Yaklaşık 5 bin km sonra CVT şanzımanlı aracımın 8 yıllık yağı 90 bin km de değişecek.Durulama vs olmadan en az 6 litre yağa ihtiyacım var.Motul CVTF ile Mobil 1 CVTF arasında kaldım. Motul olanın litresi 90,Mobil'in ise 130 liralara denk geliyor.Mobil'i 4 litrelik bidonda alabilirken Motulu sadece 1 litrelik bidonda alabiliyorum. Normalde Motul tercih edecektim fakat tercih edeceğim yağın üretim tarihi 2020 olacak yüksek ihtimalle ve sahte gelip gelmeyeceğinden emin olamıyorum.Mobili ise direkt kendi satış kanalı üzerinden 2021-2022 üretim olarak alacağım.Yaklaşık 400 lira daha pahalıya gelecek.Kağıt üstünde viskozik değerleri neredeyse aynı. Üretim tarihini gözardı edip Motul almalı mıyım yoksa Mobil mi tercih etmeliyim ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CVT şanzıman yağ seçimi hk.

-
-
Böyle bir ikilemde kalsam, üretim tarihi yeni olanı alırdım. Ayrıca yağların orjinal olmasına da dikkat edin, sahtecilik çok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
CVT şanzımanın en önemli hususu şanzıman sıvısıdır.
Ben öncelikle bu değişimin yetkili serviste, yetkili servis garantisi ile yapılmasını tavsiye ederim.
Bu şanzıman zor bozulur ama bozuldu mu masrafı inanılmaz çoktur.
İlla dışarıdan alacağım diyorsanız Mobil'i internette kendi satış kanalından üçe beşe bakmadan almanızı öneririm.
-
Eğer araç honda ise kendi orjinal yağını kullanırdım, farklı marka yağlarda sıkıntı çıkabiliyor çünkü. Eğer farklı bir marka ise mobili tercih ederdim orjinal olma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle…
orjinal yağı nedir? Eneos mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bildiğim kadarıyla eneos üretiyor ama piyasada bulmak zor sanki servis dışında...
-
Sağlam bir toptancıdan sahte yağ ip uçlarına(etiket kapak vs) da dikkat ederek MOTUL alırdım şehir önemli burda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç 2014 model Accent Blue,Mobil bana hem yağ üretim tarihi daha yeni olduğu hem de orjinal olduğundan emin olduğum için daha mantıklı geliyor.Üstelik 2 litre de artacak,bu da olası durumlar için yedekte yağ olacağı anlamına geliyor fakat 400 liralık bir fark var Motul ile aralarında haliyle.Bir de Motulda yarı sentetik,Mobilde tam sentetik ibaresi var.
Mobil'i tüm alışveriş sitelerinde bizzat TR distribütörü satıyor.
Yağ değişiminde dikkat edeceğim hangi hususlar var bilmiyorum,daha önce hiç şanzıman yağı değiştirmedim.Kimisi yarısı boşalır üstüne yeni yağ doldurulur diyor ki bu bana pek mantıklı gelmiyor.Yetkili servisten orjinal şanzıman yağı filtresini alıp kullanım kılavuzunda yazan Hyundai'nin "SP-CVT1" onayını almış kaliteli bir yağ ile makineyle boşalttırıp doldurtacağım,ekstradan dikkat edilmesi gereken bir durum varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Yetkili servis islem yapmiyor mu ya da yag degismez omurluk falan mi diyorlar
Accentte cvt var mıymış? Tam otomatik diye biliyordum…
Şanzımanı açıp filtreyi indirdiğinizde sistemdeki yağ boşalır ama tork konvertör varsa onun içindeki yağ kalır diye hatırlıyorum. Amaç tamamını değiştirmekse ya pompayla çekerler sistemdeki yağı tamamen ya da değişimden sonra 50-100 km kullanıp yeniden değiştirirlerdi eskiden.
2013 6. aydan sonra gelenler CVT şanzıman ve Kappa Euro 6 motorla geliyor.
Yetkili servis bu işi 4000 liralara yapıyor,üstelik nasıl değiştiriyorlar hangi yağı kullanıyorlar bilmiyoruz.Bu şekilde ise maliyeti yarı yarıya düşürebiliyorum,hem de içim rahat olacak.Yeter ki ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey olmasın.
CVT şanzımanlı Auris'im var.
Bu otomobilde her türlü bakımı istediğiniz yerde yaptırın ama şanzıman sıvısı değişimini ve bakımını muhakkak yetkili servisinde yaptırın denir.
Çünkü bu şanzımandaki en ufak bir sorun bu günkü fiyatlarla tahminimc 50.000 TL.den aşağıya onarılmaz.
Yağ değişimini yetkili serviste yaparsanız, olası bir sorunda yetkili servis garantisinden yararlanırsınız. Dışarda yaptırırsanız olası bir sorunda bir bardak soğuk su içersiniz.
Belirttiğim gibi, arızası da oldukça maliyetli bu şanzımanın bakımı için üçe beşe bakılmamalı.
Ben üzerime düşen uyarı görevimi yerine getirdim. Son karar sizin.
-
Haklısınız ben de risk almak pek istemiyorum ama 1500 liralık bir ekstra söz konusu,insan ne yaptıklarını bilmediği,hangi yağı koyduklarını bilmediği bir yere fazladan o kadar vermek istemiyor.Üstelik yağın tamamını değiştirecekleri bile şüpheli.
Sanayideki ustalar benim araca yanaşmıyor,Hyundai CVT'si problemli şanzıman kırılana kadar kullan diyorlar.Açıkçası bunu diyen bir ustaya arabamı emanet etmektense tabii ki serviste paşa paşa yaptırırım daha iyi.
serviste ne kadar değiştiriliyor yağ?
-
Yağın litresine 380 lira dediler telefonda,işçilik 200 lira dendi,filtre de 500 lira.Benim şanzıman 6 litre yağ alıyor,bu durumda tutar 3000 liralara geliyor benim anladığım.
vay be. honda civiclerde 40 bin kmde değişiyor diye okumuştum. 10 bin kme bir bakım ve cvt 40 binde bir yağ değişimi yüzünden arkadaş burda yandım diye konu açmıştı.
-
Yetkili serviste bu fiyat şu anda normal..2 seneyi geçti honda jazz cvt yağ değişimine 1400 civarı vermiştim serviste. 3 bin çok para evet doğru ama şanzıman gibi bir konuda risk almayın bence. dışarıda yapılacak işin kalitesini sorgulardım açıkçası…
İkisi de iyi yağdır sorun yaşamazsınız bir sonraki değişimi ise yarı yarıya düşürün. Yani 80 bin km de değişecek ise 40 bin km gibi. Ülkemiz şartlarında otomatik şanzıman için 40 bin km veya 4 yılda bir daha uygun.
-
servis koyduğu yağa garanti verir.atiyorum sanziman cortladi kanuni muhatabın olur. değil 1500 2500tl üst isteseler cvt yağını servis dışında kimseye elletmeyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- trafik mahkemesi
- yeni değişen balata neden ses yapar
- motor üflemesi nasıl anlaşılır
- kadjar kronik sorunları
- egm online ihbar işe yarıyor mu
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- yamaha elektrikli bisiklet
- ford puma 2025
- togg satış rakamları
- ford fiesta sıfır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X