1 takım ön mga fren balatası 1 takım arka mga fren balatası bunların az evvel siparişini verdim kargosuyla beraber toplamda 246 tl ödedim değiştirmişken fren yağınıda değiştirmek istiyorum komple 4 balata + fren yağı yenilemek istiyorum fren disklerine bakıldı daha idare eder dendi için onlar bir daha ki fren bakımında kontrolleri yapılacak şimdi araştırdım dot 3 var dot 4 var dot 5.1 var şimdi bunlar arasında hangisi en iyisi veya benim aracıma uygun olanı ? aracım nissan qaşqai 2008 1.6 tekna Petrol Ofisi Dot 4 Hidrolik Fren Yağı 500 Ml. Fiyatları ve Özellikleri https://urun.n11.com/fren-hidrolik-yagi/petrol-ofisi-dot-4-hidrolik-fren-yagi-500-ml-P432240709?utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genelPetrol Ofisi DOT-3 Hidrolik Fren Yağı 500 ML Fiyatları ve Özellikleri https://urun.n11.com/fren-hidrolik-yagi/petrol-ofisi-dot-3-hidrolik-fren-yagi-500-ml-P385690137?utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_sponsornot: petrol ofisi dışında marka önermeyin sadece petrol ofisi olsun sadece dot kaç alsam uygun olur birde tek bidon 500 ml yeterlimidir sıfırdan eskiyi boşaltıp yeniden dolum için yeterlimi dir ? |
fren hidrolik yağı dot kaç olduğunu öğrenme

-
-
petrol ofisi 5.1 bulamadım ? ama sanırsam benim arabam ile 5.1 uyumlu değil
-
Dot3,dot4,dot5.1 geriye dönük olarak uyumlu.
Sadece aracınız dot 5 ise (silikon bazlı olması lazım) sadece dot5 kullanmalısınız.
Motul 5.1 tavsiye ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BoorMan
Dot3,dot4,dot5.1 geriye dönük olarak uyumlu.
Sadece aracınız dot 5 ise (silikon bazlı olması lazım) sadece dot5 kullanmalısınız.
Motul 5.1 tavsiye ederimişte sorun burada kitapçığa baktım bulamadım birşey aracımın orijinal olanı hangisi nasıl öğreneceğim orijinal dot kaç ise ondan satın almak istiyorum hocam sanayide ustama sordum dot 4 al devam et dedi ama ben fabrikanın koyduğunu bulmaya çalışıyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: cumadanpazara
Bu mesaj silindi.bunu bilmiyordum hemen gidip bakayım hocam ben ustanın lafıyla petrol ofisi dot 4 siparişini geçtim ama hayırlısı bakalım
-
750 mlden fazla hidrolik gider düzgün bir değişimde. Sadece hazneyi boşaltıp yenileyeceksen tek kutu artar bile ama hiç anlamı yok ama. Hava vs. alınarak kaliperden boşaltılacaksa mutlaka iki tane al.
Dot'u da sürücü kitapçığında değil ama varsa internette servis kitapçıklarında bulursun. %99 dot 4'dür, %1 nissanın gaza gelip dot 5 kullanıp fantezi yapma ihtimali.
Bir de o balatalara aşırı yüklenme çabuk ısınıp kokarlar, kompresyon kullanmakta fayda var. Kale'de de aynı sorun var. Yani azıcık yokuşta hemen balata kokuyor, kale kullandığım kısa sürede hiç fren komple yanıp boşalmadı ama tedirgin ediyor özellikle uzun yokuşlarda. Yerli üretim ucuz balatada durum böyle, çin markası çöplerden iyi ama dikkatli kullanım istiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Bu mesaj silindi.tabiki de hocam satın adlığım sipariş verdiğim ürün
urun.n11.com
Petrol Ofisi Dot 4 Hidrolik Fren Yağı 500 Ml. Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/fren-hidrolik-yagi/petrol-ofisi-dot-4-hidrolik-fren-yagi-500-ml-P432240709?utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referralbuda aracımın fren hidroliği dolum yeri kapağı
@metinTasci @cumadanpazara @AtesHırsızı
edit siteye yüklenmiyor forumda sorun var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 26 Eylül 2021; 0:7:57 >
-
Kapakta kocaman "Use only DOT 4" yazıyor, görmedin mi?
dot 4 yazıyor işte. marka çok fark etmez hepsi aynı 500 ml 20-30 liradır depodakini enjektörle çekip her kalipere fren merkezinin en uzağından başlayıp ayrı boşaltım uygulayıp değiştirirlerse sıkıntı olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıKapakta kocaman "Use only DOT 4" yazıyor, görmedin mi?
hocam araçta fabrikanın koyduğu fren yağı durmakta araç 2008 model bu yana seviye kontrolu haricinde dokunulmadı o sebeb ile hiç dikkat etmedim
fotoğrafı çektikten sonra fark ettim
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir.ksk
dot 4 yazıyor işte. marka çok fark etmez hepsi aynı 500 ml 20-30 liradır depodakini enjektörle çekip her kalipere fren merkezinin en uzağından başlayıp ayrı boşaltım uygulayıp değiştirirlerse sıkıntı olmaz.aynen hocam kapakta yazdığını konuda yazan diğer bir arkadaştan gördüm ben bilmiyordum fotoğraf çekince gördüm
malum araç 2008 model seviye kontrol edilmesi dışında fren yağına ekleme veya herhangi bir müdahalede bulunulmadı halen fabrika ne koyduysa o durmakta
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.aynen hocam kapakta yazdığını konuda yazan diğer bir arkadaştan gördüm ben bilmiyordum fotoğraf çekince gördüm
malum araç 2008 model seviye kontrol edilmesi dışında fren yağına ekleme veya herhangi bir müdahalede bulunulmadı halen fabrika ne koyduysa o durmakta
Alıntıları Gösterhidrolik kaçak göçek yoksa seviye eksiltmez ama ağır nem toplar bu da frenlemeye etki eder. ortalama 3-4 yılda %8-10 civarında nem toplar %4 üzeri nemde sıvının ömrü bitmiş kabul edilir. şahsen fren ve lastiklere çok önem veririm merkeze en uzak kaliperden başlanıp yakına doğru boşalttırıp ekleyin eski hidroliği de enjektörle çeksinler. mutlaka fark eder zaten para değil 3-4 video izleyin evin önünde kendiniz de yaparsınız.
-
quote:
Bu mesaj silindi.Hocam onu zaten konuda yazan başka bir arkadaştan öğrendim kapakta dot kaç yazdığını öğrenince çektim fotoğrafı aynen öyle banada sanayide değişim gerektirmez eksik yok ise gerek yok dediler ama ben değiştireceğim
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.Hocam onu zaten konuda yazan başka bir arkadaştan öğrendim kapakta dot kaç yazdığını öğrenince çektim fotoğrafı aynen öyle banada sanayide değişim gerektirmez eksik yok ise gerek yok dediler ama ben değiştireceğim
Alıntıları Göster"sanayide değişim gerektirmez eksik yok ise gerek yok dediler" diyen sanayii deki sığırların bulunduğu yerden arkanıza bakmadan kaçın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tefennili"sanayide değişim gerektirmez eksik yok ise gerek yok dediler" diyen sanayii deki sığırların bulunduğu yerden arkanıza bakmadan kaçın.
Alıntıları Göster@cumadanpazara @emir.ksk @AtesHırsızı @metinTasci @tefennili
yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim fren yağı haznesinin kapağında dot kaç yazdığını da öğrenmiş oldum fren yağının sanayide söylenin aksine düzenli olarak belirli aralıklar ile yenilenmesi gerektiğini de öğrenmiş oldum frenlerde hissedilir seviyede değişiklik hissettim
urun.n11.com
Petrol Ofisi Dot 4 Hidrolik Fren Yağı 500 Ml. Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/fren-hidrolik-yagi/petrol-ofisi-dot-4-hidrolik-fren-yagi-500-ml-P432240709aracıma koyduğum ürün bu almak isteyenlere tavsiye ederim herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 29 Eylül 2021; 23:7:58 >
-
İyi yapmışsınız. Nerde, nasıl ve ne kadara değiştirttiniz acaba?
-
Keske dot 5.1 kullansaydınız. Islak ve kuru kaynama derecesi cok daha yüksekti.
Merak edip po dot 4 değerlerine bakıyım dedim sadece datasheet yayınlamak için yayınlaşmış sanırım sadece kuru kaynama sıcaklığı verilmiş 230C. Motul 5.1 269C
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ankara fiat yetkili servis tavsiye
- opel astra 1.5 d edition
- dizel motor mu benzinli motor mu
- otomatik vites araba nasıl kullanılır
- araba kaç gün çalışmazsa akü biter
- jaecoo 8
- jeep avenger elektrikli fiyat
- uçan araba fiyatları
- byd e7
- chery tiggo fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X