Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
16
Favori
40.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağol Yinede. İnternet sekmesinde 100mbit down 6 mbit up gösteriyor. Hız metresinde arayüzde yine gerçek hızı gösteriyor yavaş yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

1.1.1.1

8.8.8.8

2606:4700:4700::1001

2001:4860:4860::8888

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Yurtdışındaki içerikleri VPN kullanmadan izleyemezsiniz. Yani hangi ülkeden internete giriyorsanız o ülkenin içeriklerini izleyebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sosyalci35 S kullanıcısına yanıt

Bilgisayardaki VPN den biraz kurcalayayım. İçerikler değişecek mi? Bir fikir verebilir. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 26 Şubat 2023; 22:27:28 >
  • Kullanmakta olduğum Fritzbox repeaterin bazı odalarda yetersiz kalabildiğini önceki sayfalarda yazmıştım. Düzeltme yapmak istiyorum;

Aynı marka iki telefonla WiFi gücü ölçümü yaptım. Benim telefon 1-2 diş arasında oynarken diğer telefon 5 dişten gram aşağıya düşmedi. Meğer benim telefonun wifi si haşat olmuş. Repeaterda bir şey yok. Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Hangi marka model hocam, uzak duralım 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 3 Mart 2023; 16:13:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam eski bir telefon, İphone 6.

Zamanı çoktan doldu fakat paraya kıyıp yenileyemedim Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Fritzbox da wifi kısmında çıkış gücünü otomatik ayarlama ya da %25 - 50 - 100 seçimi var. İsterseniz %100 yapıp sonra modem ve telefonu bir restart yapın

• 5690 Pro için beklemedeyim 😊 7590AX’i mesh yaparım o zaman 🙃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 27 Mart 2023; 15:30:28 >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Para var huzur var 😀

😅😅😅

• gps.navigation kullanıcısına yanıt

çok teşekkürler eline sağlık bendeki 7590 cihazına girdim bunları gayet güzel çalışmaktadır varsa buna benzer bizlerin faydasına olacak paylaşımlarınızı ben şahsen beklerim.

saygılarımla.

Merhaba. Asus dsl-ax82u ile aynı işlemciye sahip yazmışsınız. Fritz in hangi modeli Asus ile aynı işlemciye sahip? Çünkü Asus Broadcom BCM63178 @1.5Ghz işlemci kullanır. Diğer chipsetleri de yine Broadcom dur. Bildiğim kadarıyla Fritzbox lar Lantiq işlemci kullanıyor.

• Fritzbox 7590 AX satabilecek var mıdır ?

• basarbulut kullanıcısına yanıt

Merhaba, 7530 AX aynı işlemciyi kullanıyor diye biliyorum. Aşağıdaki linkte işlemcinin üzerine tıkladığınızda detaylara ulaşabilirsiniz.

Hatta işlemci sayfasında şöyle bir bilgiye ulaştım, 7530 AX için;

“the world's first single chip DSL router with integrated WLAN.” ( entegre WLAN'a sahip dünyanın ilk tek çipli DSL yönlendiricisi ) şeklinde bir cümle var. Sitede yazan bu şekilde.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübüboxmatrix.info
    FRITZ!Box 7530 AX - BoxMatrix
    https://boxmatrix.info/wiki/FRITZ!Box_7530_AX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 9 Nisan 2023; 1:2:5 >

Merhaba hocam. Sizin gönderdiğiniz siteyi incelediğimde 7530ax modeli Asus DSL-AX82U ile aynı dsl chipi kullanıyor; Broadcom un ilk dsl-wifi6 tümleşik çipi BCM63178.

7590ax ise Lantiq GRX550 çipi kullanıyor. Wifi çipleri de yine Lantiq.

Sonuç olarak 7530ax ile 7590ax tamamen farklı donanımda cihazlar. Açıkçası ben Fritzbox hep Lantiq çip kullanıyor biliyordum.

7530ax de bunu değiştirmiş. Türkiyede çoğu DSLAM lerin Broadcom çipset kullandığını düşünürsek VDSL tarafında yüksek hızlarda (75-100 mbit) 7530ax modeli daha başarılı olabilir. Kesin bir hüküm vermeden evvel 2 cihazı da test etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarbulut -- 9 Nisan 2023; 11:44:23 >
  • basarbulut kullanıcısına yanıt

Hocam doğrudur, iki modemin performansı arasındaki farkı incelemek gerekir.

Keenetic Hero DSL ( Mediatek chipset ) kullanırken çok ciddi sıkıntılar yaşıyordum. SNR 7 ile gün içinde 3-4 kez kopma yaşadığım oluyordu.

Heroyu sattım, sattığım arkadaş sorunsuz kullanıyor, 7530 AX aldım, bazı geceler SNR 3 e düşse bile kopma namına bir şey yaşamıyorum.

Saha dolabım Boardcom.

Hatta sadece düşük SNR sebebiyle Turknete arıza kaydı açtırdım.” Hattınızda kopma görünmüyor” deyip yüzüme bile bakmadılar Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Benze problemleri ben de yaşadım. Telekomun verdiği 3 değişik modemle ( biliyorsunuz bunlarla SNR ayarı yapılmıyor) max 65 mbit hız alabiliyordum. Kopmalar da oluyordu. Hatta bazen 1 saatte 3-4 kere. Daha sonra Asus un eski bi modemini aldım. Mediatek çipsetli. Onda da benzer sıkıntılar yaşadım. Bu arada benim saha dolabı da Broadcom. Sonra bu çipset işini bayağı bir araştırdım. Asus tarafında dsl çipi broadcom olan tek model DSL-AC88U modeli. Hem eski bir cihaz hem Wifi 6 değil hem de pahalı. Sonra bu DSL-AX82U yu buldum hem Wifi 6 hem dsl çipi Broadcom. SNR margin ayarı da yapılabiliyor. Internet paketim 75 mbit. Snr ayarıyla oynayarak inanın 75 mbit alabiliyorum. Kopma falan da yok. Dolayısıyla saha dolabının çipseti neyse o çipsetli bir modem bulmak mantıklı oluyor. Bu arada saha dolabını çok mesafeniz yoksa 25 mbit gibi hızlarda Mediatek de problem olmuyor.

Velhasıl uzun anlattım biraz ama başka arkadaşlara fikir verebilir diye.

Fritzbox ı çok inceledim ama Lantiq çip olunca güvenemedim. Fakat 7530ax modeli Broadcom olmasından ötürü ilgimi çekiyor.

7530ax de Asus DSL-AX82U da olduğu gibi snr ayarını değiştirebiliyor musunuz? Madem 7530ax kullanıyorsunuz aydınlatırsanız sevinirim.

Gerek Lantiq gerekse broadcom dsl hatlarda gayet başarılı.Ama pahalı ve yurt iç satışları olmadığı için benim gibiler hala almadı.Fritzbox farklı donanımda cihaz üretsede performanslı ürün yapıyor diye tahmin ediyorum.Her 2 cihazıda kullanan arkadaşlar arlarında fark varmı bilgi verirse bizlerde öğrenmiş oluruz.

Keenetic extra dsl de arkadaşda sorun yaşayınca ona dmt li yazılım vermişler.Bende onu yükleyince son yazılımlara göre gözle görülür bir fark olmuştu.Ama chipset daha önemli yazılımla bir yere kadar sorun azaltılabiliyor.Keeneticde yine sorun yaşadığım için sattım.Sorun yaşayınca hiç kimse kısa sürede çözmek istemiyor.Önce iç tesisat sonra modem,kullandığınız ıss de sorun var diyorlar. Onlarda da sorun olmayınca en son port vs alt yapıya bakıyorlar.Bunu her kullanıcının kısa sürede çözmesi ,anlaması epey zor ve stresli,uzunca bir zaman alıyor.

Saha dolabımı öğremeyim ve fiber gelecekmi diye telekom müdürlüğüne gittim.Müşteri temisilcisi bayan yeni binalara fiber döşendiğini eski binalara uzunca bir süre planlama olmadığını ve fiber gelmeyeceğini söyledi.Saha dolabı ile ilgili sorumada ya bilmiyordu veya geçiştirmek için bütün vdsl saha dolaplarının aynı olduğunu söyledi.Mahallede saha dolabını göremedim.Telekom ekibini görürsem soracağım.Bunu öğrenmenin başka yolu yokmu?

Şu an Mediatek Econet EN7556N işlemcili ZyXEL VMG3625-T50B modemi kullanıyorum.Keentic extra dsl gibi detaylı modem arayüz yok.Kopma varmı net göremiyorum.İnternetimde takılma donma kopma vs sorunlar olmadığı sürece daha iyi bir çözüm bulana kadar kullanacağım. Wifi performansıda gayet iyi.1 gündür takılı kopma olmuş gibi.Bu neden kaynaklı anlamak mesele.

İnternette dalgalanma,yavaşlama,tamamen gitme olmadığı sürece takılmayacağım.

DSL uptime :1 day, 15:22, 30 secs

DSL activetime :0 min, 21 secs

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 35838 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 6141 kbps

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 165

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 45

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 7

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime :1 day, 15:22, 30 secs

DSL activetime :0 min, 21 secs

Downstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin downstream: 15.2 dB

output power upstream: 7.5 dbm

attenuation downstream: 13.2 dB

Upstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin upstream: 21.9 dB

output power downstream: 13.2 dbm

attenuation upstream: 0.1 dB

Buda keenetic gibi Mediatek chipset kullanıyor ama onun gibi sorun yaşamıyorum. Modemde chipset dışında vdsl alt yapı uyumsuzluğu etkileyen neler var teknik olarak tam bilmiyorum.

Birde 2.el Huawei v2 alıp köprü modunda kullanacağım.Bunda kullanılan chipseti yeni modemlarde neden kullanmazlar bizi böyle uğraştırılar anlaymıyorum.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 9 Nisan 2023; 13:24:44 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Saha dolabını öğrenmek için ben de aramıştım Turk Telekomu. Ama malesef telefondakiler çok cahiller. Ne dediğinizi bile anlamıyorlar.

Ben şu şekilde buldum. Asus modemin arayüzünde gösteriyor. Belki komşularınızda Asus kullanan varsa sorabilirsiniz.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.