Ayın 7sinde bedelliden döndüm olay kısaca şöyle oldu; Komutanlar önce atış yapmak istemeyenleri aradan cikarip dilekce yazdirdi bu kisiler atis yapmadi.Bende bir tık tirsma vardi silahi tutamazsam yuzume gelirse kemik kirilir falan gibi dusuncelerim vardı. Atış yerine gittik yelek ve kask giydik(gereksizdi) önceden gosterilen eğitimlerle silahi becerebildiğim kadar tutmaya calistım nisan aldim talimatlari bekledik silahi atisa hazir hale getirdik. Daha sonra atis serbest dendi yanımdaki ateş edince call of dutyde dibinde bomba patlayinca duyulan çınlama sesi gibi ortam oldu ardindan ben ates ettim silah çok geri tepmedi ama kafam silahın dibinde olduğu için çınlama daha uzun sürdü baktim böyle olmayacak millet sıkıyor ilk atistan sonra nisan almadan sıktım.Daha sonra kağida baktiğimda 3 atistan birisini vurmusum muhtemelen oda ilk atıştır, ilk mermiyi duzgun nisan alarak atmistim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 10 Temmuz 2022; 10:44:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
G3 ile atış tecrübem

-
-
Tam kafadan
Büyük kurt
Kıral öldü
Kıral benim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
atıs gününden sonra 3 gün kulaklarım çınlamıştı,o kulaklar işe yarıyor
-
İlginç anıymış açıkçası. Deneyimini anlattığın için sağol
O kadar uzun suren hic duymadim 5-10 saniye civari suruyor genelde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 10 Temmuz 2022; 10:58:38 >
15 yaşındayım, havalı tüfekle 30 metreden kalem vurdum. Askerde Nişancılık üzerine bir eğitim alma şansım var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır herkese ayni teorik dersler veriliyor şöyle şöyle yapicaksiniz deniyor
Biz (kısa dönem 6 ay) g3’le atış yaparken arkamızdaki askere yanına gelip kepiyle boş kovan sıçrayan yeri tutturmuşlardı.
Ellerimiz cayır cayır yanmıştı sıçrayan sıcak kovanlardan.
Kulaklık şart
En güzeli gece atışı, cipi çekiyorlar hedeflerin oraya komutan farları açıp kapatıyor, ışık varken nişan alıyorsun sonra karanlıkta tak tak 10 numaraydı valla, bedelli de gece atışı yok herhalde.
Ah beee
Yok, 3 mermi.
Hatta bizde kagit bile degismemisti. Herkes seri seri ayni kagida bosaltti
Yelek vermisler kask vermisler en gerekli olan kulaklik vermemisler
G3 ile talim yaparken mermi sekip kuru otların arasına düştü, yangın çıktı.
Komutan emir verince herkes yangını söndürmeye koştu eline geçirdiği ile yangını söndürmeye çalıştı.
Ben birşey bulamadım, aklıma mataradaki su geldi, yanan otların üzerine serpiştirdim. Arkadaş görünce "Sen ne yapıyorsun, öyle yangın söner mi!?" dedi.
"Sönmese bile soğur" diyerek devam ettim.
Yarım saat sonra itfaiye ekibi gelip söndürdü.
Tüm askerlerin eli yüzü is içerisindeydi.
Komutan teşekkür konuşması yaparken bir ara "Angutun biri koca çayır yangınını elindeki matara ile söndürmeye çalışıyordu" dedi...
Askerliğimin en güzel anıydı atış kısmı yanımdaki atış yaptıktan sonra daha fazla çınlama oluyordu kendi atışıma göre.
-
-
Boş kovanlar her yerden sekiyor bir tane çocuğun gözünün altına gelmişti tenteden sekip geldi büyük ihtimal dikkatli olmak lazım bir atışımızda atışlar kesilene kadar şiddetli kulak ağrısı yaşadım o zaman anladım kulaklığın önemini bize vermiyorlar tabi
-
Silahın dipçiği sekip yüze gelip kemik kırılırsa diye korkuluyor hocam
-
7 saat cınlama oldu duymam azaldı sonra normale döndü tabii bu atıs poligonundan gelince sadece 2 - 3 g3 patlaması 7 saat cınlatmıyor fakat atısta sürekli attıkları icin etkileniyorsun.. sadece kendin 2 - 3 sefer atarsan söyledigin gibi 3 - 5 dakika sürüyor.. fakat yüzlerce g3 patlaması duyarsan kulakların 7 saat cınlıyor ve duyman azalıyor en azından bende böyle oldu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 11 Temmuz 2022; 21:26:17 >
En Beğenilen Yanıtlar

Tam kafadan
Büyük kurt Kıral öldü Kıral benim |
Benzer içerikler
- boyundan gelen kum sesi
- chatgpt ile sevgili olmak
- 4k film izle
- omuz nasıl genişler
- izmir'in en tehlikeli 10 semti
- ets2 türkiye haritası
- prompt mühendisliği
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X