Şimdi Ara

FreeSync destekli ilk Nvidia sürücüsü yayınlandı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
9
Favori
14.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sanmam hocam. bende de çok nadiren bilgisayar açıldığında siyah ekranda takılı kalıyor. gsync ayarlarını kapatınca düzeliyor. onunla alakalı olması daha olası ama 100% net bir cevabım yok maalesef.
  • GeForce GTX 980 Ti serisi ve aşağısı Adaptive Sync desteklemeyecek.

KAYNAK
  • Yalnız fifada 3d ayarlardan vsync kapatmak hiç işe yaramıyor açık olması halinde randıman veriyor diğer oyunlarda nasıl olur bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu mu şimdi, olmadı mı ?

FreeSync destekli ilk Nvidia sürücüsü yayınlandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASP

Oldu mu şimdi, olmadı mı ?

3. seçenecek seçili olacak mı bende emin olamadım zira orada yazan;

seçilen ekran g senkronizasyon uyumlu olarak doğrulanmadı diye bir ibare var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

3. seçenecek seçili olacak mı bende emin olamadım zira orada yazan;

seçilen ekran g senkronizasyon uyumlu olarak doğrulanmadı diye bir ibare var?

Alıntıları Göster
    şuradan şunu seçince oyunlarda g-sync on ibaresi çıkıyor, aktif artık herhalde.
    Ben de o alttaki uyarıya takılmıştım ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: RASP

şuradan şunu seçince oyunlarda g-sync on ibaresi çıkıyor, aktif artık herhalde.
    Ben de o alttaki uyarıya takılmıştım ama...

Alıntıları Göster
    Evet seçili olmalıymış sayfa 9'da paylaşılan rehberde de öyle yazıyor.

Beyler bu Pendulum demosunda dikkat etmemiz gerekenler sadece kırılmalar mı ve ayarları nasıl olmalı?

G-sync seçiliyken kırılma yok ama yine ghosting var gibi. Diğer seçenekleri seçince kırılma net görülüyor. Olay bu mudur?

Bu arada monitörüm Viewsonic XG2401 ve ekran kartım gtx 1060 6gb bende g-sync sorunsuz aktif oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 19 Ocak 2019; 14:40:42 >

• bende aoc g2260vwq6 freesync monitör ile gtx 1050 bulunmakta, nvidia dan g-sync aktif ettim fakat pubg de yinede kırılmalar oluyor 50 60 70 fps lerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranetki -- 19 Ocak 2019; 14:30:55 >
  • gtx 1050 ile ne siynci hocam at çöpe 1060-1070 al sana gelmez siync pung de stabil hiç drop olmadan fps alman lazım ki anlamı olsun, bazen paraşüt açınca o kartla 25-30 fps ye kadar düşüyır nasıl kırılma olmasın ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Hocam benim monitörde tecrübe ettiğim durum şu. Uzun bir mesajım var 11. sayfada; oradakiler yapıp sistemi ayarladıktan sonra VSync'i, nVidia Control Panel üzerinden kapattım. Oyunlarda da ayar varsa kapattım yine. Monitörü 70Hz'e overclock yapıp Riva Tuner ile 65Hz'e limitledim.

Hellblade, Portal 2, Borderlands 2, FIFA19, Dirt 4, Forza Motorsport 7 ve Just Cause 3 oyunlarında rahatsız eden bir yırtılma vs olmadı. Tamamen sıfır diyemem çok çok az var hala ama çok bariz bir şekilde eski halden iyi. Özellikle Hellblade sürekli 50FPS civarında geziniyor grafiklerinden mütevellit ve orada ekran disko gibiyken şu an mükemmele yakın durumda.
    Yazdıklarınızı daha önce de okudum ama 144Hz monitörüm varken neden Monitörü 70hz'ye falan sabitleyeyim orasını anlayamadım? Biraz daha açarsanız memnun olurum.

• o ekran kartına full hd bir monitor alırsanız yazık olur.
    En az 2560x1440 çözünürlüklü bir monitör alın derim. Tabi bütçenin elverdiği ölçüde.
  • Heaven Benchmark 4.0'da G-Sync (Adaptive Sync) açınca performans düşüşü oluyor. Oyunlarda durum nedir test etmedim. Monitör Viewsonic XG2402.

Sol kısım G-Sync açık, sağ kısım G-Sync kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 19 Ocak 2019; 15:20:56 >
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdığım Hz ayarı elbette ki sadece benim monitörüm ve türevi cihazlar için geçerli. Siz kendiniz en uygun değeri bulup ona göre limit koyun. Denemek lazım ama misal 135FPS ya da 140FPS civarına limit koyarsanız 144Hz için olur sanırım. Ya da monitörünüzü 150Hz'e overclock edebilirseniz örneğin, 144Hz FPS limit atayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Hocam yazdığım Hz ayarı elbette ki sadece benim monitörüm ve türevi cihazlar için geçerli. Siz kendiniz en uygun değeri bulup ona göre limit koyun. Denemek lazım ama misal 135FPS ya da 140FPS civarına limit koyarsanız 144Hz için olur sanırım. Ya da monitörünüzü 150Hz'e overclock edebilirseniz örneğin, 144Hz FPS limit atayabilirsiniz.
    Burada kafamı kurcalayan şey 144hz monitör için 144fps limit koyduğumuzda bu işlemlere gerek duyulup duyulamayacağı?
  • Mesela Asus vg245h bu gsync calisirmi bu cihazda hdmı. Var displayport yok

• Bilgi karmaşası çok bnce bu tam işe yaramıyor gibime geliyor asıl gsync gibi

• standart olması iyidir. gsync lere de freesync uyumlu hale getirilmeli. Her isteyenin istediği monitörü, istediği ekran kartıyla kullanması iyidir.
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    GSync kapalı olursa 144Hz altında yırtılma vs olması çok olası. GSync açıkken de 144Hz'e ne kadar yakınsa üretilen FPS o kadar yüksek yırtılma ya da atlama olması. Benim en azından kendi monitörümde tecrübe ettiğim bu. Şunu da ekleyeyim ama monitör konusunda. Kendi sınıfında yani 4K çözünürlük veren en ucuz monitörü kullanıyorum. Bir çok açıdan saçmalaması ya da performansın düşük olması çok normal.
  • ekoko54 E kullanıcısına yanıt
    nVidia'nın belirttiği 12 monitörde GSync gibi çalışıyor. Kalanlarında zaten sertifikasyon yok yani tam anlamıyla beklentiyi karşılamaması normal hocam.
  • Driveri indirip Gsyncı açtım gtx 1060 ile cs:go da bir önceki driver ile 150 civarlarında fps alırken ki 100ün altına düşmüyordu.Şimdi ise 70 lere kadar düşüyor ve 90-100 civarı seyrediyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.