Şimdi Ara

'Fuck' kelimesinin açılımını gerçekmidir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İddia'ya göre "FUCK" kelimesinin açılımı "Fornication Under Control of the King" olarak bilinmektedir.

Rivayete göre İngiltere Kralı 8. Henry zamanında(1509-1547) meydana gelen savaşlar, katliam, uzak diyarlardan sömürgelere gidenler, orada kaybedilenler ve veba salgınından dolayı nüfus yarı yarıya düşmüş olup, erkek nüfusu tükenme noktasına gelmiştir. Kral ülkesinin geleceğinden ciddi bir biçimde endişelenmeye başlamıştır ve yaptırdığı araştırmalar sonucunda ülke hapishanelerinde İskoç ve İrlandalılar'ın çoğunlukta olduğu çok sayıda serseri, hırsız, katil ve çok sayıda fahişe tespit etmiştir. Nüfus artışını sağlayabilmek amacıyla kral kontrolünde hapisanelerde çiftleşmeler organize etmiştir.

Bu olay İngiltere tarihinin en kanlı ve dramatik zamanına denk gelmiş olup bu yapılan nüfus arttırma işlemine de "fornication under control of the king" yani "Kral kontrolünde zina" denmiş olup "Fuck" olarak kısaltılmıştır. Dünyaya getirilen çocukların da yetiştirme ve topluma katma işini İngiliz kraliyeti üstlenmiştir. Bu tedbir üzerine İngiltere nüfusu kısa süre zarfında ikiye katlanmıştır. "Fuck" kelimesi de İngilizceye buradan girmiştir.

Sağdan soldan adam gibi toplayıp yabancı kaynakların bazılarından da çevirdim, kesin bir kaynak ortalıkta olmadığından zaten cümleye "Rivayete göre" diye başladım kesinlikle tarih'i baltalamak gibi bir amacım yoktur. Türkiye'de en çok araştırılıp sonucuna ulaşılan yalan hikaye de budur sanıyorum. Burada bulunan tarih ile ilgili veya bu konu üzerinde kesin sonucu bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim çünkü böyle bir olaya gerçekten inanasım gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 23 Temmuz 2012; 1:15:52 >
  • İlginç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım ama mevzuyu biliyorum. Yorumum ise doğru olmadığı yönünde.
  • Lan ingilterede o dönemde doğup hırsızlık yapmak lazımmış demekki. "Allah bereket versin" deyip işe girişirdim.
    Yaş oldu 32 , kemale ermek üzereyiz. Anasını satayım daha fistah yapamadık şart olsun.Türk kızları pek istekli değil yauv bu konuda.Evlenecez anasını satayım provasız sahneye çıkacaz.
    Henry çok yaşa henry çok yaşa !
  • Böyle bir rivayet söz konusu fakat gerçek olup olmadığı belli değil günümüzde dahi hala bu tür söylemler devam ediyor.İnanmamak en iyisi kanıta dayalı olsa eyvallah fakat böyle birşeyin gerçek olabilme ihtimali düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil1980

Lan ingilterede o dönemde doğup hırsızlık yapmak lazımmış demekki. "Allah bereket versin" deyip işe girişirdim.
    Yaş oldu 32 , kemale ermek üzereyiz. Anasını satayım daha fistah yapamadık şart olsun.Türk kızları pek istekli değil yauv bu konuda.Evlenecez anasını satayım provasız sahneye çıkacaz.

Masallah 32 yil beklemek de zor is. Bir "Fuct" (Fornication Under Control of Tayyip) lazim bu memlekete, öyle 3 cocuk demek yetmiyor demek.
  • quote:

Lan ingilterede o dönemde doğup hırsızlık yapmak lazımmış demekki. "Allah bereket versin" deyip işe girişirdim.

19 Yaşındayım düzenli bir sex hayatım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DH Neyin Kısaltması :)
    13 yıl önce açıldı
    CSB açılımı ve anlamı nedir ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilginç. Ama şehir efsanesi açık söylemek gerekirse. Ulaştığınız kaynakları bizimle paylaşırmısınız.

• Yıllardır değişik forumlarda defalarca bu şehir efsanesiyle ilgili konu açıldı.
    Burada bile ya ikinci ya üçüncü görüşüm.

Artık yeter yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Yıllardır değişik forumlarda defalarca bu şehir efsanesiyle ilgili konu açıldı.
    Burada bile ya ikinci ya üçüncü görüşüm.

Artık yeter yahu.

konuyu açmadan once araştırdım başka bir tane acilmismi diye ancak bulamadim, olsaydı o konuyu uplardim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

konuyu açmadan once araştırdım başka bir tane acilmismi diye ancak bulamadim, olsaydı o konuyu uplardim.

Açılmış konu bulamazsınız.
    Çünkü bu tür konular açıldıktan en fazla 1-2 gün sonra yönetim tarafından siliniyor. Bu tür konular gerçekten de gereksiz konu kirliliği... Bence açılan konulardan bir tanesini olsun kilitleyip sırf bu asparagas bilinsin diye geride bırakmalılar. Yoksa her duyan gelip yeni konu açacak.

Gerçekten de bu konudan gına geldi.
  • Powerstorm sağolsun konuyu geri aldık. Gerçekten merak ettiğim bir konu olduğundan dolayı tekrardan gündeme getirmek istiyorum.

Bu konu hakkında "Fuck" kelimesi üzerinden lütfen şaka amaçlı veya bazı konularda lafı başka yere çekme amaçlı kullanılmasın, yönetimden böyle bir rica aldım. Ondan sonra zaten konu kapanırsa kapansın veya kilitlensin, ben sadece bunun nasıl bunu merak etmekteyim.

İlginiz için teşekkürler.
  • onu bilmem de bugünkü avusturalyayı ingiliz berduşlarının kurduğunu biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

19 Yaşındayım düzenli bir sex hayatım var.

Sol el
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.