Şimdi Ara

FORD SCORPIO ALDIM [RESiM EKLENDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
7.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alınan araç Ford Scorpio 87 Model (Ruhsatta 2.3 diyor sahibi 2.4 diyor. Araç V6)

Resimler mesajın altına eklendi.

quote:

Selamlar, ehliyeti alalı 4-5 ay oluyor. Uzunca bir süredir 5-6 bin liralık araba bakıyordum. Geçen pazar akşama doğru dayımla kartal araba pazarında bi hyundai sonata gördük.
    Akşam ve karanlık oluşundan dolayı pek birşey anlayamadım. Kaporta durumu vs gibi..

Aracın muayene yeni,91 model, 2000 motor, 4 cam otomatik, lpg li, hid. direksiyon, merkezi kilit gibi özelliklere sahip. Neyse herkez gidiyordu akşam olduğundan, telefonunu aldık. Bu sabah da test sürüşüne gittik.

Gördüklerim;

Boya durumu çok kötüydü. Camlar açılıyor ama çok yavaş kapanıyordu. Ön panel kırık dökük içindeydi. Direksiyonun altındaki kapak siyah bantla tutturulmuş. Gösterge paneli önündeki cam çatlak ve ön panelden ayrılmış. Birçok tuş ya yok ya da içine göçmüş.
    Sürücü emniyet kemeri var ama yolcu emniyet kemeri takacak yer kırık. Nasıl muayeneden geçti dedik, birşey diyemedi.

Neyse yola çıktık, vites geçişleri sesli ve vites geçerken boşta araç yolda yalpalıyor. Biz giderken ön sağ sinyal yerinden çıktı, sallanmaya başladı. Yanımızdan geçenler uyarmak için korna çaldılar.
    Yolda kaput sallanıyordu, kaputu tutan lastiklerden bri tarafınki yokmuş.

Sonra geri buluşma yerine gittik, kaputu açtık, üst kapak conta yerinden yağ sızıyordu. Hava giren boru da delinmiş galiba çünkü koli bandıyla sarmalamışlar.
    Hidrolik direksiyon pompa kasnağı yalpalıyordu (Yamuk vidalamışlar sanki) ve hidrolik direksiyon yağ haznesinden yağ damlıyordu.
    Antifiriz hiç koymamış, sadece su kullanmış. Kısaca;

Araba rezil binilmiş. (örnek tanımlama için bkzhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-wolksvage-golf-1-6-58519594/pasif-ilan/#classifiedTitle)

5-6.000 liralık arabalar hep mi böyle yoksa bize mi böyle denk geldi?

Bu arada aracın tek beğendiğim tarafı arka koltuğun ayak mesafesinin geniş olmasıydı.

Ford Scorpio Resimleri:

Picasa galeri linki:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kestamit -- 7 Nisan 2012; 21:03:25 >

• O paraya ne bekliyordun, merak ettim. Bul temiz bir Anadol, seni idare eder.
  • 5-6 bine temiz bi murat 131 ,taunus falan al,ömürlük binersin diyoruz senelerdir burdakilere,bu tarz arabalara ön yargıyla bakıyorlarda arkadaş,gidiyorlar,önyargı yaftası yememiş diye sırf,azıcık parayla avrupa araba almaya kalkıyor millet.
  • O paraya 0 araç almak zor olur
  • You get what you pay for
  • Peki yorum yapanlara soruyorum, kaçınız böyle bir araca 5.500 verir? Kendinizin para vermeyeceğiniz bir araba için, bana ne bekliyordun diye sormanız makul sayılabilir mi? :)
  • Kimse bu arabaya para verilir demedi.Ayrıca o kartal oto pazarından uzak durmak lazım.Yeni adliyenin yerindeyken iyiydi pazar ama o zaman tabi böyle bir mezarcılık böyle üç kağıtçılık yoktu.Şimdi tam ölü pazarı 250 300 araba varsa 4 5 tanesi temizdir.Altunizadedeki pazara git diyeceğim oradada 5 6 bin liralık araç bulamassın.İnternetten arayacaksın artık.Ayrıca o parayada öyle sonataya felan bakacağına üstteki arkadaşların dediği gibi taunus bakabilirsin o sonatada yaşadığın hiç birşey çıkmaz karşına :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5000 - 6000 bütçeniz var ise ne işiniz var Hyundai ile filan. O paraya çok iyi, derli toplu, düğmeleri yerinde, yağ, su sızdırmayan, LPG'li, yolda yalpalamayan bir sürü renault Broadway bulabilirsiniz. Bitti.
  • O paraya o araba zor alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

Peki yorum yapanlara soruyorum, kaçınız böyle bir araca 5.500 verir? Kendinizin para vermeyeceğiniz bir araba için, bana ne bekliyordun diye sormanız makul sayılabilir mi? :)

Arkadaşlar doğru demiş. O arabaya o para verilmez. Beklentilerinizi bir daha gözden geçirin. İlk araba alırken herkes beklentisini yüksek tutar. Fakat gerçeklerle yüzleşince hiç te öyle olmadığı görülüyor. Zamanla öğrenirsiniz.
  • evet bende lada samara diyorum taş gibi araba her anlamda kardeşime acemiliğini atsın diye almıştık ordan biliyorum
  • o arabaya para vereceğime gider akbil (istanbul kart) alırım
  • Lada olur, Anadol olur, R12 olur, Hacı Muro olur; hidrolik direksiyon, elektrikli camlar, klima falan karın doyurmaz. O fiyata alacağınız araba belki takla atmış olacak ama motoru, şanzumanı sağlam olacak. Tabi takla atmış diye de kaportası iyi durumda olmayan bir araba da alınmaz. Anadol'un çürüme sorunu yok, o yüzden önerdim. İngiliz motor olduğundan da sorun çıkartmaz, şanzıman da öyle. Parça ise her şekilde uyduruluyor. Bana kalsa o paraya araba almam, üzerine en az bir o kadar daha koyar daha düzgün bir şeyler bakarım. Çıkartacağı masraflar zaten arabanın fiyatına yaklaşır, az da yakmazlar. Anadol az yakar gerçi, 1200 cc motor var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 26 Kasım 2011; 17:47:18 >

• O paraya en temiz-masrafsız ve ekonomik lada samara alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

şimdi arkadaşım.

önce o almaya niyetlendiğin sonataya bak,

birde,alttaki ilanlara:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-bundan-temizi-turkiyede-zor-bulursun-63643048/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-cok-temiz-92-gt-64691370/detay/

İkisi de çok temiz ve güzel. Konfor için Taunus. Az yakıt için Doğan. Doğan'ın bakımları daha kolaydır. Fakat Taunus'un da prestiji var. İkisi de birbirinden iyi.

Seç, beğen. Ne işin var Hyundai ile.

• uno arastır o rakama
  • görünce şaşırdım. bizdede 91 sonata var. anlattığına gore o arabanın artık perti çıkmış bizdekininde bir çok problemi var ( kaporta vb ). piyasadaki çoğu arabaya taş çıkartır tavsiyem uzak dur :) cünkü gerçekten cok ugrastiran bi otomobil. parcasi bulunmaz kolay kolay usta bulamassın. hertarafi değişiktir kimse yapamaz. hyundai servisine calisrak giren araci itekleyerek cikardik sen düşün.. hiç uğraşma derim. ha cok temiz bulursan ki bence bulamassın , ondan sonrada diger arabalara binmekte zorlanirsin. sonatayi kullanmayan bilemez

• Bu forumdaki herkes milyarder maaşallah. 5-6bin paraya araç alınmazmış bak bak bak. Sizin o beğenmediğiniz broadwayler şahinler doğanlar ladalar daha en az bi yirmi yıl trafikte haberiniz olsun. :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.