Şimdi Ara

ford şase numarası problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
16.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2007 model connect glx marka aracımı bugun muayeneye götürdüm.aracımda hiç problem olmamasına ragmen şase numarasınde 0 var diye geçirmediler.ek-1 belgesi istediler.bilen arkadaşlara sormak istiyorum bu ek 1 belgesınde ne yazıyo nedır ne işe yarar benım bu durumda ne yapmam gerek.o mu sıfır mı oldugunu nerden anlayacam? ek 1 belgesini doldurduktan sonra ruhsatın deişmesine gerek varmı

Ford Şase Numarası Konusunda Karşılaşılan Problemler

Ford araçlarında şase numarasıyla ilgili sorunlar yaşanması yaygın bir durumdur. Bu problemler, özellikle aşağıdaki modellerde sıklıkla görülmektedir:

• Ford Connect
    • Ford Transit
    • Ford Courier
    • Ford Fiesta

Şase Numarasının Okunmaması

En sık karşılaşılan sorunlardan biri, şase numarasının okunamamasıdır. Bu durum, aracın kazalara karışması, uzun süreli kullanıma maruz kalması veya aracın çalınıp tekrar boyanması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Okunamayan bir şase numarası, araç tescili, sigorta işlemleri ve hatta aracın satılması gibi durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir.

Şase Numarasının Yerinin Bilinmemesi

Bir diğer problem ise şase numarasının nerede yazdığının bilinmemesidir. Ford araçlarında şase numarası genellikle aşağıdaki yerlerde bulunur:

• Ford Connect: Sürücü kapısının direğinin altında
    • Ford Transit: Sürücü koltuğunun altındaki metal plakada
    • Ford Courier: Motor bölmesinde, amortisör kulesinin yanında
    • Ford Fiesta: Ön camın altındaki panoda

Şase Numarasıyla İlgili Diğer Problemler

Yukarıda belirtilenlerin yanı sıra, Ford araçlarında şase numarasıyla ilgili olarak aşağıdaki problemler de ortaya çıkabilir:

• Şase numarasının hatalı yazılması
    • Şase numarasının araca ait olmaması
    • Şase numarasının çalınan bir araçtan alınması

Bu Problemlerin Çözümü

Şase numarasıyla ilgili problemlerin çözümü, sorunun türüne bağlı olarak değişir. Okunamayan şase numaraları genellikle yetkili bir Ford servisinde onarılabilirken, kaybolan veya çalınan şase numaraları ilgili yetkililer tarafından yeniden atanmalıdır. Hatalı yazılmış veya araca ait olmayan şase numaraları ise daha karmaşık bir işlem gerektirir.

Şase numaranızla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, en kısa sürede yetkili bir Ford servisinden yardım almanızı öneririz. Bu problemleri görmezden gelmek, yasal sonuçlara ve aracınızın değerinin düşmesine yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bıldıgım kadaryla ormanın "O" sumu yoksa "0" sıfırmı oldugunu anlamadıklarından kaynaklanıyor aslında sızın hıc bır sucunuz olmadıgı halde yıne cebınızden 150-200tl gıbı bır rakam cıkacak devlet memurlarının hatasını mukelleflerıne yıktı herzamankı gıbı
  • Aynı durum benimde ruhsatım için geçerli, gerçi daha bir sene muayenesi geçerli ama sonuçta bizde arkadaş gibi uğraşacağız bizim hatamız olmadığı halde...
    Allah, işini düzgün yapmayan, oturduğu yerden maaş alan, böyle memurların belasını versin....

quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

bıldıgım kadaryla ormanın "O" sumu yoksa "0" sıfırmı oldugunu anlamadıklarından kaynaklanıyor aslında sızın hıc bır sucunuz olmadıgı halde yıne cebınızden 150-200tl gıbı bır rakam cıkacak devlet memurlarının hatasını mukelleflerıne yıktı herzamankı gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal 1903

arkadaşlar 2007 model connect glx marka aracımı bugun muayeneye götürdüm.aracımda hiç problem olmamasına ragmen şase numarasınde 0 var diye geçirmediler.ek-1 belgesi istediler.bilen arkadaşlara sormak istiyorum bu ek 1 belgesınde ne yazıyo nedır ne işe yarar benım bu durumda ne yapmam gerek.o mu sıfır mı oldugunu nerden anlayacam? ek 1 belgesini doldurduktan sonra ruhsatın deişmesine gerek varmı

Arkadaşım EK-1 Belgesi bulunduğum yerdeki Şoförler ve Otomobilciler derneğinden bağış karşılığı alınan matbu bir belgedir. Bu belgenin istenmesindeki amaç;
    1- Nakil gelen ve sıfırdan ruhsat çıkartılacak araçların motor ve şase numarasının yeni doldurulacak ruhsata esas teşkil etmesi
    2- Herhangi bir sebeple ruhsatta yer alan bilgiler ile otomobildeki numaraların birbirini tutmaması halinde, ruhsattaki bilgilerin güncellenerek yeniden ruhsat basılmasında doldurulur.

Şimdi anladım kadarıyla sizin araç üzerinde bulunan şase numarası ile ruhsatta yer alan numaralar arasında eksik, fazla veya tutarsızlık var. Bulunduğun yerdeki Şoförler ve Otomobilciler Derneğinden EK-1 Formunu alıp herhangi bir yerde daktilo ile doldur iki ya da üç suret olması gerek boş bırakacağın tek yer aracın motor ve şase numarasının yazılacağı alan olacak. Orayı Araç muayne istasyonundaki yetkili el ile dolduru. Sonra Ek-1 formu ile Aracın kayıtlı bulunduğu Trafik Tescil Büro/Şubesine gideceksin EK-1 Formunda yer alan bilgilere göre burada sıfırdan ruhsat basılıp sana verilcek ve böylece sorunun hallolacak

• arkadaşlar bugun tekrardan muayene istasyonuna gittim orda küçük bi barakada ek1 belgesini bir vatandaş daktiloyla doldurup verdi(15 tl karsılıgında)ek 1belgesını dolduran vatandas bu sorunun genelde ford ve opellerde cogunlukta olup diger arçlardada mevcut olup zaten mahkemelik dedı.tüv de güvenlik arkadaslada bu konu hakkında biraz konusdum oda devamlı kavga oldugunu herkesin bu durumdan rahatsız oldugunu soyledı.neyse muayeden gectı arac ama ek1 belgesıyle ordakı arkadaslar ruhsat degişmeside hiç para vermiyeceksiniz dediler ve birde kesinlikle para alınmıyacagına dair birde kagıt verdıler.bende işim musait olmamasından dolayı muameleciye evrakları verdım.oda sorup sorusturmus bu uygulama sadece sıfır araçlar için gecerliymiş.ve bizden 250 tl istedi yani şimdi bu hakkmı?olcak şeymi baskasının cezasını hiç sucu olmayan vatandaşlar cekıyor
  • arkadaşım yukarda anlattım madem ki muayneden geçti aracınız, gidin bir kırtasiyeden yarım kapaklı karton dosya alın EK-1 formunu ve araca ait eski ruhsatları koyun içine aracın bağlı olduğu trafik tescil şubesi veya bürosuna gidip ruhsatınız kendiniz değiştirin. Ruhsatın iki yaprağının harcı 110TL civarında ve başka da yapılacak bir masraf yok evrakları verdiğiniz muameleci 250-110=140TL para kazanıyor sizden. eğer siz birgünde 140TL den fazla para kazanıyorsanız sözüm yok ama kazanmıyorsanız kendi işininizi kendiniz yapmayı öğrenin dost tavsiyesi başkalarına para kazandırmayın
  • dediginize katılıyorum ama şöyle bi durum var araç beşiktaşa baglı ve beşiktaşdada öyle pat diye gidince işler halledılmıyor çok yogunmuş ve randevulu sisteme geçmiş ben bugun netten randevu alamaya calıştım 1 haftalık aralıkta randevu bulamadım hepsi dolu.ve bana verılen surede 1 hafta.hal boyle olunca tanıdık bırısınıde bulamadım eee zamanda yok halıyle mecbur muamelecıye verdık.ben cok rahatsızım fazla para vermekten
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aynı durum bende de söz konusu, ilginç olanı ise bir adli personel olarak nezamandır araştırıyorum bu olay ile ilgili bir karar, bir yazışma bulamadım. Daha ilginci ise dilekçe yazıp başvurabileceğim bir muhatap arıyorum onuda bulamadım. Nasıl bir iştir anlamadım. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamadım...

Ben 2006 yılında 2001 model bir Ford Focus satın aldım.İlk defa TÜVTURK’e muayeneye gittim(Daha önce kara yolları muyenesini yapmış).Muayene sonucunda aracın şasi sinde yazılan olan numaranın son üç hanesinden ikisinin ters basıldığını (rakamların üstü alta gelmiş) ve bu nedenle ağır kusurlu olduğunun belgesini elime tutuşturdular.Beynimden vurulmuşa döndüm.Şaside 5 ve 6 rakamı tepesi aşağı gelecek şekilde ters basılmış.Beş rakamı bariz belli fakat 6 rakamı 9 olmuş.Diğer rakam verflerin yazım ve sıralanışı doğru.Bunu EK-1 le düzeltebilirdim fakat 6 yı 9 yaparsak aynı numaradan bir araç daha var dedi.Bu nedenle şasinin düzelmesi gerek dediler. Bunu için yetkili bayi ile görüş dediler.Bende bayileri aradım onlarda bana Ford çağrı merkezini aramamı söylediler.Onlarda müracaatımı aldılar şimdi cevap bekliyorum.Bu olay gibi başından geçen varsa akadaşlar yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.(Resim eklemeye çalıştım fakat ekleyemedim.Resim eklememde yardıcı olursanız ters yazılan şasi nosunu fotoğrafınıda ekleyebilrim.)

• Ek bilgi şaside herhangi bir oynamanın silintinin kazıntını olmadığını şasinin orjinal olduğunu TÜVTURK teki görevliler söylediler.
  • Trafik Sube Genel Mudurunun memurlarin hatasindan kaynaklanan problemlerin duzeltilmesi icin vatandastan para alinmamasina yonelik yayinladigi bir genelge var. Bunu memurlara bildirin, gerekirse tartisma cikartin, sonunda para almadan sorununuzu halledeceklerdir.
  • Ali Bey, ben bunu size cevaben yazmamistim. Sizin sorununuz sasideki numaranin duzeltilmesiyle cozulebilir. Aksi halde TUVTURK muayeneden gecirmez. Ford'a baski yapmaya devam edin, onlar sizi yonlendireceklerdir.
  • bir trafikçi olarak size ve bu duruma düşüp( çok düşecek gibi duruyor) cvp arayanlara yazıyım eskisi gibi yani 3-4 ay öncesi gibi ağır kusur olarak geri yollanmaz araçlarınız.. randevunuzu alır tüv e gidersiniz paranızı yatırırken sizden evraklarınızı isterler ve ruhsatınızda yazan osmaniyenin ''o '' su ile sıfır '' 0'' orda belli olur bilgisayara işlenirken ve sizden bir ek-1 doldurup muayene saatine yetişmeniz istenir her muayene istasyonunda ek-1 dolduran daktilocular vardır doldurtursunuz tekrar gelir sıranız geldiğinde muayenenizi yaptırırsınız...araç muayeneden geçer ama 1 hafta içinde ruhsattaki uyuşmazlığı değiştirmeniz gerekmektedir..bunun için kapaklı dosya alırsınız (pembe olandan) ek-1 belgesine tuv ztn doğru olan şase yi eklemiştir..eski ruhsat ve kimliğinizle bir tescil şubeye gidersiniz (aracın bağlı olduğu tescil şubesine gitmenizi öneririm) tescil belgesi ve araç ruhsatı için 42 ve 66 tl olması lazım toplamda 108 tl verirsiniz...bi arkadaş yazmış trafik müdürlüğü genelge yayınladı diye doğrudur ama ondan sonra tüm şubelere bi yazı daha geldi oda şudur siz 108 tl yi verip ruhsatınızı çıkarıcaksınız ve hatanın memur yüzünden oldugunu eski ruhsatınızla beraber maliyeye gidip şikayet ediceksiniz ve 108 tl nizi oradan alıcaksınız..yaklaşık 1 hafta içindede ruhsatınızı alırsınız..eskisi gibi tescil şubelerde çok sıra olmaz merkezi yerler hariç tabi...

bu şase uyuşmazlıgında dikkat etmeniz gerken aracınızda cam filmi olmasın çünkü tüv de muayene sonucunda hafif kusurlu olarak cam filmi yazar şubeye gittiğinizdede memur size sorabilir cam filmi söküldümü diye ve sizi tekrar muayneye yollar bi ton uzar işiniz buna dikkat edin cam filmini sökün diğer ağır kusurları ortadan kaldırın gidin muayenenizi olun ve öle tescil şubeye gidin eğer zamanınız olmazsada egzoz emisyon pulunuzu saklayın ve almadım diyip muayeneden kalın sonra eksikleri taamamlayıp tüvden muayene olup öle gidin tescil şubeye umarım arkadaşlara yardımcı olmuşumdur...

• 2007 fiesta'da benim de başıma geldi aynı şey. sıfır yerine "O" harfi basmışlar.

muayeneye girmeden belli olmadı benimkisi. bir taraftan aracımı izliyorum, kontrolleri geçti sırayla son anda görevli geldi durum budur aracınız geçemedi dedi. yan taraftan ek-1 belgesini 2 nüsha doldurulmuş olarak 10 liraya temin ettim. aracım yeniden muayene işleminden geçti hızlı bir şekilde. 1 hafta içinde ruhsatınızı değiştirin dediler.

10 gün sonra gittim. 1 şubat 2008de ruhsatlar değişmiş, 108 lira bayıldım yeni ruhsat için evraklarımı verdim.

istanbulda trafik şubeden internet üzerinden randevu alarak gidiyorsunuz, böylece 5 dakikada (inanılmaz ama gerçek) evraklarınızı teslim ediyorsunuz. size birkaç gün sonra saat 16.30 gibi gelmeniz söyleniyor. ruhsatınızda rehin varsa, krediniz de bittiyse, bankadan alacağınız rehin kaldırma yazısını da götürün; rehin kaydını da siliyorlar bu arada.

o gün, 16.30da gittiğinizde içerden elinde bir tomar ruhsatla çıkan memur, plakaları okuyarak sahiplerine ruhsatları teslim ediyor. bir sıkıntı olmazsa bu işlem de 10 dakika sürüyor.

internet randevusu için sabah olabildiğince erken almanızı öneririm, daha tenha oluyor. sabah işe 30 dakika geç giderek, bir gün de 1 saat erken çıkarak kendi işinizi kendiniz halledebiliyorsunuz.

• bu motor şase numrasının değişir chanche araba olayı nedir nasıl korunabiliriz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.