Şimdi Ara

Forumda neden wolksvagen düşmanlığı var (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
13.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: john mclane

Hayırdır sen yeni 208 ile poloyu aynı anda mukayese ettin mi?
    İkisini de iyice inceledin mi?
    Bırak allah aşkına Polo 208’den iyiymiş.
    Ufak at da civcivler yesin

Alıntıları Göster
    Güncel kasaları karşılaştırırsan Polo, 208 den her anlamda fersah ferseh iyidir. İki aracıda bayide incelemenizi , test sürüşü yapmanızı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Hayırdır sen yeni 208 ile poloyu aynı anda mukayese ettin mi?
    İkisini de iyice inceledin mi?
    Bırak allah aşkına Polo 208’den iyiymiş.
    Ufak at da civcivler yesin

Alıntıları Göster
    bunun gibi tonla karşılaştırma bulunabilir:

ben 208'in polo'yu geçtiği bir karşılaştırma daha görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

https://www.carsguide.com.au/peugeot/208/vs/volkswagen-polo

Alıntıları Göster
    Mümkün değil çünkü. Göz var , izan var. Yeni kasası gelsin 208 in bakalım. Ama güncel kasalarda aradaki fark uçurum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

10 senedir makyajlanmak dışında bir şeyi yapılmayan, 2015'den beri geliştirilmeyen Golf
    Daha yeni EMP2 platformuna geçmiş olan, 2015'te yeni kasasına geçen, daha bu sene çıkan şanzıman+dizel motor ikilisini kullanan 308'i karşılaştırıyoruz.
    Ki 308 yeniden yenilenecek. Volkswagen kasaları yenilemediği sürece Fransız+Amerikan araçlarının yükselişi durdurulamayacak. Tesla batıyor vs. deniliyor fakat arkasında Amerikan hükümeti olacaktır. Clio'nun ve 208'in bulunduğu segmentte ayriyeten 6-7 senedir aynı olan Polo var. Dizel B segmenti şu an Fransız'larda.
    308 Golf konusu karışık ayriyeten. Kimse X veya Y diyemiyor. Yabancı ülkelerde 1.000 Euro fark olan Golf-308 ülkemizde 50.000 TL fark ile satılıyor. Bunu da düşünmek gerek.
    Doğuş sizi yiyor siz hâlen doğuş diyorsunuz.
    çok fazla yanlış bilgi var:

2015'ten beri geliştirilmeyen golf demişsin. golf 7 2012'de çıktı ve bu sene yenilenecek. geçen sene de bir makyaj gördü.

yükselişten bahsediyorsun da hangi yükseliş? golf artık son senesinde, doğuş doğru düzgün golf getirmiyor kasa değişecek diye buna rağmen hala YENİ 308'e fark atıyor. bu nasıl bir yükseliştir?:

Compact segment 2019-Q1 2018-Q1 Change
    1 Volkswagen Golf 111.759 133.302 -16%
    2 Ford Focus 65.714 60.825 8%
    3 Skoda Octavia 56.401 61.193 -8%
    4 Peugeot 308 39.484 41.600 -5%

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Focus der susarım..!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt
    Ülkemiz standartlarında konuşuyordum ben. 308 170.000 Golf 250.000'ye yaklaşmış durumda. Bunları düşünerek yazıyordum(doğuşa da laf atıyordum) ki sizden de bunu beklerim.
    Ki zaten VW'yi eleştirdiğimiz çoğu konu Doğuş ve fanlarının lâfları. Premium araç muamelesi yapıyorlar.
    Yalan yok kullanıp eleştiren sayısı çok az(bunların arasında ben varım).
  • Hay allahım en yeni çıkacak kasalarından bahsediyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmanlığın sebebi aslında çok basit.Halkımızın alım gücü belli bir seviyede olduğu için arabaya zaten fazla fazla para verdiğinde yol tutuşu iyi olan bir alman arabası ister doğal olarak ve para da audi,bmw,mercedes,volvo,lexus,infiniti gibi markalara yetmediğinden dolayı en yakın alternatif olarak vw grubu ortaya çıkıyor.Bizim halkımız hava atmayı dünyada rakip tanımayacak seviyede sevdiğinden haliyle arabasını öve öve bitiremez.Vw her ne kadar genel olarak rakiplerinden önde bir marka da olsa klasik dsg sorunları ve en önemlisi fiyatından dolayı eleştirilecektir.

Yani bugün full paket bir kia ceed i 150-160 bin tl ye alabilirken golf için 240 bin tl ödemen gerek arada 80-90 bin tl fark var ben de gidip o parayı verdiysem havasını da atarım modunda bir grup var buna zıt olarak da kerizsiniz işte değmeyecek o paraya işte volvo v40,s60 mercedes c serisi falan alınır diyen ayrı bir grup var. Sorun işte bu iki grubun birbirine laf yetiştirme çabasından ibaret :) Yoksa her iki tarafta vw kötü bir marka olmadığını biliyor ancak f/p dengesi konusunda vw hakikaten çok kötü bir seviyede.

Bir de bunlara ek olarak nasıl diablo 2 yi 45 kere bitiren bir fanboyu nasıl diğer oyunları eleştirmek için bir nokta bulursa aynısı belli vw kullanıcıları için de geçerli. Örneğin 200 bin tl paran var ve d sınıfı araç alacaksın 160 beygir torku güzel görünüşü passattan kat ve kat daha iyi (tabi şahsi görüşüm) talisman dururken gidip 120 bg passat almayı marifet gören bir grup var malesef.Yani sen gidip infiniti q50 alsan çatır çatır binsen o passat almanın daha mantıklı-oturaklı olduğu fikrinden asla vazgeçmez.Benzer bir grup da zaten honda da var.Bunlar genel bir tavır bunlar değişmez mümkün değil yani vw troc yanlış hatırlamıyorsam 230 bin küsür tl 1.5 highline b sınıfı crossover araca bunu vermektense gidip 3008,grandland x , qashqai gibi bir üst segment araç alınabilir 0 olarak ama biri t roc alsa havasından geçilmez çünkü bu dediğim gruba dahil.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Fotograf ve kagıt ustundekı degerlere gore konusuyoruz yanı. Gelsın surelım goruruz :)

• quote:

orda bir duralım. ne demiştin; "amerikada aynı fiyata olduğu halde corolla daha çok satıyor" demiştin. şimdi test beni ırgalamaz beğendiğimi alırım diyorsun, tabii ki beğendiğini alacaksın ama iddian var ortada. işte bahsettiğim iddianı çürüten test:
    https://www.autoguide.com/car-comparisons/2015-toyota-corolla-vs-volkswagen-golf

bu da bahsettiğim cümle:

"But the Golf is the better car all around, albeit with a price premium. It won’t sell in the same volume as the Corolla, but the new Golf offers better comfort, refinement and performance. Is that worth the extra cost? In our opinion, yes it certainly is."

"ancak golf premium fiyatına rağmen her açıdan daha güzel bir araç. corolla kadar satmayacak ama golf daha iyi bir konfor, rafinelik ve performans sunuyor. ekstra maliyete değer mi, bizce kesinlikle."

Alıntıları Göster
    beyefendi kıvırmadan en dolu golf ve corolla fiyat listelerini atar mısınız?
    amerıkan halkını golf almaktan vazgecirebilecek kadar fiyat farkı var mıymış hep beraber görelim..

• Beyler fiyatları eleştirelim ama liste fiyatlarını çok dikkate almayın. Diğer gruplarda nedir bilmiyorum ama liste fiyatı 248 bin tl olan golfü 170 bin tl ye bırakıyordu bayiler. 190 bin olan 1.6 comfort aynı şekilde 130 bin tl.

200 ün üzerinde golf felan yok yanlış yönlendirme yapmayalım.
  • quote:

https://www.carsguide.com.au/peugeot/208/vs/volkswagen-polo

Alıntıları Göster
    Polo daha yeni makyaj geçirdi, şu an yeni çıkacak olan 208’i diyorum ben.
    Onunla mukayese et bakalım aradaki ton farkını gör..

• quote:

Orijinalden alıntı: atilim85

Beyler fiyatları eleştirelim ama liste fiyatlarını çok dikkate almayın. Diğer gruplarda nedir bilmiyorum ama liste fiyatı 248 bin tl olan golfü 170 bin tl ye bırakıyordu bayiler. 190 bin olan 1.6 comfort aynı şekilde 130 bin tl.

200 ün üzerinde golf felan yok yanlış yönlendirme yapmayalım.
    Aynı şeyi peugeotta yapıyor. Yani fiyat her türlü fazla oynayacak

• falken34 kullanıcısına yanıt
    But the thudding door shut sound

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibiler; at arabasında vw Amblemi görse hemen almak için sıraya girecek tiplersiniz.
    Bizim Türk insanında 90’lı yıllardan itibaren oturmuş bir algı var.
    Yok, vw alayına basar, uçar kaçar vurur havasında.
    Kendin demişsin, son kasa 308’den fazla satıyor diye. normaldir kardeşim, sen ve sen gibiler vw’ye biniyorum yeaa demek için, ve daha almadan sonraki sahibini düşündükleri için vw’ye daha çok yöneliyorlar.
    Son kasa 308’in golf’den aşağı kalır yanı yok.
    Her iki aracı da deneyimledim inceledim.

Geçtiğimiz sene 508 GT aracım vardı, senin sevdiğin passatın içinden geçecek cinsten konfor ve donanıma sahip bir araç.
    Muadili olan Passat 2.0 240 beygir olanı 170-180 bin liraydı.
    Allahtan Peugeot ülkemizde vw kadar ilahlaştırılmış bir marka olmadığı için ben 508 GT’yi 90 bin liraya aldım.

Şimdi aynı ayara yakın dediğim passatı almaya kalkacağım 170-180 vermekmi akıl karı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john mclane -- 10 Temmuz 2019; 18:59:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlusEx

Sorun olmayan sansimani kullanan araclardan ornek verebilirmisin.bende de golf 5 var 2006 korkuma kullanamiyom bi sey olacak diye
    arkadas guzel ornekler vermis Allah herkese kafasi rahat sekilde guvenebilecegi araclara sahip olup kullanmayi nasip etsin

• Golf alayına basar,uçar demiyoruz da buna gülerim işte
    "Son kasa 308’in golf’den aşağı kalır yanı yok."
    körü oturtsan farkı anlar yav :D
  • TDI ve TSI motorunun göklere çıkarılması desem?

• 1. "toyota tork" konusunda örneği görülebilecek; focusun güneşliğini görünce polosuna aşkla sarılan, 1.2, 1.0 cc ile milletin içinden geçme fetişi fanboylar.

2. amerikada en az arıza oranına sahip marka, türkiyede nasıl oluyorsa yetkili servislerde izdiham yaratıyor.

3. vag'cılardaki suçlu dayanışmasına benzer yüzsüzük.
  • Sahipleri volkswageni çok övdükleri için düşman oluyorlar ama birgün herkes volkswagen sahibi olacak 😊

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.