Şimdi Ara

forum üyelerinin tanrı ile kafayı bozması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • toplumda basit konular üzerinden tımar işlemi (primatlardaki bit ayıklama işlemi ile aynı) basit konulu sohbetler ile yürür AMA her 5 konudan 4'ü de tanrı olmazki be kardeşim el insaf.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    senin vaktin belki birkaç hesap açıp mesaj kasacak kadar, kısır konular hakkında geyik yapıp vakit öldürecek kadar çok olabilir ama dünya fani. buraya gelip hiç değilse birkaç tane güzel tartışabilir konu görmeyi çoğu kişi ister sen istemesen de.
  • din ve tanrı konularından gına geldi. düşünmek demek derin düşünmek demek ille tanrı konusu ile sınırlandırılamaz. örneğin toplum , değerler, kadın erkek, aşk meşk gibi bir çok konu hakkında güzel tartışmalar yapılabilir ama yanaşan / merak duyan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tırrek Widow der ki: Bozuk akıl bile günde iki kez doğruyu gösterir. Velhasıl isteyen istediğiyle bozsun kafayı, yapıbozum da onları bozguna uğratacaktır elbet. Nihai dostum Zodion, seni yakın bir zamanda yanıma aldıracağım kabul edersen.

Daha Fazla Göster
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Yeter diyesim var

• Tanrı problemi felsefenin en önemli problemlerinden biridir, buna hic kuşku yok. Ancak ne yazık ki ülkemizdeki felsefe ve felsefi tartışmalar çoğunlukla din/teoloji bağlamında ele alınıyor. Felsefi düşünümü yalnızca Tanrısal ve teolojik sorgulamalardan ibaret gören insan sayısı çok fazla. Bu forumda da bunun yansımasını görüyoruz maalesef. Epistemoloji, estetik ve siyaset felsefesi gibi alt disiplinler felsefenin kapsamı dışında bırakılıyor böylelikle.

”Peki nicin böyle?” sorusunun cevabı, kesinlikle bu coğrafyada din olgusunun yaşam üzerindeki inanılmaz etkisi ve gücüdür. Din ve dinsel olan her şey bu toplumun her yerine sirayet etmiş. Bilim, felsefe ve siyaset de bundan nasibini alıyor ne yazık ki. Din gözlüğü diyelim buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 17 Aralık 2018; 23:58:56 >
  • Sebep merak vs. değil. Bu forumdaki bahsi geçen durum tamamen psikolojik deşarj ile alakalı. Tanrının varlığı ya da yokluğu ile ilgili konuların yüzde 90 ı ateistler tarafından açılıyor bu forumda gördüğüm kadarıyla. Bu konuların çoğunda ilk önce sorgulama üzerinden gidip tanrının olmadığı sonucuna ulaşılıyor. Bunu yaparken de tabi ki karşı çıkılan dinin öğretisine, kitabına, ilahına,peygamberine gırla hakaret ve sataşmaya baş vuruluyor. İşte kronik hale gelmiş sorun burada başlıyor. Türkiyede malesef ateizm çok yanlış biçimde algılanıyor. Üstelik bu yanlış algılayanların en önde gideni de ateist kesimin kendisi. Ateizmi bir level atlama olayı, sosyal statünün yükselmesi olarak görüyorlar, hesaplaşma arıyorlar ve fanatik ateizm doğuyor. Buna göre teist deist herkes malın önde gideni. Sub-Human. Tanrı var diyene vurun küreği hele bir de bunu diyen müslümansa kazığa oturtun. Bütün sorunların ve kötülüklerin anası İslam ve Orta Doğulu Araplar vs. Burada da o yüksek egonun tatmin edilmesi gerekiyor bir şekilde ancak gerçek hayatlarında bunu yapabilecekleri bir ortam yok anlatabiliyor muyum? Yani kimse gerçekte karşısındakine senin Allahın şöyle Peygamberin böyle diye forumdaki gibi sallayamaz. İş başka boyutlara varır çünkü. Böylelikle bu insanların tek mecrası burası oluyor. Bir nevi bastırılmış duyguları tatmin etme terapisi görevi görüyor forum. İşte bir ileti atıyor on tane like gelince gaza gelip daha başka şeyler yazıyor. Çok olsa banlanıp yeni hesabıyla bir daha geliyor. Çok görüyoruz bu bölümde adam hesap açmış daha 10 mesajı var 3500 kere açılan konunun aynısını gelip bir daha açıyor.
    Diğer kullanıcılar için söylüyorum.Burası ciddi bir platform değil burada en fazla gelir iki troller eğlenirsin. Daha fazlasını beklememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 18 Aralık 2018; 17:5:49 >

• birşey sadece şikayetle çözülür mü?
    daha önemli olduğunu düşündüğün meseleleri açarsın onu konuşur millet
    susturmaya çalışmak bir zamanlar için uygun olabilirdi ama artık demode

belki bu nedenle ilahiyata dair konuşuluyordur.

teorik olarak mealin esef ettiği hallere düçar olma durumlarımız mevcutsa ve ilahiyat konu başlığı varsa kitabi olana verilen anlamların düştüğü haller anlatılmak istenmiş olabilir.

kitabi olan şeyler salt kutsalla ilişkili olmaz. darwin'i açıklamak isterken yazdığının meali de esef etmiş olabilir. veya bir ievinin kabul ettiği yaratıcı ile sair semavatın kabul ettiği yaratıcı kavramı da bu minval üzre değere tabi tutulabilir.

............................

ısrarlı olarak tanri ve ona tabi semavat ise apayrı bir eseftir. ne denmek istiyor? insanlar ALLAHU teala yerine tanriya mı? tapıyor da eleştiriler bu anlayışa yapılıyor.

............................

esasen ilahiyatla kafayı bozma denen şeyin özü şeytan da denen halin ötesindeki bir arayış olmalıdır. yani kişiler cinlenmiş olsalar dahi bu hal bir şekilde aşılabilir iken ruh denen arguman ruhsal olarak sur'un-kıyamet hali (sorununun) devam ettiğini düşünmektedirler.

..............................

dünya var ve ay var ve güneş var. bazı ruhların dünyasına ay denen şey çarpıyor veya güneş denen şey canları yakacak kadar yaklaşıyor. kişisel kıyam et( ayakta bekle) kıyametler kopuyor.

bu şekilde surun (sorun) u aşamayan kimseler kıyam et (kıyamet) (d)ip ayakta beklemek zorunda kalmışlarsa ilahiyat anlaşılmak istenen bir sureta kazanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Sebep merak vs. değil. Bu forumdaki bahsi geçen durum tamamen psikolojik deşarj ile alakalı. Tanrının varlığı ya da yokluğu ile ilgili konuların yüzde 90 ı ateistler tarafından açılıyor bu forumda gördüğüm kadarıyla. Bu konuların çoğunda ilk önce sorgulama üzerinden gidip tanrının olmadığı sonucuna ulaşılıyor. Bunu yaparken de tabi ki karşı çıkılan dinin öğretisine, kitabına, ilahına,peygamberine gırla hakaret ve sataşmaya baş vuruluyor. İşte kronik hale gelmiş sorun burada başlıyor. Türkiyede malesef ateizm çok yanlış biçimde algılanıyor. Üstelik bu yanlış algılayanların en önde gideni de ateist kesimin kendisi. Ateizmi bir level atlama olayı, sosyal statünün yükselmesi olarak görüyorlar, hesaplaşma arıyorlar ve fanatik ateizm doğuyor. Buna göre teist deist herkes malın önde gideni. Sub-Human. Tanrı var diyene vurun küreği hele bir de bunu diyen müslümansa kazığa oturtun. Bütün sorunların ve kötülüklerin anası İslam ve Orta Doğulu Araplar vs. Burada da o yüksek egonun tatmin edilmesi gerekiyor bir şekilde ancak gerçek hayatlarında bunu yapabilecekleri bir ortam yok anlatabiliyor muyum? Yani kimse gerçekte karşısındakine senin Allahın şöyle Peygamberin böyle diye forumdaki gibi sallayamaz. İş başka boyutlara varır çünkü. Böylelikle bu insanların tek mecrası burası oluyor. Bir nevi bastırılmış duyguları tatmin etme terapisi görevi görüyor forum. İşte bir ileti atıyor on tane like gelince gaza gelip daha başka şeyler yazıyor. Çok olsa banlanıp yeni hesabıyla bir daha geliyor. Çok görüyoruz bu bölümde adam hesap açmış daha 10 mesajı var 3500 kere açılan konunun aynısını gelip bir daha açıyor.
    Diğer kullanıcılar için söylüyorum.Burası ciddi bir platform değil burada en fazla gelir iki troller eğlenirsin. Daha fazlasını beklememek lazım.
    Güzel tespit. Evet ben de ateizm/deizm e geçince level atladığımı düşünüyor, bütün teistleri iyi düşünemememiş korkmuş beyinler olarak görüyorum, ama bu benim elimde değil ki. Dediğin gibi böyle bir algı var ve insanlar bunu onaylıyor fiilleriyle neyse. Evet, ben de bazenleri, aciz olduğumu, yetersiz olduğumu dibine kadar hissettiğim zaman, normalde '' evet, abi haklısın. " diyip kafa sallayacağım kişilere laf atıyor, hakaret edip rahatlıyorum. Ama bu durumun kendimi yetersiz hissedişimi daha çok arttırdığını bildiğim için de çoğu zaman, yazmadan kapatıyorum siteyi. Bütün sorunların kaynağının Ortadoğulu Arap zihniyeti olduğuna gelince, bunu tek biz fanatik ateistler/deistler demiyoruz, her kesimden bunu dile getirenler az değil, tabii biz işi abartıyoruz.Like atma konusuna gelince de, o kadar havalı cümle yazdım, fanatikleri seveceği ölçüde ama kimse Like atmadı. Demek ki düz hakaret edeceksin Like almak için. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, bu deşarj olup hakaret edenlerin çok büyük çoğunluğu, benim de içinde bulunduğum ergenler grubu. Bizlerin büyük çoğunluğu dinden çıkarken aklını kullanmayıp altında başka temel sebepler yatan şeyler yüzünden tepki olarak dinden çıktık. Ama bu durumu en yakın kimselerimiz ailemize söyleyemediğimiz için içimiz acayip doluyor, bir de bunları konuşacak arkadaşımız da yoksa al, buldun belayı. Bir yerde deşarj olmamız gerek ama değil mi?

• Milyonlarca bireylerin beni yıkanmış gelip burada içlerindeki şüpheye cevap arıyorlar.tek çözümü savunmasız çağlarında beynini yıkamayı bırakmak lazım.

tanrı kafamızı bozuyor..

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Milyonlarca bireylerin beni yıkanmış gelip burada içlerindeki şüpheye cevap arıyorlar.tek çözümü savunmasız çağlarında beynini yıkamayı bırakmak lazım.
    Aynen öyle herkes kafayı yemiş tek akıllı bi sensin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

Aynen öyle herkes kafayı yemiş tek akıllı bi sensin

Alıntıları Göster
    Tekerine çomak soktum sanırsam

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.