Şimdi Ara

Fx 8320+R9 290x Vs GTX 780+İ5 4690 Testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vallahi işte böyle , Fx serisi saçma bir seri oldu , 8320 400tl vereceğime i5 4690k 650tl almak bence daha mantıklı yanına ucuz yollu overclock destekli bir anakart ile

GTX 780 konusuda doğru , R9 290 ile GTX 780 karşılaştırma fırsatım oldu tabi , GTX 780 R9 290 ile denk değil
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Walla hocam mantle ve dx12 olayı biras ortalığı karıştırır gibi ama 8 çekirdeği tamamen kullanan oyunlar çıkmadıkça gene intel 4 güçlü çekirdekten paçayı sıvıo:)

Birde mantle olayını kendi sistemimde test ettim hocam hatta ayrıntılı bir konusunu bile açabilirim thief te.Ultra ayarlarda min fpslerde çok etkili olmuo 1 fps falan farkedio ama avaraj fpslerde %15 max fpslerde %30 artış oldu.Sistemde darboğaz yok diye dedim ayarları low yapıyım işlemci limitini görmek için mantlede dx11 göre min fpsler %90 arttı avaraj %70 arttı max fps %20 arttı low ayarlarda yani dediğin gibi dx12 mantle çok iş yapcak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 15 Eylül 2014; 10:16:30 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Amd kullanıyorum ve memnunum. Tabi ki bu memnuniyet doyum ile alakalı. Ama ne olursa olsun, intel işlemci konusunda zirvedir ve oyle kalacak gibi görünüyor.
  • test edilen kartlar 8320 için fazla.280x ve gtx770 kullanılsaydı sonuç farklı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Güzel test i5 4590 önerince fx8320 daha iyi diyen arkadaşlara gelsin.

Ve tanrı pahalı çekirdekleri yarattı Ne kadar ekmek o kadar köfte ama sanırım intel kullanıcıları mors olacak gibi mantle olayına baksana bence overclock kapatılsa bile fpsde fark olmazdı... dx12 geldiğinde işler belli olacak... bu durumda core quadlar bile gtx780 besleyecek gibi görünüyor :) geçenlerde konuda bir tez sunmuştm biraz kötü algılanmıştı ama şuanda yine bir teknolojinin sınıra ulaştığı zamandayız... herşey Pentium4 zamanı gibi frekansa vurulmuş halde amd 5ghz işlemci üretiyor intel 4.4ghz 4790k yı üretiyor... sıcaklıklar tavan millet krizde overclock için debeleniyor falanda filan... Pentium 4 extreme edition 3.73ghz ne işlemciydi be... bi arkadaşım almıştı kıskançlıktan kavga etmiştik hala konuşmayız çocukluk... işte yine o dönemdeyiz arkadaşlar bu sene amd çıldırır 6ghz işlemci üretir yanına boz dolabı radyatörü bağlarız falan... p4 ee de olduğu gibi daha sonra hop dual core e2200 gelir 2.2ghz millet der şakamı bu 2.2ghz işlemci ne yapsın ama testlere bir bakarız e2160 1.8/1.6ghh iken 3.73ghzlik koca işlemciyi oturmuş tokatliyor... tamda DX9.0C nin geldiği zamanlar... Aynı o dönemdeyiz arkadaşlar DX12 gelir Mantle işi yürütür işlemciler ekran kartlarını beslemek için yüksek frekanslarda üretilmek zorunda kalmazlar ben hiç 2005li yıllarda dual core alıp yetmeyipte overclock yapan insan tanımıyorum q6600ler bile 2.8ghz falan yapılıp bırakılırdı şimdi millet delirmiş 4ghzlere falan vurduruyor o işlemciyi... o zaman yeten ne vardıda şimdi yetmiyor? ekran kartları... Peki neden yetmiyorlar? Çünkü çok fazla çekirdekleri var yanıtlamak istedikleri işlemleri çok uzun sürede cevap alıyorlar... Peki herşey güzel GPU LOAD neden %100 ? aynı şey şunun içinde geçerli neden i5 4590da %90? madem besliyor niye bu kadar zorlanıyor aslında oda bottleneck yaşıyor... sadece single core gücü fazla olduğundan darboğazda yaşasa gpu tam kullanıma geçiyor ve minimum fps hayli yüksek oluyor o zaman cevap i5 4590da alsak 5930k da alsak aynı fps'yimi alacağız? bunu söyleyeni dokuz köyden kovarlar 3770kdan 3930kya geçip fps artışı yaşayan bile tanıyorum ama iki cpudada gpu load %!00dü peki neden fps yükseliyor? Çünkü 6 adet çekirdek nasıl 1440 adet shader çekirdeğine cevap verebilir? Dx12 burda devreye giriyor işte dx9.0c nin girdiği yerde BF3 dx9 modunda oynanabiliyor oynandığı zaman darboğaz varsada ortadan kalkıyor dimi yada resident evil 5? çünkü dx9da gpu daha çok kendine çalışıyor mantle gibi düşünün aksi takdirde pentium 4 2.8ghz lik bir işlemci nasıl olurda ati x1950pro gibi bir ekran kartını besleyebilir? besleyemez(AGP)

Bikaç yıl içinde işlemcilerin frekansları tekrar düşecek tekrar 1.8ghz üretilmiş işlemcilerle karşılaşacağız tekrar yeni teknolojiler belki yükselmiş nanometreler çünkü cpuya bu kadar ihtiyac duyulmayacak oyun sektöründe ekran kartı tek başına oyunu çözümleyecek... dx9 vaktinde olduğu gibi (tam olarak öyle değildi ama)

Neden anlattım: fx8320 ileride çok işe yarayacak deniliyorya size şunu söyliyim athlon x4 640 bile gelecek nesil oyunları sorunsuz oynayacak dx10 çıkana kadar hiçkimse elindeki p4 işlemciyi yenilemedi yalnızca ekran kartları yenilendi kimse çift çekirdek işlemci bile almadı oyunlar açıkken cpu ussage bile doğru düzgün artmazdı... dx10 geldi herşey kötü oldu... zaten olduğu gibi dx11 geldi 11.1 geldi 11.2 geldi... şimdide olması gerektiği gibi 12 geliyor... Mantle gibi bir teknoloji varken hiçbir şekilde intel cpu almanın şuan anlamı yok tabi tüm oyunlar desteklemiyor işlemcinin anlamı bile kalmıyor g3258 al keyfine bak mantle varken BF4de 8320 ve 4690k stok karşılaştırması sonucu 8320 75 4690k 80fps alıyor mantle kapalı iken ise 50fps 8320 75fps 4690k alıyor aradaki fark açılıyor çünkü cpuya düşen yük artıyor... DX12 gelince ortalık karışacak gibi tekrar...

Single da çok fark yok single oynayacakların intel işlemci alması mantıksız. Ancak multide iş değişiyor. 8320 ayrıca 4.7 de iken bile 4690 ın gerisinde kalmış. 4690 yada k lı o muadilde bir işlemciyi oc yapabileceğinizi de düşünürsek fark daha da açılacaktır. Ben 8320 den 4670k ya geçtim sistem şuan 8320 ye göre çok stabil. Min fps kısmında baya bir artış yakaladığımı düşünüyorum. Amd sistemi satmadan önce keşke test etseydim farkı tam olarak anlardık.

• İntel fark atmış stok haliyle üstelik ... AMD tarafında mantle olmasa iyice batacaklar.
    İşi BF4'den kurtarıyolar.
  • İçimden bir his taraflı nvidia fanı gibi test yapılmış deniliyor.290x gibi 780 den iyi olan bir kartı yerin dibine sokmuş site.Guru3d tomshardware anande techpower gibi dünyaca otoritesi kabul edilmiş sitelerde acaba bu sonuçlar niye böyle değil...

Yani az daha kassa gtx780 ile 295x2 yi birde tutar bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Eylül 2014; 12:59:05 >
  • Amd ye başarısız diyemezsiniz.Bende bugun işlemci alsam butçeme göre 4460 4590 4690 4690k gibi işlemci alırım 4790k nın teoride rakibi 8350 olmasına rağmen.Ama butun bu olumsuzluklara rağmen amd başarısız falan değil.6300 8320 8350 hepside çok satılan işlemciler.Bu kadar sattıktan sonra kendilerini başarılı kabul edebilirler.
  • tavsiye basliklarinda 8320/50'ye 280x ustu kart onerilmiyor.bu baslik bunu ispatlamistir her ne kadar bana da cok tarafsiz gelmese bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testler cok guzel ama zaten i5 ile 8320 arasinca singleThread performans farki cok yuksek. Sonuclar sasirtmiyor. Bu iki islemciyi neden kiyaslama ihtiyaci gorulmus ki, fiyat olarak ya da performans olarak ayni segmentte degiller.
    https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

tavsiye basliklarinda 8320/50'ye 280x ustu kart onerilmiyor.bu baslik bunu ispatlamistir her ne kadar bana da cok tarafsiz gelmese bile.

Valla Fx 8320, testlerde de görüldüğü gibi, tek çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı yaratmış.
    Onun dışındaki günümüzün modern oyunlarında üst düzey ekran kartlarıyla pek bir sıkıntı yaratmamış,gül gibi geçinip gitmişler.
  • Testlerde şâibe var. bonser24, bir ara kendi test etmişti. Yaptığı testte FX 8350 ile 2500K ve 2600K'yı karşılaştırmış, FX8350 ile 2500K'nın 7850 CF için yer yer yetersiz kaldığını yazmıştı. Burdan kıyasla birşeyler yazar.

Konu bu: FX 8350 VS İNTEL 2600K VS İNTEL 2500K(HT KAPALI) Detaylı Karşılaştırma Konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Testlerde şâibe var. bonser24, bir ara kendi test etmişti. Yaptığı testte FX 8350 ile 2500K ve 2600K'yı karşılaştırmış, FX8350 ile 2500K'nın 7850 CF için yer yer yetersiz kaldığını yazmıştı. Burdan kıyasla birşeyler yazar.

Konu bu: FX 8350 VS İNTEL 2600K VS İNTEL 2500K(HT KAPALI) Detaylı Karşılaştırma Konusu

4.7 ghz de diye belirtmek lazim.7850 cf oc li sonuclar.bir nevi 290 oc li diyebiliriz.cidden zamaninda amma ugrasmisim.pehhh.simdi 3dmark bi tane test bile yapmaya useniyorum.usenme disinda asiri yogunum orasida ayri.bu sene yuksek lisansa falanda baslayacam birde ekstra egitim kamplari derken 1 2 saat oyun oynasam cok iyi benim icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Testlerde şâibe var. bonser24, bir ara kendi test etmişti. Yaptığı testte FX 8350 ile 2500K ve 2600K'yı karşılaştırmış, FX8350 ile 2500K'nın 7850 CF için yer yer yetersiz kaldığını yazmıştı. Burdan kıyasla birşeyler yazar.

testlerde şaibe tam olarak nerde onu anlamadım.eğer bonser24ün yaptığı testlere göre söylüyorsan, orda da 2500k oyunlarda fps değeri olarak 8350nin önünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 15 Eylül 2014; 19:08:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

tavsiye basliklarinda 8320/50'ye 280x ustu kart onerilmiyor.bu baslik bunu ispatlamistir her ne kadar bana da cok tarafsiz gelmese bile.

Valla Fx 8320, testlerde de görüldüğü gibi, tek çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı yaratmış.
    Onun dışındaki günümüzün modern oyunlarında üst düzey ekran kartlarıyla pek bir sıkıntı yaratmamış,gül gibi geçinip gitmişler.

4.5 ghz 8320 ve 280x kullaniyorum bir senedir ve benim gozlemim bu islemciye bu haliyle daha kuvvetli kart almanin mantigi yok.yani forumda tavsiye etmiyorlar ha dogrusu buymus demiyorum kendi gozlemim ve katiliyorum onlara.adam takmistir 290 780 neyse ve bazi oyunlarda verim almistir buna bir sey demiyorum ama genel olarak 280x uzerine gerek yok diyorum.pahali kart alanlar bir zahmet intel alsin islemciye 400 hatta altina dusmus biraz verip de 1500-2000 liralik kart almanin da manasi yok bence.

• AMD kullanan birisinin en üst düzey işlemci AMD'nin demesi kadar gülünç bir şey yok.
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Kimi oyunlarda arada 2 kata yakın FPS farkı olmasını normal mi görüyorsunuz yani; hele de 290X'in nerdeyse her oyunda 780'in gerisinde kalmasını...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Katılıyorum Amd'nin tek çekirdek performansının intelden geri olduğunu zaten biliyoruz ama dediğin gibi çoklu çekirdek isteyen güncel oyunlarda çok müthiş ve ezici farklarda yok iki işlemci arasında sonuçlar benzer. Zaten ekran kartına 1.500 TL veren arkadaşlar bi zahmet ona göre işlemci alsınlar hemen vurun amd ye edebiyatına başlanmış !!!

• İsaac Newton kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar 8320 burda kesinlikle darbogaz yapiyor neden derseniz normalde 290x 780 e gore bir ust seviye karttir yani 780 290 la yarisabilecek bir karttir ama burda neredeyse ayni 780 ile 290x bence 83w0 darbogaz yapiyor i5 ile 8320 in arasinda olusan fark aslinda bu kdr olmamali en fazla 2 fps olmali ama cok fark var yani anliyacaginiz darbogaz yapmasa fpsler brz daha yukariya cikabilr

• yakın zamanda amd-fanboylar saldıraya geçer =)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.