Şimdi Ara

Galatasaray'ın sarı-kırmızıdan önceki forma renkleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 sene kırmızı-beyaz kullanılmış, ardından baskılar sonrası 1 sene sarı-lacivert renklerle oynamış.
    1908 gibi sarı-kırmızı renklere geçmiş GS. Bizde 1909'da sarı-lacivert renkleri devir almışız.

    Şöyle bir foto var:
     Galatasaray'ın sarı-kırmızıdan önceki forma renkleri



    bilmeyen arkadaşlar olabilir güzelce-detaylı bir şekilde anlatmış blogdaki arkadaş.
    http://galatasarayformalari.blogspot.com/2010/02/1908den-once-ilk-fotograf-ve-fenerbahce.html







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Galatasaray'ın Renklerinin Tarihi

    Galatasaray Spor Kulübü'nün ikonik sarı-kırmızı renkleri, kulübün kuruluşundan yıllar sonra benimsenmiştir. Kurulduğu ilk yıllarda Galatasaray'ın renkleri farklıydı.

    1905 yılında kurulan Galatasaray'ın ilk renkleri sarı ve lacivertti. Bu renkler, kulübün ilk başkanı Ali Sami Yen'in öğrenim gördüğü Robert Kolej'in renklerinden esinlenmiştir. Sarı-lacivert forma, kulübün ilk yıllarında maçlarda kullanılmıştır.

    Ancak 1908 yılında, Galatasaray'ın renkleri sarı-kırmızıya dönüşmüştür. Bu değişimin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı kaynaklar sarı-lacivert renklerin Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile aynı olması nedeniyle değiştirildiğini öne sürmektedir.

    Sarı-kırmızı renkler, Galatasaray'ın tarihindeki en önemli sembollerden biri haline gelmiştir. Kulübün taraftarları tarafından tutkuyla benimsenen bu renkler, takımın üniformasından bayrağına kadar her yerde görülmektedir.

    Günümüzde Galatasaray'ın renkleri sarı-kırmızı olarak kabul edilmektedir. Ancak kulübün geçmişinde sarı-lacivert renkleri de yer almıştır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Galatasarayın kırmızı beyaz, Fenerbahçenin ise sarı beyaz olduğunu biliyorum. O dönemde beyaz renk biraz tehlikeli olduğu için galiba değiştirmelerini istemişler. Gs beyaz yerine sarı, Fb ise lacivert rengi almış. Gs nin sarı lacivert forma giydiğini ilk defa duydum.
  • evet bu olay doğru.Bunu 5-10 maçta giymişiz.Maçları genelde kaybedince uğursuzluk getirdiğine inanılıp sarı kırmızıya geçiş yapmışız.Tabi bunu ne amaçla açtın bilmiyorum ama trollük peşindeysen Fenerbahçeye yardım eden ve kapatılmasını önleyende Galatasaray'ın kurucusudur.
    Hatta hedef olarak Galatasaray'ı geçmek hedefi koymuşlardır.
    Bu olay günümüze kadar geldi efsane başkanınız Aziz Yıldırım bile göreve bunun için geldi.
  • Bende öyle biliyorum. Galatasaray kulanmış bi ara sarı-laciverti sonra sarı-kırmızı renklere geçince Galatasaraydan bir grup ayrılarak sarı-lacivert renklerle Fenerbahçe'yi kurmuş.
  • O durum şundan ibaret. Fenerbahçe'yi kuranlar aslında Galatasaray lisesinde okuyan kişilerdi. Hatta Galatasaray kulübünde forma giyen kişiler. Galatasaray ilk kırmızı beyaz forma kullanmış daha sonrasında bu renge geçmiş. Ama alınan yenilgiler sonrası uğursuz ilan etmişler sarı kırmızıya geçilmiş. O arada Fenerbahçe kurulmuş ve Galatasaray Lisesinde okuyan Galip Bey Fenerbahçe'nin kuruluşundan sonra bu renklerden vazgeçen Galatasaray'ın rakibi olması sebebiyle uğursuz ilan edilen renkleri seçmiş Fenerbahçe için.
  • Evet dediğiniz şeylerde haklısınız, bizim klübün kurucularından bazıları GS lisesinden çıkma o yüzden bu renklerden esinlenmişiz.
  • Sonuçta iki ezeli rakip ve ebedi dost ... ne kadar zıt gibi görünselerde durum bu

    Zaten 100 yıl önceki olayı kimse tam olarak bilemez ...
  • Yalnış olabilir ancak, ben bi aralar, sarı siyah daha sonra kırmızı beyaz ve en nihayetinde bu iki formadan sarı ve kırmızı alınarak son renklerin ortaya çıktığını duymuştum, ne kadar doğrudur bilemiyorum... sarı laciverdi ilk defa duydum.
  • yüz yıllık sevda belgeselinde sarı lacivertten bahsetmiyor hiç. ilk rengimiz olan kırmızı beyaz aynı zamanda osmanlınında renkleri olduğu için ülkedeki itilaf güçleri tarafından ülke adına bir ayaklanma olarak kabul görmüş ve maç esnasında askerler tarafından formaları çıkarın gibisinden bir uyarıyla bu renkleri kullanamazsınız denilmiş. ardından forumda bir arkadaşın imzasında bulunan bir yazı var. o yazıdaki olay gerçekleşmiş ve sarı kırmızı renklere geçilmiş.
  •  Galatasaray'ın sarı-kırmızıdan önceki forma renkleri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan su iki takim taraftarlarini kanli bicakli yaptilar ya helal olsun. Bizleri bu hale getirenler utansin!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.