Şimdi Ara

Focus rolantide titreme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. 2011 (2010 çıkışlı) focus kullanıcısıyım TXP 1.6 TDCI 4K aracımı işe gidip gelirken kullanıyorum genelde 15.000 i geçti bakıma götürdüm aracımın rolantide gereksiz yere titrediğini ve geri viteste yokuş çıktığımda yanık kokusu geldiğini söyledim ancak hiç birşey yapılmadı. ayrıca ya öyle yada bana böylesi denk geldi dizeller 10 15 bin e kadar çok yakar diye biliyorum ama benim arabamda bu tam tersi oldu ilk aldığımda karışık olarak 1 depo ile 800 km gidebiliyordum yavaş yavaş menzili düşmeye başladı ortalama tüketimde haliyle arttı acaba arabam sorunlumu çıktı yada bu sorunlarımı nasıl giderebilirim ?? yardımlarınızı bekliyorum

• Rolantide titremesi konusunda birşey söyleyemem.Onlarca sebebi var.Fakat yokuş yukarı koku ve arabanın yakıtının artması debriaj balatanızın kaçırması nedeniyle olabilir.Servis muhtemelen garanti talebinde ısrar edeceğinizi düşünüp size birşey söylememiş aldırış etmemiş olabilir.Otomobil firmaları 5-10 bin km de dahi olsa debriaj arızalarını garanti kapsamında değerlendirmek istemez.Kullanım hatası derler.
  • Bahsettiginiz olay benzinli motorlarda buji yada atesleme bobini arizalarinda ortaya cikiyor. Pistonlardan bir tanesinde atesleme olmadigindan ayni gucu elde etmek icin daha fazla yakit harciyor araba. Ayrica bu dengesizlik titresime sebep oluyor.

Dizellerde buji felan yok malum. Ama pistona yakitin girdigi yerde bir sorun yada tikaniklik olabilir diye dusunuyorum. Servisler bu konularda cok tecrubeliler. buyuk ihtimalle yarim gunde hallederler.

Geri viteste cikarken koku olmasi, baska bir ariza gibi. Sanzimandan geliyor olabilir.
    5 yıl önce açıldı
    Honda Civic Rolantide Titreme.
    14 yıl önce açıldı
    C4 Gaz Pedalı Titreme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.