Şimdi Ara

ford focus c-max'a benzin yetişmiyor !!!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
24.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kısa mesafe kullanım ve kış şartları göz korkutacak kadar körükleyebilir tüketimi.
    2,0 mondeo sonbaharda 8.8 lt yakıyodu şimdi 10 civarında yakıyor 100 km de.

havalar biraz ısınırsa kışın getirdiği olumsuzluk ortadan kalkar o zaman daha net veriler elde edersiniz.şimdi herşey mükemmel olsa bile aracınızda teknik olarak,yinede fazla gelecek size çünkü en az yarım hatta 1 litre fark ediyor soğuk havalar yüzünden
    FORD FUSION GRUP
    Ford Fusion Grup
  • walla bende 2005 benzinli getz var ve kısa mesafede kullanıyorum genelde

(1,5-2 km mesafedeki işyerime gidiyorum) bi depoyla -45 lt- ş.içi yaklaşık 400 km gidebiliyorum

forumda arkadaşlar bunun kısa mesafe kullanmaktan kaynaklanıyodur dediler,mantıklı geldi ama

yine de servise gidip göstermem gerekir gibime geliyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 25 Şubat 2008; 12:07:45 >
    Kullanım Yeri (genllikle): havaalanı-bilkent arası.
    YOL : protokol yolu - çevre yolu - istanbul yolu - eskişehir yolu
    Ort. Yakıt (bilgisayar): 6.7

Arkadaşlar cumartesi günü depoyu fulledim. Depo 151 YTL'lik yakıt aldı (shell-95)
    bana sorarsanız C-MAX kesinlikle çok yakmıyor!

Orjinalden alıntı: *albay*

Depo Fullendi (pompa 1 defa attı)
    Araç :2004 C-MAX trend benzinli
    Gidilen Yol :730 KM

Arkadaşlar cumartesi günü depoyu fulledim. Depo 151 YTL'lik yakıt aldı (shell-95)

e o zaman ben ne diye hyundai getz ile cebelleşiyorum az yaktıracam diye

alayım bi c-max

• quote:

Orjinalden alıntı: *albay*

Depo Fullendi (pompa 1 defa attı)
    Araç :2004 C-MAX trend benzinli
    Gidilen Yol :730 KM

boş depo 151 ytl'ye nasıl dolduki? 60 lt değil mi cmaxların deposu? 150 ytlye yaklaşık 48 lt benzin gelir. depoya 150 liralık benzin koyup benzin ışığı yanana kadarki kmyi söylüyorsanız yaptığınız tespitte bi yanlışlık var.

benzin ışığı yandığı zaman sıfırlayıp, sonra depoyu fulleyip tekrar benzin ışığı yandığı yandığı zaman km sayacındaki değeri söylemeniz gerekir.

• hayır arkadaşım benzin ışığı yanınca doldurmadım. Yakıt ikazı yandıktan sonra birhayli yol gittim ve son 20 km de yakıt aldım. Bu arada depo 60 değil 55 L sanırım.

bu arada beyler yol bilgisayarımı sıfırladım şehir içinde 14.1lt gösteriyo şuan

isa-80,

Senin aracının dizel ama otomatik vites versiyonu var bende.
    Cumartesi aldığım mazot ile sıkışık İstanbul trafiğinde 10,5 litre tüketirken Çarşamba günü 2 defa boş trafikte aracı kullanınca 8,0'a kadar tüketim düştü.

Arabam 25 aydır bende ilk aylar 12 litre tüketirken şimdi 9 litre civarı tüketmeye başladım.

Benzinli için 10-12 litre tüketmen bence normal.
    Araba Geçmişim: 1994'de 73 model 1303 VW ve 94 Renault Spring, 98'de Broadway, 99'da Polo, 2001 Polo Classic, 2003 Peugeot 206, 2005 Ford Focus C-max, 2008 Citroen C4, 2009 C4 Picasso, 2011 BMW 1.16İ, 2013 BMW X1, 2014 Citroen C4,2017 Peugeot 3008, 2021 BMW X2 ve 2025 BMW 2.30e 🚙
  • normal tuketmen focusun agırlıgından birde aracın 100 hp bence lpg taktır

FoCuS TaKıMı

05 Focus GHİA Tİ-VCT +BRC Sequent 24

Ne borçlu, ne de alacaklı ol; yoksa hem paranı, hem de arkadaşını kaybedersin
  • c-maz benzinli GHIA var günde ortalama 40-60km şehir içi yapar ve yol bilgisayarı agresif kullanımda klima açık o bu derken 11.7litre ortalama veriyor rahat kullanımda şehir içi 9 litre civarı ortalama veriyorki 97 oktan akıtta ortalama hemen düşüyor. şehirler arası yolda 6 litreye rahat düşüyor.LPG de şehirler arası 130 kuruş yakar.
    Barış medeniyetle gelir,cahillik insan olmayı öğrenmekle gider.......if we still need protection from each other of US than when will be or how could be named human or humanity hard to be named human.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa-80

arkadaşlar şuan fulll depoyla 360km yol gidiyorum peki lpg takarsak menzil nekadar oranda artar acaba ???

LPG taktırdığında koyduracağın depoya göre değişecekdir..
    70 lt lik depolar var şu anda piyasada en büyük olarak benim araçlarımda da bunlar takılı..
    O motor normal koşullarda şehir içinde 100 km de 12 13 litre gaz yakacaktır..
    70 lik depo tam doldurulduğunda 63 litre alır buda 500 km ye denk gelir.
    Ama ben taksi olarak kullandığımdan 450 km menzile ulaşabiliyorum..
    Eskiden 80 lik depolarda var eğer onlardan bulabilirsen menzil daha da artar..
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.