Şimdi Ara

Forumda neden wolksvagen düşmanlığı var (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
13.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullandım diyorum kullandım
    Halen eleştiriyorum ve düşmanım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Sen ve senin gibiler; at arabasında vw Amblemi görse hemen almak için sıraya girecek tiplersiniz.
    Bizim Türk insanında 90’lı yıllardan itibaren oturmuş bir algı var.
    Yok, vw alayına basar, uçar kaçar vurur havasında.
    Kendin demişsin, son kasa 308’den fazla satıyor diye. normaldir kardeşim, sen ve sen gibiler vw’ye biniyorum yeaa demek için, ve daha almadan sonraki sahibini düşündükleri için vw’ye daha çok yöneliyorlar.
    Son kasa 308’in golf’den aşağı kalır yanı yok.
    Her iki aracı da deneyimledim inceledim.

Geçtiğimiz sene 508 GT aracım vardı, senin sevdiğin passatın içinden geçecek cinsten konfor ve donanıma sahip bir araç.
    Muadili olan Passat 2.0 240 beygir olanı 170-180 bin liraydı.
    Allahtan Peugeot ülkemizde vw kadar ilahlaştırılmış bir marka olmadığı için ben 508 GT’yi 90 bin liraya aldım.

Şimdi aynı ayara yakın dediğim passatı almaya kalkacağım 170-180 vermekmi akıl karı?
    Ben vwyi ambleminden dolayı almadım:

Vakti zamanında birader golf istiyordu. Gittik baktık kapaklı jant, arka kolon yok, opak, bomboş. Sonra 307’ye baktık full + full, sunroof ve metalik aynı fiyata. Dedim 307 al, aldı.

3 sene önce egea almak için çıktım yola, golf reklamlarını gördüm %9 indirim, dedim pahalı ama bir bakalım. Bir baktım gerçekten hayran oldum. Demek ki vakti zamanında pek anlamıyormuşum, aradaki kalite farkını görememişim. 3 sene zevkle kullandım ve elimi öpene satıp passat aldım. Logoya para vermem ben. Bunu söyleyen ya arabadan anlamıyordur ya vwyi gerçekten incelememiştir ya da parası vw’ye yetmiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Kullandım diyorum kullandım
    Halen eleştiriyorum ve düşmanım.
    Düşmansan teneke pejoya bin ben 2004ten beri vw kullanıyorum kaç aracım oldu vw marka hiç düşmanlık duymadım düşmansan o senin tercihin demekki arabaları eşek niyetine kullandın arabalar arıza verdi sende düşman oldun kısa ve net

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

beyefendi kıvırmadan en dolu golf ve corolla fiyat listelerini atar mısınız?
    amerıkan halkını golf almaktan vazgecirebilecek kadar fiyat farkı var mıymış hep beraber görelim..

Alıntıları Göster
    Bu testte aynı donanım seviyesinde golfün daha pahalı olduğu yazıyor, yine bu forumda abdde yaşayan bir arkadaş aynını söyledi. Amerikalı arkadaşlarım ve bir sene abdde yaşayan kardeşim aynını söyledi. Neyi tartışıyoruz hala? Benim için bu beyanlar yeterli, senin için değilse araştır.

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    0 km'den itibaren normalce kullandım, A3 60.000
    Superb 30.000 kullandım.
    Doğuş ve fanlar beni düşman yaptı. 508'den önce Octavia alacaktım, vazgeçtim. Kaporasını bile vermiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

0 km'den itibaren normalce kullandım, A3 60.000
    Superb 30.000 kullandım.
    Doğuş ve fanlar beni düşman yaptı. 508'den önce Octavia alacaktım, vazgeçtim. Kaporasını bile vermiştim.
    Tercih senin 508le devam et sen 😉

• quote:

Orijinalden alıntı: atilim85

Beyler fiyatları eleştirelim ama liste fiyatlarını çok dikkate almayın. Diğer gruplarda nedir bilmiyorum ama liste fiyatı 248 bin tl olan golfü 170 bin tl ye bırakıyordu bayiler. 190 bin olan 1.6 comfort aynı şekilde 130 bin tl.

200 ün üzerinde golf felan yok yanlış yönlendirme yapmayalım.
    Valla bize denk gelmiyor bu bayiler

• canpoyrazz C kullanıcısına yanıt
    Hele şükür şunu yazan biri çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Anti vosvos tayfası hep vardı hep olacak.
    Yıllardır ülkede, Avrupa’da ve dünyada satışlarda ilk 3 ü kaptırmıyor.
    Seveni olduğu gibi söveni de olması gayet normal.
    Ama burada sövenlerin çoğu da hayatında vw kullanmamış kişiler o yüzden objektif olamıyorlar.
    Sen mi objektifsin
    Bütün forumun satış temsilcisi dediği adam
    şanzıman efsanesi yazıp yetkili Servisi yalanlayan adam
    cihan bile dsg ye bulaşmak istemiyorum yazıyor forumda,halen gelmişsin yok sorunsuz yok bilmem ne bik bik bik
    Hayır ver diyorum çalıştığın servisin adresini oda yok
    Ahahahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 10 Temmuz 2019; 22:39:8 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Plazacıların konusu burası hocam. Hoşgeldin. İlk sayfalardan beri yazıyorum.
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Eleştiriyorum, kullanmadın kullan sonra gel tenekenle övünme diyorlar
    Kullandım diyorum, tepindin arıza verdi diyorlar.
    0 KM düzgün kullandım normal kullandım beğenmedim eleştirdim düşman oldum diyorum, tmm ok diyip geçiştiriyorlar
    HEEEEEEEEEEEEEY plazacılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melikşah_38

Golf alayına basar,uçar demiyoruz da buna gülerim işte
    "Son kasa 308’in golf’den aşağı kalır yanı yok."
    körü oturtsan farkı anlar yav :D
    Arkadaş yanlış ifade etmiş. Doğrusunu ben söyleyeyim Golfün 308 den üstün hiçbir tarafı yok. 308in fazlası var eksiği yok. Tek tek yazacağım tane tane umarım anlarsınız.

1)Yol tutuştan başlayalım 308 daha iyi. Videolarını yukarda paylaştım. O videolardan sonra insan GOLF demeye utanır siz hala utanmadan sıkılmadan golfü savunuyorsunuz.

2)EuroNcap ikisi de 5 yıldız. Golf 2013, 308 2014. Yani biri tankken diğeri teneke değil. İkisi de yılın otomobili ödülü almış piyasaya çıktıkları sene. Golf 2013,308 2014 yılın otomobili ödüllü. YANİ 2013 YILINDA GOLFLE BERABER ARŞA ÇIKAN!!! KALİTE ÇITASI 2014 TE 308 LE DAHA DA YUKARIYA ÇEKİLMİŞ. Yılın otomobilini veren adamlar salak değil di mi üstün kaliteli Golfü gördükten sonra kalitesiz 308 e yılın otomobili ödülünü versin?

3) Motor ve performansları 1.6 dizellerde PSA da BlueHDİ 120 HP 300 nm tork ile sınıfının en iyi en az yakan en sessiz ve en performanslı motorlarından. VAG tarafında ne var TDİ 105 HP 250 nm torklu hileli motor. Zamanla biraz kendilerini geliştirip 110 makyajlada 115 e çıkardılar. Tork yine aynı 250 nm. Makyajli 308 de 1.5 BlueHDİ 130 HP geldi. VAG da 10 yıllık 1.6 tdi devam. Benzinli motorlar 1.2 turbo benzinlide PSA da Puretech 130 HP 230 nm tork. Bu motor yıllardır sınıfında yılın motoru ödülü alıyor. Tüketimde en az yakanların başında 1 depo benzinle edirneden ardahana gitmiş. Öyle kağıt üstünde değil gerçekte az yakan bir motor. VAG da 1.2 TSİ 105 HP 175 nm tork. Atmosferik motorların torku 155-160 nm be. Bu motoru piyasaya sürmeye utanır insan.
    Golfün 1.6 altında en kral motoru 1.4 ve 1.5 TSİ 150 HP 250 nm tork. 308 in 1.6 THP 270 HP 330 nm tork versiyonu var. Golfün içinden geçer. Stop lambalarını bile goremzsin.

4) Şanzıman patlak DSG ye girmeyeyim hiç. 308 in EAT şanzımanı Aisin marka tam otomatik tork konvertörlü bir şanzıman. Ne kadar iyi olduğuna dair detaya girmeyeceğim AİSİN yazmam yeterli olur. Makyajla birlikte EAT8 e geçildi. 8 İLERİ TAM OTOMATİK.

5) Donanım: Hem sıfır hem ikinci elde eş değer motor seçeneklerinde boşline(midline plus) Golf fiyatına Active(Orta Paket) 308, orta paket(artık ne kadar ortaysa) olan Comfortline fiyatına Allure(En dolu) 308 rahatlıkla alınabiliyor. 308 de otomatik farkına bir araba parası fark istenmiyor. Kaldı ki 308 de motor seçeneği şanzıman ve paketlerde herhangi bir kısıtlama yok. Bütün kombinasyonlar mevcut. 1.2 boş pakette var en dolusu da. Otomatikte var manuelde. Golfte 1.2 TSİ da highline yok mesela. Highline istiyorsan 1.4 TSİ ya da 1.6 tdi alacan. Belki ben highline alıp fazla MTV ödemek istemiyorum mecbur muyum üst vergi diliminde araba almaya?

Ayılıp bayıldığın Golfün verileri ortada. 308 in de ortada. Siz verileri analiz edip hangisinin daha iyi olduğunu anlamaya yetkin olmayabilirsiniz ama biz oyle değiliz. Körü oturtsan demişsin ya arabalara körü de sağırı da dilsize de oturttuk 3 sene boyunca. Kimse Golfü 308e 308 i de Golfe üstün görmedi. Arkadaşın Comfortline Golfü benim 308 im vardı. Ben 2016 kasımda ikinci el aldım. O 2016 yazında sıfır aldı. Üniversite 2 deydik. Bu sene okulumuz bitti. 3 sene boyunca arabalarımıza binmeyen kalmadı. Sınıf arkadaşlarımızdan,fakülte arkadaşlarımıza,kızından tut erkeğine,çalışandan tut öğrencisine,arabası olandan tut arabası olmayana, yeri geldi hocalarımızda bindi bir yerlere gittik. Hiç kimse bir arabayı gömüp diğerini daha iyi görmedi. Kendi aramızda da hiç öyle bir muhabbet olmadı çünkü ikimizde aklı başında insanlarız. Iki aracında C sınıfı birbirine aşağı yukarı denk araçlar olduğunu biliyoruz. Kimse bu forumdakiler kadar ruh hastası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 10 Temmuz 2019; 23:33:44 >

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Üşenmemiş yazmış , bence adam haklı dağılalım.
    ( Not : ilk paragraftan sonra okumadım.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ağzınıza elinize klavyenize sağlık hocam.
    Hadi biz aptalız bilmiyoruz,Avrupalılarda mı bilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl olurda Peugeot ile Volkswagen i kiyaslarsiniz
    Real Madrid ile Galatasaray misali

• Çünkü en afilisinden bir VW sahibiyim: DSG A3 1.8tfsi cabrio.

Bindiğim en lanet arabalardan biri.

Diğer arabam Subaru Legacy. Audi A3'ün 5 kere içinden geçer.

VAG en kalas modelinin manuelini alıp, şirketin orta-üst yöneticilerine vermelik. Alengirlisinden uzak durmalı. Ben yaşadıklarımdan sonra onu da almam. Araca koydukları yeni şeyleri bize deneteceklerse arkasında durmalılar. Sıkıntı çıktı mı meletmeden anında düzeltmeliler. Türkiye'de distribütör hantal yargıya güveniyor. Sen çirkefleşmeden, çeşitli üçkağıtlar çevirmeden işini göremiyorsun. Türkiye gibi ülkede denemeyi kullanıcıya yaptıran araba alınmaz. ABD'de falan olsa alabilirdim. Türkiye'de ya sorunsuz olacak, ya da leş araba olacak. Arada kalmış aletler Türkiye hukuk sistemi gereği, Türkiye'ye fazla. Şirket çalışanına en fazla Cerato alır geçerim.

Bu kadar uğraşacaktıysam MG alırdım. Keyfim gıcır olurdu. Üstü açık kalasa binmek yerine hisli arabaya binmiş olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Temmuz 2019; 0:13:8 >

• Efsaneler ölmez şekil değiştirir, 508 e araba mı diyen polocular basmış konuyu yine

• quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Valla bize denk gelmiyor bu bayiler

Alıntıları Göster
    demek ki fiyat sormaya gitmemişsin hiç. doların zirve yaptığı zaman listesi 280bin olan (ağustos 2018) ve hala o rakama ulaşamayan passat'ı 200bine almıştım pazarlıksız hem de.
  • Çünkü VAG Türk insanına dsg ile geçiriyor. Yurt dışında 10 yıl garanti burada kaç?

Dünya çapında zaten emisyon skandalına da imza attılar. Her şey para verdiğimiz aracın kulu kölesi olmakla alakalı değil.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.