Şimdi Ara

Ford Focus ve Seat İbiza Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford Focus 2011 1.6 Comfort Modeli ile Seat İbiza 2016 1.2 Tsi Referance araç arasında kararsız kaldık.
    Fiyat olarak Focus 40.000
    İbiza 37.500 Tl istiyorlar arkadaşlar. Mantıklı düşünmek gerekirse 2016 model bir araca binmek varken neden 2011 bir araca bineceksin ki? Kullanan arkadaşların olumlu veya olumsuz yorumlarını bekliyorum.



  • Jant kapaklı,donanım fakiri,atmosferik Focus'a Ibiza'yı tercih ederdim. Tabi bagaj, genişlik gibi kriterler yoksa.
  • Şimdi iki aracı da kullanmadım ama oturup bir bakalım.

    Malum elma ile armutlar. Orta kalite b sınıf ile iyi kalite c sınıfı araçlara bakıyoruz. Ama ikisi de alt donanımlar, boşlar ve çirkinler. Biri 5 yıllık garantisiz kullanılmış araç, diğeri sıfıra yakın garantili araç. Burada avantaj tabiki ibizada. Yeni ve garantili araba daha iyidir. Ama yeni olanı b sınıfı eski olanı c sınıfı olunca insanın aklı kayabiliyor.

    İkinci ayırıcı sekme biri 1.6 atmosferik araç, diğeri modern turbo motor. Artık turbo motorun atmosferiğie karşı üstünlüğünü ve rahatlığını anlatmanın luzümu yok her türlü ibiza alır bu konuda.

    Gelelim işi zorlayıcı konulara, yaşam alanı, genel malzeme ve işçilik kalitesi, yol tututş, sürüş özellikleri, izolasyon, amortisör konforu, donanım, tüketim. Şimdi ibizanın focus atmosferikten daha iyi gidip daha az yakacak olmasını çıkarırsak büyük ihtimalle diğer konularda c sınıf bir araç olduğu için pek zorlanmadan ibizanın önünde olacaktır. İşte seçim burada zorlaşıyor.

    Bir de alırken dikkat edilmeyen önemli bir diğer konuda işletme maliyeti. Garantisiz ve ikinci el yıllanmış bir araba her türlü sıfır ya da sıfıra yakın garantili araçtan daha masraflı olacaktır. İbizayı alıp kafanız rahat birkaç sene sorunsuz binmek varken, focusta ufak tefek arızalar çıkma ihtimali yüksek olacaktır.

    Seçim gerçekten zor, ben daha önce eski ama daha kaliteli c sınıfı araçtan, sıfır b sınıf bir araca geçmiş olarak yer yer c sınıfının genişliğini, konforunu ve oturaklılığını özlesem de oturduumda yeni diri aracımın bana verdiği modernlik ve güven hissi daha hoşuma gidiyordu. En basitinden turbo motor tek başına çok ama çok önemli bir kriter. Ki zaten motor bir araçtaki en önemli aksam.

    Yani aslında kafa bulandırmaktan başka çok da yardımcı olamıyorum çünkü seçim zor. Ya focusu alıp daha vasat motora razı olup, diğer avantajlarından tad alacaksınız, ya da küçüklüğüne razı olup yeni ibiza alıp motorun ve tazeliğinin keyfini yaşayacaksınız. Focus alırsanız ya çok eskitmeden, çok km yapmadan satayım düşünceniz olacak muhtemelen, ibizada daha rahat olursunuz. 1-2 sene modern araç kullanmış olup satıp daha iyi araca geçersiniz. 5-6 yıllık araçlar arasında basit bir multimedia ünitesindeki teknoloji farkı bile dokunabiliyor bazen insana.

    Ben dediğim gibi 2004 golften 2016 poloya geçmiştim. Özünde golfteki bazı şeyleri özlesem de bugün baksam yine düşünemden poloyu seçerdim motorundan dolayı. Bence bir bayiye gidip ibiza test edip bakın beğenebilecek misiniz, beğenmezseniz focusu alırsınız.




  • Focus hizlanacak da efsane yol tutacak daaa ohooooo

    İbiza her turlu tercih edilir

    Bir yanda 1 yasina girmemis bir arac var bir yanda belki 100 bin km uzerinde bir arac var .

    Bu forumda herkes Focus der ama gercekte evlerine git bak İbiza almistir .

    Ee niye aldin ? Ya iste ibiza 0 gibiydi kafam rahat olsun bilmem ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Kasım 2016; 11:32:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leş plastik te olsa ibiza mantıklı. Focus ta 5 yilda ibiza ayarina dusmustur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 5 Kasım 2016; 1:55:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus ama comfort donanima gerek yok o bütçe ile Titanium bulunur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol tutuş konfor kalite spor sürüş ekonomi ve güvenli istiyosanız focus
    daha şık daha sorunsuz (1.2 tsi yağ yakabilir bu tip şeyler okudum)istiyosanız ibiza
    ben olsam 40 bin param olsa şu arabaya bakardım
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-elden-107000-km-de-kazasiz-358723847/detay
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    1-2 ekleyerek dizel 2011 titanium rahat bulunur heralde. Böyle olursa ibizayı silerdim ama sizin verdiğiniz şartlarda ibiza mantıklı .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Schuey

    Jant kapaklı,donanım fakiri,atmosferik Focus'a Ibiza'yı tercih ederdim. Tabi bagaj, genişlik gibi kriterler yoksa.

    Hocam bilginiz olsun diye yazıyorum ibizanın boşunda tavan tutucagı bile yok ön gögüs igrenç bomboş
    En azından çogu confort focusda çelik jant hız sabitleme direksiyondan kontrol genişlik yol tutusu kalite var
    İbiza style plus almadıktan sonra bi işe yaramaz plastik bile degişiyor
  • Focusa lpg takmayacaksan ibiza.Yalniz focus da yabana atilacak ,3-5 senede eskiyip sorun cikarcak bir araba degil.Ben olsam iyice baktirip Focus alirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Focus'un sürüş keyfini şehir efsanesi ayarına indirip de dalga geçmeye çalışanları takmayın. Ölüsü bile sürüş keyfi, güvenliği ve konforu olarak İbiza'yı oldukça üzer.

    Focus 3.5 sürekli kullanıyorum, güncel Polo'yu da sık sık kullanıyorum. Arada uçurum var. Ki önceki Focus daha sürüş odaklı bir araç idi.

    Sadece sürüş üzerine konuştum, gerisine yorumum yok. Ama Trendline Polo'ya binip kullandıktan sonra boş B segmentine tövbe ettim. Araba kapı duvar resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu memlekette 2. El arac almak cesaret ister.

    Ibiza alin en azindan 2 sene sorunsuz binersiniz.

    Arada focusun tek avantaji boyutlari. Bagaj vs. Sizin icin sorun mu o kisim icin tercih edilebilir sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorlayip donanimli focus alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbiza daha mantıklı gibi, Fiyatı daha düşük, sıfır olması, daha iyi bir motor. Ben olsam sıfır araç tercih ederim. Şuna da takılmayın sıfır araç zarar eder gibi bir şey bazı araçlarda yok gibi, aldığın anda satmayacaksan, uzun süre binecekseniz, aldığınız fiyat seviyesinde aracınızı satarsınız. Tabi enflasyon ile bugünün 37000 lira ile 2020'nin 37000 lirası aynı olmayacak. Sadece aynı miktar elinize geçmiş olacak. Ne kadar focusu sevsemde, ben olsam ibiza alırdım.
  • Uzun yola sık çıkıyorsan tartışmasız Focus, şehiriçi gezeceğim diyorsan İbiza çünkü aradaki fark gerçekte o zaman ortaya çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Bu Focus'un sürüş keyfini şehir efsanesi ayarına indirip de dalga geçmeye çalışanları takmayın. Ölüsü bile sürüş keyfi, güvenliği ve konforu olarak İbiza'yı oldukça üzer.

    Focus 3.5 sürekli kullanıyorum, güncel Polo'yu da sık sık kullanıyorum. Arada uçurum var. Ki önceki Focus daha sürüş odaklı bir araç idi.

    Sadece sürüş üzerine konuştum, gerisine yorumum yok. Ama Trendline Polo'ya binip kullandıktan sonra boş B segmentine tövbe ettim. Araba kapı duvar resmen.

    Yok be abi ne alakasi var

    180 le keskin viraj alip Understeer yasamadim diyeni bile gordu bu gozler Focus a laf soylemek olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Onlar genelde hafif bi ıslaklık hissederek güne başlayan kimseler. Her markanın olduğu gibi Focus'un da holiganı vardır mutlaka.

    Ama nasıl ki burada 1.2 Polo için cep roketi diye açılan konular 1.2 Polo'nun yeterli performans sunduğu gerçeğini değiştirmiyorsa bu da aynı. 180'le viraj alanlar da Focus'un iyi yol tuttuğu gerçeğini sulandırmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İbiza'nın iç hacmi problem değilse bence Ibiza tercih etmek daha mantıklı, garantisi devam eden, sorun çıkarma ihtimali 0'a yakın olan bir araç. Ayrıca Makyajlı 1.2 TSI'larda Reference donanımda bile, 4 cam elektrikli, anahtardan açıp kapanıyor, dokunmatik ekranı var 5 inç, usb var, hız sabitleyici de var. Yani o kadar da boş sayılmaz. Sadece görünüm olarak dıştan biraz çirkin duruyor onun dışında her türlü tatmin eder. 1.6 atmosferik Focustan 2.5 litre daha az yakar, performans olarakta 150-160'a kadar bariz daha iyi performans vaad ediyor.
  • Focus'la İbizayı kıyaslamak Focus'a hakarettir.
  • Eğer ihtiyacınızı karşılıyorsa İbiza daha iyi seçim hocam sıfır sıfırdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.