Şimdi Ara

FPGA (basys3) projesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 2. sınıf ee öğrencisiyim okulum benden fpga (basys3) üzerine bir proje istiyor.

    Proje hakkında bir sorum var size de sorayım çünkü henüz ne yapabileceğim hakkında bir fikrim yok aklımda bazı fikirler var ama yapabilecek yetkinlikte miyim bilmiyorum. Açıkçası proje çıkarabilecek bir bilgiyi üniversitede şu ana kadar öğrenmediğimi düşünüyorum.


    Aklımdaki en çok istediğim proje şu.

    Bir mikrofona konuşulduğunda o sesi notalara A, B, C, D, E, F, G (ve bunların minör ve majör hallerine) (bütün notaların olmasına da gerek yok tabi) kullanıcının seçimine göre ayarlayıp uyduracak ve yeni bir ses çıkışı olacak bu seçimi bilgisayardan veya fpga'nin üzerindeki tuşlardan yapabilecek internette bulduğum benzer bir video var bunun hakkında :https://www.youtube.com/watch?v=VeT4ikeRbic

    Yani konuşmayı herhangi seçilen bir notaya tune edecek

    Acaba yapılabilir mi veya çok mu zor olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yapılabilir ama zor olur. yani gönderdiğin videoda herhalde linux üzerine program yazmışlar sesi almak ve hoparlöre iletmek için. ve kullandıkları cihaz sayesinde gelen sesi direkt olarak fpga ile değiştirmişler. ( ben öyle tahmin ediyorum.) ve bunu yapmak için iyi bir communication ve control bilgisi gerekiyor ki bunları 3. sınıfta alman gerkeriyor ( ben 3. sınıfta alıyorum. belki okuldan okula değişebilir. bilmiyorum )
    ben böyle bir proje yapmak istesem önce arduino ile bir mikrofondan ses almaya ve bunu hoparlörden çalmaya çalışırdım. daha sonra arduino üzerinde bu sesin frekansını değiştirmeye çalışırdım. Eğer bunu arduino üzerinden yapabilirsem bu sefer de arduino'nun mikrofonundan gelen sinyallere bakardım. farklı frekanslarda neler geliyor. Ve eğer bunlar osiloskop üzerinde, benim anlayacağım belli bir mantığı varsa, bu çıktıların frekanslarını değiştirmeye çalışırdım. zaten buraya kadar yapabilirsen bundan sonrasını da yapabilirsin.
    hocaların ne kadar bildiğinizi tahmin ediyorlardır. çok zor bir proje seçme. çicek sulayan zaman ayarlı bir şey yapabilirsin. ya da oda sıcaklığını ölçüp, belirli değerin üzerinde veya altında ise termostatı açma/kapama işlemi yapan bir şey gibi gibi.
    son olarak hocaların senden direkt olarak bir fpga programanı mı istediler? yoksa and/or gate ile bir proje mi yapmanı istediler? 2. seçenek ise yapılacak çok fazla proje var ve bunların büyük çoğunluğu da kolay.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.