Arkadaşlar selamlar ilk önce bu korona günlerinde ve hortumlu yağmurlu günlerde yüzünüzde tebessüm oluşturmak için açtığım bir konu ve bu konudaki bilgisayar bana ait bu zamana kadar kimseye göstermemiştim setup'umu şimdiye vesile oldu ![]() İlk öncelikle bilgisayarımızın koltuğu ve dıştan görünümüne bakalım burda gördüğünüz monitör AOC marka 2.eldir 1920x1080 piksel kalitede aşşağı yukarı kaç inç bilmediğim ve ölçmediğim monitördür internet kafede ölüme terk edilmiş monitörlerden birisiydi çok ucuz fiyattan satın aldım temizledim ve şuan metin 2 serverlerinde dolaşan oyunlara milyarlar yatıran big boss'tan farkı yok. koltuğum ise şu şekilde oluşuyor hem yatak hem koltuktur başımı koyduğum 2 yastığın arkasında yorganım mevcuttur ve bunun verdiği keyfi kimse anlayamaz size açıkça belirtmem gerekirse daha önce pahalı bir internet kafede arkadaşım internet ısmarlamıştı ordaki şaşalı muhteşem görünümlüğü koltuğun rahatlığına benim ki tek atar klavyemiz rampage klavyedir 2.elden alınmıştır buda ölüme terk edilmiş ve çok kullanımdan sonra ben alıp temizledim ve şuan lolde tanka tek atan evelyn'den bir farkı yok. kasamızı inceleyecek olursak ![]() Kasamız bu şekildedir bir sehpanın üzerindedir fanı öyle bir oturttum ki sehpa ona değmiyor bu sayede herhangi bir şekilde sıkışma durumu yaşanmıyor yalnız bu sistemin şimdi görünen üzre kasası yok fanın özel bir gücü vardır f-16 jet motoru gibidir bir kere başladımı öttür öttür gider yürüyeninde sorun yoktur 2012 model değişeni olmayan temiz fandır şimdi temel özelliklere gelelim ![]() Sistemimiz windows 10 orjinaldir deli fişek akıyordur kendisi 2 gb ram mevcuttur sistemde 64 bittir intel core i3 2328m cpu @2.20 ghz'dir okunmuyorsa dublaj geçeyim dedim işin en kral kısmına geliyoruz ekran kartımız ![]() 1 gb ekran kartımız mevcuttur intel r hd 3000 graphics ekran kartımız vardır bakın 3000 yazıyor size demem o ki bir ekran kartı var ki bunda lolü minimum ayarlarda ses kapalı herşey kapalı 20 fps'de oynuyorum deli fişek gibi anlatamam arkadaşlar. şimdi ekleme yapıcak olursak rami değiştirdim normalde 4 gb rami vardı bunu başka laptoba taktım o laptoptaki rami isede 2 gb rami buna taktım aslında bu bir bilgisayar kasası değil bir laptoptur param parça olan laptoptu bir kaç düzeltmemle çalışır hale geldi buyrun ramin değiştiğini sorgulamanız için system modeli bırakıyorum ![]() şimdi size %80 ekran kırık telefon nasıl kullanılır onu öğretmek isterdim ama ondada whatsapp'a webten girip aramaları ekran kapatıp açarak açıp işte sadece sms'e bakıp google chromede arama yapmak için ekranı yatay konuma getirip otomatik döndür sayesinde ekranın çalışan kısmı üzerinden chrome arama motoruna tıklayıp ardından düz bir şekilde telefonu tekrar elime alıp bu sefer klavyeyi kullandığım hikayemi anlatmak istemiyordum ama anlatmış oldum bu konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim umarım yüzünüzde tebessüm oluşmuştur rabbime hamdolsun şükürler olsun |