 500₺ lik AMD hissesi mi aldın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Ağustos 2025; 21:9:16 >
-
Bak basit bir şey yazacağım. Tarafsızlığını tümüyle kaybetmemiş ve saksıyı azıcık çalıştıran biri burada dediğim şeyi hemen görür:
Bu konu intel ile alakalı olsaydı. intel 5800X3d üretimini sonlandırıp yerine 6/12 5500X3D satmaya başlasaydı bu konu ilk 1 saatte 5 sayfaya ve 100 mesaja ulaşmıştı.
intel'in ne kadar tüketici düşmanı, ne kadar rezil bir firma olduğu ile dolu bitmek tükenmek bilmeyen mesajlar yazılırdı.
intel'in kan emici bir firma olmasından başlarlardı, ilerlemeyi geriye almaya çalıştığından çıkarlardı, tüketiciyi karanlık yöntemlerle yeni anakarta ve sistemlere yönlendirmeye çalışan iğrenç bir firma olduğundan devam ederlerdi.
Şimdi ise konuda tık çıkmadığı gibi en ufak bir eleştiri getirene (ki o eleştiri de özünde 300-400-500 serisi anakart sahiplerinin hakkını koruyan, onları savunan bir eleştiri) yazılanlar ortada.
Ben bu forum AMDciler tarafından ele geçirilip bitirildi derken bunu kastediyorum. Firma bunlara yamuk yapıyor bunlar AMD savunuyor. Yetmezmiş gibi bu olay yanlıştır diyen 1 kişiye de saldırıyorlar falan.
Yahu siz kendi hakkınızı savunmayı bilmediğiniz gibi sizin adınıza size faydalı şeyler söyleyen "AMD 6/12 fiyatına 8/16 vermeliydi, 2025 yılında AMD'ye ve tüketiciye yakışan budur" diyen adamı bile linç etmeye kalkan tiplersiniz.
Böyle bir ortamda bilgili ve tarafsız adam fazla barınmaz, AMD fanatizmi forumu tümüyle ele geçirdi ve bitirdi dediğimde kızıyorlar bana. Bana diyorlar ki neden bu tarz yazıyorsun. E başka ne yapayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Ağustos 2025; 21:25:33 >
-
Arma bilgisayarın sahibini takip ediyor musunuz. Bu işlemcilerin testi konusuna meraklı bir adam. Geçen güzel bir video paylaştı. intel çoğu m serisi işlemciden üst sırada çıkmış. intel'i çok gömmüştüm ama intel de boş değilmiş. Apple pazarlamayı iyi yapıyor. ARMA Computeryoutube
EN İYİ İŞLEMCİ ÜRETİCİSİ KİM? Intel? Apple? AMD? En yüksek teknoloji kimde? Gerçekleri anlatıyoruz!https://www.youtube.com/watch?si=XYCa5wtIhJStdIF3&v=Fn8bryVlo1Y&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematikselll -- 24 Ağustos 2025; 21:39:48 >
-
Apple'ın pazarlaması çok iyi. Fakat işlemci tasarımı pazarlamasından bile daha iyi.
intel'in lunar lake çipi dışında ne intel ne AMD ne Qualcomm hiçbiri Apple'ın işlemci tasarım gücünün yanına bile yaklaşamıyor. Bir süre daha yaklaşamayacaklar gibi görünüyor.
Çok geniş çekirdek, düşük hız ama en önemlisi enerji verimliliği temelli bu tasarım odaklanması büyük başarı yakaladı. Ekibin çoğunu kaybetseler bile fena gitmiyorlar.
M serisi hakettiğinden bile az övgü alıyor. Fan sesi olmadan, uzun batarya süresi ile iyi performans almak ne kadar övülse az gelir. Hele o fan sesinden kurtulmak paha biçilmez.
intel'in dizayn bölümü belki dökümden bile beter bir halde şu anda. Apple bambaşka bir seviyede şu an. intel bana göre dönüşü olmayan bir yola girdi.
İşin komiği bu intel AMD ikilisi onlarca yıldır işin içinde olmalarına rağmen akıllarına M benzeri sonuç alacakları bir odaklanmayı getirmediler bile. intel mesela atom çekirdeklerini kasten ilerletmedi. Diğer segmentleri bozmayalım iyi kar getiriyor kafasıyla, muhasebeci kafasıyla baktılar. O kadar kördüler piyasaya. Hep geriden gelen, üretimde lider olmasına rağmen asla piyasanın önüne geçip devrim yapamayan boş beleş bir firmadır intel.
AMD'nin yıllarca süren berbat durumundan faydalandılar, bir de dökümde bir tık öndeydiler başka bir olayları yoktu. Bu ikisi taşıdı. Öngörüsüz berbat yönetilen bir firmadır intel. 40 yıldır piyasada olup fan gerektirmeyecek ama yeterli güçte bir çip tasarlamak aklına bile gelmeyen böyle temel bir ihtiyacı görmekten aciz bir firmadan ne köy olur ne kasaba.
Hakettiklerini yaşıyorlar ve muhtemelen daha da beter olacaklar. Apple'dan şaşma uzun süre
-
intel'in sorumlulukları ve ona yaklaşımı ile apple'ın sorumlulukları ve ona yaklaşımı farklı.
Apple mahallenin delisi gibi. cd'yi çıkardım ben deyip kestirip atabiliyor. Mesela benim 5 sene önce aldığım bilgisayarda usb soketi çıkarmış adamlar. geçmiş donanımlara uyumlulukmuş, geçmiş yazılımlara uyumlulukmuş umurunda değil adamların. Apple durup dururken bir anda eskiyi unutun artık yeni sistem bu diye sistem çıkarabiliyor. Bir diyor touch bar koydum, ertesi yıl gerek yok kaldırdım diyebiliyor.. usb bellekleri bırakıp type c bellek aldım mecburen.
Apple kullanıcı kitlesini ona göre terbiye etmiş. Buna alışacaksın dedi mi alışıyoruz. Diyoruz ki vardır Apple'ın bir bildiği, acı çeksekte artık böyle olacak diyoruz.
İşte bu deli manyak firmaya karşı intel'e haksızlık ediyorsun. Tabi intel'in 10nm altına düşülemez sanma hatası da var. Diğer firmalar 7-5-3 derken bir anda panik oldular. üretim teknolojileri yeterli gelmedi. 5 sene önceden farketmeleri gereken bir gerçeği çok geç farkettiler. Dönüşüm de acı verici oldu tabi. Kovalanan firmadan kovalayan firma pozisyonuna düştü. intel'e yaklaşım ve algı değişti. Firma eski alışık olduğu tavrı görmemeye başladı. Yani tasarımlar iyiydi ama üretim konusunda patladılar ve tsmc'ye yanaşmak durumunda kaldılar.
intel'in muhtemelen anakart üreticileriyle, ekran kartı üreticileriyle, ssd üreticileriyle, microsoft ile sıkı işbirlikleri vardır. Ama bu manyak apple hepsini çat diye aynı kartın üstüne basıp geçti. En büyük darbe bundan geldi bence.
Şimdi intel acılı da olsa bu süreci yaşadı, alması gereken dersleri aldı. 5 ve 10 yıl sonraki planlarını mevcut duruma göre revize etti. ABD gibi elinde dolar basma makinası olan bir devleti arkasına aldı. Geçiş acılı oldu ama yeni dünyaya uygun ürünler çıktıkça tekrar oyuna dahil olacak.
Adamlar ağlaya ağlaya gelecek 10 yıllık planlarını yırtıp çöpe attı ve hepsini baştan yazmaya başladı. Güvendikleri stratejileri komple baştan kurmaları gerekti.
Geçiş döneminde bocalamaları normal, geçiş tamamlandığında rekabet o zaman başlayacak.
Bu süreç tüketiciler açısından karlı oldu bence. Yoksa intel eski 10 yıllık planlarını yırtıp atmazdı, önce onun parasını kazanalım sonrasına diğer 10 yılda bakarız derdi.
Anadan doğma zengin bir insan ile dibi görüp tırmalayarak zengin olmuş kişileri düşünün. Dibi gören insan çok daha derin bir karakter oluyor. Intel'de devasa mirasa konmuş zengin çocuğundan iflas edip tekrar zengin olmuş insan derinliğine ulaşıyor.
Biliyorsunuz apple'da kaç kere dibi görmüştü; 1990'da kimse gelecek görmüyordu en büyük rakibi microsoft'tan para almak zorunda kalmıştı. Bu tecrübeler firmalar için değerli kazanımlar oluşturuyor..
En Beğenilen Yanıtlar

Bu kadar boş bir savunma olamaz. Yahu sormazlar mı Intel’de ne var diye? Bakıyorsun Intel’e bol keseden dayamış verimlilik çekirdeklerini size de çok çekirdekliyim diye yutturuyor. Kuru kalabalık. Hı-hı, Intel çok çekirdekli.
![]() 8 tane verimlilik çekirdeği nedir hacı? Ne gerek var? Verimlilik çekirdeği kadar gereksiz bir şey yok. Ne yapacağım verimlilik çekirdeğini? Oyunlarda renderlarda ne işime yarayacak? Önemli olan performans çekirdeğidir ki orada da zaten X3D ile tokadı basıyor. ![]() |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X