Şimdi Ara

Galatasaray'dan nefret etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fenerbahçe Spor Kulübü Kurucularından :

Ayetullah Bey

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurucularındandır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurulduğu sırada Osmanlı Bankası'nda memur olan Ayetullah Bey, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ilk genel sekreteri olmuş, 22 yaşında, 1908-1909 yıllarında ise bu kulübün başkanlığını yapmış spor adamıdır. Ayrıca ilk Fenerbahçe takımında kaleci ve savunma oyuncusu olarak görev almıştır. Galatasaray Lisesi mezunudur. Hareket Ordusu komutanlarından Şevki Paşa' nın oğludur.

Galip Kulaksızoğlu

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan, Fenerbahçe futbolcusu ve ilk başkanıdır.
    Galip Kulaksızoğlu 17 sene Fenerbahçe' de oynamıştır, daha sonra antrenörlük ve Fenerbahçe' nin başkanlığını da yapar.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlarından :

Hamit Hüsnü Kayacan

Galatasaray Spor Kulübü' nün kurucularından ve ilk yöneticilerinden olan Hamit Hüsnü Kayacan Fenerbahçe'ye 1912 yılında idareci olarak geçti ve Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını Osman Fuat Efendi'den devraldı

Ömer Faruk Osmanoğlu

Galatasaray Lisesi'nde okudu, daha sonra Almanya'da Potsdam Askeri Akademisi'ni bitirdi. I. Dünya Savaşında Verdun cephesinde savaştı. Türkiye'ye döndükten sonra sonra kuzeni son Osmanlı padişahı Sultan Vahdeddin'in kızı olan Sabiha Sultan ile evlendi ve bu evlilikten Neslişah Sultan, Hanzade Sultan ve Necla Sultan adlarında üç kız sahibi oldu.

1919-1924 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmıştır.

İsmet Uluğ

Futbol hayatına Galatasaray Spor Kulübü' nde başladı. Daha sonra Fenerbahçe'ye geçti ve orada yetişti. 4 şampiyonluk yaşadı. Mücadeleci oyun tarzı ile Yavuz lakabıyla anıldı.Fenerbahçe A takımında kaptanlık yaptı ve oynadığı dönemde 11 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması giydi.
    İsmet Uluğ, 1962-1966 yılları arasında ise Fenerbahçe başkanlığı yaptı

Fenerbahçe Armasının yaratıcısı

Hikmet Topuzer

Galatasaray Lisesi mezunudur, Fenerbahçe ambleminin yaratıcısı olan Topuz Hikmet‚ daha sonraki yıllarda Topuzer soyadını almış‚ 1909-15 yılları arasında Fenerbahçe´de sağ açık olarak görev yapmıştır.

Bu kulübe, bu kulübün kökenlerine olan nefretinizi anlayabiliyoruz. Fakat artık tarihle yüzleşip, bazılarına saygı duymanın zamanı gelmedi mi ?
    Kafanızdaki tüm büyüklük algısını bir köşeye atıp, yukarda yazılanları okuyun. Kim büyük, kim küçük ?

• Ne alaka ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patya

Ne alaka ya ?

Sen anlamazsın boşver.

Bu konuyla ilgili Melih Şabanoğlu'da bişeyler karalamıştı Twitter'dan zamanında. Baya uzun bi konu aslında, yazmaya kalksan kitap çıkar.
  • Ali Sami Yen'le kimse yarışamaz hocam! Renkleri tarif edişi alıyor beni benden; "turuncudan iz taşıyan tok bir sarı ve vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı".
  • quote:

Ne alaka ya ?

Çok alaka ya.

Galatasaray Spor Kulübü ve diğer Galatasaray kurumları hakkında yazılanlar ortada. Nasıl bir nefretse, saldırmak için her türlü haysiyetsizlik mübah kılınmış.

En son yapılanlar da ortada. Hiçbir şeyden utanmıyorsanız, kendi tarihinizden utanın. Bağlılık duyduğunuz, uğruna etraflara saldırdığınız Fenerbahçe'yi oluşturanların arasında da bu camiadan çıkmış olanlar var.

Bu insanlar, Aziz Yıldırım'dan çok daha fazla saygıyı hak ediyor.
  • Demek ki neymiş sevgi, kardeşlik eskilerde kalmış, bu adamlar büyük ve değerli insanlar, bu insanların izinden yürümek bize neden bu kadar zor geliyor?
  • Fb'ye saygı duymak içinde yeterli sebepler değil mi bunlar peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En nefret ettiğiniz reklam ? :D
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • genel olarak fenerbahçelilerin bize karşı olan nefretinin yarısı kadarı bizde onlara karşı yok. en azından kendi adıma, fenerbahçelilerin bize gösterdiği nefretin yarısını yönetim seviyesinde onlara gösterdiğimizi bile hatırlamıyorum. hatta 2. başkanımız ergun gürsoy çıkıp adam akıllı "fenerbahçe bizi geçti" diyebilecek kadar olgunken, onların başkanı "uefa kupası tesadüftür" diyebilecek kadar nefret dolu.

fenerbahçe yönetiminden taraftarına, bu aşırı nefreti gördükçe, rekabetin tarihine karşı bir utanca düşüyorum, bu rekabet kimlerin eline düştü diye.
    tabi dediklerim tüm fenerbahçelileri kapsamadığı gibi, tüm galatasaraylılar da örnek değil. aynı şeyler bizim taraf için de geçerli, ama yaptığım gözlemler sonucu fenerbahçe tarafındaki yoğunluk bizim taraf için geçerli değil. genel olarak fenerbahçeliler "derbiyi alalım, şampiyon olmasak da olur" diyebilecek kadar gözü dönmüş bir hale geldi, ama ben hiçbir galatasaraylıdan bunu duymadım açıkçası.

7-8 yıl öncesine kadar derbileri o kadar heyecanla beklerdim ki, yensek de yenilsek de mücadeleden zevk alırdık. ama artık öyle batırdılar ki işi, artık mücadele değil nefret konuşuyor. teknik heyetimiz ve futbolcularımıza ses bombası ve taşlarla saldırılıyor, sonra da sulu derbinin ortaya çıkmasına neden olunuyor. bizimkiler de altta kalmayarak cevap veriyor.

1 yıl boyunca erkeklerin maça girmesini yasaklayacaksın. olmadı mı? 1 yıl daha yasaklayacaksın, başka türlü akıllanacakları yok. çünkü bir şeyleri kaybetmeden değerini anlayamayacak bir kafa yapımız var. kadınlar ve çocuklar nasıl farklı renklerle birbirlerinin maçını izliyor? hani derbi bile değil, beşiktaşlısı galatasaraylısı fenerbahçe'nin maçını izlemeye gidiyor. yemin ediyorum imreniyorum. KADINLAR KADAR ADAM OLAMIYOR TARAFTARLARIMIZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

genel olarak fenerbahçelilerin bize karşı olan nefretinin yarısı kadarı bizde onlara karşı yok. en azından kendi adıma, fenerbahçelilerin bize gösterdiği nefretin yarısını yönetim seviyesinde onlara gösterdiğimizi bile hatırlamıyorum. hatta 2. başkanımız ergun gürsoy çıkıp adam akıllı "fenerbahçe bizi geçti" diyebilecek kadar olgunken, onların başkanı "uefa kupası tesadüftür" diyebilecek kadar nefret dolu.

fenerbahçe yönetiminden taraftarına, bu aşırı nefreti gördükçe, rekabetin tarihine karşı bir utanca düşüyorum, bu rekabet kimlerin eline düştü diye.
    tabi dediklerim tüm fenerbahçelileri kapsamadığı gibi, tüm galatasaraylılar da örnek değil. aynı şeyler bizim taraf için de geçerli, ama yaptığım gözlemler sonucu fenerbahçe tarafındaki yoğunluk bizim taraf için geçerli değil. genel olarak fenerbahçeliler "derbiyi alalım, şampiyon olmasak da olur" diyebilecek kadar gözü dönmüş bir hale geldi, ama ben hiçbir galatasaraylıdan bunu duymadım açıkçası.

7-8 yıl öncesine kadar derbileri o kadar heyecanla beklerdim ki, yensek de yenilsek de mücadeleden zevk alırdık. ama artık öyle batırdılar ki işi, artık mücadele değil nefret konuşuyor. teknik heyetimiz ve futbolcularımıza ses bombası ve taşlarla saldırılıyor, sonra da sulu derbinin ortaya çıkmasına neden olunuyor. bizimkiler de altta kalmayarak cevap veriyor.

1 yıl boyunca erkeklerin maça girmesini yasaklayacaksın. olmadı mı? 1 yıl daha yasaklayacaksın, başka türlü akıllanacakları yok. çünkü bir şeyleri kaybetmeden değerini anlayamayacak bir kafa yapımız var. kadınlar ve çocuklar nasıl farklı renklerle birbirlerinin maçını izliyor? hani derbi bile değil, beşiktaşlısı galatasaraylısı fenerbahçe'nin maçını izlemeye gidiyor. yemin ediyorum imreniyorum. KADINLAR KADAR ADAM OLAMIYOR TARAFTARLARIMIZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

quote:

Ne alaka ya ?

Sen anlamazsın boşver.

Bu konuyla ilgili Melih Şabanoğlu'da bişeyler karalamıştı Twitter'dan zamanında. Baya uzun bi konu aslında, yazmaya kalksan kitap çıkar.

Sen beni nerden tanıyorsun ki bu denli bir düşünceye giriyorsun. Bir kere nefret etmek alakasız. Çoğu taraftarın GS den nefret ettiğini düşünmüyorum sonuçta birbirini tamamlayan takımlardır. Derbi keyfini yaşıyorsak bu iki takım sayesinde oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

quote:

Ne alaka ya ?

Sen anlamazsın boşver.

Sen beni nerden tanıyorsun ki bu denli bir düşünceye giriyorsun. Bir kere nefret etmek alakasız. Çoğu taraftarın GS den nefret ettiğini düşünmüyorum sonuçta birbirini tamamlayan takımlardır. Derbi keyfini yaşıyorsak bu iki takım sayesinde oluyor.

Kadıköyde kafasını yardığın adamı sahtekarlıkla suçluyorsan (hasan şaş), fatih terimin taktığı yara bandıyla dalga geçiyorsan, ne yazık ki içinde devasa bir nefret var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

Galatasaray'dan nefret etmek

Fenerbahçe Spor Kulübü Kurucularından :

Ayetullah Bey

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurucularındandır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurulduğu sırada Osmanlı Bankası'nda memur olan Ayetullah Bey, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ilk genel sekreteri olmuş, 22 yaşında, 1908-1909 yıllarında ise bu kulübün başkanlığını yapmış spor adamıdır. Ayrıca ilk Fenerbahçe takımında kaleci ve savunma oyuncusu olarak görev almıştır. Galatasaray Lisesi mezunudur. Hareket Ordusu komutanlarından Şevki Paşa' nın oğludur.

Galip Kulaksızoğlu

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan, Fenerbahçe futbolcusu ve ilk başkanıdır.
    Galip Kulaksızoğlu 17 sene Fenerbahçe' de oynamıştır, daha sonra antrenörlük ve Fenerbahçe' nin başkanlığını da yapar.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlarından :

Hamit Hüsnü Kayacan

Galatasaray Spor Kulübü' nün kurucularından ve ilk yöneticilerinden olan Hamit Hüsnü Kayacan Fenerbahçe'ye 1912 yılında idareci olarak geçti ve Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını Osman Fuat Efendi'den devraldı

Ömer Faruk Osmanoğlu

Galatasaray Lisesi'nde okudu, daha sonra Almanya'da Potsdam Askeri Akademisi'ni bitirdi. I. Dünya Savaşında Verdun cephesinde savaştı. Türkiye'ye döndükten sonra sonra kuzeni son Osmanlı padişahı Sultan Vahdeddin'in kızı olan Sabiha Sultan ile evlendi ve bu evlilikten Neslişah Sultan, Hanzade Sultan ve Necla Sultan adlarında üç kız sahibi oldu.

1919-1924 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmıştır.

İsmet Uluğ

Futbol hayatına Galatasaray Spor Kulübü' nde başladı. Daha sonra Fenerbahçe'ye geçti ve orada yetişti. 4 şampiyonluk yaşadı. Mücadeleci oyun tarzı ile Yavuz lakabıyla anıldı.Fenerbahçe A takımında kaptanlık yaptı ve oynadığı dönemde 11 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması giydi.
    İsmet Uluğ, 1962-1966 yılları arasında ise Fenerbahçe başkanlığı yaptı

Fenerbahçe Armasının yaratıcısı

Hikmet Topuzer

Galatasaray Lisesi mezunudur, Fenerbahçe ambleminin yaratıcısı olan Topuz Hikmet‚ daha sonraki yıllarda Topuzer soyadını almış‚ 1909-15 yılları arasında Fenerbahçe´de sağ açık olarak görev yapmıştır.

Bu kulübe, bu kulübün kökenlerine olan nefretinizi anlayabiliyoruz. Fakat artık tarihle yüzleşip, bazılarına saygı duymanın zamanı gelmedi mi ?
    Kafanızdaki tüm büyüklük algısını bir köşeye atıp, yukarda yazılanları okuyun. Kim büyük, kim küçük ?

• Merak etmeyin, o zaman tribünlerden madde yağdıranlar da sizlersiniz diyenler bile çıkacaktır. 7-0'lık maça "milattan öncesi" diyenler, o günlere "taş devri" demesini de bilir. Ama kendilerinin taş devrindeki insan medeniyetine doğru ilerlediklerini göremezler.
  • Forum gene büyük küçük olayına dönmüş. Bir arpa boyu yol gidemeyiz biz.
  • Fenerbahçe kendi tarihinden utanıyor malesef , türk futbolu nasıl GS Lisesi bahçesinde kurulduysa , Fenerbahçeyide GS Liseliler kurmuştur o şahsiyetler sırf GS kökenli olduğu için Fener tarihinde veya herhangi bir tesisde önem verilip değinilmezler
  • Bırakın edebiyatı bu iki takımdan dost most olmaz.
  • Kendini haklı çıkartmak için söylenilen gereksiz bir söz. Geçininiz, gereksiz kendini haklı çıkartmak için yapılmış edebiyat.
  • Fenerbahce taraftari da,Galatasaray taraftari da kendinden nefret ettirmeyi iyi biliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAY

Fb'ye saygı duymak içinde yeterli sebepler değil mi bunlar peki?

Fenerbahçe' nin kurucuları Galatasaray' lı saygıyı hakeden biziz. Buna rağmen biz zaten saygı gösteriyoruz size. Hiç bir futbolcunuzun yada hocanızın kafasını yarmadık biz. Ama siz her maç aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsunuz. Sonra bunu Ünal Aysal kibar bir dille söyleyince de küsüyorsunuz.
  • Ahaha fakir edebiyatına başlanmış.

Arkaya da Ayyüzlüm müziği koyun.

Fırsatçılık devri devir, o kişileri eleştirenlerin o kişilerden beter olduğu acı bir tablo olarak karşımnızda duruyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.