Şimdi Ara

DAIKIN vs FUJITSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dj_nipo Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

klima konusunda araştırma yaparken bu forumdan çok faydalandım.. pekçok bilmediğimi buradan öğrendim.. tüm emek verenlere çok teşekkür ederim..

şimdi, gerekli teknik bilgiler ve veriler ışığında, gerekli hesaplamalar ve keşif yapıldıktan sonra, yaklaşık 26m2 olan, bir giriş kapısına sahip ve bir diğer kapısı ile küçük bir odaya geçilen, ayrıca bir kapı ile doğu yönünde bir balkon girşine sahip, salonumuza, 18.000btu segmentinde bir klima satın almamız gerektiğini öğrendik..

bina eski tip, evimiz orta kat ve kuzeye bakan neredeyse tam pencereye (demir doğrama-klasik) sahip salonumuza, aslında 24.000btu segmentinde bir ürün almak istedim ancak 'reverse' sorunu olabileceğinden büyük geleceği söylendi.. özellikle ısıtma için kullanacağımdan bu ciddi bir sorun oluşturur dediler..

fiyat araştırmalarım sonrasında ve özellikle tanıdığım arkadaşlarımın yardımlarıyla inverter sistemli aşağıdaki iki marka ve modeli arasında kararsız kaldım..

DAIKIN FTX 50S
    FUJITSU ASYA 18LC

...

arkadaşlarım, fujitsu cihazın çok farklı olduğunu ve kesinlikle tercih etmem gerektiğini söylediler.. 18.000btu segmentinde olmasına rağmen ısıtmada 31.000btu ya kadar çıkabiliyor.. keza soğutmada da 26.000btu ları görüyor..

ancak daikin de kendini ispat etmiş bir marka.. güç olarak biraz daha düşük olsa da, teknik olarak aşağı yukarı aynı değerlere sahip..

her iki klima eer ve cop değerleri olarak 3,25-3,65 civarlarında..

sizden ricam bu iki marka ve model ile ilgili bilginiz varsa paylaşmanız ve sizin tercihiniz ne olurdu sorusunu cevaplamanız..

şimdiden çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 3 Kasım 2007; 20:13:20 >

• sayın arkadaşım,fujitsu INVERTER NOCRİA serisi alırsanız elektrik tüketimi düşük gibi olsada -15 derecede çalışma tok -10 derecede çalışma var ama EER-COP degerleri ısıtmada çok iyi daıkından bile,ses seviyesi daıkınla aynı,hava debisi daıkından düşük ama Inverter ASY-18 DEN YÜKSEK,

İki tane ınverter var fujitsuda :INVERTER NOCRİA AWY 17 VE INVERTER ASY 18 sever grubunda.

ve daıkında ise çeşit çok ama alınabilir fiyat bazında delux modeli var ve fujitsularla karşılaştırıldıgında ikisininde karma olarak üstünlügü asla daıkınla bir olamıyor ya birinin eksi derecelerinde sorun var ya birinin hava debisi düşük ve EER ve COP oranlarına bakarsak gene daıkın ama sizde bir inceleyin servis satıcılarla kullananlarla görüşün,keşif için çaıgırın onların fikrini alın,siz karar verin,bulundugunuz yer -15 civarlarına düşüyorsa NOCRİA YI çıkarın listeden,

DAIKIN
    http://www.isisan.com/product.dwx?product_id=B/DAKLMDT17RX&product_type_id=127

http://www.isisan.com/incoming/product_pdf/200707231155190.deluxe_07_2007_pdf.pdf

FUJİTSU burayıda bir inceleyin benim NOCRİA dedigim modeller burada AWY-17SAZ bu modeller

http://www.severklima.com.tr/index_tr.htm

• modellerin belli olmasını belirtmek adına tekrar edeyim; DAIKIN FTXS50FV1B modeli, yani deluxe modeli ile FUJITSU ASY 18LC modeli, yani inverter duvar tipi modeli arasında kararsız kaldım..

her iki cihaz da gerek çalışma ısıları, gerek hava debileri, gerek cop-eer değerleri, gerekse gürültü seviyeleri olarak aşağı yukarı aynı cihazlar.. fiyat olarak da her ikiside aynı seviyedeler..

en büyük farkları, daikin cihaz hem ısıtma hem soğutma segmentinde A sınıfı olmasına rağmen, fujitsu cihaz ısıtmada A, soğutmada B sınıfı görünüyor.. ancak fujitsu cihazın btu değerleri çok daha üstün.. ve en önemli farklardan biri de fujitsu'nun geliştirdiği yeni heatpump teknolojisi.. V PAM olarak adlandırılan bu sistem, fujitsu cihazların aynı segmentteki eşdeğer başka cihazlardan birkaçbin btu daha çok ısı almasını yada vermesini sağlıyor..

bunları gerek türk gerekse yabancı sitelerden derlediğim, okuduğum bilgilerden yola çıkarak söylüyorum tabii ki.. ayrıca başka marka satanlar da dahil olmak üzere pekçok klima satıcısı da aynı şeyi söylüyor..

bahsettiğiniz fujitsu ASY 18LC modelinin hava debisi düşüklüğü hakkında biraz daha bilgi alabilir miyim ?!.. internet üzerinden bulduğum bilgilerden, debi ile ilgili bir sonuç çıkaramadım..

ben aslında DAIKIN'in adı ile FUJITSU'nun işlevi arasında kaldım desem, fazla mı samimi olur ?!..

:)

* belirtmeyi unutmuşum, özür dilerim.. ben izmir'de yaşıyorum ve en soğuk kış gecelerinde ancak -10/-15 dereceler -nadir de olsa- yaşanabiliyor.. ayrıca cihazın asli görevi ısıtma olacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 3 Kasım 2007; 23:03:26 >

• gokhanyoran

bende izmirde yaşıyorum klimam -10 derecede ısıtma yapan klimalrdan ve memnunum.

daıkında hava debisi 880 m3h,fujitsuda ise 700 m3h olarak verilmiş yani daıkın daha kısa zamanda odadaki havayı degiştiriyor.

Btu konusunda haklısınız 9000 btu fujitsu ınverter klima bile 20800 btu ya çıkıyor.

ve her iki cihazda -15 derecede çalışıyor,

eer degerleri bakımından daıkın az daha üstün ama ıstmada acop aynı sayılırlar,

ve klima alma ,fiyat araştırma konusunda yardımcı olması açısından,

fujitsu klima için orjin klima:0 232 487 51 84

daıkın içinse,

egemenden karşımda arkadaş 18000 btu ınverter olanı 2450 taksitle aldı araya tanıdık falan sokmuş,sizdebir bakın.

egemen.0 232 482 10 10

daıkın için gene,

serhat klima: 0 232 373 30 40

edda klima cumhur bey:0 232 382 10 55

bu arkadaşlarda size yardımcı olacaklar,ayrıca serhat klimada general klimada var zaten general,fujitsu,fuji aynı klimadır

iyi geceler.

• konu hakkında başka fikir yada deneyimlerini paylaşacak kimse yok mu ?!..

özellikle fujitsu kullanmış yada görmüş olanlardan bilgi rica ediyorum..

teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhanyoran

konu hakkında başka fikir yada deneyimlerini paylaşacak kimse yok mu ?!..

özellikle fujitsu kullanmış yada görmüş olanlardan bilgi rica ediyorum..

teşekkürler..

Gokhan Arkadaşım bende 1 hafta içinde klima almayı düşünüyorum. İzmirde oturuyorum. 18000 btu'luk inverter klima alacağım. Benim alacağım klimadan beklediğim ısıtmak olacak. Zaten bütün klimalar soğutuyor. 1 haftadır ciddi fiyat araştırması yapıyorum. Birkaç tane bayii gezdim. Serhat klimada bana satıcı arkadaş hitachi klimayı bayağı övdü. Hitachinin en iyi ısıtan klima markası olduğunu söyledi. Kendisininde evine 2 tane hitachi marka klima olduğunu ve çok memnun olduğunu söyledi. Ayrıca hitachi markasının şebeke voltajındaki değişmelerden dolayı meydana gelen kart arızalarına karşı garanti veren tek klima markası olduğunu söyledi. Ben daha önceden mitsubishi elektric almayı düşünüyordum fakat hitachiyi duyunca kafam karıştı.
    Mutklima arkadaş bana bu klimayı (RAS/RAC 50-YH4) http://www.anfeca.com/zone/ak/Summit.pdf modelini peşin 1900'e alabileceğimi söyledi. Hitachinin bu 18000 lik inverter modeli ısıtmada 27000'ne kadar çıkıyor. Hitachi marka klima tavsiye edilen klimada fujitsunun General markasıda var. Satıcı arkadaş bu General markasının aslında şu anda piyasada en kaliteli marka olduğunu daikinden bile daha iyi olduğunu fakat ismi duyulmadığı için tercih edilmediğini söyledi .Fakat bence klima iyi olsa bile general'in servisi nasıl emin olmadığım için üzerinde fazla düşünmedim. Şu an hitachi almayı ciddi olarak düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir. Birlikte hareket edebiliriz.

• Arkadaşım bende çok kararsız kalmıştım. fakat odama 9 btu inverter fujitsu taktırdım iyiki taktırmışım diyorum. Gerçi soğuklar başlamadı ama; yaz geceleri oturma odamdan yatak odama (arada 7 metre hol var) serinlik geldiğini çok iyi biliyorum. bana kalırsa Fujitsu yu tercih et. Ayrıca arkadaşın dediği gibi General marka da alabilrsin. Her ikisinin kutusunda Fujıtsu General Limited yazıyor. Fuhitsu ve General den fiyatı hangisi uygun ise onu seç.

Saygılar,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daikin - Toshiba - Mitsubishi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fujitsu markayı klima konusunda şimdiye kadar duymadığım için , özellikle general markasını kullananı hiç duymadım. Bunun yanında servis ağı yanı satış sonrası hizmeti nasıl emin değilim. Bunun yanında fujitsunun soğutması iyi olabilir ama ısıtması nasıl bunu kullanıp tecrübe eden yok. Ama bunu aldığınıza göre umarım iyide ısıtır. Şu an hitachiyi düşünüyorum fiyatıda iyi. birkaç gün daha düşünüp araştırma yapacağım
  • Arkadaşlar fujitsuyu eskiden rask getirirdi,generali alarko ,fuji klimayıda aksa yani bu 3 klimada aynı klima ve senelerden beri türkiyede olan çok kaliteli klimalardır,ama şu var rask getirdiginden beri 10 el degiştidi bu klimalar ee burada kim el degiştirmiyorki benim bildigim daıkının bu 3. el degiştirmesi,bugünlerde panasonicte el degiştirecek,sanyo önce tatiş holding ileydi şimdi elta ile,haier ise vestelle geldi sonra teba sonrada sanko,yani bu uzar gider siz ürünün iyiligine bakın ve bu ülkede servislere fazla takılmayın.

iyi geceler
  • FUJITSU marka klimaları artık ABKAYGROUP firması Türkiye'ye getiriyor ve GENERAL ile aynı mal;

quote:

Abkay Grup, 2007 yılında Abka AŞ ile Özkay Grup arasında yapılan bir ortak girişim ile kurulmuştur. Firmanın kuruluş amacı paylaşarak büyüme ilkesi ışığında Fujitsu Klima Sistemlerinin Türkiye Distribütörlüğü sorumluluğunu taşımaya yöneliktir. Firma Makine Mühendisi Süleyman Hilmi Hacıoğlu, Elektronik Mühendisi Özgür Boz ve Elektronik Mühendisi Gökay Tutulmaz ortak girişimi ile hayata geçmiştir. Yılların verdiği Klima ve Değişken debili klima sistemleri tecrübesi ve bilgi birikiminin kullanılacağı Abkay Grup geleceğe yönelik ciddi pazar payına sahip olmayı hedeflemektedir. Fujitsu Japonya ile yapılan anlaşma gereği Fujitsu Klima sistemleri ve Değişken Debili Airstage V serisi merkezi klima sistemleri Türkiye tek yetkili distribütörü sorumluluğunu üstlenen firma kuruluşu ile beraber tüm sektör ihtiyaçlarına en hızlı en ekonomik ve en teknolojik çözümleri sunmayı ilke edinmiştir. Abkay Grubun temel ilkesi ilk seferde doğru iş yapmaktır. Firma Merkezi İstanbul Abka Plaza’dır. Firma hizmet tesislerinde tüm iş ortaklarını ve proje uygulayıcılarını uygulamalı eğitimlere tutmayı hedeflemiştir.

firmanın ortaklarından, izmir firması olan özkay group'u daha önceden ve uzun süredir bilirim tanırım.. sektöre özel çözümlerde gerçekten iyilerdir.. ayrıca bir ara DAIKIN distrübütörlüğü de yapmışlardır.. bildiğim kadarı ile hala DAIKIN bölge satıcılarından ve servislerindendir.. çalıştığım şirketin bazı işlerini onlara yaptırdığını biliyorum.. bu açıdan sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.. ayrıca FUJITSU markası uzun yıllardır dünya piyasalarında olan adı sanı belli bir firmanındır.. en kötü ihtimalle Japonya'daki firma merkezi ile irtibata geçilip sorunlar çözülebilir.. geçmişte xerox firması ile yaşadığım ve türkiye xerox'un çözemediği bir sorunu Amerika merkezine ileterek çözdüğümü söylemeliyim..

ben, evde en çok kızım ve eşim vakit geçirdiği için, onların sağlığını düşünerek, paradan kaçmadan ancak olabilecek en sıkı pazarlık ve en iyi fiyatlarla bu işi en iyi yapan en kaliteli markayı satın almak istiyordum.. bu yüzden önce daikin'e yöneldim ve bu marka üzerine çalıştım.. ancak daha sonra fujitsu'nun ısıtma performans değerlerini okuyunca ve pekçok kişiden bunu duyunca (başka marka satan satıcılar dahil) o yöne kaydım.. şu an 18.000btu segmentinde olan asya18lc modelini almaya karar verdim gibi.. tek kafama takılan soru daha önce bu markayı *ve elbet aynı fabrikanın malı olan general markayı* kullananların fikirleri idi.. ayrıca bu işte deneyim ve bilgi sahibi arkadaşlarımızın ne düşündükleri idi..

sanırım onlar da bu klimaya kötü demiyorlar.. belki tecrübe eksikliğinden iyi de demiyorlar ama sonuçta elimizde bazı teknik veriler var ve bunlara göre bu klima inanılmaz bir performans ile çalışıyor..

ben bir cesaret edip bu klimayı alayım diyorum arkadaşlar.. çünkü mitsubishi satan da hitachi satan da bu klimaya iyi diyor.. hatta özkay ile görüştüğümde bu klimanın daikin'den bile iyi olduğunu iddia ettiler..

fiyat olarak bu cihaz 3200ytl gibi bir rakama satılıyor.. pazarlıkla felan *ve peşin ödeme ile* fiyatı 2700ytl ye kadar düşürdüm.. zaten pekçok markanın aynı segmentteki ürünü bu fiyatlara yakın..

hitachi 18.000btu inverter cihaz için 2.000 ytl ve toshiba 16.000btu inverter için 2.200ytl peşin fiyatlarını almıştım.. ayrıca daikin'in deluxe modeli için ise (ftx50s) 2.550ytl fiyat almıştım.. bunlar hep peşin ve pazarlıktan sonraki fiyatlardı tabii ki..

şu değerlere göre bu cihaza vereceğim 2.700ytl paraya değer gibi geliyor bana, ne dersiniz ?!..

http://resim.donanimhaber.com/album.aspx/upfiles/475353/asppg_Jh160044843.jpg

* bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, ben uluslararası bir denizcilik firmasında bilgi işlem yönetmeniyim ve bazıları kendime ait olmak üzere çeşitli forum sitelerinde yönetici ve kullanıcı olarak yer aldım.. yani yazılarım size uzun ve ayrıntılı gelirse, özür dilerim.. alışkanlık böyle.. :)

[edit : yazım hatası]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 6 Kasım 2007; 20:54:39 >

• Sayın
    gokhanyoran

Daıkın ururu sarara ve toshibanın daiseka modelleirne yakın bir performansı var deminden beri bu klimaları karşılaştırıyorum degerleri çok iyi kesinlikle alınabilecek klimalardan biri.

• evet arkadaşlar,

sonunda kararımı uyguladım ve FUJITSU marka, ASYA18LC model, 18.000btu segmentinde inverter bir klima aldım.. dün (10.11.07 C.tesi) akşam üzeri montajını yaptılar..

öncelikle klima satın alırken bana çok yardımı dokunan DONANIM HABER sitesine ve forum'una, ayrıca klimayı bana peşin 2.700 liraya satan (liste fiyatı 3.200ytl'dir) ÖZKAY GRUP firmasına ve klimamın montajını yapan FUJITSU yetkili servisi ATASER Klima'ya (Bornova) çok teşekkür ederim..

klimayı 24 saati aşkın bir süredir kullanıyoruz.. şu an 26m2 salonumuz tamamen ısınmış durumda ve bir küçük kapı ile salona açılan yaklaşık 12m2lik diğer odanın kapısı açık ve bu oda da sıcak durumda !!..

klasik tip eski yapı olan evimizde salon yerleri karo taş ve dışarı bakan pencereler klasik demir doğrama.. yani yalıtım durumu çok kötü.. ayrıca salonun ana kapısının penceresinin bir kısmı da kırık !!..

sizin anlıyacağınız bu klima hakikatan çok çok iyi ısıtıyor !!.. ben bu kadarını beklemiyordum açıkçası.. yani tamam, çok yüksek ısıtma kapasitesi var denilmişti ancak bu kadar olabileceğini gerçekten tahmin etmemiştim..

içime sinmeyen tek şey, ürünün yeni seri olması yani kompakt dediğimiz daha önceki ve diğer emsal cihazlardaki gibi uzun-büyük değil daha kısa ve daha küçük bir ciahaz olması.. aslında bunun bir zararı değil tam aksine yararı var dediler.. ama biz alışmışız herhalde ki, daha büyük birşey bekliyordum.. göz doldurma açısından biraz küçük geldi cihaz..

montaj yapılırken çok çok dikkat ederek ve gerçekten özenle montajladılar.. ve burada sizinle paylaşmak isterim, montajdan sonra bir cihazla boruların içini temizleyip havasını aldılar ve bir süre basınç testi yaptılar.. bazen bu yapılmayabiliyor - atlanabiliyormuş.. ancak çok çok önemli imiş.. klimanın performansını yüzde20 arttıran bir işlemmiş.. mutlaka yapılması gerekiyormuş..

ayrıca klima montajı tamamlanıca, ilk çalıştırmanın, en soğuk derece ve soğuk modunda iken 15-20 dakika boyunca yapılması gerekiyormuş.. bu gerek kompresörün gerkse klimanın genelinin sağlıklı çalışmaya başlaması ve verimli olarak devam etmesi için gerekiyormuş..

klima montajı esnasında ve sonrasında fotoğraflarını çektim.. cep telefonumdan aktarabilirsem, sizlerlede paylaşacağım..

tekrar tekrar teşekkürler herkese..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bir yılı aşkın süredir askerde olduğumdan klimanın montaj sonrası resimlerini ancak ekleyebiliyorum arkadaşlar.. özür dilerim..

dış ünite, balkon içinde yukarıda kalacak şekilde montajlşandı..

http://resim.donanimhaber.com/upload/forceddownload.asp?file=0;30323044

iç ünite zaten standard, salonun orta-soluna montajlandı..

http://resim.donanimhaber.com/upload/forceddownload.asp?file=1;30323044

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 10 Mart 2009; 20:49:16 >

• Öncelikle geçmiş olsun ve geç oldu biraz ama hayırlı olsun. Klimanızın fotoğrafları için teşekkürler yalnız elektrik sarfiyatı konusunda bizi bilgilendirirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.