Şimdi Ara

Forumdaki 'Bazı Kişilerin' Nvidia Görüşü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

Orijinalden alıntı: MayDn

Tabiki daha önceden de dedigim gibi her işin sonu paraya bakıyor.

Ama izlediğim kadarıyla kisi bütçesini 970 kadar çıkarmış.Kart sorunlu deniyor.Herkes tarafından kabul edildi buna lafım yok ancak son kullanıcıya ulaşan oyun testleri de gözümüzün önünde.Kart sorunlu olsa bile diger cogu ürüne gore daha güzel bir sonuc vermekte.Bunlara hic bakmadan tek kalemde bu kartı silenler var ne yazık ki.

Valla kardeşim artık o kisinin bilgisine kalmış insiyatifine kalmış valla ben diyorum " kardes bak gtx970 de cw sorunu ve bellek sorunu var fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor çok performanslı bir kart eğer benim için bu sorun derseniz r9 290x alabilirsiniz " diye uyarıyorum seçmek artık alıcıya kalmış bilinçli bir alıcı kitlesi yaratmak aslında burda benim amacım gtx 970 öneriyorum sorunlarını anlatıyorum tercihi onlara bırakıyorum

Aslında seçenek sunmak en dogrusu.Benim anlam vermediğim olay dayatmacılik ve de tek taraflı bakmak olaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tersal

quote:

quote:

Ama izlediğim kadarıyla kisi bütçesini 970 kadar çıkarmış.Kart sorunlu deniyor.Herkes tarafından kabul edildi buna lafım yok ancak son kullanıcıya ulaşan oyun testleri de gözümüzün önünde.Kart sorunlu olsa bile diger cogu ürüne gore daha güzel bir sonuc vermekte.Bunlara hic bakmadan tek kalemde bu kartı silenler var ne yazık ki.

Valla kardeşim artık o kisinin bilgisine kalmış insiyatifine kalmış valla ben diyorum " kardes bak gtx970 de cw sorunu ve bellek sorunu var fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor çok performanslı bir kart eğer benim için bu sorun derseniz r9 290x alabilirsiniz " diye uyarıyorum seçmek artık alıcıya kalmış bilinçli bir alıcı kitlesi yaratmak aslında burda benim amacım gtx 970 öneriyorum sorunlarını anlatıyorum tercihi onlara bırakıyorum

''fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor''
    vram sorunu performansı etklemiyormu ? kafanmı iyi senin ?

Cw sorunundan bahsediyorum. Ayrıca farkindaysan 4gb vram tüketen oyunlarda bile performansı ortada kartı sen test ettinmide konuşuyorsun biz burda boş mesaj yazip kafa utulemiyoruz isimizi yapıyoruz isimizide sizden öğrencek degiliz

• haksızlığı yapan firmanın kendisi kartları haketmedikleri fiyatlardan satışa çıkarıyor.. yani burada o kartlara haksızlığı amd önererek bizler yapmıyoruz nvidia rekabetçi fiyattan satmadığı için kendisi yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanmercan1

Gtx 780 alıcakken son anda karar değiştirip r9 290 biriyim.Bende isterdim gtx 780 alayım ama 3gb vram ne dalgamı geçiyorhigh-end kartta 3 gb rammi olur bu sene güzel önümüzdeki sene başla ayar kısmıya gpu süper ama yeterli vram yok ne anladım o işten. üstelik 200 tl fazla vericem daha az uzun ömürlü olucak.Nvidia benim aklımda hep kaliteli diye düşünürüm ama gtx 600 den sonra bozdu işi amacı para kazanmak oldu(yoruma açığım)

Shadow of mordor 6gb vram ıstıyor

4 gb r9 290 60-65 cıvarı fps verırken 780 68-72 cıvarı verıyor(stok hızlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 9 Şubat 2015; 23:59:40 >

• quote:

Gtx 780 alıcakken son anda karar değiştirip r9 290 biriyim.Bende isterdim gtx 780 alayım ama 3gb vram ne dalgamı geçiyorhigh-end kartta 3 gb rammi olur bu sene güzel önümüzdeki sene başla ayar kısmıya gpu süper ama yeterli vram yok ne anladım o işten. üstelik 200 tl fazla vericem daha az uzun ömürlü olucak.Nvidia benim aklımda hep kaliteli diye düşünürüm ama gtx 600 den sonra bozdu işi amacı para kazanmak oldu(yoruma açığım)

Hocam bir de şöyle düşünelim.Gunumuzde artık güncel oyunları yuksek ayarda oynamak icin 3 seneye yakın zamanda kart degisimine gidiliyor.Gunumuz şartlarında da tek gpu kartlar maalesef 2k ya da 4k ya yetmemekte.1080p de 780 in size ultrada sorun çıkaracağını sanmam açıkcası.

• quote:

quote:

quote:

Aslında seçenek sunmak en dogrusu.Benim anlam vermediğim olay dayatmacılik ve de tek taraflı bakmak olaya.

Neyse kardes iyi forumlar herkes kendi bildiğini okucak yine konunun uzamasina gerek yok baksana coktan başladılar laf yapmaya gerek yok tartismaya iyi forumlar

• işin kolpacılıkmı yaptığın yorumu oku önce.. kartın sorunlu olduğunu yüksek vram kullanımlarında problem çıkarttığını nvidia'nın kendisi bile kabullenmişken sen hala ''performansı ortada'' deyipte kendini avutuyorsun.. evet kart gerçekten çok iyi (idi) bende almayı düşünüyordum ama vram olayı firmanın kullanıcılarını dolandırması yanlış bilgi vermesi buna paralel haksız rekabete sebep olması o kartın ve firmanın rezil olmasına yetiyor.
  • MayDn kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı Nvidia kartların fiyatları. Yoksa dahşet kartları var.Ülke olarak asgari maaş belli yıllık gelir vs. Belli. Ve biz ekran kartı alınca uzun süre kullanmak istiyoruz ve fiyat performans istiyoruz çünkü türkiyede fahiş fiyatlar ödüyoruz.herhangi bir 2 kartı alın yan yana biri nvidia diğeri amd aynı segmentte. Nvidia 200 tl daha pahalı olup 3-4 fps daha yüksek sonuç vereciktir.vede vrami düşük olucaktır.(gtx 770 2gb vs r9 280x 3gb geldi aklıma mesela)buda kartın ömrünü etkileyecektir.Şimdi bir düşünelim 200 tl ve 4 fps değer mi diye? Evet belki bize göre değebilir ama bütçesi kısıtlı olan bir insana göre değmiyecektir. Olay kısaca bu bence

• quote:

haksızlığı yapan firmanın kendisi kartları haketmedikleri fiyatlardan satışa çıkarıyor.. yani burada o kartlara haksızlığı amd önererek bizler yapmıyoruz nvidia rekabetçi fiyattan satmadığı için kendisi yapıyor.

Fiyat konusunda ticaret hukuku vardır.Sen piyasanın çok altında satsan da olumlu karşılanmaz çok ustunde satsan da.Kaldi ki onceden de belirttiğim gibi aynı performansa sahip ürünlerde daglar kadar ücret farkı yok.Aradaki o fark da her şirketin bileceği iş.Nvidia biraz pahalı satıyorsa belki de o farkı yazılım destekleri ya da oyun ici grafik geliştirme teknolojilerini bize sunuyor.

• Su an icin her segment kartta amdye yonelmek lazim
    750 ti yerine r7 265
    760 yerine 270x
    960 yerine 280
    770 yerine 280x
    780 yerine 290
    780ti ve 970 yerine 290x
    amd her turlu önde şuan hem fiyati daha uygun hem daha performansli driver konusunda eskisi gibi degil gayet iyi ayrica dx12 ve mantle en cok amd ye yariyacak su an amd kartlarinin gucu dx11 de kisitlaniyoya neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyStank -- 10 Şubat 2015; 9:33:44 >
  • Nvidia kartlara, daha iyi sürücü ve oyun desteği için fark ödüyoruz. Bazı oyunlar, ilk çıktıklarında, Nvidia kartlarda yüksek performans gösterebiliyor (Watch Dogs gibi). Bazen bu avantaj kalıcı da olabiliyor (Wolfenstein New Order).
    Bizim gibi ilgili kişilerin, AMD'den pişman olma ihtimali maalesef var.

Tabii gidip, 2 GB'lık GTX 960'ı önerecek halim yok(vram yönetimi ne kadar başarılı olursa olsun). Aynı şekilde, 770 yerine de 280X'i önerdik.
    GTX 970 vakası da iyi olmadı. Mesele sadece 3.5 GB olması olsa, 970'i önermeye devam edebilirdim; ancak 3.5 sınırı güvenli olmayabilir:

Bazı oyunlar, swap'e geçirmek yerine, son 512 MB'lık bloğa yazarsa, native bir 3.5'lık, hatta 3 GB'lık karta göre daha çok sorun yaşanabilir? Her ne kadar, 970, 980'den sürekli daha az vram kullanıyor olsa da, tam güven vermiyor (bkz: Dying Light 1.3'te, 970 optimizasyonu yapılması).
    Nvidia'nın bu konuda garanti vermesi lazım (ROP-SMM kısmadan, yazılımdan kesin 3.5 sınırı). Tabii bunu açıkça söylerse, müşterileri kandırdığını kabul etmiş olurlar. Bakalım nasıl sonuçlanacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 10 Şubat 2015; 0:12:19 >

• encuni kullanıcısına yanıt
    Kendim yaptığım overclock ile referans gtx 780 sonuçlarını elde ediyorum. Bu benim için yeterli bir sonuç.yüksek vram kullanan oyunlarda(3gb aşarsak) gtx 780 sıkıntı yaşar ve anlık takılmalar olur çünkü rame swaplar.ha yoksa performanslı performanslı ama nvidianın vram politikasını beğenmiyorum.

• quote:

Sıkıntı Nvidia kartların fiyatları. Yoksa dahşet kartları var.Ülke olarak asgari maaş belli yıllık gelir vs. Belli. Ve biz ekran kartı alınca uzun süre kullanmak istiyoruz ve fiyat performans istiyoruz çünkü türkiyede fahiş fiyatlar ödüyoruz.herhangi bir 2 kartı alın yan yana biri nvidia diğeri amd aynı segmentte. Nvidia 200 tl daha pahalı olup 3-4 fps daha yüksek sonuç vereciktir.vede vrami düşük olucaktır.(gtx 770 2gb vs r9 280x 3gb geldi aklıma mesela)buda kartın ömrünü etkileyecektir.Şimdi bir düşünelim 200 tl ve 4 fps değer mi diye? Evet belki bize göre değebilir ama bütçesi kısıtlı olan bir insana göre değmiyecektir. Olay kısaca bu bence

Tabiki bir yonden de haklısınız.İsin sonu paraya dayanıyor.Ama bir kisi ben oyun pc si toplucam ultrada oynamak istiyorum uzun sure idare etsin diye bisey pek mümkün degil ne yazik ki.Teknoloji çok hızlı gelişiyor.Cogu kisi 5** ve de 6** seri kartlarını satmaya basladi bile.Demem o ki oyuna yatırım yapıcak olan kisi bütçesini belirleyip ultrada oyun oynamak icin en az 3-4 yılda bir kart degisime gitmesi lazım.Suanki Nvidia olsun AMD olsun 3 sene 1080p de idare edebileceğini dusunuyorum.

• haklısınız tabi ama şunu da göz önünde bulundurmak lazım en çok satan ürünler giriş-orta seviye ekran kartları dolayısıyla çoğu kullanıcı elindeki parayla en iyi performansı veren kartı almak istiyor. driver desteği, ekstra yazılımlar vs alt seviye kullanıcılar için pek fark oluşturmuyor. mesela gtx960'ı düşünelim. DSR ve physx desteği var ama o kartı alacak kullanıcıların ne kadarı bu teknolojileri önemseyecek? bu sebeple ben 960 yerine aynı fiyata 10-20fps daha fazla verebilen 280x'i tavsiye ediyorum. Ama mesela 980 alacak kadar param olsaydı en iyisinden ister bütün teknolojileri barındırmasını isterim.

ayrıca bence nvidia'nın DSR,phsyx yerine mantle tarzı daha çok performansa dayalı teknolojilere ihtiyacı var. mantle büyük bir tercih sebebi sırf bf4 için olsa bile.
  • quote:

işin kolpacılıkmı yaptığın yorumu oku önce.. kartın sorunlu olduğunu yüksek vram kullanımlarında problem çıkarttığını nvidia'nın kendisi bile kabullenmişken sen hala ''performansı ortada'' deyipte kendini avutuyorsun.. evet kart gerçekten çok iyi (idi) bende almayı düşünüyordum ama vram olayı firmanın kullanıcılarını dolandırması yanlış bilgi vermesi buna paralel haksız rekabete sebep olması o kartın ve firmanın rezil olmasına yetiyor.

Uzatmaya gerek yok koskoca firma sizin gibiler yüzünden kötü olacak değil hala kart çokta performanslı bunu kimse inkar edemez neyse siz herseyi çok iyi bilenlerdensiniz size iyi forumlar dilerim

• dostum senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek belli oldu ne yorum yapılırsa yapılsın saçma sapan karşı tezler koyuyorsun karşısına sanki nvidia'ya biz dedik daha düşük performanslı kartları rakibinden pahalıya sat diye. hayır neyini anlamıyorsun bunun cvp gayet net ve ortada ? aslında anlıyorsunda işine gelmiyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

haklısınız tabi ama şunu da göz önünde bulundurmak lazım en çok satan ürünler giriş-orta seviye ekran kartları dolayısıyla çoğu kullanıcı elindeki parayla en iyi performansı veren kartı almak istiyor. driver desteği, ekstra yazılımlar vs alt seviye kullanıcılar için pek fark oluşturmuyor. mesela gtx960'ı düşünelim. DSR ve physx desteği var ama o kartı alacak kullanıcıların ne kadarı bu teknolojileri önemseyecek? bu sebeple ben 960 yerine aynı fiyata 10-20fps daha fazla verebilen 280x'i tavsiye ediyorum. Ama mesela 980 alacak kadar param olsaydı en iyisinden ister bütün teknolojileri barındırmasını isterim.

ayrıca bence nvidia'nın DSR,phsyx yerine mantle tarzı daha çok performansa dayalı teknolojilere ihtiyacı var. mantle büyük bir tercih sebebi sırf bf4 için olsa bile.

Mantle ile kıyasla icin son kullanıcının Dx12 yi bekleyerek oyun performanslarına bakmamız lazım.Her kartın kendine gore teknolojileri var.Sizin tercihiniz de Mantle den yana.Ben sadece fikirlerinizi öğrenmek istedim.Tesekkurler

• okanmercan1 kullanıcısına yanıt
    1080p için 2gb seviyesi yeterli çünkü oyunlar hala konsollara göre yapılıyor ve konsollar bile şuan 900p cıvarı acıyor son oyunları o yüzden pek ilerleme olmayackatır yeni konsollar cıkana kadar

ha tabi 2k 3k 4k isteyen olursa 4gb üstü lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: encuni

1080p için 2gb seviyesi yeterli çünkü oyunlar hala konsollara göre yapılıyor ve konsollar bile şuan 900p cıvarı acıyor son oyunları o yüzden pek ilerleme olmayackatır yeni konsollar cıkana kadar

ha tabi 2k 3k 4k isteyen olursa 4gb üstü lazım

Şuanki tek gpu'lar 4k icin hazır degil.Cift Gpu sistemler ile tam verim alınamasa da kullanılabiliyor.Bunun yanında da 4k monitörler suan çok yuksek fiyatlarda.Bunlara ulaşabilsen arkadaslar cift gpu ya da ust düzey sli/CF yapabilecek maddi gücü vardır.

Sonuc olarak 3 kurusa yuksek çözünürlük yuksek grafik almak imkansız gibi birsey.Hepsinde on plana 2k 4k sürüyorlar ancak 3 gb da olsa bu kartlar daha uygun degil bu teknolojiye.En az önümüzde 2-3 sene var daha bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

''fakat buna rağmen bu kartin performansını etkilemiyor''
    vram sorunu performansı etklemiyormu ? kafanmı iyi senin ?

Cw sorunundan bahsediyorum. Ayrıca farkindaysan 4gb vram tüketen oyunlarda bile performansı ortada kartı sen test ettinmide konuşuyorsun biz burda boş mesaj yazip kafa utulemiyoruz isimizi yapıyoruz isimizide sizden öğrencek degiliz

dolusuyla editör kartın 3.5gb üstü vram kullanımında performans kaybı yaşadığını testlerle gösterdi, nvidia bile kabul etti sen hala savunuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 10 Şubat 2015; 1:30:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.