Şimdi Ara

DH forum bir dindir ve kuralları vardır.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimse ben kurallara karşı geliyorum, kurallara inanmıyorum demez. Aksi halde cehenneme atılacağını bilir.

Nasıl ki oyun serveri açarsınız ve istediğiniz kuralları koyarsınız. Kurallara uymayanlara ceza verirsiniz öyle değil mi? Dünyanın da kuralları vardır. Siz inkar etseniz de cezası vardır.

Sistem, forum veya oyun sunucusu örneğine benziyor değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mantarın Başı -- 25 Mart 2020; 10:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni eksiksiz bilirken ve durmadan övgü ile tenzih ederken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.

Neden burada olmak zorunda değilim? Ben kul olup ibadet edip, övgü yağdırmak, ego tatmini yapmak istemiyorum.

Ben sizin bilmediklerinizi bilirim derken kast edilen ne? Kan çıkmasa, fesat olmasa ne olacak? Herkes ibadet yapıyor, herkes iyi, hiç kötülük yok diyelim ee? Amaç ne burada? Fantezi ürünü müyüz biz? Bize bakıp keyif mi alma amacında?

Ayrıca melekler tanrı gibi bilge değilseler kan denilen şeyi nasıl biliyorlar? Allah kendisi kan döküyor zaten. Kadınların doğumda, regl zamanlarında kan döküyor. Erkekte sünnette, diş çıkartırken kan döküyor. Cihat emri yazıyor, peygamberin yaptırdığı idamlar yazıyor kitapta. Bunlar kan değil mi? Zaten herkes iyi olsa, ibadet etse hiç kötülük olmasa da kan dökülmekte?

• TR-Invincible kullanıcısına yanıt
    Bir önceki konuda fare örneği vermiştim. Fare labirente girmek istemiyordur belki? Demek ki onu labirente koyanın gücüne kudretine karşı gelemiyor. Orada olmasının bir amacı var ve farenin oraya konma amacını fare değil, onu oraya koyan bilir.

O deneyin yapılmasının bir amacı var. O deneyden hayvanlar, beyin, sinir sistemleri ile alakalı deney sonuçları alınacak. O alınan sonuçlar insanın yararına olacak başka bir işte kullanılacak, o bilgiler literatüre girecek falan. Yani sonucunda bunlar olacak.
    Ayrıca fare yanlış seçim yaptığında onu yakmıyoruz. Aynı labirente tekrar koyuyoruz. Yani reenkarnasyon diyorsunuz? Tekrar hayata gelicez yani onu çıkarıyorum mesajınızdan. Tahmin ediyorum ona da ahiret diyeceksiniz.
    Ateistlerin çoğu böyle, verilen örneklere düz mantık bakıyor. Yaratılışın da bir amacı varken onu neden kabul etmiyorsun? Mesela bir örnek daha battaniye niye yaratıldı? Yorgan, yastık niye yaratıldı? Dur cevabını tahmin edeyim, insanlar yatsın diye.

• Yastık, yorgan, battaniye niçin yapıldığını yazmışsınız da yaradılışı yazmamışsınız. Battaniye, yorganın ısınma noktasını unutmuşsunuz ama oradan da yakaladım bak. Öyle yaratılmışız ki dünya da bize göre yaratılmış ama ne hikmetse üstümüze kıyafet yapmadan yaşayamıyoruz, donup ölüyoruz çünkü. Ben cevap vereyim kendi soruma insan boş durmasın, ölümü uğruna çalışsın, çabalasın icat etsin, aklını kullansın diye böyle gezegen ve insan uyumsuz yaratılmış olabilir.

Yaradılışa inanmıyorum. Bakınız inanmıyorum diyorum. Gerçek değil, kanıt yok, kulaktan dolma, hikaye, mitoloji.
    Yer çekimine inanmıyorum, dünyanın yuvarlak olduğuna inanmıyorum diyebilir miyim? Diyemem, çünkü her şey ortada, tüm kanıtlar ortada.
    Ama dinlerde, inançlarda böyle bir şey söz konusu değil. İnanç kelimesini özellikle kullandım. Yer çekimine inanç gibi bir şey olamayacağından dolayı kanıtı olmayan, ispatlanmayan şeylere inanç duyulur. Örneğin birinin şanssız olduğuna inanma gibi.
    Dinde böyle inanç mesela kanıtlı bir şey değil.
    Öte yandan tanrının varlığı da yokluğu da kanıtlanamaz.
    Belki yazdıklarınız doğrudur tanrı bize hiç dokunmadan izliyordur. Umarım vardır da. Merak ettiğim çok şey var çünkü cevapsız kalmak istemem. Yani tanrı, din varlığı yokluğu kanıtlanamadığından inanç meselesidir. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Bu kişiseldir. Ama din hiç bir şeye alet edilemez, eğitime, politikaya, siyasete kesinlikle girmemelidir.

Ayrıca merak ettim cidden kuşların havadan düşmana taş yağdırdığına, bakire kadının doğurduğuna, ayın, denizin yarılmasına, gemiye her hayvan türünden 2 tane alınmasına, örümceğin bir anda ağ örmesine, ateşin bir anda güle dönüşmesine inanıyor musunuz?
    Eğer bu tip mucize saçmalıklara inanıyorsanız bir daha mesaj yazmaya zaman ayırmayacağım.

• TR-Invincible kullanıcısına yanıt
    Son soruna kendin cevap vermişsin. Bu tartışmanın sonu yok belliki

“ İsteyen inanır isteyen inanmaz. Bu kişiseldir. ”

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.