Şimdi Ara

Forumdaki doktor arkadaşlar bir bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum şu; özellikle sol çenede uyuşma ve çene ağrısı vardı. Bu iyi kötü geçti ama boğazda takılma hissi var. Yutkunurken zorlanmıyorum ama her yutkunmada sol tarafımda atan damarda büyük bir baskı hissediyorum. Sorum şu burada gırtlak kanseri vb. olma riski var mı? Yaşım 20

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Up!

• 3 aylık ömrün kaldı

• Çok rüya görüyor musun? Rüyanda genelde başına kötü şeyler geliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K4R1P kullanıcısına yanıt
    Hayır hiç rüya görmüyorum ama 1 ay önce çok kötü bir rüya görmüştüm. Ondan sonra kötü bir rüya görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenelKültürAbidesi -- 6 Aralık 2021; 20:6:1 >
  • KBB'ye gidin hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anksiyete

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sinirsel bir soruna benziyor

• Hocam sorularıma detaylı bir şekilde yanıt verin ona göre değerlendirelim .

Uyuşma ne kadar sürede bir oluyor ? Başlayınca ne kadar sürüyor ?

Çene ağrınız üst çene mi alt çene mi yoksa beraber bir ağrısı var mı ?

Bunları arttıran ya da azaltan herhangi bir faktör saptadınız mı ?

Boğazınızdaki takılma hissini biraz daha açmanızı isticem . Onun dışında hiç yediğiniz yemeklerin ağzınıza geldiği oldu mu ?

Bir de total bu semptomları ne zamandır yaşıyorsunuz ?

• Tipik anksiyete gibi duruyor ama git doktora rahatlarsın

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Uyuşma özellikle günün sonunda enerjim bitince artıyordu. telefonu kullanınca ısınır ya öyle bir hissiyat vardı. Sağlı sollu yanlardan ağrıyodu. Kalp krizimi geçiriyorum diye düşünüyodum ama geçen cuma göğüs+kardiyolojiye gittim ve her şey temiz çıktı. Yutkunurken soldaki atan damara baskı oluyor hissiyatı var. Yemekler hiç ağzıma gelmedi ve iştahımda herhangi bir problem yok. Kasımın başında çok kötü hasta oldum. Odadaki çocuktan bulaştı. Griptim diye düşünüyorum. Zaten bu hissiyat o zaman geldi. Sol tarafımda damarın attığını hissediyodum ve bildiğin boğazımı baskılıyordu. Herhangi kusma, öğürme vb. olmuyodu. Geçti diyodum ancak son 1 haftadır tekrardan olmaya başladı.

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Hocam yutkunurken bası hissetmeniz muhtemelen psikolojik ya da olası bir rahatsızlığınızın sonucu .

Günün sonunda enerjim bittiğinde dediniz peki göz kapaklarınızda falan yorgunluk oluyor mu ? Ya da göz kapağınız düşüyor mu ? Başka bir şikayetiniz var mı uyuşma dışında ?

• belki sol bademciğin iltihap tutmuştur.

Genellikle boynumu dik tutamıyorum. Direk sağa veya sola yatıyor başım.

• Hocam anlattığınız şeyler bazı hastalıklara beni götürüyor . Fakat bunun için birkaç muayene bulgusuna ihtiyacım var . O yüzden size şu şu olabilir dememin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum .

Yaşınız itibariyle ve düşündüğüm hastalıkların ana bulgularını taşımamanız nedeniyle muhtemelen muayene ve testlerde de bir şey çıkmayacaktır . Fakat %99.9 oran dahi versem siz %0.1 oranla bir hastalığa sahipseniz sizin için değişen bir şey olmuyor .

Size tavsiyem nörolojiye başvurmanız . Kasım ayında grip olduğunuzu , akşamları yorulduğunuzu , uyuşma ve çene ağrısı çektiğinizi söylemenizde fayda var .

Buradan hareketle bir takım testler yapılır .

Fakat yaşadığınız yutkunma problemi biraz beni psikiyatrik bir soruna yönlendiriyor . Yaşadığınız bir iç çatışmayı dışa vuruyor da olabilirsiniz . Bunu en iyi bilecek kişi sizsiniz . Fakat eğer öyleyse bile bu şikayetlerinizle doktora kesin gözükmelisiniz . Uzaktan uzağa böyle böyledir demek çok sağlıklı değil .

Ayrıca gırtlak kanseri olmanız pek olası değil .

Yutkunma şikayetinizi de mutlaka söyleyin . Onlar belki bir durumla ilişkilendirirler . Kendi uzmanlık alanım olmadığından net yorum yapmak zor . Gerekirse de bir yere yönlendirirler sizi .

Büyük geçmiş olsun .

Uzun uzun yazmışsınız, çok teşekkürler hocam.

• Ya çook Konuşuyosun ya da çok Çiklet çiğniyosun, normaldir !!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.