Şimdi Ara

FUJITSU-SIEMENS A 1655G DIZÜSTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=6610&categoryId=5&path=3:5&ref=006.1

    Fujitsu-Siemens Amilo A1655G

     FUJITSU-SIEMENS A 1655G DIZÜSTÜ


    İşlemci AMD Turion 64 ML 32 (1.8 Ghz)
    Sistem Belleği 512 MB DDR RAM
    Sabit Disk 80 GB
    Grafik Kartı 128 MB ATI M-Radeon Xpress 200 paylaşımlı
    Ekran 15,4'' WXGA parlak ekran (1280x800)
    Optik Sürücü DVD-RW (+/-) Double layer
    Ethernet Kartı Entegre 10/100 Ethernet
    Modem Entegre 56K modem
    Ses Onboard
    Klavye Q Türkçe
    Mouse TouchPad
    İşletim Sistemi MS Windows XP Home TR
    Ağırlık 2,7 Kg
    Sürücü Yuvası 4:1 kart okuyucu
    Diğer Özellikler Wireless 802,11b/g,
    Garanti 2 yıl



    Arkadaşlar nasıl bir cihaz yorumlarmısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoT_CLaN -- 22 Mart 2006; 11:09:13 >







  • Ya Arkadaşlar Yorum Yokmu ???
  • HEPNIZE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER GÜYYA PAYLAŞIM SİTESİNDE FORUMDAYIZ !!!
  • dostum bence tek sorun paylaşımlı bir ekran kartı olması.. fiyatı kaç para bilmiom ama 2.100YTL'ye acerin travelmate modeli wardı o çok güzeldi özellikleri buna yakın fakat paylaşımsız x700 ekran kartı wardı..buna bi tane 512 ram takılınca iyi olur turion centrino'lara göre biraz daha az performanslı diye duydum ben..o yüzden centrine düşünebilirsin ama karar senin tabiki de..acer'in dediğim modeli güzeldi 2x512 ram'la birlikte o sistem uçar..senin dediğinin ekran kartı dikkat çekiyo..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: welcome to hell

    dostum bence tek sorun paylaşımlı bir ekran kartı olması.. fiyatı kaç para bilmiom ama 2.100YTL'ye acerin travelmate modeli wardı o çok güzeldi özellikleri buna yakın fakat paylaşımsız x700 ekran kartı wardı..buna bi tane 512 ram takılınca iyi olur turion centrino'lara göre biraz daha az performanslı diye duydum ben..o yüzden centrine düşünebilirsin ama karar senin tabiki de..acer'in dediğim modeli güzeldi 2x512 ram'la birlikte o sistem uçar..senin dediğinin ekran kartı dikkat çekiyo..


    SAOL YORUM İÇİN ARKADAŞIM BU CİHAZIN FİYATI 999$+KDV

    BEN EVDEKİ BİLGİSAYARIMDADA AYNI CHİPSETİ KULLANIYORUM X200 BUNUN FARKI SADECE MOBİLE OLMASI VE EKRAN KARTINDAN ÇOK MEMNUNUM ZATEN ALIR ALMAZ 512 RAM TAKVİYESİ YAPACAGIM




  • Turion ların performansları nasıl bilmioyrum ama bence laptop güzel..

    ama araştırmak lazım aynı fiyata paylaşımsız ekran kartı olan bulabilirsen daha iyi olur.
  • TUrion'ların centrion'lardan daha az performans göstergediğini duydum ama bu açık ram takviyesiyle giderilebilir diye düşünüyorum tabi paylaşımsız ekran kartı olsaydı süper olurdu ama bu fiyata paylaşımsız bulmak zor,,bende güzel laptop
    quote:

    Orjinalden alıntı: PinkPenguin

    Turion ların performansları nasıl bilmioyrum ama bence laptop güzel..

    ama araştırmak lazım aynı fiyata paylaşımsız ekran kartı olan bulabilirsen daha iyi olur.
  • bende bir markanın laptop çıkarmasını bekliyorum çıkarmassa alacam bunu..
    bide asusların 7300 mü ne öyle ekran kartlıları var yurt dışınas ondan gelirse ondan alacam.
    ama öncelik dediğim gibi beklediğim markada..
  • Elimde hem M1425 hem A1655G mevcut. Performans olarak çok iyi a1655; ancak oyun oynayamazsın ve tray'de duran fazlaca program kullanacaksan bir 512 ram daha kullanman şart gibi çünkü daha baştan 448mb ram'in 64 ünü ekran kartına ayırıyor. Ofis ve iş için oldukça güzel seçim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Roby

    Elimde hem M1425 hem A1655G mevcut. Performans olarak çok iyi a1655; ancak oyun oynayamazsın ve tray'de duran fazlaca program kullanacaksan bir 512 ram daha kullanman şart gibi çünkü daha baştan 448mb ram'in 64 ünü ekran kartına ayırıyor. Ofis ve iş için oldukça güzel seçim..


    KARDEŞ BEN 128 MB BİLİYORUM A1655G'I AMA BİMEKSTE İNCELEDİM 64 MB EKRAN KARTI MEVCUTTU

    BIOS AYARLARINDADA VGA MEMORY ILE İLGİLİ BİŞEY YAZMIYO AMA CİHAZ 128MB GÖRÜNÜYO EKRAN KARTI PAYLAŞIMI KAĞIT ÜZERİNDEKİ ÖZELLİLERİ ÖYLE YAZILMIŞ
  • arkadasım bir fujitsu siemens kullanıcısı olarak bu makinayı onerebilirim tabi tek problem entegre ekran kartı eger bu senin için problem yaratmazsa al benim için yarat mıyor.ama once sikayetvar.com adresinden makinayla ilgili sikayet var mı bir bak.fujitsunun sikayet siralamasinda 2. sirada olması seni korkutmasin.adamlarlar 2045 den sadece bir teknosada 1000 adet satmislar hemde tasrada istanbulda degil.

    biraz da insanın sansı olacak o nedenle sana arıza hususlarında bol sans diliyorum.
  • Ben bu bilgisayarı aldım. Aslına bakarsanız bilgisayardan fazla anlamam. Ama çalışması gayet iyi. Ekren kartı 64 mb. 128e kadar paylaşımlı. Bununla Counter Strike, ve hitman gibi oyunları sorunsuz oynuyorum, pek fazla bi oyunda bilmem zaten. Full bir DVD-RW yi 16 dakikada yazdı. Ben daha önceden Celeron 2.4 256 ram bir pc kullanıyordum. We cd yazdırırken makina acayip kasılıyodu. Bu notebook gayet rahat ve eşzamanlı olarak başka işlemler yapmanıza da imkan veriyor. Wireless falan nedir, tam olarak bir bilgim yok ama, büroda kullanıyorum ve büroda herhangi bir wireless cihaz yok. Pili 2.5 saat gidiyor.

    Bilgisyarın tüm programları ve sürücüleri kurulu olarak geldi. Xp home, Norton, Nero 6, Adobe 7, MS Works (MS Office nin az gelişmişi), Bide InterVideo WinDVD diye bir dvd programı. Programlar ve sürücülerin cd leri de var tabi. 6 cd.

    Bizde 2000 model Bir HP notebook var. (p3 450 mhz. 64 ram) Ama Tasrımı ve işçiliği çok iyi ve çok rahat çalışma olanağı sağlıyo.
    Yanlız benim A1655G modelinde beğenmediğim taraf (ne diye adlandırılır bilemiyom ben "ergonomi" diyecem) ergonomik yapısı. Yani resmen bunu tasarlayan işini sallamış ki nasıl! Fujitsu-Siemen in kendi sitesinde A1655 G modeli diye gösterilen gösterilen resimden baya kötü. Bi kere Klavye için kocaman bi alan varken sağ taraftaki Ğ,Ü,İ,;,ctrl, ve ok tuşlarını normal tuş ebadının yarısı kadar yapmışlar. Ve bu on parmak yazarken güçlük çıkarıyo. Ayrıca bilgisayarın eternet girişi Sağ tarafta kasanın tam ortasına yerleştirilmiş yani fareyle çalışırken eternetin kablosu sinir bozuyor. Speaker dedikleri şey iki tane düdük. Ve yine bilgisayarın ses çıkışı ve mikrofon girişi touchpad in hemen önünde. Ayrı bir hoparlör yada sistem bağlamak isterseniz o kablolarda tam önünüzde çok cins duruyor. Bilgisayarı aldığımda Klavyesi F idi. Ben Q ya çevirdim. Bilgisayarın harddsikini ikiye bölimlemek için Nero programı ile bir başlangıç cd si hazırladım ve Bilgisayarı Dosta başlattım. O da ne bilgisayarın klavyesini F olarak görüyordu. Sanırım Bios klavyeyi F olarak tanıyor. Ve Bişey yapamadım. Sonra Xp Cd siyle başlatıp onunla yapayım dedim. Oda aynı şekilde klavyeyi F olarak görüyordu. Yani aklım almıyor. Q klavye koyduğun bir bilgisayarın biosunu neden F yaparsın ki?!! şimdi nolcak bilemiyom.

    Bu bilgisayarın klavye problemini çözümleyebilecek bir yol varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Saygılar.




  • Arkadaşlar ben de uzun zamandır uygun fiyatlı ve yeterli performanslı bir notebook arıyordum. Bimeks'te bu cihazı gördüm bir kere ekranını Sony ve P.Bell den sonra 3. sıraya koyabiliriz. Ekran kartı 64Mb paylaşımlı bios ayarlarında ekran kartının hafızasını nasıl arttıracagımı bulamadım, bilen varsa yardımını bekliyorum. Bugün ekran kartının güncellemesini falan yapacam.
    - Ekran kartı paylaşımlı olmasına rağmen emin olun intel chip setli ekran kartlarından daha performanslı NFS mostwanted kurdum, ekran kartının ayarlarıyla oynayınca düşük ayarlarda gayet güzel çalıştırdı.
    - Isınma problemi yok, fan 3-4 saat içinde 2-3 sefer devreye girdi. Fazla gürültü olmuyor yani.
    Cihaz genel olarak iyi yalnız eksilerini belirtmek gerek.
    1- Diğer yerlerde nasıl satılıyor bilmiyorum ama ben bimeks'ten satın aldım ve üzerinde 2x256 ddr ram vardı. tek 512 olsaydı ram takviyesi yapmak daha rahat olurdu.
    2- Harddisk 4200 RPM,
    3- Daha yeni olduğundan mı bilmiyorum ama pil ömrü yaklaşık 2 saat.




  • Ya bu Centrinolar manyak işlemci ya....

    Bu hafta Hardware aldım.Yeni pc dergisi..

    İçinde Centrino Yonah ve Sonama ile ilgili geniş bilgi vardı...

    Bu Yonah var ya kasıp kavuracak ortalığı...

    Amd Turion hakında yapılmış inceleme varsa lütfen haberdar edin de onu da inceleyelim...

    O Hardware de bir LG gördüm manyaktı ya....
  • Arkadaşlar F/S A1655G'nin ekran kartı için 128MB paylaşımlı olduğunu belirtenler var. Bendeki 64MB gözüküyor. Bunun ayarını bios veya windows üzerinde yapabilir miyim? Ben uğraştım ama bir türlü bulamadım. Bilenlerden yardım bekliyorum.
  • wıressel i nasıl laptobun?
  • valla wireless kalitesi çok iyi. Ben daha önce usb adaptör ile bağlanıyordum wireless ağa bağlantı kalitesi düşünce hattan düşmeler falan yaşanıyordu. şu anda çatır wireless ağa bağlanıyorum şimdilik bir problem yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enderbaba

    Arkadaşlar F/S A1655G'nin ekran kartı için 128MB paylaşımlı olduğunu belirtenler var. Bendeki 64MB gözüküyor. Bunun ayarını bios veya windows üzerinde yapabilir miyim? Ben uğraştım ama bir türlü bulamadım. Bilenlerden yardım bekliyorum.


    Merhabalar bios resimlerini bi şekilde çekersen hangi menüye gireceğin konusunda yardımcı olabiliriz arkadaşım kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enderbaba

    Arkadaşlar F/S A1655G'nin ekran kartı için 128MB paylaşımlı olduğunu belirtenler var. Bendeki 64MB gözüküyor. Bunun ayarını bios veya windows üzerinde yapabilir miyim? Ben uğraştım ama bir türlü bulamadım. Bilenlerden yardım bekliyorum.


    kendi gerek gördüğü kadar ram alıyor olabilir mesela oyunlarda artırıyordur (tamamen fantazi ama sadece olabilir diyorum) veya içinde bulunan rame göre bir miktar alıyordur mesela 512 ramde 64 ama 1024 ram de 128 gibi (bunu forumda bir yerde okumuştum bazı laptoplar gerçekten de bunu yapıyor)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PinkPenguin

    Ya bu Centrinolar manyak işlemci ya....

    Bu hafta Hardware aldım.Yeni pc dergisi..

    İçinde Centrino Yonah ve Sonama ile ilgili geniş bilgi vardı...

    Bu Yonah var ya kasıp kavuracak ortalığı...

    Amd Turion hakında yapılmış inceleme varsa lütfen haberdar edin de onu da inceleyelim...

    O Hardware de bir LG gördüm manyaktı ya....


    yonah lı birton laptop incelemesine rasladım ama daha acerlardan başka satılana raslamadım türkiyede. ama tabi çift çekirdek ve nvidia 7800 go ile uçucak laptoplar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.