Şimdi Ara

FS 2004-FSX TEMEL EĞİTİM İLE İLGİLİ SORULAR CEVAPLAR (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.242
Cevap
19
Favori
156.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

Bu F-5 tatmin edecektir sanırım:

http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=10158&s_design=DEFAULT&shopfilter_category=Flight%20Simulation

Bu da silah eklentisi:

http://www.captainsim.com/products/w001/

Hocam silah eklentisinin ilacı varmıdır aradımda bulamadım. Birde 10MB eklenti için az değil mi? Yoksa ben yanlış eklentiyi mi indiriyorum. Sadece simülasyon 10 GB olunca şaşırdım.

• var mı yok mu bilmiyorum, ben kullanmıyorum o eklentiyi çünkü
    10 mb olması normaldir, çok fazla texture vs barındırmıyor içinde.
    http://www.aviationexplorer.com/flight_simulator_X_aircraft.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 29 Mayıs 2011; 11:11:47 >
  • quote:

nasıl bir kaynak?

pardon yazmayı unutmuşum
    msjı düzenledim
    Benim de hayalimdir hava kuvvetleri pilotu olmak ama kısmet degilmiş yamaç paraşütü ile idare ediyorum şimdilik :)
    Neyse lafı uzatmayayım sayın üstadlar
    Uzun zamandır vor ve ils ile inmeye çalışıyorum bugun bursadan sabiha gökçene gittim bombardier in küçük jeti ilk defa başardım nav sinyalini almaya başlayınca nav tuşuna basılacakmış geçen ögrendim neyse yörüngeye girince app tuşuna bastım(birinci sorum burda alt tuşunu kapatıyor muyuz?) alt tuşunu kapadım kendi alçalmaya başladı biraz sonra ap ı kapatım ben indirdim ama ben kendinin otomatik inmesini istiyorum hiç bişe yapmasam kendi iner miydi_?(gerçi bunu deneyecegim en kısa zamanda)
    ikinci olarak gps i ayarlıyorum gidecegim havaalanına aktif diyorum mor hat beliriyo nav-gps ışıgını gps e alıyorum uçagına göre varsa bşka nav-gps onu da gps e alıyorum otopilot u açıyorum ama morun ustünden gitmiyor nerede yanlış yapıyorum acaba?
    şuara bol bol uçak ve scenery indiriyorum tavsiyeleriniz varsa alabilirim isteyenler varsa ben de pmden linkler gönderebilirim ücretli mi degil mi bilmedigim için(illegal sitelerden edindigim için) sakınca olmasın site için diye.
    Şimdiden teşekkürler, iyi uçuşlar diliyorum

• Öncelikle bu işe yeni başlamış biri olarak sorularını cevaplamaya çalışayım. Uçak olarak leveld'yi öneririm düğmelerin hemen hemen hepsi çalışıyor. GPS çalıştıracaksan yaparken bildiğim kadarıyla rota çizmen gerek o rota üzerinde gidiyor. İLS'li iniş yaparken otomatik pilottan çıkmasan dahi uçağı rahatlıkla indirebilirsin. Ama bir aksilik çıkmasın diye galiba son anda otomatik pilottan çıkıyorlar. Umarım yaralı olmuştur bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalıştım.
  • nav-gps seçici çubuk şeklinde bu düğmeyi aktif ettikten sonra buton şeklinde nav düğmesinide aktif etmelisin.
    -gps tuşu ile uçacağıma hiç uçmam daha iyi sadece otopilotu açıp gps tuşuna basmak ve uçağın gidişini film gibi izlemek çok sıkıcıdır, özellikle uzun yolda. ama illa yapıcam diyorsanız, uçuşa girmeden önce flight plannerdan kalkış ve varış noktalarını belirleyin, otopilotu açıp nav-gps anahtarını gps e getirin bu kadar. gerçek uçaklarda nav-gps anahtarı diye bir şey olduğunu sanmıyorum. hele hele b737 veya a320 için bu özellikleri koymaları talihsizlik.
    -ücretli uçaklar için googleda aşağıdaki kelimeleri aratın , ve hiç unutmayın.

PMDG
    CAPTAIN SIM
    LEVEL D
    WILCO
    CARENADO

güzelleştirmek için:

ORBX FTX
    REAL ENVIRONMENT XTREME
    GROUND ENVİRONMENT XTREME
    ULTIMATE TERRAIN

scenert ve hava alanları için:
    AEROSOFT
    SIMMARKET
    FLYTAMPA
    FS DREAM TEAM

• Arkadaşlar hızlı cvbınız ve ilginiz için teşekkür ederim
    Gps konusunda dediginiz gibi yaptım yani yazdıgım gibi havaalanını girdim gps e mor çizgi çıktı belki bi tuşa basmayı unuttum herneyse. Siz gps le uçmam demişsiniz galiba ap ile gidiyorsunuz?
    Bu arada dikkat ettim sinyali duyup nav tuşuna basınca ve haritada inecegim pistin yeşil oku başlamadan o mavi üçgene gelince approach tuşuna bastım ama alt sönmedi dogru yükseklikte degildim sanıyorum. Çok basit bir soru olacak ama chart ları nerde bulabilirim? fsx acc. uçarken ulaşabilecegim bir yer mı?
    REAL ENVIRONMENT XTREME
    CAPTAIN SIM
    AEROSOFT un eklentilerini şuanda indiriyordum digerlerine de bakıyorum şimdi
    Tekrar çok teşekkürler
    gps ile uçmak birşey öğretmez ve sıkıcıdır. ücretli uçaklarda fmc denilen uçuş bilgisayarı vardır. ben onu kullanıyorum elimden geldiğince. fmc olmayan uçaklarda da vor to vor kullanmak en doğrusudur.
    istediğiniz charta ücretsiz olarak ulaşmak pek kolay olmuyor malesef.
    google aratıp şansa kalıyor. örneğin "ltba chart " gibi arama yapabilirsiniz.

eklentiler konusunda aceleci olmayın, zamanla fsx klasörünün nasıl şiştiğini göreceksiniz :-)

fligt planner ile uçuştan önce plan yapıp uçarsanız, mor çizgi en baştan gözükür.
    gps ile uçmak birşey öğretmez ve sıkıcıdır. ücretli uçaklarda fmc denilen uçuş bilgisayarı vardır. ben onu kullanıyorum elimden geldiğince. fmc olmayan uçaklarda da vor to vor kullanmak en doğrusudur.
    istediğiniz charta ücretsiz olarak ulaşmak pek kolay olmuyor malesef.
    google aratıp şansa kalıyor. örneğin "ltba chart " gibi arama yapabilirsiniz.

eklentiler konusunda aceleci olmayın, zamanla fsx klasörünün nasıl şiştiğini göreceksiniz :-)

Eklentiler konusunda kesinlikle katılıyorum. İnsan hevesle bir sürü uçak yüklüyor, FSX şiştikçe şişiyor. Sonra bakıyorsunuz topu topu bir kaç uçakla uçuyorsunuz, geri kalanı sadece kalabalık ediyor ve FSX'i yavaşalatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

evet baya zengin bi içerik var bu konuda.
    gps de olsa nav ile de olsa ap uçtuktan sonra farkı nerede oluyor? yani sıkıcı olup olmaması bakımından
    vor2vor da sinyali ayarlayıp göstergelerdeki o çizgiye hizalayarak gitmeyi kastediyorsunuz sanıyorum?

default uçaklarda nav ile uçarken, hdg yi en azından kontrol etmeniz gerekir, dönüşlerde otomatik dönmez. ücretli, kopleks uçaklarda nav-gps diye bir şey yoktur zaten. komple fmc programlayıp lnav ve vnav ile uçarsınız.

@jedi master; evet aynı hataya ben de düşmüş ve onlarca uçak, hava alanı vs kurmuştum. şu an sadece cs757, aerosoft airbus ve carenado caravan ile uçuyorum.
    çıktığında filoya pmdg 737 eklenecek inşallah. belki ileride cs707 ve cs777 de olabilir, kısmet

• Bence listeye iFly 737NG fsx için olanı da alın. Bence PMDG yi aratmayacak kadar iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

evet baya zengin bi içerik var bu konuda.
    gps de olsa nav ile de olsa ap uçtuktan sonra farkı nerede oluyor? yani sıkıcı olup olmaması bakımından
    vor2vor da sinyali ayarlayıp göstergelerdeki o çizgiye hizalayarak gitmeyi kastediyorsunuz sanıyorum?

default uçaklarda nav ile uçarken, hdg yi en azından kontrol etmeniz gerekir, dönüşlerde otomatik dönmez. ücretli, kopleks uçaklarda nav-gps diye bir şey yoktur zaten. komple fmc programlayıp lnav ve vnav ile uçarsınız.

@jedi master; evet aynı hataya ben de düşmüş ve onlarca uçak, hava alanı vs kurmuştum. şu an sadece cs757, aerosoft airbus ve carenado caravan ile uçuyorum.
    çıktığında filoya pmdg 737 eklenecek inşallah. belki ileride cs707 ve cs777 de olabilir, kısmet

GUERRA hocam ben de FSX için yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Sizin FSX ayarlarınız nedir, hangi eklentileri kullanıyorsunuz?
    Mevcut ayarlarınızla bulutlu havada ve kalabalık meydanlarda aldığınız FPS nedir?
    Ben işlemci olarak Phenom II X4 ile Athlon II X4 arasında kaldım, dün Vatanbilgisayarın indirimini de kaçırdık. Artık bir daha ki indirimde sistemi yenilemeyi düşünüyorum, şimdiden sistemi ayarlayayım da bir daha ki indirimi kaçırmayayım.

• Athlon II X3 kullanıyorum. %60'larda kullanıyor işlemciyi ama çok bir kasılma görmedim.
  • @jedi_master hocam;
    kalabalık şehir veya hava alanlarında fps 13-17 gibi değerlere kadar düşüyor malesef. aşağıdaki sitede sistem özelliklerinize göre cfg dosyası önerisi yapılabiliyor. eski cfg dosyanızı yedekleyip bunu da deneyin derim. bana baya faydası oldu. fps bende 30 dan yukarı çıkmıyor çünkü external fps limiter kullanıyorum. bu sayede fps dalgalanmalarından kaynaklanan lagler baya azalıyor.

işlemcimi 3,64 ghz de kullanıyorum. genel anlamda memnunum diyebilirim. aynı anda çok çok bulut varsa ve yüksek ayarlardaki suyun üzerinden geçiyorsam fps düşüyor. bu durumda su ayarını düşürüyorum, sistem rahatlıyor.

ama yeni sistem toplayacaksan benim tavsiyem intel i5 2500k lı bir sistem toplayıp 5 ghz civarında oc etmendir. zira fsx tek çekirdeğe çok fazla yükleniyor. ben bütçe müsait olduğunda böyle yapacağım. ama illa amd dersen, yeni çıkacak bulldozer serisini beklemeni tavsiye ederim. almasan bile alt modellerin fiyatı düşecektir. phenom ile athlon arasında sadece l3 bellek farkı var bu da çok önemli değil. fakat phenom serisinde black edition işlemciler var. yani çarpan kilitsiz olduğundan kolay oc olur.
    kısacası yeni alacağın sistemi 4 ghz de stabil kullanılacak şekilde almanı tavsiye ederim. x4965, x6 1055 gibi işlemciler bu hıza ulaşabilir sanırım.

http://www.venetubo.com/fsx.html

@d.eray ; cpu kullanım oranından ziyade herhangi bir çekirdeği %100 olarak kullanıp kullanmadığı önemli, diğerleri boşta olsa bile -ki öyle oluyor- bir çekirdek %100 ulaştıktan sonra kasılmaya başlıyor. geçenlerde avsimde bir konu açmıştım. adamın biri 4,7 ghz de bile tek çekirdeğin %100 de olduğunu söyledi. bu bile fsx in nasıl optimize edildiğini, ya da edilemediğini anlatmaya yeter. ekran kartını çok fazla kullanmıyor. eğer yüksek anti aliasing uygulanıyorsa o durumda ekran kartı kalitesi kendini belli ediyor.

yeni almayı düşündüğüm sistem 6gb ram, intel i5 2500k (k olması ve buna uygum mobo almak çok çok önemli) ve gtx 560 ekran kartıdır.

• quote:

@jedi_master hocam;
    kalabalık şehir veya hava alanlarında fps 13-17 gibi değerlere kadar düşüyor malesef. aşağıdaki sitede sistem özelliklerinize göre cfg dosyası önerisi yapılabiliyor. eski cfg dosyanızı yedekleyip bunu da deneyin derim. bana baya faydası oldu. fps bende 30 dan yukarı çıkmıyor çünkü external fps limiter kullanıyorum. bu sayede fps dalgalanmalarından kaynaklanan lagler baya azalıyor.

işlemcimi 3,64 ghz de kullanıyorum. genel anlamda memnunum diyebilirim. aynı anda çok çok bulut varsa ve yüksek ayarlardaki suyun üzerinden geçiyorsam fps düşüyor. bu durumda su ayarını düşürüyorum, sistem rahatlıyor.

ama yeni sistem toplayacaksan benim tavsiyem intel i5 2500k lı bir sistem toplayıp 5 ghz civarında oc etmendir. zira fsx tek çekirdeğe çok fazla yükleniyor. ben bütçe müsait olduğunda böyle yapacağım. ama illa amd dersen, yeni çıkacak bulldozer serisini beklemeni tavsiye ederim. almasan bile alt modellerin fiyatı düşecektir. phenom ile athlon arasında sadece l3 bellek farkı var bu da çok önemli değil. fakat phenom serisinde black edition işlemciler var. yani çarpan kilitsiz olduğundan kolay oc olur.
    kısacası yeni alacağın sistemi 4 ghz de stabil kullanılacak şekilde almanı tavsiye ederim. x4965, x6 1055 gibi işlemciler bu hıza ulaşabilir sanırım.

http://www.venetubo.com/fsx.html

@d.eray ; cpu kullanım oranından ziyade herhangi bir çekirdeği %100 olarak kullanıp kullanmadığı önemli, diğerleri boşta olsa bile -ki öyle oluyor- bir çekirdek %100 ulaştıktan sonra kasılmaya başlıyor. geçenlerde avsimde bir konu açmıştım. adamın biri 4,7 ghz de bile tek çekirdeğin %100 de olduğunu söyledi. bu bile fsx in nasıl optimize edildiğini, ya da edilemediğini anlatmaya yeter. ekran kartını çok fazla kullanmıyor. eğer yüksek anti aliasing uygulanıyorsa o durumda ekran kartı kalitesi kendini belli ediyor.

yeni almayı düşündüğüm sistem 6gb ram, intel i5 2500k (k olması ve buna uygum mobo almak çok çok önemli) ve gtx 560 ekran kartıdır.
    Hocam ben de 2500k almak isterim, aslında bütçem de müsait ama sistemi tahminen 1 sene kullanacağım. Demek istediğim seneye bu zamanlar askere gitmeyi düşünüyorum. Askerliği uzun dönem yapma ihtimalimin de yüksek olduğunu düşünürsem 1 sene kullandıktan sonra sistem 1 sene yatıp eskiyecek. Bundan dolayı 1 sene yatacak sisteme çok para yatırmak istemiyorum. Phenom II X4 955 BE li sistem ile Athlon II X4 640 lı sistem arasında 130 lira gibi bir fiyat farkı oluyordu. İşin aslı son anda Phenom almaya karar verdim fakat Vatanın indirimini kılpayı kaçırdım. Artık bir dahaki indirimi bekleyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.