Şimdi Ara

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
3
Favori
56.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • manuel modda özelliklede gece çekimlerinde makineyi iyi sabitliyemezseniz flu görüntü almanız normal.bence birde auto modda deneyin
  • arkadaşlar bu fotoğrafı inceleyin lütfen çiöeğin üzerindeki lekeyi anlayamadım, her fotoğrafta da çıkmıyor. bu piksel hatası olabilirmi
    F200EXR

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulterzi

arkadaşlar bu fotoğrafı inceleyin lütfen çiöeğin üzerindeki lekeyi anlayamadım, her fotoğrafta da çıkmıyor. bu piksel hatası olabilirmi
    F200EXR

yazılımsal bir hata gibi duruyor, bence firmware yi tekrar yükle cihaza
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

hocam BİR MİLYAR İKİ YÜZ MİLYON türk lirası ne demek yahu..2 ay yemeden içmeden asgari ücret alsan yine bu cihazı alamıyorsun..yazık

İşte yavaş yavaş ÇİN e döndürüyorlar ülkeyi. Allah 'tan mahsülü bol bir ülkede yaşıyoruzda en azından açlık çekmiyoruz.

Hükümete sorarsan yetiştirdiklerimiz yetmiyor, o yüzden Genetiği Değiştirilmiş Gıdaların satılmasına izin verdiler.. Çocuklarımız 3 kollu, 2 burunlu falan olursa şaşırmam!..

Kaldıki, yurtdışı tecrübeniz nedir bilmiyorum ama gidip Mısır'ı, Brezilya'yı, Hindistan'ı, Israil'i görün.. Mahsülü BOL nasıl oluyormuş anlayacaksınız..

• sn cebeci ilgine tşk. fakat yazılımı yüklemek için bulamk lazım nereden bulacağım, kaldıki nasıl yükleyeceğim onuda bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
  • bu konu niye gerilerde...

iso 1600 ve 3200 değerli resimler bekliyoruz..
    ayrıca bu makineyi 6 mp olarak kullanabiliyormuyuz manuel olarak..yani tam sensör kapasiteli olarak..normalde 12 mp cekiyor ya..6 mp de yarısı kullanıyor yanklış bilmiyorsam.. ama 6 mp de sensörü tam kulalnabilme gibi bir durumu var mı?
  • @zzzzz biraz geç bir cevap olacak ama dediğin gibi durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil27

hemşerim tanışmak isterim seninle:)
  • valalhi 3 yıllık f30 kullanıcısıyımdım. baştan sona tüm konuyu okudum.daha compact ,geniş acı ,720p video ve canlı renkler için makinemi sattım ixus 110 a yönelmişken ayağımı kaydıracaksınız bu gidişle .
    tekrar fuji almaya niyetleniyorum yavaş..yavaş..

Bu makinede geniş açı ok.
    kalite f30 gibi maşallah.
    canlı renkler konusu ekstra renk modları ile giderildimi sizce .yada normal modda çekimdede fotograflar çok parlak ve biraz renksiz çıkmıyor zannımca .bu konuda yorumunz ne..
    video olayına bir nebze katlanabilirm. artık.
    hadi bakalım araştırmaya devam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: radiko1

valalhi 3 yıllık f30 kullanıcısıyımdım. baştan sona tüm konuyu okudum.daha compact ,geniş acı ,720p video ve canlı renkler için makinemi sattım ixus 110 a yönelmişken ayağımı kaydıracaksınız bu gidişle .
    tekrar fuji almaya niyetleniyorum yavaş..yavaş..

Bu makinede geniş açı ok.
    kalite f30 gibi maşallah.
    canlı renkler konusu ekstra renk modları ile giderildimi sizce .yada normal modda çekimdede fotograflar çok parlak ve biraz renksiz çıkmıyor zannımca .bu konuda yorumunz ne..
    video olayına bir nebze katlanabilirm. artık.
    hadi bakalım araştırmaya devam..

walla F30 satip da bu makinayi almak..
    1-2 ay sonra yine degisiklik isteyebilirsiniz..
    720p video 640x480 e gore cokcok farkli, lcd tv niz filan da varsa ve video kameraniz yoksa sizi memnun eder..( amaixus 110 kini bilmiyorum)

• Selamlar,

Yaklaşık geçtiğimiz haziran ayından beri bu başlığı takip ediyordum. Geçen zamanda hiç mesaj yazmamıştım çünkü makinem yoktu. Dün itibariyle gg'den sipariş ettiğim f200 elime geçti. Sizin gibi teknik terimlerle konuşarak fotoğraf çekmekten hiç anlamayan biri olarak makineyi ilk elime aldığımda düşündüğüm "bu makine ben buradayım diyor" oldu. Daha önce çevremdeki insanlardaki dijital makinelerde görmediğim bir kalitesi var ve cidden " ben buradayım" diyor,

Bu başlık biraz gerilerde kalmış ve bir süredir mesaj yazılmamış. Bu konuyu biraz hortlatmak lazım, yoksa kim bana "daha iyi fotoğraf nasıl çekilir" 'i öğretecek ??

Geçen zamanda bu ve diğer f200 başlıklarından topladığım yazılar vardı, makineyi aldığımda işime yaracak bunlar diye düşünüyordum ki gerçekten de okurken iyi ki toplamışım. Şimdi bunları buraya olduğu gibi aktarıyorum. Notlarımı alırken şu yazı şu kişinin gibi not tutmadım sadece olduğu gibi kopyaladım. Bu yüzden bu yazıları yazan yazı sahiplerine buradan teşekkür ve selam ederim:

1) herkesin merak ettiği iso performansı; iso 100,200,400 çok iyi, noise yok,her zaman tercih edilebilir.iso 800 çok az noise oluyor, ama kullanılabilir. iso 1600 zorda kalmadıkça kullanılmaz noise biraz fazla.özetleyecek olursam iso 400 e kadar süper ferformans. ev içi ve dışı az ışıklı ortamlarda flaş kullanmadan işimi görüyor.yetmezse 800 ü kullanıyorum.iso 1600 pek kullanmıyorum ama zaten gerekte kalmıyor.(burada bahsettiklerim flaşsız ev içi ve akşam dışarıdaki fotoğraflara göre yorumlanmıştır)

2)modlar; exr,auto,p,m,sp, video,n ve n+flaş

A)EXR;ben en çok bu modu kullanıyorum.bu modda 4 farklı çekim modu içeriyor,

1-exr auto:ortama göre hr(yüksek çözünürlük), sn(düşük noise),dr(dinamik alan) modlarından uygun olanı seçiyor.ayrıca çekmek istediğimiz şeye göre otomatik olarak makro,portre, manzara ....... kendisi seçiyor.yani tek yapmak gereken deklanşöre basmak.bu mod gündüz yani yeterli ışıkta çok tercih edilebilecek bir mod.fakat az ışıklı ortamlarda tercih etmiyorum çünkü iso sınırlaması yapamıyoruz bu modda, ve makine az ışıklı ortamlarda isoyu 1600 3200 gibi uçuk bir değere getiriyor ve noise oluyor.

2-hr: bu mod yeterli ışıkta kullanmak için yüksek çözünürlük isteyenler için.12 mp çözünürlükte fotoğraf çekebiliyoruz.ben gündüz çekimlerinde bunu kullanıyorum.elde ettiğim resimler çok güzel.keskinlik, renk.... çok iyi.fotolar daha sonra isteğe göre kaliteli bir şekilde düzenlenebiliyor.

3- sn: az ışıkta yani ev içi çekimlerde yada karanlıkta kullanmak için düşük noise modu.bu modda en fazla 6 mp çekebiliyorsunuz.pixel fusion teklonojisini kullandığından 2 pixel birleşip 12 mp oluyor 6 mp.peki işe yarıyormu noise azalıyormu diye sorarsanız azalıyor.flaşı olabildiğince kullanmıyorum bu mod sayesinde.az ışıklı ortamlarda mükemmel sonuçlar veriyor.fotoğraflar flaş kullanmadığımdan çok doğal çıkıyor.

4-dr: çok kontrast içeren görüntüler için yapılmış mod.burada da en fazla 6 mp kullanabiliyoruz.bu modda makine fotoğraf çekerken iki tane fotoğraf çekiyor( ama ayrı ayrı değil yani makine iki kere çekerken beklemiyoruz.1 fotoğraf çekme hızında çekiyor ama 2 görüntü alıyor).düşük ve yüksek kontrastlı çektiği iki fotoğrafı birleştirip bir foto yapıyor.sonuçta normal bir fotoğraf çekiminde karanlıkta kalan yada ışık patlamasıyla görünmeyen yerler burada görünür hale geliyor.güneşli havalarda gölge içeren resimler çekiyorsam bunu kullanıyorum sonuçlar tatmin edici.

not:2,3 ve 4. modda İSO, görüntü boyutu,renk,exposure...........tüm ayarlar yapılabiliyor.sonuç olarak en çok kullanacağınız mod bu olacaktır.resim kalitesi güzel.az ışıklı ve yeterli ışıkta çekilen fotoğraflar kesinlikle tatmin edici.

B)AUTO: bu modda aynı exr auto modunda olduğu gibi çalışıyor.tek farkı isoyu ayarlayabiliyoruz.böylece makine az ışıklı ortamlarda yüksek iso kullanarak noise yapmasını engelleyebiliyoruz.exposure ayarlarını filan makine ayarlıyor.iso,görüntü boyutu,renk.....gibi ayarları ayarlamamıza izin veriyor bu mod.

C)P: burada iki kullanım şekli var.birisi exposure öncelikli,diğeri diyafram öncelikli.shutter öncelikli mod yok.bunun yerine exposure öncelikli modu niye koymuşler anlamış değilim, zaten hemen hemen her modda çekimden önce exposureyi ayarlayabiliyoruz buna ne gerek vardı.diyafram öncelikli modda ise geniş açıda 3.3 veya 9 telede ise 5.1 veya 14 ü seçebiliyoruz.burada dikkat ederseniz seçim aralıkları yok,yani geniş açıda ya 3.3ü yada 9u seçebiliyosunuz fakat bunu çözümü var,ben istdiğim diyafram değerine ulaşmak için zoom ile oynuyorum.yani 3.3 ile başladım zoom yaptıkça diyafram değeri büyüyor teleye geldiğim zaman 5.1 oluyor.yani zoom ile oynayarak 3.1-5.1 ve9-14 arası diyafram değerlerini kullanabiyiorum.gerçibuna pek gerek kalmıyor zaten ya sonuna kadar açıyorum yada sonuna kadar kapatıyorum.sonuç olarak diyafram öncelikli mod yeterli.shutter hızı öncelikli mod yok fakat bunu zaten manuel modla yapabiliyoruz.

D)M: bu modda makinenin tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.diyafram ve shutter dahil.shutter hızı 8 saniye ile 1\1000 arasında değişiyor.bu iki değer bence yeterli.8 saniye az gelebilir fakat iso 800e kadar yükselttikmi çok çok az ışıkta bile çok güzel fotolar elde edilebiliyor.1\1000 de yeterli geliyor(saç kurutma makinesi motorunu çalışırlen sanki hiç dönmüyormuş gibi çekti.5x zoomda gemide sallanarak ve elimde makline sallanarak uçan kuşları çok rahat hareketsiz çekebildi)

E) SP: bu modda portre,manzara,çiçek, yazı........ gibi bir sürü hazır mod bulunmakta.güzel sonuçlar veriyor.

F)N : flaşsız normal çekim yapıyor. N+Flaş: aynı kareyi önce flaşsız sonra flaşlı çekiyor.

G)VİDEO: 640\480 yada 320/? çekim yapabiliyorsunuz.video boyutu hd değil fakat kalitesi çok iyi.video çekim sırasında zoomyapılamıyor.çekmeye başlamadan önce yapmak gerek.30fsp hızında çekim yapıyor.illa video çekerken zoom olsun yada hd olsun demiyorsanız bu makineyi kaçırmayın derim.sonuçta uzaktaki birşeyi çekiyorsanız önce zoom yapıp sonra çekime başlayabilirsiniz.

3)Tek batarya ile flaşsız 300 civarı flaşla 150-250 civarı foto çekebiliyosunuz.ben yanına yedek batarya aldım şimdiye kadar yarı yolda kalmadım

4)makinenin görünüşü çok güzel.elinize aldığınız zaman kendini belli ediyor.lcd ekran büyük ve çok net.objektifin hareketi sırasında çıkan ses çok hoş.ccd shift titreşim önleyici çok işe yarıyor.her modda kullanabiliyorsunuz(benim hep açık)

5)flaş: kırmızı göz düzeltme,zorunlu,otomatik ve yavaş eş zmanlı seçenekleri var.flaş çok kuvvetli sıfır ışıkta dahi çok net resimler elde edebiliyorunuz.ayrıca akllı flaş sayesinde flaş sadece çektiğiniz yeri değil arka taraflarınıda aydınlatıyo,objede ışık patlaması olmuyo(çok güzel bir özellik)

DEĞERLENDİRME; iso konusunda f31 fd ile kıyaslarsak ona yetişemiyor,ama ona en yakın makine diyebilirim.yani f100fd ile aynı performansı.renk, keskinlik çok iyi.her türlü ışık koşullarında güzel sonuçlar veriyor.portre çekimleri çok iyi insan yüzlerini bu kadar iyi çeken bir makina görmedim.yüz tanıma özelliği hızlı.makine çok hızlı açılışta yada çekim sonrası hiç beklemek zorunda kalmıyorsunuz.yani f100fd nin manuel kullanımı olan şekli diyebiliriz.sonuç olarak hem çektiği fotoğrafların kalitesi hemde manuel kullanıma imkan vermesiyle parasını sonuna kadar hakediyor(gg den 650 ytl ye aldım.çin malı.pili dahil tamamen orjinal sıfır kutu).makineyi tüm modlarda bol fotoğraf çekerek, f100fd,sony w300 ....... gibi diğer makinaların fotoğrafları ile karşılaştırarak kendimce kabaca yorumladım umarım yardımcı olabilmişimdir,saygılar.

otomatik modlardan en iyisi exr modu.ev içi ve az ışıklı ortamlarda manuel kullanabilirsen daha iyi sonuçlar alabilirsin.
    tavsiyem;
    1- gündüz dışarıda exr auto modunu kullan burada hangisi uygunsa o moda alıyor, ayrıca manzara,çiçek... gibi şeyler çekeceksen makina otomatik renkleri daha güzel bir hale getiriyo.ama ev içi çekimlerde ve dışarıda az ışıklı ortamlarda exr autoyu sakın kullanma.çünkü bu modda iso ayarı yapamadığımızdan isoyu 3200,1600 gibi bir değer yapıyo ve noise oluyor.(gündüz exr auto modunu kullanırken çekim esnasında makine SN modunda çektiyse fotoğrafı açıp isosuna bak 400 ise tamam ama 800 yada yüksekse SN moduna alıp isoyu otomatik400 değerine alıp çek)
    2- yetersiz ışıkta ve ev içi çekimlerde ise SN modunu kullan bu modu kullanırkende iso ayarı otomatik 400e ayarlı olsun.eğer enstantene çok uzadığından foto titrek çıkıyorsa 2 saniye geri sayıma alıp öyle çek yada flaşı kullanabilirsin.
    3- flaşlı,n+flaşlı modu kullanma.auto modunu iso otomatik 400 e getirip kullanabilirsin(ama yinede 1,2 yi uygularsan daha iyi sonuç alırsın).
    4- gündüz yeterli ışıkta eğer exr auto yerine SN,DR,HR modlarını kullanıyorsan canlı renkler için velvia seçebilirsin ama ev içi ve yetersiz ışıkta velvia yı kullanma foto karanlık çıkar.bu dediklerimi uygularsan güzel fotolar elde edebilirsin.

birde manuel modda uygun pozlama ile ilgili bir bilgi;
    manuelde isoyu 100 yap diyaframı sonuna kadar aç ve enstanteneyi ayarlarken sağ altta çizgiler ve hareket eden sarı bir çizgi var sen enstanteneyi değiştirdikçe sarı çizgi sağa yada sola kayar sarı çizgi ortada iken orta pozlama yapıyor demektir makine sarı çizgi bir tarafta karanlık diğer tarafta aydınlık çıkar yani senin seçimine bağlı sarı çizgiyi biraz daha aydınlık olacak şekilde ortadan biraz kaydıracak şekilde enstanteneyi ayarlayabilirsin.

portre ile ilgili;
    portre çekeken 5x zoom yap ve kişiye yaklaşabildiğin kadar yaklaş(diyafram en açık yani en düşük değerde olsun) ve öyle çek böylece alan derinliği vermiş olursun elindeki makine portreler için en iyisidir.

F100 fd de "manuel çekim modu(M)" seçiliyken! hazır çekim modlarının bulunduğu sayfada bulunan "Menü" kısmını seçiyorsunuz. Diğer modlar seçiliyken çıkmayan EV ayar skalası, bu sayede ortaya çıkıyor. F200 lerde de olması lazım. Bir deneyin isterseniz.

dostum sen kestirememişsin exr outoda öyle ama malum gece çekimi yapacaksan exr dr moduna getirecek makinede bu belli olan bişey.. yani siz exr den dr modunu seçerseniz iso secenegi mevcut, auto 800,auto 400 gibi..mesela auto 800 secerseniz ortama göre max 800 iso ya göre otomatik deger atıyor alet..bu konuda güzel bir olay bu.

Gece (ışıksız ortam) çekimleri için;

• Eğer çekim objesi sabitse yüksek pozlama süresiyle denemelisin (5-10sn)
    • Eğer obje hareketli veya portre çalışmasıysa biraz ISO ya yüklenmeslisin (800e kadar )
    • Flaşlı çekimi önermem ama bunlarda yeterli gelmiyorsa flaşa başvurabilirsin ama bu da yakın obje ve portrelerde rahatsız edici ışık patlamaları yapar...

İlerleyen zamanlarda tekrar görüşmek üzere arkadaşlar, her türlü sorumu burada sorabileceğimi görüyorum geçmiş sayfalara bakarak

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaskinlar -- 5 Aralık 2009; 10:53:13 >

• rtaşkınlar .. güzel anlatmıssında keske birer örnek koysaydn..

mesela iso 1600 lü bir resim upload etsen..
    bol ısıklı ve gölgeli bir alanda dr moduyla bir cekim yapsan..
    flaşlı yüz cekimi yapsan.. baksa yüzde ısık patlaması var mı.. arka taraf aydınlık mı falan diye..
  • Bu anlatımlar benim değil hocam, bu başlıkta geçmiş aylarda yazmış olan çok değerli insanların. Ben henüz makineyi yeni aldım ve henüz yeni yeni kurcalıyorum. Tüm başlığı belki makineyi almadan önce 3-5 kez okumuşumdur geçtiğimiz haziran ayından beri fakat makineyi alınca okumak bir başka anlamlı oluyormuş çünkü okuduğunda makineyi eline alıp ney nasılmış diye deneyebiliyorsun,

Şu an dediğiniz çekimleri bile yapabilecek düzeyde değilim, sizlerden sora sora yavaş yavaş öğreneceğiz

Şimdi de tekrar bu konuyu 1. sayfadan itibaren okumaya başlamıştım. Yine birsürü not daha aldım, Af'nin ne demek olduğunu öğrendim(auto focus demekmiş)

İlk sayfalarda üstadlar şu adresi tavsiye etmiş, ben de kısayol olarak kayıt etmiştim. Hatırlatmak için buraya tekrar koyuyorum, benim gibi çok yenileri faydası dokunur mutlak: http://ozbekler.blogspot.com/2008/01/fotoraf-ekim-ileminin-aamalar.html

• F200EXR

• ISO 1600 ile çamurluboya tarzı resimler elde edilir. Yüksek ISO çektirip soğutmayın arkadaşı makineden
    En fazla ISO 800 iyidir. Bunun üstündeki değerlere çıkacaksanız hiç uğraşmayıp cep telefonuyla çekin fotoğrafınızı.
  • tcebeci bu fotonun ıso 1600 de çekildiğini nereden biliyosun exıf bilgisi yok fotoda fotograf hdr yapımıdır ve tone mapping yapılmadan renk verildi başkada müdahale olmadı fotoğrafa sadece görselliği için bakıyorsan yanılıyorsun teknik olarak bu fotoya kimse birşey söyleyemez renk olarak fazla gözünüze hoş gelmeyebilir.sizin gözünüze!! türkiyenin en büyük tanıtım sitesinde ayın fotoğrafı seçilmiş bir fotoya çamur gibi olmuş diyenlerin oranı bi elin parmakları kadarken beyenenlerin binlerce kişi oldugunu hatırlatırım. www.wowturkey.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 5 Aralık 2009; 23:48:46 >
  • işin açıkcası f200exr süper makine....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diveman -- 5 Aralık 2009; 23:58:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::_Kosov@lı_::

tcebeci bu fotonun ıso 1600 de çekildiğini nereden biliyosun exıf bilgisi yok fotoda fotograf hdr yapımıdır ve tone mapping yapılmadan renk verildi başkada müdahale olmadı fotoğrafa sadece görselliği için bakıyorsan yanılıyorsun teknik olarak bu fotoya kimse birşey söyleyemez renk olarak fazla gözünüze hoş gelmeyebilir.sizin gözünüze!! türkiyenin en büyük tanıtım sitesinde ayın fotoğrafı seçilmiş bir fotoya çamur gibi olmuş diyenlerin oranı bi elin parmakları kadarken beyenenlerin binlerce kişi oldugunu hatırlatırım. www.wowturkey.com

Dostum ben senin mesajına cevap yazmadımki, ben aşağıdaki mesaja cevap yazdım, arkadaş örnek ISO 1600 foto istemiş bende çekecek kişi 1600 lük fotoya bakıp makinesinden soğur demek istedim.
    senin foton çok güzel hatta nasıl yaptığını detaylı anlat istersen bizde yapalım

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

rtaşkınlar .. güzel anlatmıssında keske birer örnek koysaydn..

mesela iso 1600 lü bir resim upload etsen..
    bol ısıklı ve gölgeli bir alanda dr moduyla bir cekim yapsan..
    flaşlı yüz cekimi yapsan.. baksa yüzde ısık patlaması var mı.. arka taraf aydınlık mı falan diye..

İşin özü bu sınıftaki makinelerle ISO 800 ün üstüne çıkmak iyi sonuçlar vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 6 Aralık 2009; 1:08:29 >

• Mesjın üstündeki tek resim benimki olunca ister istemez insan üstüne alınıyor kusura bakama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 6 Aralık 2009; 13:32:10 >
  • tcebeci.. iyi güzelde dpreview iso 1600 için kullanılabilir sonu demiş.. tabiki biraz kumlanma falan olacak..ama ne kadar kullanılabilir onu görmek istedim.. ndr modda mı ne cekim yapın.. bakalım işte ido 1600 e.. dpreview de vardı iso 1600 lü resimler.. fena değildi..sizden de bekleriz..
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.