Şimdi Ara

Ford focus rolantide şakırdama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar herkese, Aralık ayında 1.6 tdci bir araç aldım. Aracımın debriyajı yukardan kavrıyor alakası var mı bilmiyorum lakin aracın debriyajına bastığımda şakırdama sesi kesiliyor. Araç özellikle soğukken yapıyor bu sesi bir şeyler bir yere vuruyor resmen. Malum bu durumlardan dolayı da sanayiye götüremedim fırsat bulup başına gelen var mı daha önce? Ve baskı balata bitmiş olsa kaçırma yapması gerekmiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor ve şanzıman kulakları sağlam mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Aklıma geldi fakat boşta debriyaja bas çek yaptığımda duyulacak şekilde metal sesi geliyor debriyaj tam ortalarda iken.

• Volant yada baski balata araca 3000 sıkışmış

• Tipik psa ford sorunları bu tür konulara gelmez psa fanboylari birazdan gelip 308 güzellemesi yaparlar her konuya sokusturduklari gibi
    Neyse sizin sorun muhtemelen sanayi jargonuyla debriyaj baskı bilyasi diye nitelendirilen parçada

• 2 senelik Focus 1.6 tdci maceramda şakırdama sesi enjektörlerden geliyodu. 2 3 kez yakıta temizleyici katıp sesi kestim. Ama siz debriyaja basınca sesin değiştiğini söylemişsiniz. Arkadaşların dediği gibi sorun baskı balata-volantta da olabilir. Bu arada Focuslarda çift kütleli oynar volant vardır ve sorun çıkarmaya başladığında aracın karoserinde titremeye yol açar. O şekilde kullanmaya devam edildikçe titreme daha da belirgin hale gelir.

• Focus = bela

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vw golf uğultu problemi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cankut1907 C kullanıcısına yanıt
    Evet araçta titreme veya silkeleme var sanki bir şey vuruyor gibi araca fazla gaz vermeniz gerekiyor kesilmesi için yani normalden fazla verilmesi gerekiyor. O halde baskı balata volant sorunum. Bu şekilde kullanmaya devam etsem zorlamadan yolda pat diye bırakır mı?

• motoru stop ederken de ses geliyorsa ,
    sorun volantta
  • Oynar volant olabilir :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen prizdirek bilyasi da olabilr.

Çok iyi bilmediğim bir konu olarak, (buradaki ergenlerden az bilirim genelde)

Prizdirek bilyasi gibi geldi bana,

• debriyaj catali , sanziman bilyasi veya prizdrek kontrol ettiriniz

Debriyaja basılı şekilde marşa basın, motoru devirlendirin. Debriyajda ama boşta değil. Eğer ses geliyorsa prizdirek rulmanında sıkıntı vardır. Volant dönerken prizdirek sabit kaldığı için arada çalışan rulman tıkırtı yapar.

Aynı şeyi 60km hıza çıkıp ikinci vitese atıp debriyaja basarak deneyin. Bu sefer şanzıman giriş şaftı çok yüksek hızlarda döneceği için eğer şanzıman bilyası arızalıysa ses yapar. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşeceği için o ses daha belirgin olacaktır. Ancak prizdirek rulmanında problem varsa bu ikinci işlemde de ses gelecektir.

Kısacası iki işlemde de ses varsa prizdirek rulmanı, sadece ikincide ses yapıyorsa şanzıman bilyası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi findnewdreams -- 2 Mayıs 2020; 9:44:17 >
  • findnewdreams kullanıcısına yanıt
    Motor sıcakken sesin kesilmesi neden olur hocam? Motor soğukken ses aşırı belli fakat ısındığında seste bariz azalma var şanzıman yağı falan az olması geldi birde aklıma haftaiçi gitmeye çalışacağım yaklaşık 2-3 arası bir fiyat söylediler bu arada

• Focus dizeli 6 ay kullandım her şeyiyle seviyordum aracı ama o şakırdama sesini kesemediğim için sattım, kaç ustaya götürdüm araç çok sesli çalışıyor resmen şakırdama yapıyor dedim çoğu normal ford bu deyip gönderdiler :) birazda kronik ama ben benzinli araca alışık olduğum için satıp benzinli almıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.