Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.509
Cevap
20
Favori
46.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1...38...73747576
Sayfaya Git
Git
Giriş

Fritzbox'da daha bir ton eksiklik var maalesef. Aletin donanımına laf yok ama yazılımı alman kafası. O nedenle aktif kullandığım 4 ayrı model Fritzbox'u kenara koydum ve kurtuldum ki ciddi derecede fanatiktim bu konuda.

Bu dediğinizi Fritzbox'ta ancak arayüzünden yaparsınız. Onun içinde size bir linux kurulu ve sürekli açık cihaz lazım. Ona şu betiği kurarsanız ancak kullanıcı ile restart mümkün. Bir cron'a bağlı ancak böyle maalesef. Hatta bir yasaklı siteye bile erişemezsiniz. Dediğim gibi inanılmaz kısıtlı bir sistemi var. Hatta imkanınız varsa destekliyorsa OpenWRT kurun derim.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü
    Fritz!Box Kullanıcılar Kulübügithub
    cron_fritzbox-reboot/cron_fritzbox-reboot.sh at master · nicoh88/cron_fritzbox-reboot
    https://github.com/nicoh88/cron_fritzbox-reboot/blob/master/cron_fritzbox-reboot.sh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Zapret Watchdog • Otomatik Kurtarma • WAN Durum Izleme & Analiz
    Telegram Yapilandirilmis Bildirim • GitHub Surum Algilama • Oto Guncelleme (0/1/2)
    IPv6 Sihirbaz • IPSET Kontrol • Hostlist/Autohostlist Filtreleme Katmani
    Guvenli Rollback • Oturum/Kilit Koruma • Self-Test Motoru • CLI • GitHub

• @bymuto @alibaba @Revolution_TR arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkür ederim, sorunu Aliexpress ten almis oldugum led kontrolcüsüyle cözmüs bulunmaktayim. Bu kontrolcü Bluetooth ile calisiyor ve asil isi serit ledleri dimmen etmek, müzigin calma hizina göre yanip sönmek, mum gibi titreyerek yanmak, hizli yavas degisik modlarda yanmak, istenilen saatte yanip sönmek vs. gibi bircok özelligi var, ama benim isime yarayacak özelligi modemin istenilen saatte kapanip tekrar acilmasiydi ve isini tam istedigim gibi yapiyor.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu uygulamaya girince yanlislikla dimmen vaya hizli yavas gibi modlara yanlislikla dokunup modeme giden enerjiyi kismak veya arka arkaya ac kapa yaptirip modemi bozmamaya dikkat etmeliyiz. Bu arada bu cihazin modeme giris jaki 5,5/2,1mm ve modemin 12V giris portu 5,5/2,4mm oldugu icin o yere uymadi ve elimde bulunan baska bi cihazin kablosunu cihaza lehimleyerek problemi cözdüm.

Aslinda tamda bu is icin kücük modem restart cihazlari var fakat bu cihazdan önce onuda denemistim, bu cihaz yapilan ayara göre 24/48/72 saat gibi istenilen saatte bir kere restart yapiyor fakat bu cihazda günlük yaklasik 8 dakikalik zaman kaymasi vardi ve buda yaklasik 1 aylik zaman diliminde 4 saat gibi bi fark yaratip modemin istenmeyen bi zamanda kapanip acilmasina neden olacakti, o yüzden bu cihazi devamli kullanmayi hic düsünmedim.

Asagi cihazin resmini, App görüntülerini ve Aliexpress teki satin alma linkini koyuyorum, herhangi bir sorunuz olursa ben burdayim.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübüaliexpress.
    Mini Led Controller Wireless-Taste Bluetooth Dimmbare Controller für 3014 COB 2835 5050 5730 Einzelne Farbe Streifen Licht DC5-24V - AliExpress 39
    https://de.aliexpress.com/item/1005004795377609.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef5c5f6bUUlC&gatewayAdapt=glo2deu

• Bir arkadaşıma lazım oldu. 7590'ı köprü moduna alıp arkasına router takacak. Yani 7590 sadece dsl'e bağlanacak başka işi olmayacak. Bridge mod bulamamış 1-2 youtube'da bazı ayarları bulmuş ama olmamış.

Bu konuda fikri olan var mı acaba?

Telegram Yapilandirilmis Bildirim • GitHub Surum Algilama • Oto Guncelleme (0/1/2)
  • Revolution_TR kullanıcısına yanıt
    Yazık edecek cihaza.

Burayı tikleyince oluyor diye okumuştum bir yerlerde:

Bir de bu var:

Goggle a Fritzbox 7590 DSL Bridge mode yazıp aratırsanız yapay zeka size seçenekleri anlatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 21 Mart 2026; 14:48:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• alibaba A kullanıcısına yanıt

2. olmuyor maalesef 7590’da hatta AVM çoğu cihazda engellemiş bu lanet şeyi. İlk olanı bir deneteyim bakalım.

Ayrıca üstad cidden bir yerden sonra Fritzbox dert ve sıkıntılı. Basit bir örnek vereyim 2.4 ile 5ghz ortak ssid yayını yapınca tek kapatılamıyor. Daha yüzlerce kısıt var. Ben ki bu konuda ciddi tutucuydum ama hepsi kenara kalktı dünya değişti 😀 Mesela yasaklı sitelere hadi girin bakalım DPI engeli varsa. Ancak dns engeli varsa dns değişince girilir DPI varsa hayal.

Kenarda 7530 ve 7590AX sıfır gibi yatıyor isteyen varsa anında satarım valla 😂

Benim gibi düz kullanıcı için bir sorun teşkil etmiyor bunlar : )
    Fritzbox ın olayı aslında birden çok cihazı birleştirmesi. Bu anlamda bakmak lazım. Sabit telefon ve Dect baz istasyonunu cihaza gömmüş olması, Dect üzerinden daha Home Automation nedir kimse bilmezken bu alanda bir ekosistem oluşturması vb bana göre Fritzboxu hâlâ benzersiz kılıyor.
    Tabii ki bir cihaz bir işe özel yapılırsa çok daha iyi işler çıkarır. Öyle olmasa pahalı Routerlar hiç satmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 21 Mart 2026; 18:51:8 >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi en büyük muhalifi bendim zaten. Ama artık sabit telefon bile kullanan kalmadı 😊 Bu iş sanal santrala kaldı. Hatta 5690 Pro’yu ilk alanımdır Türkiye’de ama maalesef yasaklı siteler ve vpn merkezleri kurulumu olmayışı vs etken. Kullananlar devam etsin tabi ki ama bir yerde kopacak zincir maalesef 😊

Onu da AVM düşünsün. Piyasa böyle bir şey, geleceği okuyamayan yok olur

• 
Sayfa: önceki 1...38...73747576
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.