Şimdi Ara

Fx 8320+R9 290x Vs GTX 780+İ5 4690 Testleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TITAN291

yakın zamanda amd-fanboylar saldıraya geçer =)

saldırıya geçecek bir durum yok iki işlemci arasında fiyat farkı var parayı veren düdüğü çalar ama ötekine de bu yaramaz edebiyatı yapmamak lazım bağış kabul edilir yaramıyorsa.
  • fiyat farkı elbette sonuca büyük etken, =) ama forumda bazı amd-intel konularda uçuk yorumlarda yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 15 Eylül 2014; 22:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Kimi oyunlarda arada 2 kata yakın FPS farkı olmasını normal mi görüyorsunuz yani; hele de 290X'in nerdeyse her oyunda 780'in gerisinde kalmasını...

hocam geride kaldığı oyunlar amd ekran kartlarıyla sorunlu olan oyunlar.mesela asssassins creed 4. ben 280x ile yerlerde sürünüyorum. 30fpsnin üstüne çıkmıyor.280x i çıkarıp gtx 760 takıyorum.aynı ayarlarda 40nın altına inmiyor ki ben oyunları ultrada değil high ayarlarda oynarım.

edit:ayrıca işlemci kullanım oranlarını görmüyoruz. bu 8320 ve 290x arasındaki dar boğaz sorunundan ötürüde fpsler düşük kalmış olabilir.zaten 8320yi 5.0a çekseniz bile290x i besleyemez. çekirdekleri kuvvetsiz kalıyor öyle bir ekran kartı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 15 Eylül 2014; 22:38:11 >
  • FX 8320 için tepe nokta R9 280X olmalıdır. Ben testler için seçilen oyunların bazılarının kasıtlı olarak seçildiklerini düşünüyorum.

Skyrim - Total War - Arma III bu üç oyununda çoklu çekirdek kullanımıyla uzaktan yakından alakası olmadığını az çok takip edenler bilir. CS - GO hakkında herhangi bir fikre sahip olmadığım için varsayımda bulunmadan es geçiyorum. AC 4 tablosunu dikkatli incelerseniz AMD ekran kartlarıyla ne kadar kötü çalışan bir oyun olduğunuda görebiliyoruz.

Şimdi fx 8320 zaten ağır bir kart kullanılmış. Üstüne bir de işlemcinin tam gücünü gösteremeyeceği oyunlar eklenince böyle bir tablo çıkmış ortaya. Aralarındaki gerçek fark ise en güzel battlefield 4 multiplayer ve Crysis 3 testlerinden yararlanabiliriz.

Sonuç itibariyle testler hem aralarındaki gerçek performans farkını gösteriyor hem de adil olmayan durumlarıda gösteriyor. Bir tarafta 4.7 ghz overclock edilmiş işlemci ve karşısında stok halde bir işlemci, diğer tarafta 8 çekirdeğinin tamamını kullanamadığı için bazı oyunlarda sağlam fark yemiş ve kesinlikle besleyemeyeceği bir ekran kartı kullanılan bir işlemci.

• Fiyat farkı eskisi gibi yok iki işlemci arasında.i5 4590+pc mate veya daha ucuz bir anakartla 8320yi 4.7ye çekmek için alacağınız anakartla soğutucunun parası eşit gelir diye düşünüyorum.Elinde amd işlemci olan değiştirmesin deli gibi skyrim ve totalwar oynamıyorsa.Fakat yeni işlemci alacak arkadaşların intel alması daha mantıklı.
  • Daha öncede belirttim ne üdüğü belirsiz saçma bir test olmuş.Üstü klansman kartını nasıl 780 e ezdiririz diye 40 takla atmışlar.Böyle laçka vıcık vıcık siteler mevcut bunlara itibar etmeyin.Elimizde toms-guru3d-tech-anand-vs vs hatta donanimhaberde sayısız kullanıcı incelemesi ve + olarak donanımhaber ekibinin testleri varken sie yani bu site kusura bakmasın.Dediğim gibi fancan pervane site nvidiayı övecem diye mıçmış batırmış nerdeyse 780 ile 295x2 yi aynı seviyede yapacak.Bizim forumda gtx 660 ile benim 7990 ı geçtiğini iddaa eden arkadaş gibi olmuş bu site
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Fiyat farkı eskisi gibi yok iki işlemci arasında.i5 4590+pc mate veya daha ucuz bir anakartla 8320yi 4.7ye çekmek için alacağınız anakartla soğutucunun parası eşit gelir diye düşünüyorum.Elinde amd işlemci olan değiştirmesin deli gibi skyrim ve totalwar oynamıyorsa.Fakat yeni işlemci alacak arkadaşların intel alması daha mantıklı.

haklılık payınız var amd işlemci alıp 990fx anakart alıyorlar oc için astarı yüzünden pahalı oluyor.dediğiniz pc mate çok kötü bir kart 3+1 faz diyorlar ben kullanmam ama düzgün h97 anakart olursa 4590 gibi modeller de tercih edilebilir yeni toplayanlardan oc ile uğraşmayayım diyen kullanıcılar için.oc ile uğraşayım diyen kullanıcılar da var amd olsun intel olsun farketmiyor işte bu durumda baya pahalıya kaçabiliyor h110i alan tanıdığım var 8350'ye.performanstan ziyade hobi oluyor böyle durumda.8320/50 alanların gözü genelde 4790k gibi modede olduğu için ucuza aldık diyorlar 4590 oc olmuyor onların gözünde ama sanırım bir miktar oluyor blck midir bir şeyi oynayarak.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Neden yapilamasin? K modelleri olmadan da fsb ve ram frekansi ile oynayarak yapiyorduk. Belki k modeli kadar kolay e yüksek olmaz ama genede cok zorlanmadan oc yapilabilir
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Yapabiliyorsanız yapın hocam ben öyle bir şey görmedim bilmiyorum. Haswell sahipleri buyursun yapsın bakalım, göstersinler bize de ne kadar yapabiliyorlarsa.
  • Forumun 660ti DCII Top incelemesi yaıldığında kartı sonuna kadar hız aşırtıp "7970'i bile tokatlıyor" demişlerdi nerdeyse.

Açıkçası, bahsettiğin siteler varken DH'nin testlerine de itibar etmiyorum. 7970'in incelemesinde de kartın hız aşırtmalı sonucu diye 1000 veya 1050 MHz'de sonuç almışlardı o zaman.
  • ResVR R kullanıcısına yanıt
    Seçilen oyunların çoğu AMD'nin daha önce de buralarda kötü olduğu bilinen oyunlar. Ben de senin gibi düşünüyorum.

Skyrim, CS:GO, bazı simulasyon ve strateji oyunlarında AMD hep geride. Fx8350 ilk çıktığında büyük siteler tarafından yapılan testler:

Skyrim ve Total war 2 :http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/6
    http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-vishera-review,3328-14.html

Far Cry 2 , Crysis 2 :http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8350_processor_review,18.html

farklı testler:
    http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.