Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.451
Cevap
17
Favori
41.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz de inatla millete GPON dayatıyorlar 😡 dolayısı ile bu yerleşik fiber heba oluyor öyle duruyor. Saçma sapan işler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

İstanbul’da yaşıyorum ve ttnet kullanıyorum. Zte modem ile 32 Mbit down 5.5 up hızında fiber ont cihazı ile alıyorum. Almanya’dan getirdiğim fritzbox 3490 lan 1 den ont cihazından çalıştırdım ve ttnet giriş bilgileri başarılı girdim. İnternet çalışıyor ve myfritz ile ddns hizmeti de alıyorum. VPN de çalışıyor. Vlan 35 olarak ayarladım. İndirme hızı normal, Ama MAALESEF upload hızı 0.4 mbit üstüne çıkmıyor.
    Neyi yanlış yapıyorum acaba ? Telekom Zte modemi 5 mbit veriyordu

• Pilav96 P kullanıcısına yanıt
    VPN kaynaklı olabilir mi? VPN ayarlarınızı komple silip hatta modemi komple resetleyip yeniden bir deneseniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Acaba almanyadaki fritz a fritz b VPN ne mi bağlanıyorum. Denicem teşekkürler

• Yine olmadi. Tamamen resetledim cihazı

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

Hocam Türktelekomu arayıp internet hattınızı resetlemelerini isteyin. Büyük ihtimal düzelecektir.

İkinci seçenek modem-yazılım-internet hattı uyuşmazlığı olabilir. Bendeki Fritzbox 7530 için bir önceki modem sürücülerine geri yükleme seçeceği var. Sizde de böyle bir özellik varsa önceki sürüme düşürmekte seçenek. Güncel yazılımı kullandığınızı düşünerek bunu yazdım.

Eğer eski yazılım kullanıyorsanız zaten direk güncelleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 25 Şubat 2023; 0:33:11 >
    https://service.avm.de/downloads/
    Burada downgrade ve zwischenupdate klasörlerinde eski sürümler oluyor

• Üstteki testleri kablosuz cihaz ile yapmıyorsunuz değil mi ? Kablosu bağlantı ile yapmanız lazım bu testleri.

• Evet ama vpn ile indirme ve yükleme hızı da 0.4 mbiti geçmiyor. Zaten cihazın yanındayım çok bir fark etmez kabloyla. Fritzboxu wifi accespoint olarak da kullanınca zte modemdeki hızı veriyor. Sırf kendisini modem olarak kullanınca yavaş. Şimdik eski sürümü denicem. 07.12.

en güncel sürüm ile denedim 07.30

• Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

VPN de lte üzerindeki hız tabiki download ve upload fritzboxun yükleme hızında

• Yazılımı düşüremedim. Muhtemelen AVM artık 3490 için izin vermiyor. Sırf zwischenupdate olarak var 07.12 sürümü ama downgrade yok. İnternette de bulamadım. Ancak Türk telekomu aramak kaldı.

Fritzboxu aslında vpn için kullanmak istiyorum. Türktelekom ZTE modemin arkasında çalıştırıp portları 4500 ve 500 açmayı deneyip vpn e bağlanmayı da denedim ama maalesef olmuyor. Bu konuda yardım edebilen birisi var mı acaba ?

Yazlığımıda ortaca Muğla’da air fiber internet alıyorum orada ubiquinti çanağın arkasında 7490 kullanıyorum ve portları açarak vpn çalışıyor. İstanbul’da çalıştırmaya başaramadım.

Yardımlarınız için teşekkürler

• pirireis.mgm.gov.tr
    Piri Reis Denizcilik Sayfası - 24 Saatlik Tahmin
    https://pirireis.mgm.gov.tr/tahmin-raporlari/yirmidortsaatlik-tahmin

Geçen hafta evde bu adrese girememiştim. Anlık sorun olarak düşündüm. DNS hatası veriyordu. Bugün de giremeyince telefonu LTE ye aldım hemen girdim.
    Baktım evdeki hiçbir cihaz girmiyor. Modeme google DNS lerini girince adrese girmeye başladı.
    Bugüne kadar modeme hiç bir zaman DNS girme ihtiyacı duymamıştım. Neden olabilir?

Edit: Google DNS i kaldırdım tekrar şimdi giriyor 🤔
    Edit2: Yine DNS girmeden yine girmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 25 Şubat 2023; 17:26:39 >

• alibaba A kullanıcısına yanıt

Sağlayıcı kim ? Çünkü TNN dns’lerde sorun var hala düzelmedi. Ayrıca kim cillop gibi dns ler varken firma dns’i kullanır ki 😊

• gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Turk.net hocam benim gibi sorunlu çokmuş kendi forumlarında var. Google DNS mi kullanalım?

Hocam gerçekten Turknet verdiğiniz siteye girmiyor. Bende DNS kullanayım.

Keenetic formunda baya vakit geçirmiştim. Orada tavsiye edilenlerden biride Cloudflare DNS ti. Uzun süre kullandım bir sorun yaşamadım. Google gibi dünya çapında çok kullanıcısı olan bir servis.

Zaten biliyorsunuzdur da bilmeyen kullanıcılar için yazayım.

IPv4 için 1.1.1.1 ve 1.0.0.1

IPv6 için 2606:4700:1111

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 25 Şubat 2023; 20:14:18 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Ipv6 ya geçmediğim için v4 için olan alana girdim. Tşk

Hocam bende birçok modelin eski recovery dosyaları var ama maalesef 3490 hiç elimden geçmediği için indirmemişim.

Overview sayfasında da upload hızınız düşük mü görünüyor yoksa orada normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 25 Şubat 2023; 20:23:51 >

Hocam yeri değil fakat siz bilginiz vardır diye izninizle sormak istiyorum.

Netflix üyelik paketine Almanyadan bir tanıdık ile üye olup Türkiyede kullansak bir faydası olur mu?

Bu şekilde üye olunan Netflixte Türkçe alt yazı ve seslendirme desteği var mıdır?

Yurtdışında çok daha fazla sayıda film içeriği olduğunu duymuştum.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarında fikirlerine açığım. Teşekkürler.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok hocam maalesef ama tam tersi yapılıyormuş genelde. Burası ucuz kalıyormuş.

Anladım hocam teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.