Şimdi Ara

FS 2004-FSX TEMEL EĞİTİM İLE İLGİLİ SORULAR CEVAPLAR (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.242
Cevap
19
Favori
156.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eğer bir sene içinse, elinizdeki sistemle devam edebiliyorsanız öyle yapın bence, olmuyorsa hangi sistem ucuzsa ona yönelin.

Orijinalden alıntı: GUERRA

eğer bir sene içinse, elinizdeki sistemle devam edebiliyorsanız öyle yapın bence, olmuyorsa hangi sistem ucuzsa ona yönelin.

Elimdeki sistemle idare etmem zor. AMD Athlon X2 5200 işlemci kullanıyorum. İşlemci overclock da olmuyor ve FSX için yetersiz kalıyor. O nedenle sistem değişimi şart diyebilirim. Artık FSX'in kasmasından, fps dalgalanmalarından bıktım. Tam inişe geçiyorum ya fatal error çıkıyor, ya da fps aşırı düşüp uçağı çakıyorum. Bundan dolayı bıktım, 6 aydır FSX açmıyorum. Ama artık arada da olsa uçmak istiyorum. Sistem değiştirmem şart. Sanırım siz haklısınız 1 sene için fazla para yatırmaya değmez, ucuz olan sisteme yöneleceğim.
  • CaptainSim in tum ucaklari gercekten FPS dostu; ayni sekilde Carenado'da oyle. Bu arada Intel I7 860 2.8 kullaniyorum; FSX Booster'i satin aldiktan sonra gozle gorulur bir duzelme oluyor ama buyuk havaalanlarinda sonuc yine husran; overclock yapmayi dusunuyorum ben de. Ek olarak onerileriniz var midir,

External paneller FSX i cok sisiriyor; iki adet VRInsight urunu kullaniyorum; VATSIM ile dun ilk kez online ucus sirasinda Istanbul'da oldukca zorlandim kalkisa kadar. FPS 10'un altina kadar dustu; havadayken hemen kendini toparliyor.

NOT : GUERRA, CS707 ve 777'yi mutlaka oneririm; her ikisini de kullaniyorum, tek kelimeyle muhtesem. Vakit olup guzel bir video ayarlayamadim, en kisa zamanda paylasacagim burada.
    ayrıca online için bazı başka programlar da var
    bunlar yardımcı program mı yoksa oyunu bypass için mi kullanılıyor?
  • @casualities , işlemciyi 2.8 de kullanma, yapabildiğin kadar oc yap aradaki farkı çok net şekilde göreceksin. hava alanıda çok sayıda bina vs olduğu için zaten fps çok düşüyor. bir de online trafikteki onlarca uçak da işin içine katıldığında daha beter bir durum oluşuyor. pmdg 737 yi alacağım için cs707 almaya bütçem yok malesef. cs757 ve airbusx ile idare ediyorum

@enreka_tr , fsuipc ücretsiz bir dosyadır. online için orijinal oyuna ihtiyacın yoktur.

Orijinalden alıntı: -hakanb-

Bu uçaklar nasıl gidiyor ya Kaldırıyorum fakat sola basınca 5 dakika sonra sola dönüyor bir anda dönüyor düz tutamıyorum uçağı

İşte otomatik pilot bu noktada devreye giriyor.
    Ayrıca joystick kullanmadan doğru düzgün uçabilmeniz de zor.
    heralde joystickte otomatik ortalıyo ki öyle bi sorun olmuyor

Bu uçaklar nasıl gidiyor ya Kaldırıyorum fakat sola basınca 5 dakika sonra sola dönüyor bir anda dönüyor düz tutamıyorum uçağı

klavye ile boşuna vakit kaybetme, ucuz da olsa bir joystick edin

quote:

onu kamerayı dışarı alınca farkettim ben mesela biraz sola basıyosun ya o şekilde kalıyo o kadar daha saga basıp dengelemezsen
    o yüzden manuel uçarken locked spot açısı ii oluyo
    heralde joystickte otomatik ortalıyo ki öyle bi sorun olmuyor

dış kameraya alıp uçma, kokpitten göstergeleri dikkate alarak uç, ilk başta zor gelebilir ama simülasyon uçuşu böyle olur

benim önerim, gaz kolu ve rudder özelliği olan bir joystick mutlaka edinin.

• selam,

fsx ile ilgili minik bir sorum olacaktı,

sorum basit aslında, şuanda klavye ile fsx i oynamaya çalışıyorum fakat şöyle bir sorun var: trim in açıklamasında "sürekli YOKEyi(ismi bu idi sanırım) yukarı yada aşağı çekmek kolu yorar ve gereksizdir bu nedenle trim i ayarlarsınız ve sanki o çekiliyormuşçasına davranır uçak " benzeri birşeyler yazıyordu. fakat klavye ile oynarken örneğin geri tuşuna bastığımızda yoke geri çekiliyor ve öyle kalıyor yani aslında onu biraz geride sabit tutuyoruz sadece bir tuşa basarak, sorum şu: klavye ile oynarken trim gereksiz olmuyormu? yani geri yada ileri tuşuna basınca aslında trim yapmış gibi olmuyormuyuz?

eğer yanlış anlamadıysam bu durumu düzeltmenin bir yolu varmıdır? yani yoke tuşa basılı tuttuğumuz sürece geri çekilse ve bıraktığımızda düz pozisyonuna geri dönse daha mantıklı değilmidir? bunu ayarlama şansımız varmıdır?

teşekkürler.

• Hocam üsteki soruyla da benzer oldu.klavye de öyle işte bi süre yukarı ya da sağa basmışsanız tekrar dengelemek ya da ortalamak için tersi olan aşağı ya da sola aynı miktarda basmanız gerekiyor.
  • Ben de dün başladım FSX ile. Tutorial görevlerini bitirdim. Temel şeyleri öğrendim, sonra ILS'ye geçtim. ILS ile LTBA - LTFJ arası IFR uçuşlar yapıyorum, yani Atatürk - Sabiha Gökçen. Henüz Cessna 172 kullanıyorum tabiki. Cessna ile olayı çözdüm sayılır. ILS kısmını hallettim yumuşak ve güzel bir iniş yapıyorum fakat aklıma takılan kısım acaba hızımı ve flaplarımı gerçekten doğru ayarlıyabiliyor muyum? Bunu aslında çoğu kişi kafasına göre yapıyor sanırım. Ben de yenilere yol göstermesi açısından kendi izlediğim yolu anlatayım.

-Öncelikle ATC'nin dediklerini harfiyen uyguluyorum.
    -Flaplarımı 10 dereceye alarak, hızım 80 knotu bulunca yavaşça kalkıyorum. 1000 ft yükseklikte flaplarımı kapatıyorum.
    -Kalkıştan sonra ap (auto-pilot) kullanarak 5000 ft yüksekliğe çıkıyorum.
    -Yine handling değerlerini ATC'nin isteği doğrultusunda sürekli ayarlıyorum.
    -Nav1'e LTFJ 6. pist için olan 109.900 frekansını girip aktive ediyorum.
    -Yine aynı pistin course değeri olan 061'i de Vor 1 indicator ile ayarladıktan sonra ATC'nin direktiflerine göre uçmaya devam ediyorum.
    -Son olarak Yeşilköy bana 3000 ft'e alçalmamı ve Kurtköy ile iletişime geçmemi söylüyor.
    -Kurtköy ile iletişime geçtiğimde ise bana piste doğru dönmemi söylüyor.
    -Bu noktada ap ile 3000 ft'e alçalırken bir yandan da ap'den nav'ı açarak hdg'nin sönmesini ve uçağın piste doğru manevra almasını bekliyorum.
    -Daha sonra app'yi açarak alt'ın sönmesini ve uçağın ILS ile alçalmasını izliyorum. Bu süre içerisinde ben de flapları 20 dereceye alıyorum ve yavaşlıyorum.
    -Piste 1 milden az kala throttle'ı idle'a alıyorum tekerlerin yerle temasından hemen önce otomatik pilottan çıkıp burnu biraz havaya veriyorum.
    -Normal fren ile duruyorum flaplarımı kapatıp pistten çıkıyorum, gerekli taxi izinlerini alıp uçağımı park edip uçuşu sonlandırıyorum.

Eksik gördüğünüz bir şey veya yanlışım varsa lütfen uyarın, ben de o amaçla yazdım çünkü. İşi kuralına göre yapmak istiyorum. Ayrıca en son 737 ile yapayım aynısını diye denedim daha kalkarken zor kalktım bir sürü alarm öttürdüm. Vor loc açınca manevra sırasında uçak kendiliğinden stalla girip çakıldı. Sonra tekrar irtifamı yükseltip vor loc ile piste manevra aldım app ile de inişe başladım fakat çok geçti. Piste çok yakın kaldım ve düzgün alçalamadım. Dolayısıyla çok hızlı indim ve pistin ortasında ancak biraz sert şekilde yere dokundum. Zaten ordan sonra da duramayıp ormana girdim. Anlaşılan bu 737 konusunda daha çok işim var benim. Missions'a ve Lessons'a devam etmem en iyisi fakat lessons'da ne dediğini bazen anlayamıyorum o da görevi bitiriyor. Tutoriallerde ne güzel okuyabiliyorduk söylediği şeyleri.

Take a look to the sky just before you die, it's the last time you will!

• gayet düzgün bir uçuş olmuş
    flap ve hız kafadan sallama olmaz aslında, her uçağın , her modelin el kitabında referans hız ve ayarları vardır. kaç derece flapta ne kadar hız yapılacağı vs yazar ama hiçbirzaman bu kadar detaya girmedim. sadece kullandığım uçağın take off ve landing hızlarına bakarım ve geri kalan kısmı kendim ayarlamaya çalışırım.
  • Desteğin için teşekkür ederim. Derslerde gördüğüm kadarı ile Cessna ile 10 derece flap ve 55 knot hız kalkış için idealmiş. Ben biraz daha hızlı kalkmışım, olsun. GPS'e vs. biraz daha hakim olduktan sonra başka uçaklara (Beechcraft) geçmeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş daha çok detay gerektiren uçaklara alışayım. En son da Boeing gibi ticari yolcu uçaklarına geçerim. Peki acaba Jet uçaklara direk Boeing ile mi girsem yoksa Bombardier gibi ufaklardan mı başlasam?

• Simulator konusunda doğru yolda ilerliyorsunuz. Bu işin temeli sabır ve çalışmadır. Öyle bir anda 747 uçurmaya çalışmak saçmalıktır. İleride onun da sırası gelecektir.
    Jet tercihinde de karar size kalmış olmakla birlikte bence 737-800 ya da A320 gibi bir uçakla başlayabilirsiniz. Tabi burada kişisel tercihler de öne çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 16 Haziran 2011; 23:56:20 >
  • Tabiki bir anda 747 uçurulmaz. Eskiden de oynardım bununla ama dediğim gibi sadece oynardım. Uçağı alıp gazı kökleyip bodoslama kalkmaktan başka pek bir şey bilmezdim. Ha bir de iniş takımlarını açar kapatırdım. Fakat artık meslek olarak pilotluğa karar verince ciddi olarak ilgimi çekti ve tekrar kurup ciddi olarak başladım. Kişisel tercihim en kısa yoldan büyük yolcu uçaklarına geçmek fakat bu kısa yol bodoslama girmek anlamında değil. Gerektiği gibi öğrenerek geçmek istiyorum. Artık ne zaman jetlere geçeceğimi zaman gösterecek sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kcomeby

selam,

fsx ile ilgili minik bir sorum olacaktı,

sorum basit aslında, şuanda klavye ile fsx i oynamaya çalışıyorum fakat şöyle bir sorun var: trim in açıklamasında "sürekli YOKEyi(ismi bu idi sanırım) yukarı yada aşağı çekmek kolu yorar ve gereksizdir bu nedenle trim i ayarlarsınız ve sanki o çekiliyormuşçasına davranır uçak " benzeri birşeyler yazıyordu. fakat klavye ile oynarken örneğin geri tuşuna bastığımızda yoke geri çekiliyor ve öyle kalıyor yani aslında onu biraz geride sabit tutuyoruz sadece bir tuşa basarak, sorum şu: klavye ile oynarken trim gereksiz olmuyormu? yani geri yada ileri tuşuna basınca aslında trim yapmış gibi olmuyormuyuz?

eğer yanlış anlamadıysam bu durumu düzeltmenin bir yolu varmıdır? yani yoke tuşa basılı tuttuğumuz sürece geri çekilse ve bıraktığımızda düz pozisyonuna geri dönse daha mantıklı değilmidir? bunu ayarlama şansımız varmıdır?

teşekkürler.

trimler ana hareketleri yapmak için kullanılmadıklarından belli noktaya geldikten sonra sapmaları önlemek için kullanılır.son yaklaşma ya oturduktan sonra AP den çıktığınızda uçakta meydana gelebilecek gerek rüzgar gerekse uçuş dinamiklerine bağlı sapmalar trimlerle düzeltilir.ancak uygulanan trimleride center(nötr) hale getirmeliyiz bunun için trim center tuşunu kullanmalı yada joystick de tuş atamalıyız.ben kendimden örnek vereyim en çok yaw ekseninde sapmalar da ben trimi kullanıyorum pistin orta çizgisini hedeflemek için trim yapıyorum.tuş hiç denemedim sanırım zor olurdu.bendeki joystickde üstteki baş parmağımın altındaki 3 tuş bunun için.. soldaki rudder trim left sağdaki trim right ortadaki ise center oluyor bir yere bakmadan ufak dokunuşlarla yatay düzlemde olan sapmaları yok edebiliyorum.FS için joystick daha kullanışlı ve insanı yormadan hemde doğru şeyler yaparak uçmayı sağlar...

• selam arkadaşlar, bir sorum olacaktı , ben şimdi 2 yıldır hep deffault uçaklarla ifr uçtum. dün WILCO BOEING 777-200ER'i indirdim. bu uçakta vnav , lnav ve fmc olduğu için bir türlü ifr uçamadım bu lnav , vnav ve fmc yi anlatan bir link var mı bildiğiniz?
    çünkü vnav ı açıyorum heading hold çalışmıyor , lnav ı açıyorum loc kapanıyor vs vs.

Orijinalden alıntı: pilot5858

selam arkadaşlar, bir sorum olacaktı , ben şimdi 2 yıldır hep deffault uçaklarla ifr uçtum. dün WILCO BOEING 777-200ER'i indirdim. bu uçakta vnav , lnav ve fmc olduğu için bir türlü ifr uçamadım bu lnav , vnav ve fmc yi anlatan bir link var mı bildiğiniz?
    çünkü vnav ı açıyorum heading hold çalışmıyor , lnav ı açıyorum loc kapanıyor vs vs.

Google'a "Wilco FMC" yazdım. İlk çıkan linker FMC tutorial videoları oldu.
    Alttaki ilk web linki de Türkçe olarak FMC programlama dökümanı çıktı.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.