Şimdi Ara

Fransızca vs Almanca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birini öğrenecek olsanız hangisini seçersiniz ve neden? Avrupa'da ve Dünyanın GELİŞMİŞ yerlerinde hangisi daha geçerlidir?

mesleği söyle ona göre yorum yapalım diyecek olanlar için; uluslararası ilişkiler okuyorum. Yani mühendislere filan almanca önerilir genelde için o yüzden söyleyeyim dedim.

İkisi arasında zorluk farkı var mı hangisini öğrenmesi daha kolay/zor yoksa aynı mı?

hangisi daha geçerlidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fransızca daha zor Almanca öğren.İngilizceyi demiyorum o zaten dünya dili...

• Fransızca daha güzel fonetik olarak ama hem geçerlilik alanı olarak hem de kolaylık olarak İngilizceye yakınlığıyla Almanca daha tercih edilesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en gecerlısı ıngılızcedır yas kac anaokulamı basladın yoksa

• Mantıksal olarak düşünüceksek Almanca, duygusal olarak ise Fransızca

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözelciysen fransızca
    Sayısalcıysan almanca.
    Özellikle Türkiye şartlarında fransızca bilen sayısı almanca bilenlerden çok ciddi az.
    Mühendislik nedeniyle ben almancaya yakınım ama tek hakkım olsa fransızca öğrenirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Fransızca daha zor Almanca öğren.İngilizceyi demiyorum o zaten dünya dili...
    İngilizce biliyorum zaten ama daha da ilerletecegim o ayrı. Bölümüm de %100 ingilizce 1 sene hazırlık da okudum bunlardan önce de çok uzak degildim zaten. B2 seviyesinde biliyorum kelime ve daha kompleks yapıları ogrenicem bu sene C1 yapma hedefindeyim daha sonra toefl/ielts birine girerim zaten. Ama sıkıldım hem vaktim de var hevesim de var bir tane daha yabancı dil öğrenmek istiyorum onu da b2 getirsem kardır.

İng alm yakınlığını da duymuştum evet. Sanki bütün oklar almancayi gösteriyor fransizcanin romantikligi haricinde :D

@bace3434

Yok yeni doğdum ana dilim hangisi olsun diye düşünüyorum 😂😂

İng zaten var sayılır üstüne de iyice koyucam ama 1 tane daha öğrenmek istiyorum yukarıda da yazdim

Yas 20 hazirlik bitti bölüme baslicam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 24 Eylül 2020; 1:41:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca mı,Fransızca mı ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3CDDD56EC

Fransızca daha güzel fonetik olarak ama hem geçerlilik alanı olarak hem de kolaylık olarak İngilizceye yakınlığıyla Almanca daha tercih edilesi
    Valla bana da Almanca 1 tık önde geliyor Almanca da konuşurken güzel aslında benim ayrı bir ilgimi çekiyor

Alanima gore yorumlarsaniz yine almanca daha mi gecerlidir ui okuyorum

FR sanırım rafa kalkacak böyle giderse kalbime gomucem :)

@jervis

Sozelciyim hocam FR mi dersiniz siz? Uİ okuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 24 Eylül 2020; 1:40:49 >
  • Dostum işte dediğim gibi sen ilk once İngilizcede pro olda sonra kariyerini yurtdışında nerede sürdürmek istiyorsan oranın diline orta düzeyde hakim ol kafi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 24 Eylül 2020; 1:47:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Mantıksal olarak düşünüceksek Almanca, duygusal olarak ise Fransızca
    Ahh en nefret ettiğim ikilem ya aklimi mi dinlesem kalbimi mi :P hic karar veremem böyle durumlarda

Hangisini ogrensem diğerinde aklim kalacak

İkisini birden ogrenmeye de ne vakit ne kafa yeter yarim yamalak kalır daha kötü olur.

Napsam napsam biraz daha yorum gelse de bari. mantık alm gösteriyor üstüne üstlük daha kolay deniyor fransizcaya göre.

• quote:

Dostum işte dediğim gibi sen ilk once İngilizcede pro olda sonra kariyerini yurtdışında nerede sürdürmek istiyorsan oranın diline orta düzeyde hakim ol kafi...
    Hocam işte şu an onu bilemiyorum ki mesela muhendis olsam çat diye almancaya başlardim tereddütsüz ama u.i okuyorum ne yapacağım hiç belli olmaz ki. Anca mezun olunca kariyerimi çizmeye başlayabilirim e 4 seneyi de boşa geçirmeyelim.

Önümüzdeki sene ilk hedefim erasmusla Fransa'ya gitmek ama şimdi orasi tutmaz filan onu da bilemiyorum ki belirsizlikler dolu. Almanya da olabilir

O yüzden tavsiye alalim diye actim konuyu. Birisi cikar anlatir der şu diğerinden daha kolay daha geçerli sen o yüzden bunu öğren der mesela. Galiba ikisinin de birbirine net üstünlüğü yok ama...

Teşekkürler değerli yorumunuz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Hocam işte şu an onu bilemiyorum ki mesela muhendis olsam çat diye almancaya başlardim tereddütsüz ama u.i okuyorum ne yapacağım hiç belli olmaz ki. Anca mezun olunca kariyerimi çizmeye başlayabilirim e 4 seneyi de boşa geçirmeyelim.

Önümüzdeki sene ilk hedefim erasmusla Fransa'ya gitmek ama şimdi orasi tutmaz filan onu da bilemiyorum ki belirsizlikler dolu. Almanya da olabilir

O yüzden tavsiye alalim diye actim konuyu. Birisi cikar anlatir der şu diğerinden daha kolay daha geçerli sen o yüzden bunu öğren der mesela. Galiba ikisinin de birbirine net üstünlüğü yok ama...

Alıntıları Göster
    Yazdım hocam işte dünyada almanca daha çok konusuluyor ve öğrenmesi fransızcaya göre daha kolay.
    Almanca kolay demiyorum bana göre fransizcadan daha kolay.En kolayı Ingilizce tabi...

• Gelişmiş ülkelerde ingilizce yeterli diğerlerine gerek olmaz o yüzden ikisini de öğrenmem ama zorunda olsam almanca

• quote:

Yazdım hocam işte dünyada almanca daha çok konusuluyor ve öğrenmesi fransızcaya göre daha kolay.
    Almanca kolay demiyorum bana göre fransizcadan daha kolay.En kolayı Ingilizce tabi...

Alıntıları Göster
    Anladım hocam evet gece 2 olunca bende galiba faaliyetler yavaşladı yatıp uyuyayim en iyisi tekrar ettiriyorum her şeyi 😂 sizinle beraber 1 kişi daha benzer bir yorum yapmış fr-alm kiyaslama hakkinda. Evet illa ki kolay değildir az ucundan baktım zaten almancaya da komplike bir grammer yapısı var her şeyin cinsiyeti var (veya nötr de oluyor sanırım ucundan baktım :D) ona göre çekimleniyor artikel alıyor vs...

Hayırlı geceler hocam

• Fransızca bilen adam dünyanın her yerinde bulursun almancayı bulamazsın.Almancanın kullanım lanı çok çok sınırlı.

İngilizce sayesinde almanca öğrenmek daha kolay sen bilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

Gelişmiş ülkelerde ingilizce yeterli diğerlerine gerek olmaz o yüzden ikisini de öğrenmem ama zorunda olsam almanca

Yazılımdan filan anlamıyorum sayisala zerre ilgim ve becerim yok, yoksa mesela yazılım ogrenirdim ama tek becerim sözel ve dil. Hangisi daha faydalı olur onu bulmaya çalışıyorum. Vakti boş geçirmeyeyim hevesim de var. Uİ okuyorum bir yabancı dil daha faydalı olacaktır.

Konuda neredeyse herkes Almanca dedi Almanca sanırım 1 adım öne çıkıyor.

Peki Almancayi Türkiye'de bilen cok var ama FR daha azdir. Bu Almanca için bir eksi değil mi?

• Hocam şöyle diyeyim 2 tane vasıfsız eleman var diyelim.
    Türkiyede fransızca bilen almanca bilenden daha kolay iş bulur.
    Ki siz bir de üniversite bitireceksiniz , fransızcayı da su gibi konuşursanız varya...
    Almanca bilen ve konuşan sayısı iş bulmanızı daha zorlaştırır.

Bu aralar iş aradığım için kafam direkt böyle çalışıyor hocam kusura bakmayın.

Ben ne halt yedim ? Salak gibi gittim ispanyolca öğrenmeye çalıştım. Trakya şivesiyle konuşur gibi konuşuluyor ya ben orada gittim. Be ya eksik cümlelerin yanında. Adamlar tonlama konusunda japonlarla yarışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Alıntıları Göster

Hocam zaten ogrenmeye açıksan, azimle öğrenip bol pratik yaparsan üstesinden gelirsin.

Bak yurtdisinda dil kurslarinda bizim insanimiz hata yapmaktan korktuğu için insanlarla konuşurken çekindiginden sosyal olmadigindan zorlanıyor ve diger milletten gelenlerden daha geç ögreniyor.Bunlara dikkat edersen mevzuyu çözmen daha kolay olur.Kolayliklar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Fransızca bilen adam dünyanın her yerinde bulursun almancayı bulamazsın.Almancanın kullanım lanı çok çok sınırlı.

İngilizce sayesinde almanca öğrenmek daha kolay sen bilirsin.

Hocam tam tersi değil mi? İsviçre, Avusturya, Lihtenştayn gibi yerlerde Almanca konuşuluyor. (Almanya Almancasi değil İsviçre'deki daha farkliymis mesela farklı bir ağız gibi ama yine de Almanca)

FR Afrika ve Kanada dışında nerede konuşuluyor?

Fransızca daha mı evrensel Almancadan?

• Fransızcanın atası Latinceyi öğrenebilirsin. Festina lente, amicus meus. Lingua Latina est bella si tu das laborem necessarium. Omnes bella sunt si linguas discis et uteris.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 24 Eylül 2020; 3:6:6 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.