Şimdi Ara

PARDON KELİMESİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDA KULLANILMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ''pardon'' kelimesinin günlük olark devamlı kullanırız emin olun bu lafı kullanan kişilerin bu kelimenin hangi dilden geldiğini bile bilmez ama ''özür dilerim'' ''afedersiniz'' ''kusura bakmayın''
    gibi tükçe kelimelerimizi kullanmak zor gelir belki kendimize yediremeyiz onun için bir fransızca kelimeyi yani pardon u kullanıyoruz mesela otobüslerde birisine çarptığımızda pardon deriz mesela bir kişinin ismini yanlış söylediğimizde''HA pardon ismi şeydi'' deriz bu kelimenin kullanmamızı nasıl karşılaşıyorsunuz arkadaşlar emin olabilirizki bazılarımız kullandığının farkında bile değildirler

• fransızca bir kelime, ama dil yozlaşmasını hele ki iletişimin aştığı bu devirde normal karşılamak lazım biraz. teknoloji bu şekilde devam ederse hatta bin yıl kadar sonra bana göre, milletler flm unutulacak herkes karışık ortak bir dil kullanıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SynFx -- 8 Şubat 2009; 22:22:52 >
  • bende mesela "sağol" yada "teşekür ederim" demem eyvallah derim geçerim
  • giydiğin ayakkabı bile yabancı menşeili iken bu mu sorun oldu?ayrıca günlük hayatta kullanılan 100 kelimeden 20'si ya arap ya zaza ya fransızca yada ingilizceden gelme.

edit : eyvallah anlaşılacağı üzere arapçadan gelme tam tersi olmalı.eyvallahı bırakıp teşekkürler demelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keltikfrost -- 8 Şubat 2009; 22:29:12 >
  • bayanların dışında kimseye pardon kelimesini kullanmadım, ama bu erkeklere karşı kaba olduğumu düşünmenize sebep olmasın
  • Pardona kadar ne kelimeler var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hacı_yatmaz

Evet arkadaşlar ''pardon'' kelimesinin günlük olark devamlı kullanırız emin olun bu lafı kullanan kişilerin bu kelimenin hangi dilden geldiğini bile bilmez ama ''özür dilerim'' ''afedersiniz'' ''kusura bakmayın''
    gibi tükçe kelimelerimizi kullanmak zor gelir belki kendimize yediremeyiz onun için bir fransızca kelimeyi yani pardon u kullanıyoruz mesela otobüslerde birisine çarptığımızda pardon deriz mesela bir kişinin ismini yanlış söylediğimizde''HA pardon ismi şeydi'' deriz bu kelimenin kullanmamızı nasıl karşılaşıyorsunuz arkadaşlar emin olabilirizki bazılarımız kullandığının farkında bile değildirler

bence pardon fransızca dan dilimize kök salmış çok faydalı bir terim...

hatta filmini bile çekmişlerdir kendilerinin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CSB açılımı ve anlamı nedir ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir de'' pardon çıkalı eşşekler çoğaldı''sözü var,ne zaman pardon kelimesini duysam aklıma bu söz gelir
  • Ben de biliyorum ama kullanıyorum. Bence bir kelime sadece bir dilde olacak diye bir şey yok. Pardon ingilizcede de var. yoğurt da ingilizceye türkçeden geçmiş bir kelime. Diller arasında kelime geçişi olabilir bence
  • Pardonu çok sık kullanıyorum.
    gerektiğinde de teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.