Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 5500X3D Geekbench'te test edildi: İşte erken sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen 5 5500X3D Geekbench'te test edildi: İşte erken sonuçlar
    AMD'nin Zen 3 mimarili uygun fiyatlı X3D işlemcisi Ryzen 5 5500X3D, Geekbench 6.4 testlerinde görünmeye başladı. Haziran ayında tanıtılan model, daha önce PassMark verilerinde Ryzen 5 5500'e göre çoklu çekirdekte %6'lık bir fark göstermişti. Son sonuçlar ise, bu rakamları büyük oranda geride bırakıyor. İşte detaylar...

AMD Ryzen 5 5500X3D Geekbench'te test edildi

Kaçıranlar için Ryzen 5 5500X3D, .0GHz taban ve 4.0GHz boost frekanslarıyla 6 çekirdek ve 12 izlek yapısında 96 MB L3 önbellek geliyor. Bu miktar, Ryzen 5 5600X3D ve Ryzen 7 5800X3D ile aynı seviyede. Yeni testlerde ise işlemci tek çekirdekte 1.936, çoklu çekirdekte ise 9.292 puan aldı. Bu sonuçlar, Ryzen 5 5500'e kıyasla tek çekirdekte benzer olsa da, çoklu çekirdekte yaklaşık %13’lük artışa işaret ediyor. 

Detaylara inecek olursak, 5500X3D'nin testlerdeki baz frekansı 4,27 GHz seviyesinde. Bu değer, işlemcinin belirli koşullarda daha yüksek frekanslara çıkabildiğini doğruluyor. Oyun performansına dair testler ise henüz paylaşılmış değil. Ancak 96 MB L3 önbelleğe sahip olması, yalnızca 16 MB önbellekli Ryzen 5 5500’e kıyasla oyun tarafında kayda değer bir avantaj sunacağı kesin.

AMD Ryzen 5 5500X3D Geekbench'te test edildi: İşte erken sonuçlar
    Modelin satış durumu ise kısıtlı. Şu anda yalnızca Latin Amerika’da bulunabilen Ryzen 5 5500X3D'nin küresel pazara sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak AMD'nin geçmişte bazı bölgesel modelleri daha sonra farklı pazarlara taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle benzer bir adım bu işlemcide de yaşanabilir.

Kaynak:https://wccftech.com/ryzen-5-5500x3d-delivers-13-higher-multi-core-performance-than-its-non-x3d-variant-in-geekbench/

• Bu kadar boş bir savunma olamaz. Yahu sormazlar mı Intel’de ne var diye? Bakıyorsun Intel’e bol keseden dayamış verimlilik çekirdeklerini size de çok çekirdekliyim diye yutturuyor. Kuru kalabalık. Hı-hı, Intel çok çekirdekli.

8 tane verimlilik çekirdeği nedir hacı? Ne gerek var? Verimlilik çekirdeği kadar gereksiz bir şey yok. Ne yapacağım verimlilik çekirdeğini? Oyunlarda renderlarda ne işime yarayacak? Önemli olan performans çekirdeğidir ki orada da zaten X3D ile tokadı basıyor.
  • ''Ryzen 5 5500'e kıyasla tek çekirdekte benzer olsa da, çoklu çekirdekte yaklaşık %13’lük artışa işaret ediyor.''

haberdeki bu kısım doğruysa çok yersiz bi işlemci olmuş 5600 alır geçer illa zen 3 te kalacam diyen olursa bile. veya 5800x3d gibi işlemciler varken bu saatten sonra çıkan bi işlemcinin böyle özelliklere sahip olması saçma

intel in en yeni serisi işlemcilerin dökümünü kim yaptı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 24 Ağustos 2025; 15:23:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu kadar boş bir savunma olamaz. Yahu sormazlar mı Intel’de ne var diye? Bakıyorsun Intel’e bol keseden dayamış verimlilik çekirdeklerini size de çok çekirdekliyim diye yutturuyor. Kuru kalabalık. Hı-hı, Intel çok çekirdekli.

8 tane verimlilik çekirdeği nedir hacı? Ne gerek var? Verimlilik çekirdeği kadar gereksiz bir şey yok. Ne yapacağım verimlilik çekirdeğini? Oyunlarda renderlarda ne işime yarayacak? Önemli olan performans çekirdeğidir ki orada da zaten X3D ile tokadı basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 24 Ağustos 2025; 17:0:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

madem oyle bir ise yaramadigi halde neden her konunun altinda intel 18a diye hava atmaya ugrasip duruyorsun

7 sene önce aldığım am4 anakarta bugün hala güncel işlemci çıkıyor, intelin 2-3 sene önce çıkardığı anakarta bugün 0 işlemci bulup takamazsın. Her işlemci serisinde soket dayatması yapan, amd kör topalken aynı malı cilalayıp cilalayıp yeni diye piyasaya süren markayı niye bu kadar hararetli savunuyorsun? Midastan 500₺ lik İntel hissesi mi aldın?

git bir doktora gorun butun mafaraflari karsilayacaim

5700-5800 x3d ler soketin ve işlemci boyutunun sınırlarına dayandığı için maliyeti çok yüksek kalmıştı, açıkçası para verilip alınıcak işlemci de değillerdi çünki hesabını yaptığımda am5 sisteme geçmek daha ucuz oluyordu. 6/12 işlemciler fiyat/performans olarak iyi noktada olduğu için talep yüksek oluyor diye düşünüyorum, 7600-7800 arasında yarı yarıya fiyat farkı var ama oyun testlerinde 5-10 fps oynuyor.

Arma bilgisayarın sahibini takip ediyor musunuz. Bu işlemcilerin testi konusuna meraklı bir adam. Geçen güzel bir video paylaştı. intel çoğu m serisi işlemciden üst sırada çıkmış. intel'i çok gömmüştüm ama intel de boş değilmiş. Apple pazarlamayı iyi yapıyor.
    ARMA Computeryoutube
    EN İYİ İŞLEMCİ ÜRETİCİSİ KİM? Intel? Apple? AMD? En yüksek teknoloji kimde? Gerçekleri anlatıyoruz!
    https://www.youtube.com/watch?si=XYCa5wtIhJStdIF3&v=Fn8bryVlo1Y&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematikselll -- 24 Ağustos 2025; 21:39:48 >

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    intel'in sorumlulukları ve ona yaklaşımı ile apple'ın sorumlulukları ve ona yaklaşımı farklı.

Apple mahallenin delisi gibi. cd'yi çıkardım ben deyip kestirip atabiliyor. Mesela benim 5 sene önce aldığım bilgisayarda usb soketi çıkarmış adamlar. geçmiş donanımlara uyumlulukmuş, geçmiş yazılımlara uyumlulukmuş umurunda değil adamların. Apple durup dururken bir anda eskiyi unutun artık yeni sistem bu diye sistem çıkarabiliyor. Bir diyor touch bar koydum, ertesi yıl gerek yok kaldırdım diyebiliyor.. usb bellekleri bırakıp type c bellek aldım mecburen.

Apple kullanıcı kitlesini ona göre terbiye etmiş. Buna alışacaksın dedi mi alışıyoruz. Diyoruz ki vardır Apple'ın bir bildiği, acı çeksekte artık böyle olacak diyoruz.

İşte bu deli manyak firmaya karşı intel'e haksızlık ediyorsun. Tabi intel'in 10nm altına düşülemez sanma hatası da var. Diğer firmalar 7-5-3 derken bir anda panik oldular. üretim teknolojileri yeterli gelmedi. 5 sene önceden farketmeleri gereken bir gerçeği çok geç farkettiler. Dönüşüm de acı verici oldu tabi. Kovalanan firmadan kovalayan firma pozisyonuna düştü. intel'e yaklaşım ve algı değişti. Firma eski alışık olduğu tavrı görmemeye başladı. Yani tasarımlar iyiydi ama üretim konusunda patladılar ve tsmc'ye yanaşmak durumunda kaldılar.

intel'in muhtemelen anakart üreticileriyle, ekran kartı üreticileriyle, ssd üreticileriyle, microsoft ile sıkı işbirlikleri vardır. Ama bu manyak apple hepsini çat diye aynı kartın üstüne basıp geçti. En büyük darbe bundan geldi bence.

Şimdi intel acılı da olsa bu süreci yaşadı, alması gereken dersleri aldı. 5 ve 10 yıl sonraki planlarını mevcut duruma göre revize etti. ABD gibi elinde dolar basma makinası olan bir devleti arkasına aldı. Geçiş acılı oldu ama yeni dünyaya uygun ürünler çıktıkça tekrar oyuna dahil olacak.

Adamlar ağlaya ağlaya gelecek 10 yıllık planlarını yırtıp çöpe attı ve hepsini baştan yazmaya başladı. Güvendikleri stratejileri komple baştan kurmaları gerekti.

Geçiş döneminde bocalamaları normal, geçiş tamamlandığında rekabet o zaman başlayacak.

Bu süreç tüketiciler açısından karlı oldu bence. Yoksa intel eski 10 yıllık planlarını yırtıp atmazdı, önce onun parasını kazanalım sonrasına diğer 10 yılda bakarız derdi.

Anadan doğma zengin bir insan ile dibi görüp tırmalayarak zengin olmuş kişileri düşünün. Dibi gören insan çok daha derin bir karakter oluyor. Intel'de devasa mirasa konmuş zengin çocuğundan iflas edip tekrar zengin olmuş insan derinliğine ulaşıyor.

Biliyorsunuz apple'da kaç kere dibi görmüştü; 1990'da kimse gelecek görmüyordu en büyük rakibi microsoft'tan para almak zorunda kalmıştı. Bu tecrübeler firmalar için değerli kazanımlar oluşturuyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.