Şimdi Ara

Fransızca vs Almanca (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Hocam tam tersi değil mi? İsviçre, Avusturya, Lihtenştayn gibi yerlerde Almanca konuşuluyor. (Almanya Almancasi değil İsviçre'deki daha farkliymis mesela farklı bir ağız gibi ama yine de Almanca)

FR Afrika ve Kanada dışında nerede konuşuluyor?

Fransızca daha mı evrensel Almancadan?

Alıntıları Göster

Cevabı kendin vermişsin zaten

Avusturya ve isviçre ne kadar yer kaplıyor?Afrika Fransız guyanası Kanadası ne kadar yer kaplıyor?Ayrıca isviçrede fransızca da konuşuluyor.Belçikada da konuşuluyor

Kaldı ki bunun dışında da Fransa daha küresel ve yaygındır.

Örneğin İngilizce knuşan ülkelerde ispanyolcadan sonra en çok öğrenilen dil Fransızcadır

Aynı şekilde İspanyolca konuşulan ülkelerde de ingilizceden sonra en çok konuşulan dildir.

Almanca Portekizce kadar bile yaygın değildir ya da Rusça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 24 Eylül 2020; 3:0:3 >

• Fransızca. Dünya'da konuşulmadığı yer yok. Çoğu insanın ikinci yabancı dili Fransızca'dır. Almanca eğer Almanya'da yaşamıyorsan gereksiz bir dil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence de Almanca öğren kardeşim. Söylenenler doğru yakınlık konusunda çünkü iki dil de Germen dil ailesinden geliyor. Gramer ve yapı olarak birbirine benziyorlar. Almanca da sadece artikeller sıkıcı. Hangisi der, hangisi das derken eğlenceli bir öğrenme süreci yaşıyorsun 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: jervis

Hocam şöyle diyeyim 2 tane vasıfsız eleman var diyelim.
    Türkiyede fransızca bilen almanca bilenden daha kolay iş bulur.
    Ki siz bir de üniversite bitireceksiniz , fransızcayı da su gibi konuşursanız varya...
    Almanca bilen ve konuşan sayısı iş bulmanızı daha zorlaştırır.

Bu aralar iş aradığım için kafam direkt böyle çalışıyor hocam kusura bakmayın.

Ben ne halt yedim ? Salak gibi gittim ispanyolca öğrenmeye çalıştım. Trakya şivesiyle konuşur gibi konuşuluyor ya ben orada gittim. Be ya eksik cümlelerin yanında. Adamlar tonlama konusunda japonlarla yarışır.
    Su gibi konuşmak çok zor çok iddialı olur ama 3-4 yıl kesintisiz çalışırsam anca herhalde

Doğru yerden bakiyorsunuz hocam hayatın gerçekleri, iş hayatına yönelik de bakmak lazım. Ben de aynı şeyi düşünüyordum Almanca bilen cok var ama Fransızca daha az vardır muhtemelen ama bu bir şeyi akla getiriyor Almanca Türkiye'de daha mı geçerli acaba? Çünkü ticaret hacmi yoğun almanya ile. Hem ithalat hem ihracat. Gerçi benim işim ticaret değil ama etkisi olur illa tüccar olmaya gerek yok :D

İspanyolca Fransizcaya yakın diyorlardı hocam vakit varsa baslayin :D geçmiş olsun mu desem bilemeidm ama 1 lisan 1 insan hocam yine hiçbir şey bilmemekten iyidir ki ispanyolca da dunyanin en cok konusulan dillerinden biri. Tonlamaya filan tabii yorum yapamicam doğrudur :)

Konuyu açarken almancaya yakindim ama fransizcaya kayiyor gibiyim şu an. Ya da ikisinin de başlangıç derslerine bakayim hangisi beni çekerse hangisi daha rahat gelirse ona devam ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 24 Eylül 2020; 12:6:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    Boş yorum adam zaten ingilizceyi biliyordur

• İngilizcenin yanına Arapça koyun

Gidin arabistana petrol kralının kızıyla evlenin

Tebrikler zengin oldunuz

• Türkiye de almanca almanyadan kesin dönüş yapanlardan sorulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca öğrenirsen iş yapacağı ülkeler Afrika ülkeleri olur, Almanca öğrenirsen Almanya, İsvicre, Lüksemburg olur. Mühendisliklerde Almanya'da çalışmak için sadece İngilizce bile bilmen yeterli oluyor. İngilize Almanca öğren ihtiyac duyarsan sonra Fransızca Arapça İspanyolca gibi kolonisel dilleri de eklersin. Dil öğrenmek insanların abarttığı kadar zor değil, öğrendikten sonra tekrar yaparak unutmamak gerekiyor sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-781808C66

Fransızca. Dünya'da konuşulmadığı yer yok. Çoğu insanın ikinci yabancı dili Fransızca'dır. Almanca eğer Almanya'da yaşamıyorsan gereksiz bir dil.
    Hocam Almanca Almanya dışında İsviçre, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg'da konuşuluyor yani Avrupa'da geçerli bir dil.

Fransizca Avrupa'da sadece İsvicrenin küçük bir bölümünde konuşuluyor. Geri kalan konuşulan yerler çoğunlukla işe yaramaz Afrika ülkeleri. He bir de Kanada var onu unuttum.

Ama bunların yanında:

NATO'nun, Uluslararası mahkeme'nin, BM'nin resmi dili Fransızca. Uİ okuyan biri olarak bunlar benim için önemli.

Çok kararsiz kaldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 24 Eylül 2020; 13:24:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuharremAylar

Fransızca öğrenirsen iş yapacağı ülkeler Afrika ülkeleri olur, Almanca öğrenirsen Almanya, İsvicre, Lüksemburg olur. Mühendisliklerde Almanya'da çalışmak için sadece İngilizce bile bilmen yeterli oluyor. İngilize Almanca öğren ihtiyac duyarsan sonra Fransızca Arapça İspanyolca gibi kolonisel dilleri de eklersin. Dil öğrenmek insanların abarttığı kadar zor değil, öğrendikten sonra tekrar yaparak unutmamak gerekiyor sadece.

Hocam Almanca Avrupa'da daha gecelri İsviçre, Lihtenştayn, Lüksemburg, Avusturya'da konuşuluyor.

FR İsviçre'nin küçük bir bölümü dışında yok. Çoğunlukla ise yaramaz afrika ülkeleri. Bir de Kanada var

Ama BM, NATO, Uluslararası Mahkeme'nin resmi dili Fransızca.

Uluslararası İlişkiler okuyorum. Yine de son tavsiyeniz Almanca mi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 24 Eylül 2020; 13:24:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Fransızcanın atası Latinceyi öğrenebilirsin. Festina lente, amicus meus. Lingua Latina est bella si tu das laborem necessarium. Omnes bella sunt si linguas discis et uteris.
    Bos durmak daha faydali olur hocam latince neye yarayacak tıpçı olsak belki dicem de

• Kardeşim ben de Siyasal Bilimler okuyorum. Benim seçimim Almanca oldu çünkü ben Almanya'ya veya Avusturya'ya taşınmak orda iş bulmak istiyorum mezun olunca. Senin gelecekte ne iş yapmak istediğin ile ilgili bir durum hangi dil öğrenmek istediğin. Eğer Fransızca ve diğer kolonizeyle yayılmış dilleri öğrenirsen Türkiye'de olan uluslarası firmalarda iş bulman daha kolay olur. Ancak bu firmaların iş yaptığı ülkeler bizim fakir ülkemizden bile fakir ülkeler. Ben bu yüzden istemedim. Üni'ye başlayınca boş zamanlarımda İngilizce çalıştım. Geçen aralık ayında 91.25 yds notu aldım. Ondan sonra Almanca'ya başladım. Şu an orta seviyede olduğumu düşünüyorum. Bu senenin sonunda mezun olana kadar ileri düzeye taşıyabileceğime inanıyorum. İngilizceyle arasında çok fazla ortak kelime var o yüzden kelime öğrenmek çok zorlamadı beni. Grammeri İngilizce'den daha zor ama çalışarak her şeyin üstesinden gelebiliyorsun. Hatta bana göre Türkçe'nin grammeri Almanca'dan daha karışık ve zor. Ama Fransızca'nın kolaylığı zorluğu hakkında hiç fikrim yok. Evet Fransızca İngilizce'den sonra bir çok ülkede resmi dil olarak konuşuluyor, bu da daha fazla iş olanağı demek. Ama bu iş olanaklarının ne kadarı seni cezbeder bunu düşünmen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Yazdım hocam işte dünyada almanca daha çok konusuluyor ve öğrenmesi fransızcaya göre daha kolay.
    Almanca kolay demiyorum bana göre fransizcadan daha kolay.En kolayı Ingilizce tabi...

Alıntıları Göster

sen almanca ve fransızca biliyor musun da hangisinin kolay , zor olduğuna karar veriyrsun : )

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

sen almanca ve fransızca biliyor musun da hangisinin kolay , zor olduğuna karar veriyrsun : )

Alıntıları Göster
    Hocam senin yorumun ne olur

• quote:

Hocam senin yorumun ne olur

Alıntıları Göster

Bence ingilizceyi çok iyi bilen biri için FR daha uygun. Almanca da elbette uygundur ama bence FR daha yakın

Ayrıca FR çok prestijli bir dil. Filmlerin , müziklerin dilidir. Fransızca'nın sesine hayrandır tüm dünya

edebi eserlerde hep bahsedilir.

• quote:

Bos durmak daha faydali olur hocam latince neye yarayacak tıpçı olsak belki dicem de

Alıntıları Göster

İngilizce bildiğini varsayarak konuşuyorum, diğer diller akademi, popüler kültür ve uluslararası iletişim dili olan İngilizcenin yanında şu an daha ikincil planda kalıyor ve ayrıca Latince önemli Avrupa dillerinin ciddi bir kısmının ebeveyni; en basitinden Latinceden tüm Batı dillerine geçmiş muazzam bir sözcük haznesi var; İtalyanca, İspanyolca, Fransızca gibi Romanesk diller Latinceye zaten oldukça benziyor; İngilizce gibi Cermenik bir lisan bile gerek Fransızca aracılığıyla gerek doğrudan Latinceden aldığı sayısız kelime barındırıyor. Latince ve bu dilin Greko Romen kültürü şu an tüm dünyayı biçimlendirmiş Batı uygarlığının temeli. Eğer bir kıyas yapacaksak Latincenin çocuğu Fransızca tıpkı atası Latince gibi uzun bir süre boyunca yüksek kültürün evrensel dili oluyor ve Fransız kolonilerinde konuşuluyor. Almanca ise Fransızca kadar yaygınlığa ulaşamamış olsa da Fransızca gibi eski bir bilim, edebiyat ve felsefe yüksek dili. Mesela belirli konulardaki bilimsel literatüre erişmek için esasında İngilizce bilmek olduğu kadar Almanca veyahut Fransızca bilmek de şart. İngilizce dünyada öncelikli bir dil bu doğru ama klasik kültür veya Mısırbilim araştırmalarında Almanca bilmek önemlidir ya da atıyorum Bizantoloji alanında Fransızca bilmek. Arkadaş eğer bilmiyorsa bence ilkin İngilizce öğrenmeye yeltenmeli. İngilizce bilmek günümüzde bir must (zorunluluk). Ondan sonra istediği dile geçebilir. Ama şunu söyleyeyim: Fransızca veya Almanca gibi iki dili karşılaştırmak elmayla armutu kıyaslamak gibi. Hatta Latince gibi kadim ve kökensel bir "ölü dili" Fransızca veya Almancayla kıyaslamak bile öyle. Latince hala Avrupa'da lise ve üniversite düzeylerinde okutulur, entelektüel camiada sık sık kullanılır. Avrupa'da Latince kitaplıklar da Latince tartışma sınıfları da bulabilirsin. Kusura bakma hocam ama Latince tıp kitaplarında kaldı oldukça sığ ve farkındalık yoksunu bir düşünce. Quid debes respondere? Non potes respondere. Translasyonu, nasıl cevap vermelisin? Cevap veremezsin çünkü gördüklerimi ve kaynaklarda okuduklarımı söylüyorum!  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 24 Eylül 2020; 20:14:21 >

• Ben de uluslararasi ilişkiler okuyorum. İngilizce tam zaten. Ek olarak Fransızca öğrenmek bence daha mantıklı çünkü Fransızca diploması dili. Derslerde görürsün, diplomatik terimler hep Fransızca. Agrément, attaché gibi. Bir sürü var. Ben tercihimi Fransızcadan yana kullandım.

Geçerli olacak başka bir dil önerecek varsa sebepleriyle dinlemek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

İngilizce bildiğini varsayarak konuşuyorum, diğer diller akademi, popüler kültür ve uluslararası iletişim dili olan İngilizcenin yanında şu an daha ikincil planda kalıyor ve ayrıca Latince önemli Avrupa dillerinin ciddi bir kısmının ebeveyni; en basitinden Latinceden tüm Batı dillerine geçmiş muazzam bir sözcük haznesi var; İtalyanca, İspanyolca, Fransızca gibi Romanesk diller Latinceye zaten oldukça benziyor; İngilizce gibi Cermenik bir lisan bile gerek Fransızca aracılığıyla gerek doğrudan Latinceden aldığı sayısız kelime barındırıyor. Latince ve bu dilin Greko Romen kültürü şu an tüm dünyayı biçimlendirmiş Batı uygarlığının temeli. Eğer bir kıyas yapacaksak Latincenin çocuğu Fransızca tıpkı atası Latince gibi uzun bir süre boyunca yüksek kültürün evrensel dili oluyor ve Fransız kolonilerinde konuşuluyor. Almanca ise Fransızca kadar yaygınlığa ulaşamamış olsa da Fransızca gibi eski bir bilim, edebiyat ve felsefe yüksek dili. Mesela belirli konulardaki bilimsel literatüre erişmek için esasında İngilizce bilmek olduğu kadar Almanca veyahut Fransızca bilmek de şart. İngilizce dünyada öncelikli bir dil bu doğru ama klasik kültür veya Mısırbilim araştırmalarında Almanca bilmek önemlidir ya da atıyorum Bizantoloji alanında Fransızca bilmek. Arkadaş eğer bilmiyorsa bence ilkin İngilizce öğrenmeye yeltenmeli. İngilizce bilmek günümüzde bir must (zorunluluk). Ondan sonra istediği dile geçebilir. Ama şunu söyleyeyim: Fransızca veya Almanca gibi iki dili karşılaştırmak elmayla armutu kıyaslamak gibi. Hatta Latince gibi kadim ve kökensel bir "ölü dili" Fransızca veya Almancayla kıyaslamak bile öyle. Latince hala Avrupa'da lise ve üniversite düzeylerinde okutulur, entelektüel camiada sık sık kullanılır. Avrupa'da Latince kitaplıklar da Latince tartışma sınıfları da bulabilirsin. Kusura bakma hocam ama Latince tıp kitaplarında kaldı oldukça sığ ve farkındalık yoksunu bir düşünce. Quid debes respondere? Non potes respondere. Translasyonu, nasıl cevap vermelisin? Cevap veremezsin çünkü gördüklerimi ve kaynaklarda okuduklarımı söylüyorum!  

Alıntıları Göster

dil konusunu uzmanlarına bırakın hocam. sizin vasfınız nedir?

kaç dil biliyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

dil konusunu uzmanlarına bırakın hocam. sizin vasfınız nedir?

kaç dil biliyorsunuz?

Alıntıları Göster

Onlarca dil hatta birkaç dil bile bilme iddiam yok ama belirli bir görgüm var. Arkadaşa da farklı bir fikir vermeye ve bu fikre verdiği cevaba göre biraz ufkunu açmaya çalıştım.

• Rusça öğren ingilizce ve fransızca bilen ve de 2. üniversite kapsamında uluslararası ilişkiler okuyan biri olarak söylüyorum bu sene rus dili ve edebiyatına başlayacağım salla fransızcayı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.