Şimdi Ara

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
3
Favori
56.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bana tam olarak bilgi verirseniz istediğiniz çekimi ben yaparım, söyledim hiç bilgim yok, o yüzden detaylı tarif ederseniz sevinirim, misa; Hangi çekim modunda çekeceğim, iso dışında ayar yapacak mıyım, ev içi mi dışarı mı çekeceğim, gece mi gündüz mü çekeceğim vs. gibi bilgileri bana verirseniz istediğiniz çekimi yapıp buraya eklerim,

Birde f200'ü olan arkadaşlar; ben makinen lcd ekranına kutu içinden çıkan ekran koruyucuyu yapıştırdım ekran çizilmesi diye. Normalde kapalıyken mat olan lcd ekran koruyucuyu takınca biraz parlak oldu. Sizler bu konuda ne tavsiye edersiniz, ekran koruyucu takılı mı kalmalı çıkartılmalı mı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

tcebeci.. iyi güzelde dpreview iso 1600 için kullanılabilir sonu demiş.. tabiki biraz kumlanma falan olacak..ama ne kadar kullanılabilir onu görmek istedim.. ndr modda mı ne cekim yapın.. bakalım işte ido 1600 e.. dpreview de vardı iso 1600 lü resimler.. fena değildi..sizden de bekleriz..

ISO 1600 foto örneği isteme hakkınıza bir şey demiyorum ISO 12800 de istenebilir, tabiki çekilecektir ve örnekler açıklıyıcı olacaktır. Ama fotoğrafı çekecek arkadaş cihazını yeni aldı. ISO 1600 lük fotoğraflara bakıp hayal kırıklığı yaşamasın, bu sınıfta hangi cihazla çekerse çeksin çamurumsu görüntü verir. 12800 ISO luk fotoda bekliyoruz arkadaştan konu daha netleşir bu sayede

"Bu ne ya" deyip "keşke Canon falan alsaydım" demesin arkadaşımız, hepsi aynı haltı yapar ISO 1600 ve yukarısında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 6 Aralık 2009; 20:07:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci
    "Bu ne ya" deyip "keşke Canon falan alsaydım" demesin arkadaşımız, hepsi aynı haltı yapar ISO 1600 ve yukarısında
    Hocam geçtiğimiz haziran ayından beridir takip ediyorum bu başlığı ve kompakt sınıfta Canon Nikon ve Sony almamam geretiğini çoktan öğrendim

Bu arada bilen bir kişi de yukarıdaki mesajıma bakıp bana bir tarif verebilirse resmi çekip buraya koyacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaskinlar -- 6 Aralık 2009; 20:17:36 >
  • F30'umdan vazgeçmem, ama soranlara F200'ü tavsiye ediyorum, malum f30-31 artık bulunmuyor.
  • f30 gerçekten çok iyiydi.
    ODaklama hızı cekme hızı çok iyiydi. sırf geniş açı uğruna makinemi sattım.
    ACABA f200exr de Basar basmaz fotografı çekme durumu var mı.
    Çünkü f30 da çok kez arkadşların serzenişleriyle karşılaşıyordum.
    Tamam der demez basıp makineyi indiriyordum .
    onlar ise daha çekmeden makinenin yönünü değiştirdin bir daha çek diyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radiko1

f30 gerçekten çok iyiydi.
    ODaklama hızı cekme hızı çok iyiydi. sırf geniş açı uğruna makinemi sattım.
    ACABA f200exr de Basar basmaz fotografı çekme durumu var mı.
    Çünkü f30 da çok kez arkadşların serzenişleriyle karşılaşıyordum.
    Tamam der demez basıp makineyi indiriyordum .
    onlar ise daha çekmeden makinenin yönünü değiştirdin bir daha çek diyorlardı.

normal bir makine gibi odaklanıyor.okadar uzun değil yani ama her iki makinayı da
    kullanan biri kıyaslama yaparsa daha iyi olur...
  • evet haklısın geçen iki hafta önce fuji z200fd aldık arkadaşa f30 güvenerk.
    Arada çok fark var. menusu ağır. foto gösterimi yavaştı gerçi f30 6mp
    z200fd 10 p dir.amA GENEDE ÇOK YAVAŞ GELDİ.VE noise fazla idi.
  • Viewfinder'ı neden bu kadar küçücük yapmışlar? (Olympus C-725 uz var bende onda bununkinin 2 katı viewfinder ayrıca dioptr correction da var)
  • Viewfinder nedir ??
  • arkadaşlar bu f200exr ile paylaştığınız fotolar çin malı olanla mı çekilmiş, yoksa japon malı da var mı bunun? cvplarınız için şimdiden tşk
  • ViewFinder: Vizor
    Vizor zaten dijital oldugu icin, buyuk olmasina gerek yok.
    Ordan bakip fotograf cekmek amelelik bence.
    Ben HX1'imin dijital vizorunu toplamda 2 kere fln kullanmisimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 31 Aralık 2009; 11:51:00 >
  • Selamlar, herkese iyi yıllar öncelikle.
    Fujifilm EXR70 için Amazon'dan sipariş vermek üzereyim. dh de ilgili bir başlık bulamadım. Acaba benzer makinalar olduğu için cevap verebilecek arkadaşlar bulunur mu şu sorularıma aranızda:
    1-Şarj ünitesi, ABD'den verilecek sipariş için US plug olacaktır tahminen. Bunu sizce EU yani Tğrkiye'ye uygun fiş giriş seçeneği ile talep etsem sizce değiştirirler mi? Bir de bu duvar girş, bölümü, kutudan çıkan şarj cihazında, cihaza gömülü, ayrılmaz bir parça mı (buna benzer birşey okudum sanki nette), yoksa ayrı bir uzatma kablosu ile mi duvara bağlanıyor?
    2-Kutudan, Electro World de, 2gb transcend sdhc kart ve nefis bir deri kılıf çıkıyor, baktım. Ama, nette kutu içeriklerine baktığımda bunlar yok gibi duruyor. Dışarıdan getirtilen kutularla içerik farkı olup olmadığı hakında net bilgisi olan var mıdır?
    3-Türkçe menu seçeneği var deniyor Tr inceleme sitelerinde. USA'dan gelen makinada fark olma şansı olur mu?
    4-Bir de bu Japon, Çin üretimi olayını nasıl anlarız ya da yönelndirebiliriz sipariş esnasında sizce?

• Bu arada exr70 ile ilgili üstteki sorumun birinci maddesinin cevabını buldum sanırım :(
    http://www.easyebuy-store.com/charger/Mini-Charger(AU)_pic2(eshopping.taste).jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencemil

merhaba ben 2 haftadır f200exr kullanıyorum.makine hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

1) herkesin merak ettiği iso performansı; iso 100,200,400 çok iyi, noise yok,her zaman tercih edilebilir.iso 800 çok az noise oluyor, ama kullanılabilir. iso 1600 zorda kalmadıkça kullanılmaz noise biraz fazla.özetleyecek olursam iso 400 e kadar süper ferformans. ev içi ve dışı az ışıklı ortamlarda flaş kullanmadan işimi görüyor.yetmezse 800 ü kullanıyorum.iso 1600 pek kullanmıyorum ama zaten gerekte kalmıyor.(burada bahsettiklerim flaşsız ev içi ve akşam dışarıdaki fotoğraflara göre yorumlanmıştır)

2)modlar; exr,auto,p,m,sp, video,n ve n+flaş
    A)EXR;ben en çok bu modu kullanıyorum.bu modda 4 farklı çekim modu içeriyor,
    1-exr auto:ortama göre hr(yüksek çözünürlük), sn(düşük noise),dr(dinamik alan) modlarından uygun olanı seçiyor.ayrıca çekmek istediğimiz şeye göre otomatik olarak makro,portre, manzara ....... kendisi seçiyor.yani tek yapmak gereken deklanşöre basmak.bu mod gündüz yani yeterli ışıkta çok tercih edilebilecek bir mod.fakat az ışıklı ortamlarda tercih etmiyorum çünkü iso sınırlaması yapamıyoruz bu modda, ve makine az ışıklı ortamlarda isoyu 1600 3200 gibi uçuk bir değere getiriyor ve noise oluyor.
    2-hr: bu mod yeterli ışıkta kullanmak için yüksek çözünürlük isteyenler için.12 mp çözünürlükte fotoğraf çekebiliyoruz.ben gündüz çekimlerinde bunu kullanıyorum.elde ettiğim resimler çok güzel.keskinlik, renk.... çok iyi.fotolar daha sonra isteğe göre kaliteli bir şekilde düzenlenebiliyor.
    3- sn: az ışıkta yani ev içi çekimlerde yada karanlıkta kullanmak için düşük noise modu.bu modda en fazla 6 mp çekebiliyorsunuz.pixel fusion teklonojisini kullandığından 2 pixel birleşip 12 mp oluyor 6 mp.peki işe yarıyormu noise azalıyormu diye sorarsanız azalıyor.flaşı olabildiğince kullanmıyorum bu mod sayesinde.az ışıklı ortamlarda mükemmel sonuçlar veriyor.fotoğraflar flaş kullanmadığımdan çok doğal çıkıyor.
    4-dr: çok kontrast içeren görüntüler için yapılmış mod.burada da en fazla 6 mp kullanabiliyoruz.bu modda makine fotoğraf çekerken iki tane fotoğraf çekiyor( ama ayrı ayrı değil yani makine iki kere çekerken beklemiyoruz.1 fotoğraf çekme hızında çekiyor ama 2 görüntü alıyor).düşük ve yüksek kontrastlı çektiği iki fotoğrafı birleştirip bir foto yapıyor.sonuçta normal bir fotoğraf çekiminde karanlıkta kalan yada ışık patlamasıyla görünmeyen yerler burada görünür hale geliyor.güneşli havalarda gölge içeren resimler çekiyorsam bunu kullanıyorum sonuçlar tatmin edici.

not:2,3 ve 4. modda İSO, görüntü boyutu,renk,exposure...........tüm ayarlar yapılabiliyor.sonuç olarak en çok kullanacağınız mod bu olacaktır.resim kalitesi güzel.az ışıklı ve yeterli ışıkta çekilen fotoğraflar kesinlikle tatmin edici.

B)AUTO: bu modda aynı exr auto modunda olduğu gibi çalışıyor.tek farkı isoyu ayarlayabiliyoruz.böylece makine az ışıklı ortamlarda yüksek iso kullanarak noise yapmasını engelleyebiliyoruz.exposure ayarlarını filan makine ayarlıyor.iso,görüntü boyutu,renk.....gibi ayarları ayarlamamıza izin veriyor bu mod.

C)P: burada iki kullanım şekli var.birisi exposure öncelikli,diğeri diyafram öncelikli.shutter öncelikli mod yok.bunun yerine exposure öncelikli modu niye koymuşler anlamış değilim, zaten hemen hemen her modda çekimden önce exposureyi ayarlayabiliyoruz buna ne gerek vardı.diyafram öncelikli modda ise geniş açıda 3.3 veya 9 telede ise 5.1 veya 14 ü seçebiliyoruz.burada dikkat ederseniz seçim aralıkları yok,yani geniş açıda ya 3.3ü yada 9u seçebiliyosunuz fakat bunu çözümü var,ben istdiğim diyafram değerine ulaşmak için zoom ile oynuyorum.yani 3.3 ile başladım zoom yaptıkça diyafram değeri büyüyor teleye geldiğim zaman 5.1 oluyor.yani zoom ile oynayarak 3.1-5.1 ve9-14 arası diyafram değerlerini kullanabiyiorum.gerçibuna pek gerek kalmıyor zaten ya sonuna kadar açıyorum yada sonuna kadar kapatıyorum.sonuç olarak diyafram öncelikli mod yeterli.shutter hızı öncelikli mod yok fakat bunu zaten manuel modla yapabiliyoruz.

D)M: bu modda makinenin tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.diyafram ve shutter dahil.shutter hızı 8 saniye ile 1\1000 arasında değişiyor.bu iki değer bence yeterli.8 saniye az gelebilir fakat iso 800e kadar yükselttikmi çok çok az ışıkta bile çok güzel fotolar elde edilebiliyor.1\1000 de yeterli geliyor(saç kurutma makinesi motorunu çalışırlen sanki hiç dönmüyormuş gibi çekti.5x zoomda gemide sallanarak ve elimde makline sallanarak uçan kuşları çok rahat hareketsiz çekebildi)

E) SP: bu modda portre,manzara,çiçek, yazı........ gibi bir sürü hazır mod bulunmakta.güzel sonuçlar veriyor.

F)N : flaşsız normal çekim yapıyor. N+Flaş: aynı kareyi önce flaşsız sonra flaşlı çekiyor.

G)VİDEO: 640\480 yada 320/? çekim yapabiliyorsunuz.video boyutu hd değil fakat kalitesi çok iyi.video çekim sırasında zoomyapılamıyor.çekmeye başlamadan önce yapmak gerek.30fsp hızında çekim yapıyor.illa video çekerken zoom olsun yada hd olsun demiyorsanız bu makineyi kaçırmayın derim.sonuçta uzaktaki birşeyi çekiyorsanız önce zoom yapıp sonra çekime başlayabilirsiniz.

3)Tek batarya ile flaşsız 300 civarı flaşla 150-250 civarı foto çekebiliyosunuz.ben yanına yedek batarya aldım şimdiye kadar yarı yolda kalmadım

4)makinenin görünüşü çok güzel.elinize aldığınız zaman kendini belli ediyor.lcd ekran büyük ve çok net.objektifin hareketi sırasında çıkan ses çok hoş.ccd shift titreşim önleyici çok işe yarıyor.her modda kullanabiliyorsunuz(benim hep açık)

5)flaş: kırmızı göz düzeltme,zorunlu,otomatik ve yavaş eş zmanlı seçenekleri var.flaş çok kuvvetli sıfır ışıkta dahi çok net resimler elde edebiliyorunuz.ayrıca akllı flaş sayesinde flaş sadece çektiğiniz yeri değil arka taraflarınıda aydınlatıyo,objede ışık patlaması olmuyo(çok güzel bir özellik)

DEĞERLENDİRME; iso konusunda f31 fd ile kıyaslarsak ona yetişemiyor,ama ona en yakın makine diyebilirim.yani f100fd ile aynı performansı.renk, keskinlik çok iyi.her türlü ışık koşullarında güzel sonuçlar veriyor.portre çekimleri çok iyi insan yüzlerini bu kadar iyi çeken bir makina görmedim.yüz tanıma özelliği hızlı.makine çok hızlı açılışta yada çekim sonrası hiç beklemek zorunda kalmıyorsunuz.yani f100fd nin manuel kullanımı olan şekli diyebiliriz.sonuç olarak hem çektiği fotoğrafların kalitesi hemde manuel kullanıma imkan vermesiyle parasını sonuna kadar hakediyor(gg den 650 ytl ye aldım.çin malı.pili dahil tamamen orjinal sıfır kutu).makineyi tüm modlarda bol fotoğraf çekerek, f100fd,sony w300 ....... gibi diğer makinaların fotoğrafları ile karşılaştırarak kendimce kabaca yorumladım umarım yardımcı olabilmişimdir,saygılar.

tesekkürler degerlendirmen için çok yararlı bilgiler vermişsin. f 200 exr de sahne tanıma özlliği yok diye biye biliyodum exr auto modunda varmış i oldu öprendigim . sanırım kararrım verdim bencemil ve netün arkadasın tavsiyelerine kulak verip f200 exr alıcam.

• F70EXR siparişimi amazon'dan 199 usd ye yaptım ve arkadaşıma teslim edildi, ay sonunda elimde olacak. Şimdi bu makinaya iki ilave gerekli:
    1-Türkçe kullanma kılavuzu
    2-EU tipi şarj aleti

Eğer elinde F50, F200 ya da F70 e ait kılavuz pdf vb olarak olan varsa bana göndermesini rica ederim: twingo at start.at e-mail adresim.

Diğer taraftan Filmat.com.tr ile görüştüm ve EU tip şarj aleti 75 TL imiş. Elimde daha önceden aldığım elektroniklerde kullandığım bir USA fişi EU fişe dönüştüren çevirici adaptasyon var. Bununla kullanabilir miyim acaba? Bunun aynisi:http://images.gittigidiyor.com/2056/AMERIKAN-FISINI-TURK-FISINE-CEVIRICI-ADAPTOR-FIS__20568152_0.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

F70EXR siparişimi amazon'dan 199 usd ye yaptım ve arkadaşıma teslim edildi, ay sonunda elimde olacak. Şimdi bu makinaya iki ilave gerekli:
    1-Türkçe kullanma kılavuzu
    2-EU tipi şarj aleti

Eğer elinde F50, F200 ya da F70 e ait kılavuz pdf vb olarak olan varsa bana göndermesini rica ederim: twingo at start.at e-mail adresim.

Diğer taraftan Filmat.com.tr ile görüştüm ve EU tip şarj aleti 75 TL imiş. Elimde daha önceden aldığım elektroniklerde kullandığım bir USA fişi EU fişe dönüştüren çevirici adaptasyon var. Bununla kullanabilir miyim acaba? Bunun aynisi:http://images.gittigidiyor.com/2056/AMERIKAN-FISINI-TURK-FISINE-CEVIRICI-ADAPTOR-FIS__20568152_0.jpg

makinanız hayırlı olsun

bir çok kişi f70 fotolarını merak ediyor. çektiğiniz fotoları paylaşırsanız
    makinayı alacak olanlara fikir verir

burdan f50 Türkçe kullanma kılavuzu indirebilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_31622380/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Xentinus

OKUMANIZI TAVSIYE EDERIM
    fujifilm fınepıx s5800 ve canon a590 is kullanıcısıyım
    super bır fotografcı degılım ama fotograf cekmeyı cok sevdıgım ıcın merakım benı bıraz olsun bılgılendırmıstır
    bu yazıyı yazma nedenım sadece ogrendıklerımı paylasmaktır ve gelecek herturlu olumlu ve olumsuz elestırı benı bıraz daha ılerletecegı ıcın yorumlarınıza acıgım
    oncelıkle ınsanın goz yapısından baslamak ıstıyorum tıp fakultesınde ogrencıyım bu yuzden gorme mekanızmamızı cok ıı bılıyorum ama bunun bır onemı yok onemlı olan ınsan var oldugu surece kucuk degısıklıkler harıc (belkı bıraz daha keskın olabılır atalarımızın gozlerı avlanmaları ıcın) pek bırsey degısmemıstır
    pekı yıllar once cıkartılan 3 4 veya 5 megapıxel kameraların cektıgı fotograflar su anda bıze kotu mu gelıyor yanı bızı tatmın etmıyor mu? veya ne degıstı de yenı bır makıne alma ıhtıyacı hıssedıyoruz
    fotogra makınesı alırken zoom unun yuksek olması benım ıcın onemlı bırseydı acemılık donemlerımde bunun dısında hareketlı nesnelerı net cekmesı de prımerlerımden bırıydı :)
    ancak su anda bır fotograf makınesı almayı dusunen kısıye sorulması gereken en onemlı soru ne tarz fotograflar cekmek ıstedıgıdır
    emınım pek cogunuz alan derınlıgı pan teknıgı ısık patlamaları makro gıbı terımlere aşinasınız
    pekı aranızda fotograf makınesıyle portre cekmeyen var mı?
    portrelerınızde arka planın flu olması konunun vurgulanması hosunuza gıtmez mı?
    fuji kendisi acıkladıgı gıbı hedef kıtlesı compact kullanıcılar ancak cıkardıgı yenı makına f200 exr 1200 cıvarında tr pıyasasında sensor boyutu 1/1.6 maxımum dıyafram acıklıgı (yanı mınımum dıyafram degerı) f3.3 ve 12 megapıxel
    panasonic lumix lx3 fujının super ccd sıne es deger bır sensorle 1/1.63 sensor buyuklugu leica lens ve DIKKAT EDIN f 2.0 maxımum dıyafram acıklıgı ve daha da onemlısı tele modunda yanı maxımum zoomla (gercı dusuk zoom u var ama ogrendım kı zoom arttıkca goruntu kalıtesı extra merceklerden dolayı azalıyor) 2.8 dıyafram degerı olanıgı sunuyor peki bu ne demek?
    hemen elımdekı makınalara bakıyorum fuji s5800 guzel manzara cekıyor
    onun yarı fıyatındakı canon 590 ıs daha guzel portre cekıyor cunku f 2.6 dan baslıyor
    ozetle sunu soyleyım bır lensın kalıtesı f deger aralıgı ne kadar genıs ve mınımum f degerı ne kdar dusukse 1.4 1.7 2.0 o kadar kalıteslı lenstır
    gelelım bır baska konuya yıne elımdekı makınalarla ornek verecegım fuji daha ıı lcd ekran kullanıyor bu da makınayı denedıgımızde daha guzel fotograflar gormemızı sagladıgı ıcın sanıyoruz kı fujı dıger makınalardan daha ıı foto cekıyor bu durumda lcd cozunurlugu on plana cıkıyor
    oysa cektıgımız fotografın kalıtesını ancak pc ye attıgımızda gorebılıyoruz
    ve gelelım bıraz daha kalıtelı makınalara panasonic lumix gf1 ve sigma DP1
    panasonic yenı sensoru kı fujinin super ccd sınden daha eskı 17.3x13.0 mm lık lıve MOS sensoruyle dehset buyuklukte bır sensor kullanmıs ve bunu kompakt boyutlara sıgdırmıs
    SİGMA DP1 ise ( :) bu kadar mutevazı olunmaz ) 20.7x13.8mm buyukluktekı foveon x3 sensoruyle 14.06 megapıxel cozunurlugu bırlestırmıs
    oysa fuji basbas bagırıyor super ccd sensor cıkarttım ıso da noıse olmayacak dıye
    ve fıyatlar dudak ucuklatıyor
    arkadaslar ben fotograf cekemeyecegım her gıttıgım yere yanımda goturemeyecegım bır makına ıstemıyorum
    ınsan yuzu cekımlerımız cektıgım fotoların cogunlugunu kapsıyor
    vıdeo cekmeyı de sevıyorum
    bu durumda panasonic benım ılk tercıhım oluyor cunku yıllardır fuji canon ve nıkon un 2 katı cozunurlukte vıdeo ımkanı sunuyor ve pek cok makınasında HD kalıtesıyle
    oysa fuji 200 exr 640 x 480 pixels vıdeo cekımı ve HD degıl
    panasonic lx3 ıse HD ve 1280x720 pıxels vıdeo cozunurlugunde
    bu fıyatlara bıze bu makınaları satanlara
    kucucuk sensorlerle pıyasanın en tanınan fotografcılık markası canon a da
    son olarak olympus EPL1 ve EP1-2 yı de ıncelemenızı tavsıye edıyorum

elektronık cıhaz almadan once kucuk caplı bır arastırma ve solugu donanım haberde alıyoruz cunku bence bu konudakı en ıı forum sıtesı burası
    www.cameralabs.com sıtesı benım fotograf makınası almadan once ınceledıgım baslıca sıtelerden bırı sıddetle tavsıye edıyorum...

kompak makinayla sigma DP1 dsrl makinayı herhalde boyutları aynı diye kıyaslamışınız yanlış
    o makinaya makro,portre,manzara objektif gerekiyor biliyorsunuz değilmi?
    bence dsrl konpağı kıyaslamak yanlış video kalitesinle foto kalitesi iyi çeken makinayı'da video üstünlüğünden dolayı iyi demişiniz oda bence yanlış.kompakta ya video yada foto kalitesi ikisi bir arada iyibir makina çıkarırlar belki
    fiyat derken f200 spot 450 tl satıyorlar burdaki fiyata göre kıyasladınız herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Notes -- 19 Şubat 2010; 17:35:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Notes

quote:

OKUMANIZI TAVSIYE EDERIM
    fujifilm fınepıx s5800 ve canon a590 is kullanıcısıyım
    super bır fotografcı degılım ama fotograf cekmeyı cok sevdıgım ıcın merakım benı bıraz olsun bılgılendırmıstır
    bu yazıyı yazma nedenım sadece ogrendıklerımı paylasmaktır ve gelecek herturlu olumlu ve olumsuz elestırı benı bıraz daha ılerletecegı ıcın yorumlarınıza acıgım
    oncelıkle ınsanın goz yapısından baslamak ıstıyorum tıp fakultesınde ogrencıyım bu yuzden gorme mekanızmamızı cok ıı bılıyorum ama bunun bır onemı yok onemlı olan ınsan var oldugu surece kucuk degısıklıkler harıc (belkı bıraz daha keskın olabılır atalarımızın gozlerı avlanmaları ıcın) pek bırsey degısmemıstır
    pekı yıllar once cıkartılan 3 4 veya 5 megapıxel kameraların cektıgı fotograflar su anda bıze kotu mu gelıyor yanı bızı tatmın etmıyor mu? veya ne degıstı de yenı bır makıne alma ıhtıyacı hıssedıyoruz
    fotogra makınesı alırken zoom unun yuksek olması benım ıcın onemlı bırseydı acemılık donemlerımde bunun dısında hareketlı nesnelerı net cekmesı de prımerlerımden bırıydı :)
    ancak su anda bır fotograf makınesı almayı dusunen kısıye sorulması gereken en onemlı soru ne tarz fotograflar cekmek ıstedıgıdır
    emınım pek cogunuz alan derınlıgı pan teknıgı ısık patlamaları makro gıbı terımlere aşinasınız
    pekı aranızda fotograf makınesıyle portre cekmeyen var mı?
    portrelerınızde arka planın flu olması konunun vurgulanması hosunuza gıtmez mı?
    fuji kendisi acıkladıgı gıbı hedef kıtlesı compact kullanıcılar ancak cıkardıgı yenı makına f200 exr 1200 cıvarında tr pıyasasında sensor boyutu 1/1.6 maxımum dıyafram acıklıgı (yanı mınımum dıyafram degerı) f3.3 ve 12 megapıxel
    panasonic lumix lx3 fujının super ccd sıne es deger bır sensorle 1/1.63 sensor buyuklugu leica lens ve DIKKAT EDIN f 2.0 maxımum dıyafram acıklıgı ve daha da onemlısı tele modunda yanı maxımum zoomla (gercı dusuk zoom u var ama ogrendım kı zoom arttıkca goruntu kalıtesı extra merceklerden dolayı azalıyor) 2.8 dıyafram degerı olanıgı sunuyor peki bu ne demek?
    hemen elımdekı makınalara bakıyorum fuji s5800 guzel manzara cekıyor
    onun yarı fıyatındakı canon 590 ıs daha guzel portre cekıyor cunku f 2.6 dan baslıyor
    ozetle sunu soyleyım bır lensın kalıtesı f deger aralıgı ne kadar genıs ve mınımum f degerı ne kdar dusukse 1.4 1.7 2.0 o kadar kalıteslı lenstır
    gelelım bır baska konuya yıne elımdekı makınalarla ornek verecegım fuji daha ıı lcd ekran kullanıyor bu da makınayı denedıgımızde daha guzel fotograflar gormemızı sagladıgı ıcın sanıyoruz kı fujı dıger makınalardan daha ıı foto cekıyor bu durumda lcd cozunurlugu on plana cıkıyor
    oysa cektıgımız fotografın kalıtesını ancak pc ye attıgımızda gorebılıyoruz
    ve gelelım bıraz daha kalıtelı makınalara panasonic lumix gf1 ve sigma DP1
    panasonic yenı sensoru kı fujinin super ccd sınden daha eskı 17.3x13.0 mm lık lıve MOS sensoruyle dehset buyuklukte bır sensor kullanmıs ve bunu kompakt boyutlara sıgdırmıs
    SİGMA DP1 ise ( :) bu kadar mutevazı olunmaz ) 20.7x13.8mm buyukluktekı foveon x3 sensoruyle 14.06 megapıxel cozunurlugu bırlestırmıs
    oysa fuji basbas bagırıyor super ccd sensor cıkarttım ıso da noıse olmayacak dıye
    ve fıyatlar dudak ucuklatıyor
    arkadaslar ben fotograf cekemeyecegım her gıttıgım yere yanımda goturemeyecegım bır makına ıstemıyorum
    ınsan yuzu cekımlerımız cektıgım fotoların cogunlugunu kapsıyor
    vıdeo cekmeyı de sevıyorum
    bu durumda panasonic benım ılk tercıhım oluyor cunku yıllardır fuji canon ve nıkon un 2 katı cozunurlukte vıdeo ımkanı sunuyor ve pek cok makınasında HD kalıtesıyle
    oysa fuji 200 exr 640 x 480 pixels vıdeo cekımı ve HD degıl
    panasonic lx3 ıse HD ve 1280x720 pıxels vıdeo cozunurlugunde
    bu fıyatlara bıze bu makınaları satanlara
    kucucuk sensorlerle pıyasanın en tanınan fotografcılık markası canon a da
    son olarak olympus EPL1 ve EP1-2 yı de ıncelemenızı tavsıye edıyorum

elektronık cıhaz almadan once kucuk caplı bır arastırma ve solugu donanım haberde alıyoruz cunku bence bu konudakı en ıı forum sıtesı burası
    www.cameralabs.com sıtesı benım fotograf makınası almadan once ınceledıgım baslıca sıtelerden bırı sıddetle tavsıye edıyorum...

kompak makinayla sigma DP1 dsrl makinayı herhalde boyutları aynı diye kıyaslamışınız yanlış
    o makinaya makro,portre,manzara objektif gerekiyor biliyorsunuz değilmi?
    bence dsrl konpağı kıyaslamak yanlış video kalitesinle foto kalitesi iyi çeken makinayı'da video üstünlüğünden dolayı iyi demişiniz oda bence yanlış.kompakta ya video yada foto kalitesi ikisi bir arada iyibir makina çıkarırlar belki
    fiyat derken f200 spot 450 tl satıyorlar burdaki fiyata göre kıyasladınız herhalde?

selamlar
    oncelıkle ben ıyı bır makınada olmasını ısteyecegımız ozellıklerden genel olarak bahsettım
    kompact bır makına ıle dslr makınayı baz almadım kıyaslama yaparken
    yaklasık olarak aynı fıyata sahıp (yurt dısı satıs fıyatları) makınalardan en ıı ozellıklere hangı makına sahıp bunu degerlendırdım bu bir
    ıkıncısı spot fıyatıyla ılgılenmıyorum teknosada 1200 lıra cıvarında fuji200 exr o fıyata atıfta bulundum
    vıdeo ve foto cekım kalıtesı ıyı makınalar zaten var mesela panasonic tz7 ama yukarıda bu makınadan bahsetmedım cunku manuel cekım modu veya dıyafram enstantene oncelıgı yok oysa manuel cekım ımkanı sunan bır makına bu fıyata satılıyorsa eger dıyafram aralıgının daha kucuk degerlerden baslaması gerekırdı demek ıstedım bu uc
    ayrıca sıgma her nekadar bu sekılde pıyasaya sunulmamıs olsa da (veya sunulduysa bıle ben denk gelmedım hıc)
    micro sıstem kameradır yanı ıcınde ayna sıstemı oldugunu sanmıyorum aynı panasonıc gf1 veya olympus epL1 ep1 veya ep2 de oldugu gıbı
    kısacası arkadasım kıyaslama yaparken degısık krıterler goz onunde bulundurulur fıyat aralıgı kompakt dslr manuel cekım modu olanlar ıyı ceken kotu cekenler hd vıdeo cekenler BELIRLI BIR BOYUTTA OLANLAR veya kendı ıcınde fujı ıcın super ccd sensorlu olanlar olmayanlar vs
    benım krıterım ıse fıyat aralıgı 400 700 dolar arasında olan makınalardan kendımıze en ıyı hangı makınayı alabılırız seklınde olmustur
    ancak anlayamadıgım sey şu :)))) bana ban vermıssın fujiyı kotulemedım ama panasonic veya sıgma makınaları da ben uretmıyorum

benim fujide kızdıgım sey sensorunun fotograf kalıtesıne yansıdıgı yuzde yuz degıldır bunu kamera ıncelemelerınde okuyabılırsınız olay kullandıgı sensorun "gorecelı olarak" buyuk olmasıdır oysa o boyutlardakı sensorler zaten nıkon canon panasonıc markalarının eskı modellerınde kullanıldı
    YANİ BIZE DEMESINLER KI BUYUK SENSORLU YUKSEK ISO DA COK IYI CEKIM YAPAN MAKINA CIKARDIK FIYATI DA BU KADAR ARTIK BU KADARI DA OLACAK
    yine soyluyorum bana gore elbette yurt dısı fıyatlarına gore bu fıyata alınabılecek en ıyı makına panasonic LX3 tur cunku manual kullanımın hakkını vermıstır ancak tele cekımler ıcın uretılmıs bır makına olmaması dezavantajıdır (yıne gorecelı olarak)
    sevgıler...

bende diyorumki krıterıniz 400 700 dolar makinaysa bu makinada olympus epL1 ep1 gibi makinalarsa onlar dsrl sınıfına
    giriyor masraf edip lensler almanız ozaman fiyatlar yükseliyor.f200 noisesine gelince bilmediğiniz birşey var fuji ıso 800 kadar bir çok makinadan
    iyi netice veriyor.noise versede detay ve keskinlik kaybolmuyor. bahsettiğiniz lx3 ve aynı sınıfta canon g11 makinada ıso noiseyi bastırmak için program kullanıyor
    siz bunu bilmiyorsunuz herehalde cropta detay,keskinlik kayboluyor.
    noiseyi gidermek içinde noiseware program var fotoyu ondan geçirirsin lx3 g11 gibi noisesiz foto
    tabi detay,keskinlik renk kaybını göze alırsanız

• arkadaşlar önce selamın aleyküm herkesin beklediği daha doğrusu çoğunun beklediği resimler i upload ettim aslında makineyi daha dün aldık bu konuyu okudum neyse resimleri gösterim

iso100
     Fujifilm F200EXR Super CCD EXR

iso200

iso400

iso800

iso1600

iso3200

iso6400

iso12800

resimlerde titreme olduysa affola çok acemiyim :)

• bende diyorumki krıterıniz 400 700 dolar makinaysa bu makinada olympus epL1 ep1 gibi makinalarsa onlar dsrl sınıfına
    giriyor masraf edip lensler almanız ozaman fiyatlar yükseliyor.f200 noisesine gelince bilmediğiniz birşey var fuji ıso 800 kadar bir çok makinadan
    iyi netice veriyor.noise versede detay ve keskinlik kaybolmuyor. bahsettiğiniz lx3 ve aynı sınıfta canon g11 makinada ıso noiseyi bastırmak için program kullanıyor
    siz bunu bilmiyorsunuz herehalde cropta detay,keskinlik kayboluyor.
    noiseyi gidermek içinde noiseware program var fotoyu ondan geçirirsin lx3 g11 gibi noisesiz foto
    tabi detay,keskinlik renk kaybını göze alırsanız

:) sızınle anlasamıyacagız galıba
    ben fuji 200 exr ye kotu makına demıyorum kızdıgım bır kac sey var
    bir sensor boyutu ole abartılı bırsey degıl
    ıkı kısmen noıse azalmıssa bu sensorunun "kısmen ve fujinin eskı makınalarına gore" gorecelı olarak buyumus olmasından kaynaklı
    üç bu fıyatı hakketmıyor
    son olarak da ep1 gf1 gıbı makınalar lens kit olarak yanı sadece eger ıstersenız ekstra lens almanız gerekıyor yoksa ıcınde f 3.5 den baslayan lensıyle beraber o fıyata satılıyorlar
    yukarıdakı fotolarda iso 400 dekı cekımınden sonra bariz bır kumlanma(noise) artısı var zaten veya bu linki ınceleyınız
    fuji 200exr alacakların bu lınkı mutlaka ıncelemesını tavsıye ederım
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf200exr/page7.asp

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.